HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#1841 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 31. 10:52

Idézet: Kory - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 11:51

Mi van a Bérkocsis utcában  :o  Annyit tudok róla hogy Pesten van talán a Józsefvárosban... Sorry, de nem vágom :)

Rendőrség.

#1842 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 11:15

Idézet: Kory - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 8:26

Talán ebbe illik, elmondom:

tegnap mentem haza kocsival munkából (kb. 5 km), mikor egy piros lámpánál megállva megérkezett mögém egy Opel Corsa Van, Topjoyos üdítős és viszonylag fiatal nővel a volánnál. Nem foglalkoztam vele, csak láttam.
Elindultunk, két sávos út,  én a belsőben, a külső sáv szabad volt, de kb. 500 méter múlva én kanyarodtam balra egy lámpánál ezért mentem a belsőben, de ott is piros volt, így nem is nyomtam neki, a csaj mögöttem 2 méterre jön, (már figyelgettem a tükörbe).
Nem került ki a külső sávba és bevágott elém, majd lefékezett volna durván a piros lámpánál csak simán "tolt".

Ok, a lámpánál már volt előttem két kocsi, elindultunk balra, előttem 55-60-nal mennek én normálisan mögöttük, a csaj 1 méterre mögöttem, nézegettem a tükörbe, hogy most ez minek van a seggembe, előzni nem nagyon lehet (város, forgalom stb., előttem 2 autó). Meg egyébként is 60-al megyünk.
Lekanyarodik előlem a két autó, én megyek tovább 60-al. Ugyanúgy "tol".
Lekanyaradok a mellékutcába felénk, megint jön utánam 1 méterre. nem előz... Bekanyarodok a ház elé, nézem a tükörben hogy most itt is utánam fog jönni?
De nem, megy tovább egyenesen, és a tükörben látom, hogy a letekert ablaknál a bal kezét kitartva mutat egy egyezményes jelet a középső ujjával... :bolond:

Na ez mi volt ? :)

tetszett neki a segged :) csak megharagudott hogy nem adtad oda :Đ
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#1843 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 11:20

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 9:38

Nézd, azért azt hiszem, azt TE is belátod, hogy nem az (kellene legyen) a megoldás, hogy ha mindenki lop, akkor meggyőződésem ellenére én is lopjak, mert az valószínűleg nem bűn, ha annyian csinálják.
Az a szó, hogy ERKÖLCSI TARTÁS mond valamit?
Legalább páran maradjunk, akiknek még van valami fogalma e kifejezés jelentéséről!!!

Ez vili is, csak te azt nem akarod belátni, hogy a gyorshajtásért nem akkor kellene vállalni a felelősséget amikor azzal senkinek sem ártottál (csak lekapott a trafi), hanem akkor, amikor balesetet okoztál AMIATT HOGY GYORSAN HAJTOTTÁL.
Ez egy kurvanagy különbség. Én nem fogok felelősségérzetet kelteni magamban addig, amig senkinek nem ártok a gyorshajtásommal. Ennyi.
És az erkölcsi tartás is kurvára nem erről szól.

#1844 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 11:22

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 10:20

Ez vili is, csak te azt nem akarod belátni, hogy a gyorshajtásért nem akkor kellene vállalni a felelősséget amikor azzal senkinek sem ártottál (csak lekapott a trafi), hanem akkor, amikor balesetet okoztál AMIATT HOGY GYORSAN HAJTOTTÁL.
Ez egy kurvanagy különbség. Én nem fogok felelősségérzetet kelteni magamban addig, amig senkinek nem ártok a gyorshajtásommal. Ennyi.
És az erkölcsi tartás is kurvára nem erről szól.

magyarázhatod nekik nem fogják a lényeget
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#1845 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 11:33

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 8:56

Ez természetes, de én ezt úgy értelmeztem, hogy indexelt és egyékbént meg egy kocsisor előzéséről volt szó, ahol evidens, hogy nem láthatod, ha az 5 autóval elötted lévő indexel. Véletlenül nem szoktott egy kocsisor lassítani országúton........

Éppen ezért van az a szabály, hogy ha a sor elején be akarsz fordulni balra, akkor előbb bele kell kuksizni a tükörbe, hogy nem kezdte-e véletlenül már valaki a sor előzését, bőszenb balra indexelve.
Mert ha valaki már ott nyomul, előzve, akkor nem mehetsz ki kanyarodni.

#1846 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 11:35

Idézet: Targa - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 11:33

Éppen ezért van az a szabály, hogy ha a sor elején be akarsz fordulni balra, akkor előbb bele kell kuksizni a tükörbe, hogy nem kezdte-e véletlenül már valaki a sor előzését, bőszenb balra indexelve.
Mert ha valaki már ott nyomul, előzve, akkor nem mehetsz ki kanyarodni.

