HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 29. 21:05

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 20:20

Aki akar, ezen az oldalon tud új kamerát "hozzáadni" az adatbázishoz:

Klikk ide!

Hali!

A HC39-hez kiegészítés, látom nem teljes a tábla:
Manuális fókusz van, blende nincs.
Memóriakártya van, Memoristick megy bele.

Ennyi:)
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#242 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 21:31

Köszi.
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#243 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 22:08

Hali!

Két kamera tetszett meg. Sony HC32 és a Pana GS35.
A kettő közül melyiket ajánlanátok? Jól gondolom, hogy a Pana jobb?

Üdv.
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#244 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 22:28

Én is ezt a Panát néztem ki neked, de várj, idjárt összehasonlítom neked. :p

#245 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 22:30

Van amiben a sony jobb, van amiben a pana.
De ha én most kamerát vennék, akkor a panát venném.

#246 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 23:26

Srácok, most nézem, hogy a MediaMarkt akciozik, és a Pana GS-35 akcios termék (júni 27 - júli 10 közt) 130.000 Ft-ba kerül. Ugy tünik a kérdés eldőlni látszik.
Csak az a bajom, hogy a Sonyt megszerettem vmiért :)
Jóéjt!
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#247 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 23:52

:eek: Jesszuson! Meg ne vedd! :eek:
http://www.edigital.hu/eshop/termek_adat.p...06366df14d673db
Itt 115 ezer!!!

#248 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 00:58

Csak olyan helyen tudom megvenni ahol elfogadnak utalványt... na de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ugy tűnik ez mégiscsak jobb kamera mint a Sony.
Ja tényleg, ha bekapcsolod a Panán a képstabilitást, az van olyan jó mint a Sony-n ?

#249 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 05:56

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 16:58

nincs olyan, hogy jobb meg kevésbé jobb, más egyszerűen :)
ha te egyéni ízlés szerint szeretnéd beállítani, akkor olyan gépet kell venni, amin kézzel lehet állítani a blendét (amit videotechnikában írisznek hívnak) meg a zársebességet

Ha jol olvastam a Pana GS-17 is mar tudja ezeket a kezi funkciokat?
V63 a legjobb mozdony
Olyan mint a CISCO router ;-)

#250 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 08:18

Volt mostanában Pana a kezemben(kb4db) és csak a Matuzsálemi kb 10 évesben
nem volt az irisz és záridő manuálisan állítható.
A mostaniakban szerintem van lehetőség rá bár kicsit körülményeske.

#251 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 08:21

Ha jól láttam, akokr a 17,24,35, stb. sorozatban az obi eljén van vmi gyűrű. Az nem az élleségállítása való?

#252 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 08:35

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 9:21

Ha jól láttam, akokr a 17,24,35, stb. sorozatban az obi eljén van vmi gyűrű. Az nem az élleségállítása való?

Nemtom de szerintem az csak az szűrők felhelyezésére alkalmas... nem figyeltem mert nem volt a kezemben pár napja, haragszom a panára.  :D Lehet hogy lecserélem egy emteces sonyra.  :p Komolyra forditva: ebben a kategóriában erősen kétlem hogy léteznének komolyabb manuális módok. Van autofókusz meg manuális fókusz ami kimerül abban hogy választhatsz különböző előre definiált beállitásokat, tudtommal ennyi.

topeti: 130 körül asszem én a sonyt venném, a HC32-est. Asszem csak kihasználnám én azt a DV bemenetet. Pl az emtecről normálisan lehúzott avit, ami csak 45 perc, megvágnám és visszatölteném egy panasonic kazira, aztán még tudnék utánavenni. Igy viszont az emtec go kuka, többé be nem merem tenni a kamerámba, igy veszett a felvétel is, a 10 gigás avit meg nem tárolgatom, tehát marad a dvd-re kiirt verzió és ennyi.  :down:  Akinek sonyja van az is elégedett, ha a pana jobb, akkor engem őszintén érdekelne mitől, elvégre panám van. :)
Addig, amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék.

