HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#2201 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 19. 04:26

Idézet: Miles.co - Dátum: 2009. márc. 19., csütörtök - 2:09

Nem akartam g**i lenni...de ráhagytam.

Virtuális PC -- ilyen "problémákra" találtatott ki!  :D

Feltesz egy valamilyen Win-t, aztán futtat alóla 5 LINUX-ot...  ;)

Csak ha valakik az alapokkal nincsenek tisztában...  :p

Szerkesztette: Macikák 2009. 03. 19. 04:52 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#2202 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 19. 04:36

Az én e heti zsengém!  :D

User mondja, csinál Backup-ot...  ;)

Mivel csinálod??? Hát, az XP Biztonsági mentésével...  :eek:

Kivehető, rack-es 80 GB-s HDD-i vannak, mondja az F:-re -- jó!

50 perc múlva: hát, kész a Backup, de nem jó!

Hűha... Miért nem???  :rolleyes:

Mert kiprobi, beléptem a BIOS-ba, áttettem, hogy a gép F:-ről
boot-oljon, de meg se moccan...  :)  ;)  :D

K.O. ...  :(

Szerkesztette: Macikák 2009. 03. 19. 04:53 -kor

#2203 Felhasználó inaktív   Miles.co 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 19. 20:30

Idézet: Macikák - Dátum: 2009. márc. 19., csütörtök - 4:26

Virtuális PC -- ilyen "problémákra" találtatott ki!  :D

Feltesz egy valamilyen Win-t, aztán futtat alóla 5 LINUX-ot...  ;)

Csak ha valakik az alapokkal nincsenek tisztában...  :p

Természetesen nekem is ez jutott eszembe...de azán valahogy nem akaródzott még ezt is elmagyarázni, hogy ezt hogyan, és miként kellene, merthát ugye az alapok, ésatöbbi..

Mind1, erős a gyanum, hogy fog még érdekességeket kérdezni tőlem...:)
...és kék színben van?

#2204 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 19. 21:15

Idézet: Miles.co - Dátum: 2009. márc. 19., csütörtök - 21:30

Mind1, erős a gyanum, hogy fog még érdekességeket kérdezni tőlem...:)

Majd számolj be róluk :D
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2205 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 19. 21:43

Idézet: potyo - Dátum: 2009. márc. 19., csütörtök - 22:15

Majd számolj be róluk :D

Aha!  :up:

#2206 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 03. 21. 21:23

Miles.co!
Legközelebb szó nélkül nyomj a kezébe egy suse cd-t.
3 nap múlva meg nyájasan érdeklődj, hogy tetszik neki a yast.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#2207 Felhasználó inaktív   Miles.co 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 22. 02:24

Idézet: Tron65 - Dátum: 2009. márc. 21., szombat - 21:23

Miles.co!
Legközelebb szó nélkül nyomj a kezébe egy suse cd-t.
3 nap múlva meg nyájasan érdeklődj, hogy tetszik neki a yast.

Hogy ez eddig nem jutott eszembe!!  :omg:  :D  Tényleg viszek neki, hátha......:)
Meg is van valahol a full -ha jól emlékeszem- 7 lemezes install verzsön...de akkor mondjuk kezébe nyomom estefelé, mondjuk munka vége előtt 1 órával, hogy ha gondolja délután próbálja ki, de holnapra hozza vissza....és persze így fogom megkérdezni, hogy: - Naés hogy tetszik a yast felülete?! Vagy inkább keressünk egy másikat, kde-ben jobban otthon lennél?:)

Potyo: Okké!:)

Mellesleg a héten megkeresett, hogy letöltött egy filmet...de nm tudja megnézni, sztem mi lehet a baj?! :confused:    Mondtam, hogy ez így kicsit tág fogalom...:) Kokrétabban mi a történet? Erre meséli, hogy ő csak egy filmet akart leszedni, de egy csomo file-t lementett, de ilyen 001,002,003 stb. kiterjesztésüek, és egyiket sem tudja lejátszani....és biztosan valami lejátszó hiba, mert mindig azt mondja a gép, hogy ismeretlen file-tipus, bármelyikre nyom rá....pedig ez egy film, vagyis ugye sztem is tegyen fel egy másik lejátszót..?! :omg:      ....volt hozzá türelmem, és elmondtam neki, hogy ez valószínűleg darabolva van, és keressen valami rar, vagy zip kiterjesztést, stb,stb...azóta nem szólt, hogy nem menne...pedig reménykedtem, hogy valami ISO-t talál, vagy nrg-t vagy ilyesmit és azt sem tudja majd lejátszani...:D

Szerkesztette: Miles.co 2009. 03. 22. 02:25 -kor

...és kék színben van?

