HWSW Informatikai Kerekasztal: kenyérsütö - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (40 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

kenyérsütö süssek otthon? Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 12. 20:56

igazán kalácsszerű tejtől és tojástól lesz
azt (mármint direkt kalácsot) kben tényleg nagyon jókat lehet vele csinálni
csak arra kell ügyelni, h a kakaót nem sokkal a második dagasztás vége előtt tegye be az ember, akkor nem keveredik el teljesen, nem lesz az egész tészta barna, csak foltos, mint az "igazi" kalács

#162 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 21:16

Idézet: Degeczi - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 21:56

csak arra kell ügyelni, h a kakaót nem sokkal a második dagasztás vége előtt tegye be az ember, akkor nem keveredik el teljesen, nem lesz az egész tészta barna, csak foltos, mint az "igazi" kalács

ez perzecutor kalácsa lesz.  a tejföl miért jó? lágyabb lesz? a betaverzió is igen lágy lett, legalábbis melegen. igaz, hogy alja, amit a tetejének véltem kicsit kemény lett, de 1 órán belül a "kenyér"? hült helyét tudtam volna csak lefényképezni, azt meg nem tettem meg.  :)
Business as usual. We fucked up everything.

#163 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 12. 21:37

Idézet: Degeczi - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 20:56

Idézet

Kép

10 deka vajat (zsírt), 6--8 deka cukrot, késhegynyi sót, 2 egész tojást 1 kg lisztet elkeverünk és fél liter, vagy amennyit kíván, langyos tejjel lágy kalácstésztává kidagasztunk, majd 5 deka mazsolát és kevés liszttel kevert 1 csomag sütőport jól belekeverünk. Azután fonjuk, a tetejét pedig tojással kenjük. Mindjárt sütőbe rakva, szép pirosasbarnára sütjük.

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#164 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 21:57

aha, pont ugyanez a gépi, kenyérsütős kalács alapreceptje is, csak mivel így túl nagy lenne, lisztből és tejből kb fele ehhez képest, margarin is olyan 60 deka körül (célszerűen előbb mikróan fölolvasztva)
cukor, mazsola maradhat ugyanennyi, de célszerű egy zacskó vaíliacukrot is beletenni
tojásól csak a sárgája (a fehérjéből egy kis cukorral fölverve, sütés előtt rákenve a tetejére, klassz mázat lehet adni)
és persze sütőpor helyett élesztőpor, olyan másfél kiskanállal ha az erősebb fajtából való van (talán a legjobb, és nem is drága a Corában kapható "francia élesztő")
garantált siker, érdemes kipróbálni!

#165 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 22:11

vagy amennyit kíván,
unquote
:)
ha elb*sztam: bocs nem ennyit kívánt.
nyomok holnap képet, rakok bele egy evökanál tejfölt. tojást nem merek, tul bonyolult.

#166 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 13. 02:24

Idézet: perzecutor - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 22:11

vagy amennyit kíván,
unquote
:)
ha elb*sztam: bocs nem ennyit kívánt.
nyomok holnap képet, rakok bele egy evökanál tejfölt. tojást nem merek, tul bonyolult.

Az egy(ik) tojás azért nem annyira... :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#167 Felhasználó inaktív   Jaca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 11:50

Látom kenitek a pék szakmát. :D
Közmondás: Hülyékkel ne állj le veszekedni, mert ha lealacsonyodsz az Ö szintjükre akkor ott megvernek a rutinjukkal!

Csajozasi Tanacsok!

Dolgozz Magadnak, Ne Másnak! Építsd a Saját Üzletedet! Kezdd el itt:
http://www.onlinevallalkozas.hu/70347

#168 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 13:17

>> klikkide <<
bocs, ezt nagyon ideillőnek éreztem :cool:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#169 Felhasználó inaktív   Jaca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 14:22

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 14:17

>> klikkide <<
bocs, ezt nagyon ideillőnek éreztem :cool:

Én már régen kitöltöttem és ezért lettem pék. :D
Közmondás: Hülyékkel ne állj le veszekedni, mert ha lealacsonyodsz az Ö szintjükre akkor ott megvernek a rutinjukkal!

Csajozasi Tanacsok!

#170 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 19:16

Gyáva nyul vagyok, nem mertem nekiállni a kalácsnak....megismételtem a tegnapi tettemet, kicsit növelt adagokkal (merhogy a tegnapi kevés volt! :) ), kb. ugyanazzal az eredménnyel. ez az alufóliás dolog megakasztott, nem boldogultam, végül kivülröl raktam rá, naná, hogy fehér maradt a teteje. Asszem inkább megpróbálom bekenni a kenyér tetejét egy kis tojássárgájával a sütés elött, hogy barnább legyen.

#171 Felhasználó inaktív   Jaca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 19:22

Idézet: perzecutor - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 20:16

Gyáva nyul vagyok, nem mertem nekiállni a kalácsnak....megismételtem a tegnapi tettemet, kicsit növelt adagokkal (merhogy a tegnapi kevés volt! :) ), kb. ugyanazzal az eredménnyel. ez az alufóliás dolog megakasztott, nem boldogultam, végül kivülröl raktam rá, naná, hogy fehér maradt a teteje. Asszem inkább megpróbálom bekenni a kenyér tetejét egy kis tojássárgájával a sütés elött, hogy barnább legyen.