HA az előző autó "bőszen balra indexel", ugye... mert az eredeti történetben semmi index nem volt.

#1847 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 11:37

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 12:35

HA az előző autó "bőszen balra indexel", ugye... mert az eredeti történetben semmi index nem volt.

Ha az előző autó nem indexel balra, akkor is látni, hogy előz, ergo nem megyek ki elé akkor sem, ha lemarad az index.

#1848 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 11:38

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 12:37

Ha az előző autó nem indexel balra, akkor is látni, hogy előz, ergo nem megyek ki elé akkor sem, ha lemarad az index.

Legalábbis ha az ember nem tök hülye és nem akar szándékosan balesetet okozni. ;)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1849 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 11:40

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 11:35

Ha szabálytalanul előz, index nélkül, akkor is elsőbbsége van.
Ez ugyanolyan dolog, mint hogy a többség azzalsincs tisztában, hogy ha egy főútvonalra fordulok ki jobbra, akkor nem csak balra köll benézni, hanem jobbra is.
Ugyanis védett útvonalon lehet előzni kereszteződésben is, és ha kifordulsz jobbra a pofa elé, aki a sávodban épp előz, és telibecsókolod, akkor is te leszel a hunyó.

Tökmindegy, hogy az elsőbbségi helyzetben lévő autós szabályosan, vagy szabálytalanul közlekedik-e. Elsőbbségben van, és kész. Ennyi.

#1850 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 11:42

Idézet: Targa - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 12:40

Tökmindegy, hogy az elsőbbségi helyzetben lévő autós szabályosan, vagy szabálytalanul közlekedik-e. Elsőbbségben van, és kész. Ennyi.

De ha nincs elsőbbsége, akkor is mindent megteszek, hogy ne koppanjak, ugyebár... :)

#1851 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 11:45

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 11:42

De ha nincs elsőbbsége, akkor is mindent megteszek, hogy ne koppanjak, ugyebár... :)

Ez a másik fele a dolognak.
A lényeg csak az, hogy legyünk tisztában azzal, hogy adott helyzetben ki a f.sz.

A rönyós csak tapló volt, hogy index nélkül előzte a sort. A barom viszont, aki előidézte a balesetveszélyes helyzetet, az volt, aki aztán szépen behúzta elé az autót balra.

Ha a rönyós leesett volna az árokba, és otthagyja a fogát, akkor a balrakanyarodót meszelték volna el, és nem véletlenül.

Leginkább az szokta b.szni a csőrömet, amikor annak a félnek áll feljebb, aki komplett idióta a szituációban, és láthatóan fingja sincs a kresz-ről.

#1852 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 11:50

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 11:52

Rendőrség.

Már ezt is tudom :)

#1853 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 11:54

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 11:37

Ez egy dolog, és korrekt, de a példálózás akkor sem volt helyes :)

#1854 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 12:04

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 12:54

Ez egy dolog, és korrekt, de a példálózás akkor sem volt helyes :)

Hol példálóztam? :think:

#1855 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 03. 31. 12:15

Idézet: Kory - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 12:50

Már ezt is tudom :)

De ne higgyél nekik, mert bár kocsi, kocsi, azért:

Idézet

... Egy történetben el is mesélte, hogy a Bérkocsis utca, amely a prostituáltak utcája volt, gyűjtőhellyé vált számára. Mesét gyűjtött az ott álldogáló ...

A "rendőrség" viszont:

Idézet

Gyorskocsi utca, A forradalom előtt a Gyorskocsi utcában (Fő utcában) működött az államvédelem vizsgálati osztálya.

Ha apádnak nem lett gyereke, valószínűleg neked sem fog sikerülni.

#1856 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 13:03

BH2000. 480. ha a megvádolt személy elkövetett ugyan - akár több vonatkozásban is, akár szándékosan, akár gondatlanságból - közlekedési szabályszegést, de a súlyos eredménnyel járó baleset nem ezzel, hanem a közlekedésben részt vevő más személy szabálysértésével hozható okozati összefüggésbe: felmentő ítéleti rendelkezés meghozatala indokolt, és a közlekedési szabályszegés ténye legfeljebb a balesetért felelős személy javára jelentkező közreható okként (concausa) értékelhető [Btk. 187. § (1) bek., (2) bek. b) pont, 47. § (3) bek., KRESZ 26. § (1) bek. b) pont 2. ford., 34. § (1) bek. a) pont, 46. § (2) bek., 48. § (5) bek., 1968. évi I. tv. 17/A. § d) pont, 17/1968. (IV. 14.) Korm. r. 51. §, Be. 61. § (4) bek., 258. § (1) bek. a) pont].

