HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin Vs. Diesel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 225
  • 226
  • 227
  • 228
  • 229
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin Vs. Diesel TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Melyik a jobb? (269 felhasználó adott le szavazatot)

Melyik a jobb?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#4511 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 07. 11:25

Idézet: GI - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 11:23

Jó alacsony alapárata van. Mondjuk ha azt vesszük a olf is megy még 700rpm-nél is. :)

Egyáltalán nem alacsony, az enyém 500-550 közé áll be.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#4512 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 11:28

Idézet

Egyáltalán nem alacsony, az enyém 500-550 közé áll be.

Oké, egy Viperé is 450... :)
De átlag 1.6-os kocsik azért olyan 800-900 körül mozognak... Szerintem
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#4513 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 11:30

Idézet: GI - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 11:28

Oké, egy Viperé is 450... :)
De átlag 1.6-os kocsik azért olyan 800-900 körül mozognak... Szerintem

Jah, csak ő is írta, hogy az övé is 6 hengeres ;)
Az egyik ismerősömnek BX GTI-je van, 1.9-es (PSA powa :Đ ), az övé befullad, ha 1000 rpm alá állítják a fordulatszámot... :D

#4514 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 11:33

elég ha teszel a kocsidba egy sport tengelyt azt 2000-es fordulat alatt úgy dadog a szekér hogy csak na :) ezér emeled a fordszámot :)
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#4515 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 12:11

Ha bemelegedett, az én hondám alapjárata 650-700 között van. Pedig ez se nagy motor.

#4516 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 12:13

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 12:11

Ha bemelegedett, az én hondám alapjárata 650-700 között van. Pedig ez se nagy motor.

No igen, de a Honda tud benzinmotort gyártani. :respect:

#4517 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 12:14

Egyébként ez az alapjáraton araszolás elég csalóka dolog.

Példa: A passatom alapjárata olyan 750 körül van, de ha kiengedem a kupplungot, gáz nélkül, és megindul, akkor ez felemelkedik 1000-ig. Tehát rásegít az ecu valszeg. Szal az az alapjárat már nem alapjárat...

#4518 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 13:33

Idézet: GI - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 11:23

Erre Kory ne figyelj, ha igen, elnézést kérek tőled:
Szóval arról nem tehetek, hogy a kételkedők olajkályhái l*f*szt sem tudnak alapjáraton töltőnyomás nélkül... persze tudom, hogy az ő kocsijuk 13.-ban a 120 fokos emelkedőn is megindul alapjáraton, úgy hogy feltépi az aszfaltot.
Csak éppen képtelen az 5. fokozatot alapjáraton vinni.
Szinte biztos vagyok, hogy csak mazsola benzinesekben ültetek, ahol ha a kormányt elfordítod lefullad a kocsi.

Ez a téma most kerül elő kb 10x, csak azt nem értem hogy mit bizonyít hogy elmegy 5-ben alapjáraton?  :think:
Részemről 60 alatt nem használok 5-t, 30-35 az 2-3, szitutól függően. De valószínűleg azért mert mazsola vagyok  (Astra 1.4 16V)
Egyébként ha jól emlékszem az alpjárati fordulatszámot a károsanyag-kibocsátás csökkentése miatt emelték meg újabb autóknál.
WoT nick: Atti77

#4519 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 13:43

Idézet: Atti - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 13:33

Ez a téma most kerül elő kb 10x, csak azt nem értem hogy mit bizonyít hogy elmegy 5-ben alapjáraton?  :think:

Semmit, egy csak egy dízeles téma :)
Normális ember úgysem azzal szórakozik soha, hogy alapjáraton hányadikban meg milyen emelkedőn tud elindulni ...
Ellenben a dízeleket folyamatosan figyelem, ahogy komolyabb emelkedőkön hirtelen előjön a bizonyítási vágyuk, és hatalmas felhőket maguk mögött hagyva gyorsulják le a többit :Đ

Mondjuk ilyet hagytam én is ma reggel, de nem azért mert dízel :D 45 percet vártam hajnalban a határon mire átjutottam, a kurva osztrák határőrök igen kényelmesre vették a tempót. Már vagy 5 km-es sor volt, de a 3 határőrből csak 1 dolgozott, míg a másik kettő bent melegedett  :rolleyes:
Aztán persze bele se nézett az útlevelembe. Meg persze köszönni se tudnak, dehát ezt már megszoktam. Olyan pdtdi terméket hagytam neki csikorogva, hogy csak pislogott utánam az ürge (a koromtól a szemében) :Đ

#4520 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 13:47

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 12:14

Példa: A passatom alapjárata olyan 750 körül van, de ha kiengedem a kupplungot, gáz nélkül, és megindul, akkor ez felemelkedik 1000-ig. Tehát rásegít az ecu valszeg. Szal az az alapjárat már nem alapjárat...