#2208 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 02:58

De rosszmájúak vagytok :)
Amúgy a Linux-al én se sokra jutottam.

#2209 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 12:51

Egy átlagos felhasználónak, aki netezget, filmeket tölt le, filmeket nézeget, esetleg leveleket ír word-ben, meg még sok más dolgot csinál, annak ugyanolyan jó egy linux-os gnome vagy KDE grafikus felület is, mint egy windows XP-s.
Egérrel elkotorászik rajta ugyanúgy.

Hogy a "command prompt"-ban egész más shell van, amit egész másképp kell használni, az őt totál nem érdekli, hiszen a windows cmd-jét sem használta.

A telepítés is egyszerű, rég elmúltak már azok az idők, amikor még ismerni kellett a gépben lévő hardvereket, sok disztribúció automatikusan felmegy, nem több ismerettel, mint egy XP-s telepítés. Pl. Knoppix.
(De egy alap Debian telepítésnél is: megadod a nyelvet, megcsinálod a partíciókat --amihez nyújt a telepítő is segítséget, akár egy gombnyomás az egész--, ha nincs DHCP szerver a hálózatban, akkor bekéri a hálókártya címét, meg választhatsz, hogy mikre akarod használni, és olyan csomagokat tesz fel, ennyi nagy vonalakban)

Ami egy kis kontra: a játékok.
Bár sok játék megy pl. wine-val, de azért sok van, ami nem. És ha éppen egy olyan kéne,ami nem megy, az lehet gáz.

#2210 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 22. 13:11

Sparow, anno az XP-t is úgy akarták megcsinálni, hogy user1.0 betesz, felrak és örül neki, aztán csak kiderül, hogy mágis érteni kell hozzá, ez linuxnál sincs igazán másképp, aztán hogy most konfig oldalról, vagy kezelési oldalról bukik az elmélet, az szinte mindegy, mindkettő megtanulható, de mindkettőnél akarat kell és a csordaszellem adta kényszer. Aztán hiába ugyanolyan jó, én felhasználóim elenyésző hányada volt megelégedve linuxszal, mert neki az kell, amit a melóhelyen vagy a szomszéd gépén is lát, megszokott, ismer és kezel, meg hát nem tudom, nekem olyan felhasználóm nincsen, aki csak netezik+wördözik, jön az első jött-ment gagyi digitfényképezőgép, aztán oda az idill.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2211 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 13:49

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 13:11

Sparow, anno az XP-t is úgy akarták megcsinálni, hogy user1.0 betesz, felrak és örül neki, aztán csak kiderül, hogy mágis érteni kell hozzá, ez linuxnál sincs igazán másképp, aztán hogy most konfig oldalról, vagy kezelési oldalról bukik az elmélet, az szinte mindegy, mindkettő megtanulható, de mindkettőnél akarat kell és a csordaszellem adta kényszer.

Jó, valami minimális "értés" kell hozzá. Megadod a serialját meg a nevedet.
De nem kell sokkal több, 10 éves Pistikék telepítgetik a szomszédoknak. (Hogy biztonságos legyen még feldobnak rá egy tűzfalat + víruskeresőt, meg nem Admin userrel használják, kb. ennyi)
Aki meg Windows XP-t sem tud magának telepíteni, annak nem kell telepíteni, csak használni.

Kezelési oldalról ugyanaz: Windows-hoz is van millió féle theme, amiben mások az ikonok, stb. ...
Ezért a kinézet nem nagy buktató, szerintem. (De még az sem kizárható, hogy létezik Windows XP kinézetű téma gnome-ra vagy KDE-re)
A képernyőn lévő 15 ikon közül kiválasztani azt, amelyikre éppen most szükségem van, óvodai szintű készség.

Aztán hiába ugyanolyan jó, én felhasználóim elenyésző hányada volt megelégedve linuxszal, mert neki az kell, amit a melóhelyen vagy a szomszéd gépén is lát, megszokott, ismer és kezel, meg hát nem tudom, nekem olyan felhasználóm nincsen, aki csak netezik+wördözik,

Persze, ez is számíthat. Hogy máshol mit lát.
De a windowsos felület is változik, lásd. Win2K, XP, és most a Vista.

