HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1031 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 26. 07:20

Idézet: Old_Mumus - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 7:13

Sajnos nekem toltheto ceruzaelem meretu GP termek nem igen valt be.
2. feltoltes utan kb. 5 percet birt 2200 mAh, azota is neha kicsit furan viselkedik... :mad:

Már hallottam és tapasztaltam ilyen problémát.
Szerintem arra gondolsz, hogy váratlanul lemerülnek az aksik, pedig nem is használtad sokáig őket.

Nem mindegy, hogy formázáskor milyen töltővel van feltöltve az aksi. Legjobb olyan töltővel formázni, amelyik legalább 16 órán keresztül tölt és automatikusan kikapcsol töltés végén. A gazdaságos töltők sajnos elég gagyik.

Nemrég egy munkatársam új Sony ceruzaaksi garnitúráját "javítottam" fel a leírt módszerrel, pedig már előzőleg ő is többször formázta őket.

Persze minden típusba becsúszhat selejt.
Kamerák és felvételek, gyártók, forgalmazók, programleírások, egyéb hasznos dolgok

Nem stimmel a parittyásbit !

"Amíg nincs kamerád sírsz. Amint meglesz lapítasz" Kínai közmunkás.

#1032 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 08:33

Idézet: Old_Mumus - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 7:13

Sajnos nekem toltheto ceruzaelem meretu GP termek nem igen valt be.
2. feltoltes utan kb. 5 percet birt 2200 mAh, azota is neha kicsit furan viselkedik... :mad:

Hány mA-es töltővel,és mennyi ideig töltötted ?
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#1033 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 17:55

Egy Albinar gyorstoltovel (parametereket nem tudok irni), ami minden mas tipust szepen feltoltott eddig.
V63 a legjobb mozdony
Olyan mint a CISCO router ;-)

#1034 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 19:21

Idézet: Old_Mumus - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 18:55

Egy Albinar gyorstoltovel (parametereket nem tudok irni), ami minden mas tipust szepen feltoltott eddig.

Nem célszerű gyorstöltővel formázni.
De ez sem mindíg igaz, mert a Casio fényképezőgépem gyorstöltöje a Casio aksit gyönyörűen formázta, a GP-vel meg gondjai voltak. ( Lehet, hogy a Casio már gyárilag formázva volt ? )
Egy másik töltővel, lassú töltéssel a GP meggyógyult.
Kamerák és felvételek, gyártók, forgalmazók, programleírások, egyéb hasznos dolgok

#1035 Felhasználó inaktív   tbee83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 01:00

nekem csak annyi a problémám, hogy a kamerámhoz a töltő rég nincs meg, és az utángyártott asztali (ami csak az akkut tölti) kb 80%ra tölti az akkut.. erre nincs megoldás? meg kéne vennem a gyári sony töltőt 20e-ért?
Munkát keresek.. olyat ahol nem kell dolgozni
Egy türelemjátékot kérek, de azonnal!

#1036 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 06:09

Idézet: tbee83 - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 0:00

nekem csak annyi a problémám, hogy a kamerámhoz a töltő rég nincs meg, és az utángyártott asztali (ami csak az akkut tölti) kb 80%ra tölti az akkut.. erre nincs megoldás? meg kéne vennem a gyári sony töltőt 20e-ért?

Nekem az utangyartott szepen dolgozik, sosem kellett csalodnom abban, hogy hamarabb lemerult az akksi mint ahogy kellene.
V63 a legjobb mozdony
Olyan mint a CISCO router ;-)

#1037 Felhasználó inaktív   tbee83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 11:19

nem is igazából csalódásnak nevezném, mert hát ez van, és mivel InfoLithium meg minden ezért jól megmondja, hogy mikor lesz vége, és így könnyebb "tervezni".. csak úgymond bosszantó tudni, hogy többet is tudna.. (mellesleg azért nem panaszkodom, mert így is majd 2 órát képes lenne rögzíteni)

#1038 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 15:51

Sziasztok!

Megnéztem tegnap az Elektromos Világban a kiállított "kukucskákat" (ahogy a Grószmutter hívja a kamerát) és nagyon tetszett. Volt több is, de csak a Sony gyártmányokat tekintettem. Megnéztem a HC-42 és a 90-es típusokat és vetettem egy pillantást a PC1000-re is.