#253 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 09:41

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 18:48

és a hatosnál plusz két érrel érzékel a kártya hogy van-e rácsatlakoztatott eszköz, a négypólusú időközönként kérdez rá.

Idézet: wpepi

analóg bemenettel rendelkező hardware-es DV konverter azaz analóg (s-video, composite) videóból

wpepi, lehet hogy mégsem ugyanarról beszélünk. Én semmiféle analóg rendszerről nem beszéltem.
Azt irtam hogy van a firewire ami interfész, attól függetlenül hogy alaplapon van integrálva vagy kártyán, és van a DV kártya, ami abban különbözik hogy kevesebb erőforrást igényel, mert van neki videomemóriája, tud valósidejü effekteket, stb stb, és bizony ez nem 3000-nél kezdődik. Az analóg dolgokat nem kevertem ide, nem tagadom hogy ezerféle capture eszköz létezik de itt egyszerüen arról volt szó hogy a firewire kártya az nem egyenlő a DV kártyával.
Soha nem hittem volna hogy ezt igy be lehet bonyolitani. :) De ha a DV kártya a firewire, akkor mi a vágókártya?  :]

Látom eléggé meg vagy keveredve  :)
A 6 pontos csak annyiban különbözik, hogy ott a +2 porton megy a tápfesz ami lehetővé teszi, hogy az eszköz a PC-ből kapja a tápot de semmi másban nem különbözik. A kommunikáció mindkét esetben ugyanaz.

Olyan, hogy DV kártya nem létezik. Ami van az a hagyományos OHCI IEEE1394 és a hardware alapú DV editáló kártya ami tulajdonképpen egy olyan eszköz mely tartalmaz analóg videobemenetet melyből a hardware-es DV capture chip készít DV-t továbbá a kártyán van még egy normál OHCI IEEE1394 In/Out csatlakozó melyen hagyományos DV megy ki és be.
A DV editáló kártya annyit tesz, hogy lehetőséget biztosít real time az analóg videó DV formátumra konvertálására továbbá hardware-esen rásegít a szerkesztésre és így nem kell nagyon komoly PC a valósidejű szerkesztéshez.
DV editor kártyát csak és kizárólag analóg anyagok DV átalakítására ill. DV anyag analóggá alakítására valamint több sáv real time szerkesztésére szoktak használni. Ilyenek pld. a Canopus ADCV termékei (ADVC50-ADVC300) Ezek az eszközök kiváló minőségű DV-t készítenek sima analóg forrásból (pld. VHS/SVHS)

Tehát sima miniDV kamerához csak és kizárólag IEEE1394 interface kell semmi más. Abban az esetben ha komolyabb (pld. 3 videosáv, 1-2 feliratsáv) real time szerkesztésére (effektek, átmenetek, stb.) van szükség akkor célszerű DV editor kártyát vásárolni mivel ez a software-es DV renderelést  kiváltja és lehetőséget ad több sáv real time kezelésére.

#254 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 10:11

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 23:30

Van amiben a sony jobb, van amiben a pana.
De ha én most kamerát vennék, akkor a panát venném.

Szia, Dénes
Mire gondolsz? Miben jobb a Sony 32-es, mint a Pana 35-öse?
Én úgy látom optikailag jobb a Pana, szélesebb látószög, jobb fókusztáv, nagyobb blende.
De ha tévedek csak szoljatok bátran.
Üdv!

Szerkesztette: topeti 2005. 06. 30. 10:17 -kor

#255 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 10:16

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 9:35

130 körül asszem én a sonyt venném, a HC32-est. Asszem csak kihasználnám én azt a DV bemenetet.
Akinek sonyja van az is elégedett, ha a pana jobb, akkor engem őszintén érdekelne mitől, elvégre panám van. :)

Szia Sheen!
Engem túlzottan nem hat meg a DV bemenet. Egyszerűen nincs mit odakötni.
Ha tegyük fel a GS35 és a HC32 tartalmazna AV in és DV in-t, és egy árba kerülnének, akkor melyiket vennéd?