Pl. a ismerősnek jogtiszta szoftver kellett --üzletben használta a számítógépét-- simán leültettem egy alap gnome felület elé, először kicsit idegenkedett tőle, de megszokta hamar. A másik két választása az lett volna, hogy beszerez egy XP-t, akkor 25e ft-ért volt OEM, vagy kalóz XP-t használ, és f*sik, hogy lebukik. 1-2 nap alatt ugyanúgy megszokta, mint az XP-t előtte.

Persze tudom, van aki ragaszkodik a megszokott környezetéhez, meg jajj, nagy baj van, ha 3 cm-rel odébb van egy ikon, mert nem találja meg.

A net + word csak egy példa volt. Gyakorlatilag szinte mindenre van alternatíva.
Kivéve egyedi programokra, amiket Windows-ra írtak. Ezek legtöbbje megy wine-val (pl. az APEH-es ABEV, régebben nem volt java-s verzió, csak Windows EXE-s), esetleg van valami, ami hasonló és megfelel helyette (hiszen a legtöbb probléma nem nálunk merül fel, hanem már régebben másnak is megvolt, és lehet létezik rá valami megoldás már).
Persze előállhat olyan eset, hogy csak Windows a megfelelő. De az emberek nagy részénél nem ez a helyzet.

jön az első jött-ment gagyi digitfényképezőgép, aztán oda az idill.

Miért van oda az idill?
A fényképezőgépet lehet sima mass storage eszközként használni. Mintha egy pendrive volna. És simán lemásolhatóak róla a képek.
Vagy nem tudom, mire gondolsz.

#2212 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 13:58

Nem minden fényképező olyan. Valami istenbarma kitalált valami Picture Transfer Protocol nevű cuccot, mostanában egyes fényképezők azt használják. Csak tudnám, milyen "additional driverre" volt szükség, amikor mass storage-ként jelent meg a rendszerben. :think:  :omg:  Vagy legalább a fényképezők lehetnének univerzálisak és tudhatnák mind a kettőt... :reklamacio:

Szerkesztette: potyo 2009. 03. 22. 13:59 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2213 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 14:01

Idézet

Jó, valami minimális "értés" kell hozzá. Megadod a serialját meg a nevedet.
De nem kell sokkal több,

Ez marhaság. Ha így volna, semmi szükség nem volna az én ezirányú szakértelmemre. Persze lehet igénytelenül is használni egy rendszert, de az XP-t jól telepíteni nem a next-next-ok algoritmus szerint lehet.

Idézet

Miért van oda az idill?
A fényképezőgépet lehet sima mass storage eszközként használni. Mintha egy pendrive volna.

Nem igaz, rengeteg, sokszor tömeggagyi (=nulla alternatív support) fényképezőgép nem etethető meg sem WIA, sem USB tárolóeszközkéntt addig, míg specifikus illesztőprogramját nem eteted meg vele (és azután is a saját szoftvere éri el, nem a fenti felületek).
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2214 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 14:03

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 13:49

A képernyőn lévő 15 ikon közül kiválasztani azt, amelyikre éppen most szükségem van, óvodai szintű készség.

Ennyi erővel az autóvezetés is csak annyi, hogy a három pedál közül nyomod az egyiket, közben meg tekergeted a kormányt. Sokszor nem is kell ennél több, csak aztán jön az első útkereszteződés vagy tábla, esetleg egy kövér hibaüzenet vagy olyan felmerülő probléma, amit nem lehet megoldani azzal, hogy kiválasztod a képernyőn levő 15 ikon közül a megfelelőt.

Idézet

Vagy nem tudom, mire gondolsz.

Júzer megveszi a gagyi digitkamerát, ami még véletlenül sem akar mass storage eszköznek látszani (sok ilyen van!), aztán XP alatt betolja a CD-t, a képernyőn megjelenő ablakban rákattint a nagy zöld kerekre, és végzett is. Linux alatt meg lehet vakarózni, hogy most akkor mi is van, legjobb esetben szomszéd Pistike ismer valakit, aki tudja, hol lehetnek a kellő driverek, átlagos esetben meg semmiféle linuxos cucc nem létezik az apparáthoz, úgyhogy vagy a Linuxnak kell mennie, vagy a fotógépnek. Persze, vegyen a júzer kártyaolvasót, de azt sem tudja megoldani 15 ikonból.

Vagy ifjabb Ernő letőti a Tépd ki a belüket FPS sorozat legújabb etapját, mert a suliban most az a sztár, aki tudja, hogy a harmadik minibosst milyen ugrás-gurulás-golyószórás kombóval lehet földre rakni, aztán hüppögő gyermeksírástól hangos az éjszaka, mert kicsomagolta a rarokat, de a démontúlszt már nem tudja felrakni, ha meg rájön a duplaklikkes trükkre, akkor sem izzul a játék, pedig megvan a dzsiforszhatvannyolc a két giga rammal.