A vizsgálat elég hanyag volt, mindössze annyit csináltam, hogy kerestem a terepasztalon valami kis figurát és azt megcéloztam a berendezéssel, majd zúmoltam egy kicsit. A következtetést azonnal levontam: jobb a 3 CCD, mint az 1, ezt még barátnőm is látta. Érdekes módon úgy nyilatkozott, hogy ha majd egyszer a messzi-messzi jövőben vennénk, akkor ő ragaszkodni fog a 3 érzékelőhöz, mert annyival jobb a színe. Itt csak helyeselni tudtam. A PC1000 tetszett neki a legjobban, ott éppen 299 rugóért vesztegették, így a nézelődésnél meg is maradtunk.

Lenne egy kérdésem, ami biztos butaságnak tűnhet, de azért mégis megkérdezem. Ha valamilyen firmányosan furmányos módon egy amerikai eredetű kamerát használna az ember, akkor ott mi történik? Ott ugye NTSC van, viszont azért az is DV kazira rögzít, ami itthon is ugyanúgy leolvasható. Ha ott vennék egy kamerát, akkor az itthoni PAL-Secam tévémmel hogyan tudom lejátszani?

Elsődlegesen az lenne az eljárás, hogy a DV kaziról számítógépen DVD videó készülne, amit aztán asztali lejátszóban játszanék le.

Milyen gondot okoz ez, ha okoz egyáltalán? Milyen különbség van a DV kamerák esetében a PAL és az NTSC formátum között? (felbontás esetleg vagy képkocka/sec, esetleg színek kezelése)

Köszönöm előre is az infót, segítsetek eloszlatni a ködöt a fejemben.
Üdv!
.
.
.

#1039 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 16:35

Idézet: donphobos - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 16:51

felbontás esetleg vagy képkocka/sec, esetleg színek kezelése

Pontosan ahogy írtad !

Kishazánkban csak a gond lenne vele. A végén még eladni sem tudnád.

#1040 Felhasználó inaktív   tbee83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 00:16

nemtudom mondtam e már, de az én dcr-hc30asom az japániából származik, és nemhogy pálban nem rögzít, még angolul sem beszél.. vicces :D

az ntsc és pal közötti különbség:
- képkockaszám
- felbontás
- színhűség (vagy mi)

természetesen ha egy videoszerkesztő progival dolgozol az nem jelent akadályt, mert ő a project szerint kezeli, és pikk pakk átteszi :D

#1041 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 07:09

Idézet: tbee83 - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 1:16

természetesen ha egy videoszerkesztő progival dolgozol az nem jelent akadályt, mert ő a project szerint kezeli, és pikk pakk átteszi

Mibe teszi át ?

A lényeg az, hogy számítógépen nem gond, TV-n visszanézve esetleg másoknak továbbadva a felvételeket már gond lehet.
Az NTSC-PAL konverzió meg plusz munka és idő. A kapott minőség meg kérdédes.

#1042 Felhasználó inaktív   tbee83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 17:28

bocs, kicsit beleadludtam a postba..

szóval ha a video edit progiban PAL van beállítva, akkor a végeredmény PAL lesz..

Az újabb TV/Video-k nagy része meg ismeri már az ntsc szabványt.. tehát max picit turkálni kell a menüben..
viszont szerintem pl egy videómagnó nem fogja PALban rögzíteni, bár kitudja..

#1043 Felhasználó inaktív   tbee83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 17:28

hehe lehetett duplikálni //T-Bee

Szerkesztette: tbee83 2005. 12. 14. 17:29 -kor

#1044 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 09:44

Idézet: tbee83 - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 17:28

bocs, kicsit beleadludtam a postba..

szóval ha a video edit progiban PAL van beállítva, akkor a végeredmény PAL lesz..

Az újabb TV/Video-k nagy része meg ismeri már az ntsc szabványt.. tehát max picit turkálni kell a menüben..
viszont szerintem pl egy videómagnó nem fogja PALban rögzíteni, bár kitudja..