#256 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 10:24

Idézet: TEST11 - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 9:18

Volt mostanában Pana a kezemben(kb4db) és csak a Matuzsálemi kb 10 évesben
nem volt az irisz és záridő manuálisan állítható.
A mostaniakban szerintem van lehetőség rá bár kicsit körülményeske.

valami régebbi panasonicon úgy volt megoldva, hogy a tetején volt egy tekergethető izé, amit ha megnyomtál egyszer, akkor a zársebességet állítottad vele, még egy megnyomás után íriszt, harmadikra meg visszaállt automatára

a kézi fókuszról: a legtöbb kamerán van kézi élességállítás, de egyrészt a körömnyi érzékelő miatt hatalmas a mélységélességük --> nincs túl sok állítanivaló, másrészt többnyire nem is lehet túl kényelmesen állítani, úgyhogy leginkább arra jó, hogy beállítjuk egy pontra, és úgy hagyjuk
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#257 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 11:00

Idézet: topeti - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 11:16

Ha tegyük fel a GS35 és a HC32 tartalmazna AV in és DV in-t, és egy árba kerülnének, akkor melyiket vennéd?

Fene tudja. A panasonic elég korán ott volt a kamerák gyártásában, a sony pedig sunyin ráhasalt a carl zeiss lencsékre. Hm. Asszem panát, mivel tetszik a joystick, és ugyanúgy utálja az emtec-et ahogy én.  :D

Ami van az a hagyományos OHCI IEEE1394 és a hardware alapú DV editáló kártya

A felvetés az volt hogy: firewire=DV kártya, amire én nemlegesen reagáltam. A DV kártya egy editáló kártya, röviden DV kártyának nevezik, de nevezd ahogy akarod hiszen lényegében te sem beszélsz másról, mint hogy a DV és a firewire nem ugyanaz. Azon vagyok megkeveredve, hogy miről akarsz meggyőzni, amikor ugyanazokat irod amit én, csak más szavakkal?
Addig, amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék.

#258 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 12:50

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 12:00

Ami van az a hagyományos OHCI IEEE1394 és a hardware alapú DV editáló kártya

A felvetés az volt hogy: firewire=DV kártya, amire én nemlegesen reagáltam. A DV kártya egy editáló kártya, röviden DV kártyának nevezik, de nevezd ahogy akarod hiszen lényegében te sem beszélsz másról, mint hogy a DV és a firewire nem ugyanaz. Azon vagyok megkeveredve, hogy miről akarsz meggyőzni, amikor ugyanazokat irod amit én, csak más szavakkal?

Arról van szó, hogy DV kamera és PC közé firewire azaz IEEE1394 kártya kell. A DV editáló kártya csak akkor szükséges amikor DV AVI NLE alapú PC-s szerkesztésénél (pld. Canopus Edius programban) több videosávval, feliratsávval dolgozunk egyszerre és ezt real time módban szeretnénk azaz minden változtatás (effekt, 3D átmenet, felirat, stb.) valós időben kerüljön ki a PC-ből a DV editor kártya analóg videokimenetén  ill. firewire kimenetén. Ebben az esetben a DV editor kártyában lévő DV processzor végzi a valósidejű DV tömörítést ami azonnal meg is jelenik a kártya kimenetén. Ha nem használunk DV editor kártyát akkor csak sofware-esen (renderelés) lehet dolgozni ennyi sávval azaz nem lesz real time munkamenet.
A DV editor kártyák kb. 60.000Ft-tól indulnak egészen 200.000-300.000Ft-ig.