Átlagjúzernek az ilyen malőrökért nem való a Linux, mert az átlagjúzer nem csak netezik meg emailezik, hanem játszana, vizeslufis animációt küldene emesenen, meg az olcsó cuccokat veszi, amikhez jó, ha XP driver van. Fosni meg nem fosik a szoftverrendőrségtől, mert ő van a legjobban meglepve, hogy a szomszéd felrakja neki a Zikszpét, ő a szomszéd kezibe nyom egy ezrest, és mégis szoftverkalózkodás áldozata lett.

#2215 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 14:05

Idézet: potyo - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 13:58

Nem minden fényképező olyan. Valami istenbarma kitalált valami Picture Transfer Protocol nevű cuccot, mostanában egyes fényképezők azt használják. Csak tudnám, milyen "additional driverre" volt szükség, amikor mass storage-ként jelent meg a rendszerben. :think:  :omg:  Vagy legalább a fényképezők lehetnének univerzálisak és tudhatnák mind a kettőt... :reklamacio:

Az egyik ilyen marhát Canon-nak csufujják :Đ PTP szerintem kell legyen linus alá is, én nem ezekre gondolok. Anno a Fujinak volt mániája az egyedi eszközfelület, ha jól rémlik, de valahogy a legegyszerűbb mass storage dolog csak nem akar divatbajönni kizárólagosan, valahogy mindig belefutok ilyen modellekbe, amiket juszt se lehet megoldani egyszerűen, meg mobiltelefonoknál nagy divat például az ilyen semmivel sem kompatibilis fájlátvitel.

#2216 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 15:57

Idézet: potyo - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 13:58

Ezt éppenséggel lehet kezelni Linuxból is ...

#2217 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 16:06

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 14:01

Ez marhaság. Ha így volna, semmi szükség nem volna az én ezirányú szakértelmemre. Persze lehet igénytelenül is használni egy rendszert, de az XP-t jól telepíteni nem a next-next-ok algoritmus szerint lehet.

A Linux ugyanez pepitában.
Fel lehet tenni egy alap rendszert, ahogy magától felmegy (és a legtöbb telepítő alaphangon létrehoz egy korlátozott usert, nem úgy, mint az XP telepítő, hogy egy rendszergazda userrel lépsz be telepítés után)
És lehet biztonságos rendszert csinálni.

Akkor mi a különbség?

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 14:01

Nem igaz, rengeteg, sokszor tömeggagyi (=nulla alternatív support) fényképezőgép nem etethető meg sem WIA, sem USB tárolóeszközkéntt addig, míg specifikus illesztőprogramját nem eteted meg vele (és azután is a saját szoftvere éri el, nem a fenti felületek).

Jó, van amihez nincs driver, ezt aláírom.
De ami népszerű, ahhoz azért szokott lenni driver. Pl. egyik ismerősnek Canon IP 1000-hez (vagy valami hasonló régi Canonhoz) kellett, ami arról volt híres, hogy nem volt Linux support hozzá. Mégis volt driver, mert volt aki csinált hozzá.

#2218 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 16:32

Idézet: debaj - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 14:03

Ennyi erővel az autóvezetés is csak annyi, hogy a három pedál közül nyomod az egyiket, közben meg tekergeted a kormányt. Sokszor nem is kell ennél több, csak aztán jön az első útkereszteződés vagy tábla, esetleg egy kövér hibaüzenet vagy olyan felmerülő probléma, amit nem lehet megoldani azzal, hogy kiválasztod a képernyőn levő 15 ikon közül a megfelelőt.
Nem, mert néha 2 pedált is kell nyomni :)
Viccen kívül: aki ennyire alap felhasználó, az a windowsos hibaüzenetekkel sem tud mit kezdeni.
Gyakorlatilag egy hasonló grafikus felületen kell eligazodni. Az XP-ben elvesztél a Win2k után? Nem, csak csodálkoztál, hogy milyen csili-vili minden (ha tetszett).

Júzer megveszi a gagyi digitkamerát, ami még véletlenül sem akar mass storage eszköznek látszani (sok ilyen van!), aztán XP alatt betolja a CD-t, a képernyőn megjelenő ablakban rákattint a nagy zöld kerekre, és végzett is. Linux alatt meg lehet vakarózni, hogy most akkor mi is van, legjobb esetben szomszéd Pistike ismer valakit, aki tudja, hol lehetnek a kellő driverek, átlagos esetben meg semmiféle linuxos cucc nem létezik az apparáthoz, úgyhogy vagy a Linuxnak kell mennie, vagy a fotógépnek. Persze, vegyen a júzer kártyaolvasót, de azt sem tudja megoldani 15 ikonból.
PTP és MTP eszközöket lehet Linuxban is kezelni. És némely gyártóspecifikus eszközöket is, amik nem tudnak USB Mass Storage-ek lenni, és nem tudnak PTP vagy MTP eszközök lenni.