#1857 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 13:10

Idézet: Salgó Béla - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 13:15

De ne higgyél nekik, mert bár kocsi, kocsi, azért:

A "rendőrség" viszont:

Így még jobb :)

:off:

#1858 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 13:57

Idézet: Targa - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 11:45

Ez a másik fele a dolognak.
A lényeg csak az, hogy legyünk tisztában azzal, hogy adott helyzetben ki a f.sz.

A rönyós csak tapló volt, hogy index nélkül előzte a sort. A barom viszont, aki előidézte a balesetveszélyes helyzetet, az volt, aki aztán szépen behúzta elé az autót balra.

Ha a rönyós leesett volna az árokba, és otthagyja a fogát, akkor a balrakanyarodót meszelték volna el, és nem véletlenül.

Leginkább az szokta b.szni a csőrömet, amikor annak a félnek áll feljebb, aki komplett idióta a szituációban, és láthatóan fingja sincs a kresz-ről.

Azért ez messze nem így van. Ez alapján ha lassítasz, majd a mögötted elkezdi előzni a sort az mehet, majd az mögött a többi is szép sorjában, míg végül az egész sor kielőz téged, te csak akkor fordulhatsz le...
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#1859 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 14:01

Ugyanis a szabály kihangsúlyozza, hogy csak azt a járművet lehet jobbról megelőzni, amelyik jelzi a balra kanyarodási szándékát, és annak megfelelően helyezkedik el. Tehát az út közepe felé "csalinkázó" járművet is balról kell megelőzni. Az előzés feltételei közül három is foglalkozik a megelőzött járművel. Az első kettő lehet érdekes a felvázolt szituációban:
Nem szabad az előzést megkezdeni, ha az előttünk haladó már jelzi az előzési szándékát. De ha az előttünk haladó nem előz, csak kissé beljebb húzódik akkor megkezdhető. És nem szabad az előzést megkezdeni, ha nincs elegendő oldaltávolság. Viszont, ha széles az út, akkor miért ne lenne elegendő oldaltávolság, hiszen rendelkezésre áll az úttest teljes bal oldali része?

Ezen alaphelyzetből kiindulva viszont ha az előzés közben a két jármű ütközik, akkor mindkét jármű felelősége megállapítható. Hiszen egymás mellé érkezvén a nem megfelelő oldaltávolság megválasztása miatt történhet baleset.

Ezekhez a gondolatokhoz kapcsolhatóak a kérdéseid:
Irányváltoztatásról akkor beszélhetünk, ha letérünk az egyenes - a járdaszigettel nagyjából párhuzamos - haladási nyomvonalról. Egy viszonylag keskenyebb út esetén, ahol pl. nincs 3 méternél szélesebb a sáv, a sávon belüli pár tíz centiméteres oldalirányú mozgás nem fogható fel irányváltoztatásnak. De a bevezetőben felhozott 10 méteres úttesten bizony az akár 1-2 métert is meghaladó nyomvonal módosítás már irányváltoztatás. Ebben az esetben viszont a KRESZ 29.§ 1. alapján már elsőbbség illeti meg az egyenesen érkezőt, esetünkben az előzést végrehajtó - és így mellénk érve egyenesen érkező - járművet. Még indokoltabbá teszi ezt, ha átlépjük az úttest felezővonalát is. Hó esetén is létezik képzeletbeli felezővonal!

Az előzést nem kell a teljes baloldal igénybevételével végrehajtani! A biztonságos oldaltávolság ilyenkor elvárható mindkét járműtől! Aki előz attól azért, mert csak megfelelő oldaltávolság esetén hajthatja végre a manővert, akit előznek attól meg azért, mert az előzést - a 29.§ 6. szerint - balra húzódással nem szabad akadályozni.
A párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úttesten ugyanazon a sávon belül tartózkodhat két jármű, ezt a tilalmat a KRESZ kifejezetten a párhuzamos közlekedés esetén említi csak.

A 25.§ említett értelmező része kifejezetten azokra az utakra érvényes, ahol az előzés nem lehetséges - pl. egy sávnyi széles úttesten -, vagy kifejezetten nincs megengedve!

#1860 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 15:03

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 10:26

Nem haragszom. Legfeljebb megállapítom Rólad, hogy antiszociális vagy.
Az embernek el kell fogadnia egy közösség tagjaira egyaránt vontakozó szabályokat.
Vagy meg kell próbálni megváltoztatni a szabályokat (de nem úgy, hogy akkor mostantól mindenkinek azt mondom, hogy ez a szabály rossz és én úgy döntöttem, rám mostantól nem vonatkozik).

De ameddig az a szabály van érvényben, ami, addig be kell tartsa. Ugyanúgy, mint a közösség többi tagjának.

Akkor antiszociális vagyok, az még úgyse voltam :omg:  :D
Ezt az egészet, nemtom honnan vetted, de gratulálok a következtetésedhez, briliáns elmére vall.  :D
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.