Ja én is azt mondom, a Meganenak 800 az alapjárata, de úgy van programozva hogy ha alá esik, akkor automatikusan ad egy kis gázt és már-már rendesen gyorsul a kocsi (pl. 1-ből 2-be váltás, lassú haladáskor).

Amikor először csináltam fura is volt, sima régebbi 1.9 szívódízel után, kicsit meglepődtem.

Persze ez közel sem jelenti azt hogy nem lehet lefullasztani. Véleményem szerint még könnyebb is mint egy régebbi dízelt, de mégse olyan könnyű mint egy benzinest.

#4521 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 13:52

Idézet: Kory - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 13:47

Persze ez közel sem jelenti azt hogy nem lehet lefullasztani. Véleményem szerint még könnyebb is mint egy régebbi dízelt, de mégse olyan könnyű mint egy benzinest.

Én a Passatot az első pár hétben naponta többször is lefullasztottam :D Elég égő is volt városban. Dehát 1-esből nem úgy ugrik mint a benzines Honda...

#4522 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 13:53

Idézet

A Golf 2-nél is csak a PN-es (ez is ilyen) motornak van 850-es alapjárata. Minden másé 700 körül van. De kb az alatt fullad le ez is.

Idézet

Egyébként ez az alapjáraton araszolás elég csalóka dolog.

Nálam negyedikben mondjuk tartja a 20-25km/h-s sebességet 850rpm-el. Ha ilyenkor felrakom ötödikbe, akkor visszaesik a fordulatszám olyan 700-ig. Eléggé határeset. Majd szépen lassan felgyorsul egészen 850rpm-ig a motor. Ilyenkor megy 30-35km/h-t
Gázt nem ad rá az tuti és nem is emeli az alapjáratot.

Hidegben szokta emelni pár secre (max 2sec) indításkor 1300rpm-re. Mint ahogy a könyvében meg is van írva.

Idézet

Egyébként ez az alapjáraton araszolás elég csalóka dolog

Ez tény. De ha RiCS hajlandó lesz megnézni, akkor látni fogja, hogy ebben semmi csalás nem lesz. Kanyarvételnél sem. :)

Idézet

Ez a téma most kerül elő kb 10x, csak azt nem értem hogy mit bizonyít hogy elmegy 5-ben alapjáraton?

Azt, hogy nem hazudok. Ugyanis egyesek hajlamosak voltak leírni ezt:

Idézet

Ez kb annyira valós adat, mint 1,6 golffal ötösben a 35.

Ami pedig igenis lehetséges.
Éppen úgy, mint hogy a feltöltős motor vizet szívjon repedés esetén.

Ennyi.
CSak valahogy az én szavamat itt hajlamosak mindig erősen megkérdőjelezni. Majd a végén, ha igazolom, vagy próbálom igazolni, akkor csak a nagy hallgatás következik.

Idézet

De valószínűleg azért mert mazsola vagyok  (Astra 1.4 16V)

Nem vagy mazsola.. Csak egyrészt az 1.4-es gépek nyomatékcsúcsát egészen magasra teszik.
Másrészt a 16V (ezt egyébként nem értem miért... talán gyártói hanyagságból) valamiért nem hajlamos olyan jól húzni alacsony fordulatokon. PEdig elméletileg mindenütt jobbnak kellene lennie.
Tisztelet persze a kivételnek. Ja és itt azonos hengerürtartalmú, azonos teljesítményű 8 és 16 szelepes kocsikról beszélek.
VW Golfklub fórumán is írták ezt a jelenséget, hogy 16V-re váltás esetén alacsony fordulaton kicsit elgyengül... ellenben a magas fordulatokon jelentősen (ez azért várható) erősödik.

Amúgy félre ne érts, de nem megbántani akartalak.. hogy mazsoláztalak. :)
Csak én valahogy nem hiszek nagyon ebben a 100Leéstizköbcenti kategóriában. Inkább egyel nagyobb motor, mint csodateljesítmény kicsiből.
Ha választanom kelle (és azonosat is fogyasztana) egy Ford Sierra 2000i blokkja és egy 1.4-es astra blokkja között (pedig mindegyik 100Le teljesítménycsúccsal van...) nem lenne kérdéses a döntés.

Idézet

Egyébként ha jól emlékszem az alpjárati fordulatszámot a károsanyag-kibocsátás csökkentése miatt emelték meg újabb autóknál.

Igen, én is valami ilyesmit hallottam.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét

#4523 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 14:11

Idézet: GI - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 13:53

Nem vagy mazsola.. Csak egyrészt az 1.4-es gépek nyomatékcsúcsát egészen magasra teszik.
Másrészt a 16V (ezt egyébként nem értem miért... talán gyártói hanyagságból) valamiért nem hajlamos olyan jól húzni alacsony fordulatokon. PEdig elméletileg mindenütt jobbnak kellene lennie.
Tisztelet persze a kivételnek. Ja és itt azonos hengerürtartalmú, azonos teljesítményű 8 és 16 szelepes kocsikról beszélek.
VW Golfklub fórumán is írták ezt a jelenséget, hogy 16V-re váltás esetén alacsony fordulaton kicsit elgyengül... ellenben a magas fordulatokon jelentősen (ez azért várható) erősödik.