Ne tedd.
Csak ha kalácsot csinálsz akkor tojásozd.
Csak egy jó tanács.

Csajozasi Tanacsok!

#172 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 13. 19:32

Idézet: perzecutor - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 19:16

Asszem inkább megpróbálom bekenni a kenyér tetejét egy kis tojássárgájával a sütés elött, hogy barnább legyen.

Hmm, eredetiben egy kis (cukros) víz, de hogy az miként működne itt, nem tudom.
¤

#173 Felhasználó inaktív   Jaca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 19:33

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 20:32

Hmm, eredetiben egy kis (cukros) víz, de hogy az miként működne itt, nem tudom.

Elég oda szerintem sima víz is. :)

Csajozasi Tanacsok!

#174 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 13. 19:54

Az történt, hogy lisztet váltottam. Mennyiségek maradtak, szépen megkelt, csak a sütés alatt a teteje behorpadt. Elég a liszt mennyiségének növelése, 10%ra gondoltam, vagy a víz mennyiségét is csökkentsem? Egyszerre csak egyet változtassak szabály itt is érvényes lehet.....
Vagy ezt a lisztet felejtsem el és addig menjek amíg nem találok a régiből? A kilós liszt másik felét el kellene sütnöm, maradt 550g, az 20% liszt mennyiség növekedés...

Valóban jól élünk :omg:
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#175 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 20:00

Idézet: tolvaly - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 19:54

Az történt, hogy lisztet váltottam. Mennyiségek maradtak, szépen megkelt, csak a sütés alatt a teteje behorpadt. Elég a liszt mennyiségének növelése, 10%ra gondoltam, vagy a víz mennyiségét is csökkentsem? Egyszerre csak egyet változtassak szabály itt is érvényes lehet.....
Vagy ezt a lisztet felejtsem el és addig menjek amíg nem találok a régiből? A kilós liszt másik felét el kellene sütnöm, maradt 550g, az 20% liszt mennyiség növekedés...

A  víz csökkentésével próbálkozz,én 550 liszthez(meg egyéb cucc , de ez most mind1) adok 4dl vízet,és ekkor nem esik be a teteje!

#176 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 20:04

Idézet: Yep - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 21:00

A  víz csökkentésével próbálkozz,én 550 liszthez(meg egyéb cucc , de ez most mind1) adok 4dl vízet,és ekkor nem esik be a teteje!

Az én alapom 450 liszt 300 víz volt eddig

#177 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 20:17

Idézet: tolvaly - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 20:54

ujabb tanulság. (nekem). ne válts lisztet, ha már csináltál finomat abból .  eddig  engem sem érdekelt. finom liszt-az finom liszt.

#178 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 20:24

Idézet: perzecutor - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 21:17

ujabb tanulság. (nekem). ne válts lisztet, ha már csináltál finomat abból .  eddig  engem sem érdekelt. finom liszt-az finom liszt.

Így van, tanuljatok belőle, ha tutira akartok menni akkor a jól bevált, ami mindig bejön  :D .....
miért mindig ide lyukadok ki..... :cool:

Már megy a téma 550-nel, csak fel ne nyissa a tetejét :cool: Ettől a liszttől még ma megszabadulok :D

#179 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 21:13

Idézet: tolvaly - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 20:24

Így van, tanuljatok belőle, ha tutira akartok menni akkor a jól bevált, ami mindig bejön  :D .....
miért mindig ide lyukadok ki..... :cool:

Már megy a téma 550-nel, csak fel ne nyissa a tetejét :cool: Ettől a liszttől még ma megszabadulok :D

Nem fogja felnyitn a tetőt,ha minden jól megy! Én is figyeltem az elején, hogy mi fog történni,de szépen megállt és jó alakú a cucc! Mert ugye van benne 550 liszt és 150 rétesliszt is! :cool:

Szerkesztette: Yep 2004. 12. 13. 21:13 -kor

#180 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 00:24

Megvettem a kenyersutot / nem az ALASKA-t hanem BOMANN-t / :respect:

Elso proba'lkoza's: / halk, izgalmas dobperges a ha'tte'rben.../
Saja't ku'tfo alapjan / hasrautes tipikus fennforgasa / 1/3 finom, 1/3 r'etes es 1/3 kukoricaliszt, 1/2 kocka e'leszto, 1 EK me'z, 1 kk szodabikarbo'na, 1 pohar Danone joghurt, 1 pohar viz, 1 kk tengeri so', belecsipegetve ne'mi hutoben tala'lt lapkasajt / Nem rohogni....:nevet: /
Gyonyoruen megsult, a belseje rettenetesen morzsa'lodott, de az ize..., hmmm, "Spitzenklasse"!

Levagtam 4 cm vastag Esterhazy sonka't, mikro'ban kapott 4 percet hogy megmelegedjen, kenyeret /?/ olben tarva marokkal szedtem ki a belet es faltam ketpofa'ra... Szo'val diszno' mo'don bezaba'ltam es rettenetesen jol esett....

Ha belegondolok hogy egy jobb e'tteremben kerul a szamla anyiba mint ez a kenyersutoge'p / minusz izgalom, szo'rakoza's, szentse'gele's.../

Ha valakinek van nemi otlete antimorzsa elharito osszeallitasokrol szivesen fogadnam a / jo / otleteket... :respect:
SW

Téma megosztása:

• (40 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.