HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan használd a Partition Magic-et - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan használd a Partition Magic-et

#261 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 26. 10:45

Szerintetek miert van az,hogy ha egy ures vinyora xp-t telepitek,akkor minden oke,de ha partition magic-el hozom letre a particiokat amire a rendszert szeretnem,es nem pedig xp telepitovel,akkor megvan ra az esely hogy hibat dob?  Nekem 4 esetbol csak egyszer sikerul pm-el formazott es particionalt diszkre rendesen foltelepiteni winfos xp-t,a tobbi 3 esetben a jol ismert missing operating system jelenseg fogadott (es nem segitett se a fixmbr,se a fixboot parancs).
Vajon mitol van ez?

#262 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 12:46

Nekem olyan volt, hogy a PQMagic által formázott ntfs-t nem akarta ntfs-nek látni a telepítő, és újra kellett formázni vele. De ezen kívül nem volt gondom.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#263 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 19:08

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 17:43

Nem hinném, hogy a PQmagic felesleges műveleteket végezne !
Sokak szerint az egyik legjobb partíciónáló program !

Amikor létrehozol egy új partíciót, akkor mindenképpen létre kell hozni egy fájlrendszert , mert enélkül igen nehézkesen használható  :D

Szerintem elírtál valamit: te le akarsz csippenteni egy darabkát egy már meglévő, adatokkal telelévő partícióból, nem ? Mert ekkor ugye az adatokat át kell pakolásznia a partíció első felébe, és ez sokáig tart !(legalábbis szerintem)

De végez. A fájlrendszert (és felületellenőrzést) formázáskor szoktam megcsinálni. Rendszeradatokat sem kéne azonnal frissíteni, meglennék nélküle.

Nem írtam el semmit. Olyan progit keresek, ami csak partíciót tud létrehozni/törölni. Semmit nem akarok csippenteni és pakolászni. A PQ egy színes, csicsás, multifunkciós bughalmaz. Ez utóbbi Assaiki kérdésére is válasz lehet.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#264 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 19:16

A felületellenőrzést ki lehet kapcsolni. Azt tudod, mit ért rendszeradatok frissítése alatt? Mert pl. én nem.

Szerkesztette: potyo 2006. 06. 26. 19:19 -kor

#265 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 05:59

Idézet: potyo - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 20:16

A felületellenőrzést ki lehet kapcsolni. Azt tudod, mit ért rendszeradatok frissítése alatt? Mert pl. én nem.

A rendszeradatok frissítésekor a PM létrehozza a meghajtójelet a rendszerben, így a meghajtó azonnal használható. Nem tudtam, hogy ki lehet kapcsolni.
Ehelyett elég (lenne) egy újraindítás is, utána magától frissül a rendszerinformáció, a meghajtójelet pedig az első szabad helyre osztja a rendszer és ezt majd esetleg át kell pakolászni.

A PM 8 nekem csomószor hibaablakot dob partíció készítése közben (a vinya hibátlan) és csak sokadszorra csinálja meg rendesen. Formázáskor is csak gyorsformázást csinál (fájlrendszer létrehozása), és megejt egy gyors felületellenőrzést (ami nem ér sokat).
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#266 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 06:51

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 6:59

A PM 8 nekem csomószor hibaablakot dob partíció készítése közben (a vinya hibátlan) és csak sokadszorra csinálja meg rendesen. Formázáskor is csak gyorsformázást csinál (fájlrendszer létrehozása), és megejt egy gyors felületellenőrzést (ami nem ér sokat).

Jaja,ezt enis eszrevettem.
En ugy tapasztaltam,hogy akkor dob hibauzeneteket,ha tobb muveletet is beallitok a teendokhoz,es egyszerre futtatom le oket. Pl formazas,es egybol utana a vinyo labeljenek megvaltoztatasa (hiaba pitianer muvelet az utobbi,de akkoris hibat dob,ha meg anelkul inditom a sort,akkor nem).
Es ez kb a 8. vinyo,amire hibat dob,pedig mindegyik tokeletesen mukodokepes.

Tovabba szokott olyanokat csinalni,hogy PM inditaskor hibasnak latja a vinyok nem tudom milyen ertekeit (sajna nem vagom fejbol) es egybol felajanlja,hogy javitsa-e vagy sem.
Ha nem javitom,akkor PM-en belul hibasnak fogja latni,mig winfos disk managamentnel jonak.
Ha javitom,akkor mindket helyen jonak fogja latni.

Namost ismet ott vagyok,mint az elozo hozzaszolasomban emlitett problemanal,tortenetesen hogy nem tudom hogy az XP a hulye,vagy a PM.
Mert eleg erdekes,hogy a Win alapbol hibas particiot csinal,ugyanis a korrekciot egy frissen XP alol formatalt es particionalt vinyora ajanlotta fel.
Az is lehet,hogy mind a ketten bunosok.

Szerkesztette: Assaiki 2006. 06. 27. 06:52 -kor

#267 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 07:26

Idézet

Namost ismet ott vagyok,mint az elozo hozzaszolasomban emlitett problemanal,tortenetesen hogy nem tudom hogy az XP a hulye,vagy a PM.

Bootolj DOS-t, és próbáld ki a PQmagic DOS-os verzióját. Így kiderül, hogy melyik a hibás !
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#268 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 13:06

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 8:26

Bootolj DOS-t, és próbáld ki a PQmagic DOS-os verzióját. Így kiderül, hogy melyik a hibás !