Nekem 1.4 van, de alacsonyabban van a max csúcs mint a nagyobb Ford motoroknál.

Amúgy meg azért lett a sok szelep kitalálva, hogy magasabb fordulatszámon az áramlás ne legyen annyira korlátozva, pont emiatt alacsonyabb fordulaszámon a sok szelep elveszti az erejét, mert ott meg túl gyors a szellőzés, míg igazán pörgetve jön elő. 
Na ekkor jött a változo szelpvezérlés ami elméletileg ötvözi a 8 szelep előnyét alacsony fordulat számon, meg a 16 szelepet magasabb fszámon.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#4524 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 14:18

Idézet

Amúgy meg azért lett a sok szelep kitalálva, hogy magasabb fordulatszámon az áramlás ne legyen annyira korlátozva, pont emiatt alacsonyabb fordulaszámon a sok szelep elveszti az erejét, mert ott meg túl gyors a szellőzés, míg igazán pörgetve jön elő. 
Na ekkor jött a változo szelpvezérlés ami elméletileg ötvözi a 8 szelep előnyét alacsony fordulat számon, meg a 16 szelepet magasabb fszámon.

Ezzel tisztában vagyok.
De ez csak a gyártók hanyagságának a következménye.

Egyébként annyira nem egyszerű, mert igaz a felület nagyobb több szelep esetén. De a turbulens áramlatokat keltő dolgok száma is nő.
Sőt megnő a szelepek fémfelülete is, ami akadályozza a hozzá közel eső áramlatokat.

#4525 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 14:37

Idézet: GI - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 14:18

Egyébként annyira nem egyszerű, mert igaz a felület nagyobb több szelep esetén. De a turbulens áramlatokat keltő dolgok száma is nő.
Sőt megnő a szelepek fémfelülete is, ami akadályozza a hozzá közel eső áramlatokat.

És erre találták ki a Twin Sparkot (vagy Hondában az i-DSi), vagyis hogy két gyertya gyújtsa az anyagot egy hengerben :)
A kettő közt is csak annyi a különbség, hogy míg az Alfa féle TwinSparkban egyszerre gyújt a két gyertya, a Hondában függvény szerint szabályozott késleltetéssel gyújt a második.

#4526 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 14:40

Idézet

Ladáról lezárásképp csak annyit, h ha 3asban 60nál lelépsz a gázról, az a hang, na az utánozhatatlan

Nekem az tetszik, hogy mondják az 1.5-ös mennyire gyorsul.... (19 sec a VAZ-2106 a ladaklub szerint 1450ccm... az 1.6 pedig 17.5 -ez a legjobban gyorsuló típus... a táblázatban 17-et írnak csak rá)
Annyira, hogy hallani, hogy a kasztni billegése, erőátvitel lengései miatt simán ingadozik a fordulat. :)

Meg ugye az SAE alapján megadott teljesítmények és a hasonló nyalánkságok.

Egyébként a difi sipolása tényleg ász benne. :)

#4527 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 14:43

Idézet: GI - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 14:40

Ladáról lezárásképp csak annyit, h ha 3asban 60nál lelépsz a gázról, az a hang, na az utánozhatatlan

Tegyél fel egy 5Zigen dobot 60-as leömlővel kat nélkül egy VTI-re, simán olyan hangot ad :D Bár lehet, hogy még ki is kéne lyukasztani a dobot hozzá, de közel van hozzá az biztos :Đ

#4528 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 14:44

Ez rossz helyre ment. :)

#4529 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 15:12

Idézet

Tegyél fel egy 5Zigen dobot 60-as leömlővel kat nélkül egy VTI-re, simán olyan hangot ad  Bár lehet, hogy még ki is kéne lyukasztani a dobot hozzá, de közel van hozzá az biztos

Nálunk volt egy Ladás srác.
Kezdetben oldarra vezette a kipufogót, de azt ugye nem engedik...
Aztán fogott colos vascsövet... mindenféle dob nélkül hátravezette. Elvágott egy POROLTÓT és az volt a kipufogóvég. Ütős, mi?

Aztán fogta a flexet, csinált kabriót, de természetesen szétnyílt neki az oldala. :)

#4530 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 16:34

most nézem csak hogy miket tesznek manapság egy benzines autó kipuffjába :
Két darab hármas hatású katalizátor, két fűtött lambda-szonda, aktívszenes szűrő :)  azért kettő gondolom mert Vényóc :)
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

Téma megosztása:

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 225
  • 226
  • 227
  • 228
  • 229
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.