Vagy ifjabb Ernő letőti a Tépd ki a belüket FPS sorozat legújabb etapját, mert a suliban most az a sztár, aki tudja, hogy a harmadik minibosst milyen ugrás-gurulás-golyószórás kombóval lehet földre rakni, aztán hüppögő gyermeksírástól hangos az éjszaka, mert kicsomagolta a rarokat, de a démontúlszt már nem tudja felrakni, ha meg rájön a duplaklikkes trükkre, akkor sem izzul a játék, pedig megvan a dzsiforszhatvannyolc a két giga rammal.

Játékokkal lehet gond.
De azért sok játékkal lehet játszani, én pl. most épp a DOOM3-at szeretném elindítani wine-ben.

Átlagjúzernek az ilyen malőrökért nem való a Linux, mert az átlagjúzer nem csak netezik meg emailezik, hanem játszana, vizeslufis animációt küldene emesenen, meg az olcsó cuccokat veszi, amikhez jó, ha XP driver van. Fosni meg nem fosik a szoftverrendőrségtől, mert ő van a legjobban meglepve, hogy a szomszéd felrakja neki a Zikszpét, ő a szomszéd kezibe nyom egy ezrest, és mégis szoftverkalózkodás áldozata lett.

MSN-ezni is lehet Linux alól, én is szoktam.
Az olcsó cuccokhoz is van driver, nem az ártól számít. Legtöbb cucchoz azért találni drivert. Alapban sok minden benne van a kernelben. De ha nincs véletlenül, akkor lehet már más írt hozzá (főképp, ha valami népszerű, olcsó termék).
Igazából driver mihez kellhet egy átlagos számítógépben, ami nincs esetleg alapból a kernelben: nyomtató, vagy valami spéci kamera.
Van amihez működik a Windows driver, mert elkészítették hozzá a megfelelő API-t (pl. wifi hálókártya, vagy TWAIN kompatibilis szkenner, de még biztos más cuccokhoz is van ilyen).

Szoftverrendőrség meg magánszemélyhez nem megy, úgy tudom.

#2219 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 16:32

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 12:51

Egy átlagos felhasználónak, aki netezget, filmeket tölt le, filmeket nézeget, esetleg leveleket ír word-ben, meg még sok más dolgot csinál, annak ugyanolyan jó egy linux-os gnome vagy KDE grafikus felület is, mint egy windows XP-s.
Egérrel elkotorászik rajta ugyanúgy.

Átlagos felhasználó a legveszélyesebb, én azt hiszem lilyenekkel foglalkozom, de hidd már el, hogy annak nem jó a Linux.
Make love not Wor.

#2220 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 16:41

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 13:49

Pl. a ismerősnek jogtiszta szoftver kellett --üzletben használta a számítógépét-- simán leültettem egy alap gnome felület elé, először kicsit idegenkedett tőle, de megszokta hamar.

Mi is tudunk tündérmeséket, de ha már üzlet, akkor sok évre az a 25k nem olyan fájdalmas. Szerintem Neked is az elvekkel van bajod, amivel mi nem tudunk mit kezdeni, de nem kevés cégemtől rúgtak ki, hogy mert itten majd Linux lesz, meg estébé, meg estébé. Aztán legtöbb helyre visszakerült a Win/OpenOffice, de ne tudd meg advanced júzerek mit szopnak miatta.

Egyszeri Jenőről meg inkább ne beszéljünk, aki tényleg vesz adhoc webkamerát, GPS-t, PNA-t, istenfaszát, 20ezres multinyomtatót, amit Egyszeri Janők kb. 100%-a bedug, oszt működik. Linux alatt meg lehet reszelni fél napot, jó eséllyel nem is tud működni, itt HWSW-n is kaptam Google linket a problémáimra, hogy állítólag megy, meg béta, meg a különben is. Ügyfélhez ilyet még kicsiben sem lehet eladni, mert akkor jön az "azt mondta, hogy menni fog".

GPSnél meg mapsource felrak, számok beptyög, kütyü bedug, oszt lehet egerészni. Még csak 10 éve beszélek erről.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.