Hogyan használd a Partition Magic-et
Elküldve: 2006. 05. 11. 13:03
azt szeretném kérdeni, hogy milyen biztonsággal tudok egy c és d partíciót összeolvasztani, ha utána van még 2partíció? a c-n lenne a kíndóz, a d-n semmi, aztán a másik kettőn adatok. mivel nem szeretnék semmit elveszíteni, megkérdem: csináljam, vagy hagyjam a fenébe így, ahogy van.
üdv
Elküldve: 2006. 05. 11. 14:12
Elküldve: 2006. 05. 12. 08:25
Elküldve: 2006. 05. 12. 19:25
Ez akár magával az XP telepítővel is elvégezhető, csak sajnos a telepítőnek van egy kellemetlen szokása: ha törlöm az aktív partíciót, rögtön megjelöl aktívként egy másikat. Ez azért kellemetlen, mert a telepítő így jelen esetben végül a harmadik partíciót fogja C: meghajtónak tekinteni. (Vagyis amiből később második lesz.)
Ezen úgy lehet segíteni, hogy az új első partíció ugyan létrehozható az XP telepítővel, de utána egy másik partícionáló program is szükséges, amivel visszatehető az aktív jel az első partícióra.
Viszont, ha csak az első partíció primary típusú, akkor a második partíció törlése már nem ilyen sima ügy, szükséges hozzá a Partition Magic (de én ekkor is floppyról vagy CD-ről használnám).
Elküldve: 2006. 05. 24. 17:52
A kérdésem az lenne, hogyha a Partition Magic szerint van egy Extended partíció, és ebben egy ugyanekkora NTFS partíció, akkor hogy méretezzem át: csak az NTFS-t, vagy az NTFS-t, és az Extended-et is akkorára? (ezen az NTFS partíción van a rendszer (WinXP), ha számít) Remélem, érthetően írtam le...
Elküldve: 2006. 05. 27. 13:40
Utána az üres területre létrehozhatsz egy másik logikai meghajtót, vagy pedig a kiterjesztett részt összébb lehet húzni az "ütközésig", vagyis a logikai partíció méretéig.
Ha esetleg növelni akarod a logikai meghajtó méretét (feltéve, hogy van szabad hely), azt úgysem teheted meg a kiterjesztés növelése nélkül, tehát ekkor vagy visszaszól a program, vagy pedig szó nélkül hozzáigazítja a kiterjesztett területet is. (Ilyen szempontból bolondbiztos, nem lehet elrontani.)
Elküldve: 2006. 06. 04. 18:11
Elküldve: 2006. 06. 10. 16:44
Fontos kérdés!
Ha van egy vinyóm két partícióval, akkor hogy tudom egyesíten őket, hogy újra csak egy partíció legyen?
Elküldve: 2006. 06. 11. 14:17
A kérdésem az lenne hogy hogyan lehetne a legegyszerubben egy meglevo win2003 aktiv particiot ujrameretezni (a vegebol leszedni 200MB-ot)?
Koszonettel:
Istvan
Elküldve: 2006. 06. 16. 20:05
Elküldve: 2006. 06. 19. 08:57
Idézet: Bishop - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 21:05
Nekem működik indítólemezről. Csak a win2003-at nem komálja, de ha az aktív partíciót átállítom másra, akkor megy.
Elküldve: 2006. 06. 19. 09:14
A szükséges PM fájlok:
PMHELP.DAT
PQMAGIC.EXE
PQMAGIC.OVL
PQMAGIC.PQG
PQPB.RTC
ZABOUT.PQG
Elküldve: 2006. 06. 19. 11:53
Idézet: Signal - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 9:14
A szükséges PM fájlok:
PMHELP.DAT
PQMAGIC.EXE
PQMAGIC.OVL
PQMAGIC.PQG
PQPB.RTC
ZABOUT.PQG
Érdekes !
A Hiren BootCD-ről nekem is működik, sőt ha innen bootolok, akkor elindul a winyón lévő pqmagic is !
Valószínűleg a config.sys-ben keresendő a hiba ! Mondjuk a BootCD is jó lenne nekem, csak sajnos az alaplap hibájából adódóan kb. fél perc, amíg fleisberi DOS-ban az optikai meghajtókat
Elküldve: 2006. 06. 19. 12:52
Elküldve: 2006. 06. 25. 08:14
Szép és jó ez a PM, de egy f*sh. Milyen univerzális part-ó progik vannak még? Nem kell annyira sokat tudniuk, mint a PM-nek (pl. adat megtartása partíciók alakításakor, bootmanager, stb).
Olyan progi kellene, amivel bármilyen partíciót létre lehet hozni és aktívvá lehet tenni úgy, hogy nem ütközik GB-beli korlátokba és csak a partíciós táblába ír. Ennél többet nem is kell tudnia.
A PM-mel az a fő bajom, hogy elvégez egy csomó felesleges műveletet a partíció létrehozásakor: mindenféle system information-t frissít és létrehozza a fájlrendszert. Egy csomó idő elmegy vele, pedig nekem csak a partíciós táblabeli bejegyzésre lenne szükségem, ami kevesebb mint 1 sec.
Elküldve: 2006. 06. 25. 10:37
http://www.partition-manager.com/
http://www.ranish.com/part/
http://www.7tools.com/
http://www.acronis.com/products/diskdirect...rtitioning.html
Most így hirtelen
Elküldve: 2006. 06. 25. 11:50
A Ranish-t ismertem, megvolt régen, de elfeledkeztem róla. Nem teszteltem anno, de kipróbálom. Ez okés tipp.
A többi progi túl professzionális, akárcsak a PM. Nem fogok több tíz MB-os fizetős csicsákat lewarezolni, mikor csak egyszerű dologra kell.
Jöhetnek még tippek!
Elküldve: 2006. 06. 25. 16:43
Idézet: N0zer0 - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 8:14
Szép és jó ez a PM, de egy f*sh. Milyen univerzális part-ó progik vannak még? Nem kell annyira sokat tudniuk, mint a PM-nek (pl. adat megtartása partíciók alakításakor, bootmanager, stb).
Olyan progi kellene, amivel bármilyen partíciót létre lehet hozni és aktívvá lehet tenni úgy, hogy nem ütközik GB-beli korlátokba és csak a partíciós táblába ír. Ennél többet nem is kell tudnia.
A PM-mel az a fő bajom, hogy elvégez egy csomó felesleges műveletet a partíció létrehozásakor: mindenféle system information-t frissít és létrehozza a fájlrendszert. Egy csomó idő elmegy vele, pedig nekem csak a partíciós táblabeli bejegyzésre lenne szükségem, ami kevesebb mint 1 sec.
Nem hinném, hogy a PQmagic felesleges műveleteket végezne !
Sokak szerint az egyik legjobb partíciónáló program !
Amikor létrehozol egy új partíciót, akkor mindenképpen létre kell hozni egy fájlrendszert , mert enélkül igen nehézkesen használható
Szerintem elírtál valamit: te le akarsz csippenteni egy darabkát egy már meglévő, adatokkal telelévő partícióból, nem ? Mert ekkor ugye az adatokat át kell pakolásznia a partíció első felébe, és ez sokáig tart !(legalábbis szerintem)
Elküldve: 2006. 06. 25. 20:04
Viszont szerinted miért gond az, hogy system information-t frissít? Ha a lemezkezelővel hozol létre új partíciót, az sem gyorsabb. De azt a kis időt kivárja az ember, úgysem partícionál negyedóránként.

Súgó
A téma zárva.