Az NTSC-->PAL konverzió ettől azért sokkal bonyolultabb. Erre jelenleg egy szerkesztő program sem képes. Amivel valóban lehet NTSC-->PAL konverziót elvégezni az a Canopus Procoder 2.0 program. Mert ugye itt arról van szó, hogy az NTSC-ben lévő 29.97 (30) frame/sec-et a hozzá kulcsolt hanggal át kell konvertálni a PAL normás 25 frame/sec-re úgy, hogy ne legyenek mozgásfázis kiesések valamint a hangot is megfelelően újra kell kulcsolni.

Szerk:
Idézet a Videopraktika című szaklap oldaláról ( http://www.videopraktika.hu ):

" NTSC-PAL átalakítás

Sok kérdést kaptam már azzal kapcsolatban, hogy az Amerikából kapott videoanyagból hogyan lehetne PAL szabványú MPEG-et készíteni. Az alapprobléma sokszor úgy indul, hogy a kérdező nincs is igazából tisztában a két szabvány közti különbséggel. Általában a videó rögzítése a számítógépre gond nélkül szokott sikerülni. Ezután sokan igen egyszerűen berántják az AVI fájlt valamilyen szerkesztőbe, mondjuk az Adobe Premiere-be, és megpróbálják kimenteni PAL formátumba. A mentés meg is történik, de a fájl lejátszásakor vibráló, ugráló képet kapnak. Ekkor nyúlnak a telefon után. A jelenlegi ismereteim szerint egyetlen videoszerkesztő szoftver sem támogatja a szabványok közötti konverziót. Ehhez egyéb eszköz kell.

Először is tisztázzuk a két szabvány közötti különbséget. Az eltéréseket a függőleges felbontás és a képfrekvencia jelentik. Teljes felbontás esetén a PAL 576, az NTSC 480 (aktív, azaz látható) sorból áll. A képfrekvencia 25 az előbbinél, 29,97 az utóbbinál. Az NTSC-PAL konverzió alkalmaval a függőleges felbontás megnövelése nem igazán bonyolult dolog. Ezt gyakorlatilag a szerkesztő szoftverek zöme könnyedén megteszi. A másodpercenként lejátszandó képkockák számát viszont nem lehet csak egyszerűen a többletkockák számának eldobásával megoldani. Először is a 29.97-et 30-nak kell venni. Ez azt jelenti, hogy a videó egy kicsit, 0,001 százalékkal rövidebb lesz, tehát egy egyórás film mintegy 3,4 másodperccel hamarabb fog véget érni. Erre a manőverre azért van szükség, mert a 30/25-ös átszámítást csak a legkisebb közös többszörös segítségével lehet elvégezni. Ez a szám a 150. Egy kis osztás-szorzás után kijön, hogyha minden hatodik képkockát eltávolítjuk, és azt mondjuk a szerkesztőnek, hogy ezt most mentse ki 25 kocka/s sebességgel, egy olyan PAL videojelet kapunk, amely minden ötödik képkockánál "ugrik" egyet. Ez tehát nem a legjobb módszer. A jobb minőségű NTSC/PAL konvertáláshoz olyan szoftvert érdemes használni, amely kép- vagy félkép-interpolációval dolgozik. Az ilyen szoftverek gyakorlatilag ugyanúgy működnek, mint az igényesebb lassító/gyorsító programok. A végeredmény minden esetben sokkal jobb lesz, az ugrás gyakorlatilag megszűnik, talán csak a nagyon gyors vízszintes kameramozgásoknál lehet látni némi vibrálást. Az így átalakított videó sokkal alkalmasabb lesz MPEG készítésre.
"

Szerkesztette: wpepi 2005. 12. 15. 09:58 -kor

#1045 Felhasználó inaktív   bigalexander 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 20. 01:04

Idézet: Zsigabá - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 9:05

Ébresző JVC-sek, SAMSUNG-osok !

Nem igaz, hogy nincs néhány felvételetek amit feltehetnék az oldalamra mindenki számára okulásul !