Szóval a DV editor kártya tartalmaz egy DV processzort melynek a feladata, hogy az analóg bemenetről jövő videót konvertálja DV-re valamint a PC-n szerkesztéskor hardware-esen valós időben külön renderelés nélkül végezze el a DV tömörítést és küldje az analóg valamint a firewire kimenetre.

Mivel a miniDV kamerában már felvételkor megtörténik a real time tömörítés ezért a kamera DV kimenetén megjelenő DV AVI-t simán mindenféle átalakítás nélkül kell másolni a PC-re. Na erre van a firewire vagy más néven IEEE1394 ami a köztudatban DV kártyát jelent. Pusztán csak az a korlátozás van, hogy a firewire felület OHCI szabványú kell, hogy legyen mivel a DV kamerákkal és egyéb DV eszközökkel csak az OHCI szabványú felületen lehet kommunikálni (pont azért terjedt el a köztudatban a DV kártya elnevezés /mely 100%-ban a firewire kártyát jelenti/ mert a DV eszközök PC-vel való összeköttetéséhez  OHCI szabványú IEEE1394 felület kell). Az IEEE 1394 felületről azt kell tudni, hogy eredetileg a Mac gépek kommunikációs felülete volt mely miután megszületett a DV szabvány egy kis átalakítással átkerült a PC-re (az átalakítás pusztán az OHCI kommunikációs felület kialakítását jelentette mivel a DV eszközök ezt használják).
Tehát a sima alaplapi és a 3000Ft-os OHCI szabványú mezei firewire tökéletesen megfelel arra, hogy a kamerából a PC-be juttassa a DV-t.  Ha DV kamerából küldünk DV-t akkor azt a DV editor kártya is csak átengedi ugyanúgy mint a mezei kártya ami azt jelenti, hogy az aki nem akar valósidejű szerkesztést (minden amit végez azonnal megjelenik a kimeneten)  annak csak felesleges pénzkidobás egy ilyen beruházás hiszen a kártyán lévő DV processzor csak akkor dolgozik ha konvertálni kell.

Szerkesztette: wpepi 2005. 06. 30. 13:18 -kor

#259 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 14:55

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 23:52

:eek: Jesszuson! Meg ne vedd! :eek:
http://www.edigital.hu/eshop/termek_adat.p...06366df14d673db
Itt 115 ezer!!!

Azt is megkérdezted a boltban, hogy milyen garanciát adnak hozzá? Mert én igen!
Az Extrem Digital a gépeket Németországból hozza be, nem pedig a Panasonic magyarországtól vásárolja. Ezért ilyen olcsó.
Viszont! Ha bedöglik a gép, hozzájuk kell visszavinned, Ők szervizeltetik. Vidékieknek minimum két út Pestre.  Arról nem is beszélve, hogy, ki tudja mennyi ideig, és ki tudja hogy hol szervizeltetik. És ha esetleg megszűnik a bolt, ugrott a jótállás is.
A GS17 náluk csak 80 ezer. Igaz, én Pesti vagyok, de inkább megvettem egy tizessel drágábban máshol, de hivatalos, országos garancia van rá.

A telefonomat egy ilyen "házi" garanciával vettem, és a mai napig rettegek, hogy be ne zárjon a bolt, mert akkor ugrott a gari is!
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#260 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 17:58

wpepi, oké, oké... feladom. Lezárhatjuk?  :respect:

Kicsiati: Extrem Digitalról annyit hogy ott vettem a digicamom, nem kellett szervizeltetni, de többen jelezték hogy nagyon korrektül és szépen elvégzik a szervizelést is amennyiben szükséges. Talán pár nappal tovább tart a szervizelés ennyi a hátránya, mivel nem helyben történik hanem visszaviszik a készüléket a származási helyére. Talán még előnyösebb is mint a magyar szervizek....
Nem hinném hogy két éven belül bezárnak. Amúgy meg ha hibás az ugy is kiderül egy fél év alatt max. :) Vízbe teszem értük a kezem.  :D

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.