Idézet: Locutus - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 9:55
Ezzel én is így vagyok. A sebességátlépés minden esetben a belátásomra van bízva, nemtok oylat mondani, hogy városban csak 50el, vagy csak 70el megyek. Sokmindentől függ. De ha úgy látom, hogy semmi nem akadályozza a 80-at, akkor annyival is megyek. Többel nemnagyon.
Kívánom Neked, hogy sose szaladjon ki valaki eléd az útra teljes körültekintés nélkül.
Volt már ilyenből halálos gázolás (darabokra szakadt emberrel) a VII. Rottenbiller-utcán (szemből jöttem, szemtanú voltam, borzasztó volt), a Fogarasin a TESCO előtt a kifelé oldalon, a Mogyoródin, de a Nagykörúton este 11-kor az Oktogon után az Aradi utca vonalánál, a Park szálloda (Keleti) előtt a troli elől is ugrott már ki valaki egy autó elé és élettelenül ért földet (valószínűleg öngyilkossági szándékkal egyébként), de lehetne még sorolni hosszasan. Ezek csak az elmúlt pár hét/hónap történései voltak.
A gyalogosok nagyon figyelmetlenek, képesek tök üres utcán teljesen önköntrolljukat veszítve közlekedni még ha tudják is, hogy teljesen szabálytalanok.
Én potenciális gyilkosnak tartok mindenkit, aki 50-nél gyorsabban megy (privát vélemény!) olyan helyen, ahol
lehet esély arra, hogy valaki gyalogos
önhibájából az autóm elé kerülhessen.
Teszem ezt azért (is), mert apámék szomszédságában lakik egy srác, aki 50-nel,
szabályosan közlekedve gázolt halálra egy 19 éves lányt. Nem tudni, hogyan került az autó ALÁ a hölgy, nem zárták ki az öngyilkosság lehetőségét sem. A bíróság felmentette a srácot (mivel a szakértő sem talált szabálytalanságra utaló jelet), de teljesen tönkrement idegroncs lett, hetekig nem tudott aludni. Nem azért mert bántották. Hanem a lelkiismerete miatt. (Sajnos nem tudok mindent a balesetről, csak annyit, hogy a srác még a jogsiját is visszakapta. Vezetni azonban hetekig nem mert.)
De mondhatnám azt a grizzlyméretű haveromat is, aki elé 40-nél egy kislány (10-11 éves) szaladt ki a járdáról. Szerencsére nem történt komolyabb baj (a kislány azonnal felkelt a földről, a mentősök szerint sem történt sérülése, de azért bevitték kivizsgálásra), a srác azonban napokig reszkető kézzel-lábbal járkált és nem tudott megfelelően összpontosítani. Mi lett volna, ha nem 40-nel, hanem 70-nel megy, mert szerinte belefér?
Nem tudok annyira sietni, nem lehetek annyira elkésve, hogy egy ilyen kockázat megérje nekem, hogy esetleg ne tudjak egy előre nem látható vészhelyzetben megállni, vagy egy lényegesen kisebb sérülést okozó sebességre lelassítani.