Üdv
JVC GR DX 307 van sok felvételem van de sajnos még mobilrol netezek .
De a barátomnál töltök fel neked.Ilyen kamerát már ugy tudom nem lehet kapni de teljesen meg vagyok elégedve vele. a sötét felvételek persze hagynak kivánnivalot maguk után de a nappaliak szerintem nagyon jok.

Nagyon nem értek a kamerákhoz de ezek a müszaki adatok.
Főbb jellemzők:
? Kimagasló képminőség az 1/4,5 hüvelykes, 1,33
megapixeles CCD-nek köszönhetően
? 10x optikai zoom/500x szuper digitális zoom interpolációval
? Háromdimenziós zajcsökkentés (3D NR)
? 3"-os Clear LCD monitor
? Automatikus lámpa
? 540 soros felbontás szuper szélessávú
processzorral
? USB-csatlakozás PC-hez • Video CD készítése • Videoklipek elküldése e-mailben
(MPEG-4 adatfolyam, MPEG-1 videorögzítés)
• Webkamera
funkció
• Digitális fényképrögzítés
? HG digitális állóképek 4 választható képmérettel (1600x1200/
1280x960/1024x768/640x480 pixel)
? Színes digitális NightScope felvétel
? DV navigáció
? Képstabilizátor
? Színes kereső
? DV bemenet/ kimenet (i.LINK, IEEE 1394 szabványos)
? Analóg bemenet
? 8 MB-os SD kártya mellékelve
? Állóképek rögzítése megadott időközönként

Én azért gyorsan vettem bele egy 1GB memot.Elég jol is fényképez.
Akku gyári 1ora 20 perc kb.

Töltök fel filmeket szétnézek a weblapodon.Oda lehet tölteni?

Üdv:Bigalexander

#1046 Felhasználó inaktív   bigalexander 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 01:36

Hello
Zsigabá ha elkészitettem a felvételeket és érdekel a JVC GR DX akkor jelzem és feltöltöm
a ftp re.
Megtettszett az ulead mf 4.0 a lapodon a leirásbol ,érdekelne hogy a text gombnál dvd subot
lehet beimportálni(dv datecode érdekelne feliratként)vagy csak egy pár sort amit én irok hozzá.

HUU remélem érted mit szeretnék.van dv avim amiböl kiszedem a dv datecode t és feliratként
betehetem a dvd menübe.
PL ifoedit is beteszi de nekem több filmet kellene menüvel mint a TMPGdvdauthor.
DVDlab tudom hogy jo meg a sonyarchitect de azok nem jöttek ugy nekem be mint a TMPGdvda.

Elöre is köszi:Bigalexander

#1047 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 13:14

Hi!
Megvettem a Sony HC19-et, adtak USB kábelt, FireWire-t (DV) viszont nem.
Működik az USB-n redesen a DV-capture, vagy jobb lenne a FireWire?
Nem tudtam kipróbálni, mert ajándék lesz a kamera, de ha kell, akkor inkább veszek hozzá.
Ha kell, akkor meg azt kérdezném, hogy van ennek valami külön tipusa, amire figyelnem kell, vagy ez valami überszabvány, és minden miniDV kamera ugyanolyan csatlakozót használ? :think:
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#1048 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 16:23

Szia!

Ha nincs Firewire kártya a gépben, akkor vegyél egyet.
Nem drága, nem kell hanyattesni tőle, én 3000 körül vettem.
Ha nem adnak hozzá kábelt, azt is vegyél. Nekem adtak...
Hogy miért vegyél? Mert a firewire porton az eredeti minőség
jön át, az USB-s kábelen pedig csak kisebb felbontás megy át.

Üdv!
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1049 Felhasználó inaktív   málna 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 22:52

sziasztok. tud valamelyikőtök segíteni, sony dcr-hc20e mini dv-ről szeretném a felvett anyagot számítógépre áttenni... feltétlen szükséges hozzá a firewire kártya? köszi előre is! m.

#1050 Felhasználó inaktív   málna 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 22:55

lehet, hogy előbb írtam, mint gondolkoztam, ill. olvastam volna... de azért, akinek van kedve válaszolhat nekem újra, az amúgy már tuti ezerszer feltett kérdésre (amúgy lány vagyok, szóval csak úgy hozzá állni :) )

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.