Perpill nincs keznel kislemez,szoval nem fogok tudni bootolni dost. A masik meg az,hogy szerintem ettol meg nem fog kiderulni,hogy melyik a hibas.

#269 Felhasználó inaktív   dzsozefo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 15:14

hali, szóval van egy Acer TravelMate 4502Łmi tipusú notebook 60gb vinyóval!
Miután megvettem elhoztam üzembe helyeztem a 60gb vinyon két partició külön volt 30,30gb egyiken az xp másikon a képek,zene,és a munkáim, ez talán logikus is! de a notebook meghibásodáskor bekerült a szervízbe ahol vinyót cseréltek többek közt újra felrakták az xp-t de sajna 60gb partició egybe maradt igy most van 1db particiom amin van a rendszer és a munkám! Hogy tudnám megoldani,pq magic-el hogy egy 60gb particiót ketté tudjak szedni 30,30gb ra és az xp is megmaradjon! Sajnos ez nem teljesen egyforma a windows telepitése, mivel ACER XP cd van, recovery vel és ies fajta beállitásra nincs lehetőség, itthoni xp cd-n megcsináltam 30-30gb partició felment az xp és újra inditás után azt az üzenetet kaptam " nincs operációs rendszer "! A notebookba nincs floppy meghajtó igy tehát dos alatt nem tudok mit csinálni! köszönöm előre is segitségeteket!  :respect:
AMD Athlon64 X2 4200+ | Gigabyte GA-MA69G-S3H | 2x1GB Kingmax DDRII-800MHz |
Geforce 8600GT 256 GDDR3 | Samsung - 400GB | Maxtor - 200GB | Pioneer DVR - 212 D | Pinnacle TV-Tuner | Codegen 400W | Codegen 604AL-CA

Ipod Touch 2.0 customized firmware
Nokia E51 200.34.36
-> Szerverhosting,Szerverbérlés,.hu domain,tárhely

#270 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 18. 19:38

Miért dob ki állandóan bekapcsoláskor a chkdskezés? :reklamacio: Pedig PQM-el csináltam default NTFS-et egyetlenegy partíciót 170GB winyón. :think: Fel kell darabolni kettő partícióra, nehogy 120GB felett legyen az egyik partíció? :confused: Mintha olvastam valamelyik topikban, csak nem emlékszem melyik. :omg: Hogy 120Gb felett problémás. PQM-ben legyen WinXP NTFS típus? Mert eddig tökéletesen simán megy az alap ntfs-el, csak a régi 170GB Hitachi jelzik a gond.

Szerkesztette: bolic system 2006. 07. 18. 19:39 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#271 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 08:21

Kifelejtettem, hogy megtörtént a kísérletezgetésem. :) Sajnos balul sütött a program, áttértem a winxp lemezkezelési funkcióba, oszt kezét csókolom. :rolleyes:
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#272 Felhasználó inaktív   Gerzsonka12 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 11. 21:14

Sziasztok!

Olyan érdekes kérdésem lenne, h lehet e Partition Magiccel növelni a C meghajtó méretét, úgy h a D-ből akarok hozzácsapni egy keveset (ugyanis hirtelen azon kaptam magam h elfogyott a helyem a Win frissítéseknek)???!!! Nem okoz gondot az, h a C mögött kiterjesztett logikai meghajtó van? (legalábbis a Windows lemezterület kezelője ezt írja)

előre is köszi!!

bye

#273 Felhasználó inaktív   Gerzsonka12 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 10:35

Hello!!

Nézzétek a topicot léccci!!!!

Plz...nagyon elkelne a segítség!!!

köszi

#274 Felhasználó inaktív   Berci77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 18:13

Idézet: Gerzsonka12 - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 20:14

Sziasztok!

Olyan érdekes kérdésem lenne, h lehet e Partition Magiccel növelni a C meghajtó méretét, úgy h a D-ből akarok hozzácsapni egy keveset (ugyanis hirtelen azon kaptam magam h elfogyott a helyem a Win frissítéseknek)???!!! Nem okoz gondot az, h a C mögött kiterjesztett logikai meghajtó van? (legalábbis a Windows lemezterület kezelője ezt írja)

előre is köszi!!

bye

amennyire emlékeim nem csalnak lehet.

tehát van egy primary c:, egy primary extended, amiben van egy logikai, az a d:, ha jó értem.

nem tudom mennyire vannak telepakolva adatokkal, de kelleni fog a d:-n egy kis hely az adatok átpakolásához. először csökkented a logikai méretét (d:), majd csökkented az így nyert hely mértékével a prim. extendedet. az így felszabadult helyet pedig hozzá tudod csapni a c:-hez. értelem szerűen, amennyiben a d: a c: után helyezkedik el (szinte biztosan) fizikailag, akkor a d: "elejéről" veszel el helyet, nem a végéről. ekkor a két partíció "között" lesz a szabad helyed, amit hozzá tudsz csapni a c: "végéhez".

bocsi, hogy ilyen primó módon írtam, de talán értehtő. ha ne megy, akkor szólj, megpróbálok segíteni. ha lehet, akkor előtte ments adatot, mert pl nekem is 2 partíció egyesítésekor valami hiba csúszott a rendszerbe és úgy néz ki ugrott 100 giga adatom. pedig eddig semmi gondom nem volt aPM-kel.
a hozzászólást az IBM T42 és T43 támogatták

#275 Felhasználó inaktív   Gerzsonka12 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 23:25

Idézet: Berci77 - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 18:13

amennyire emlékeim nem csalnak lehet.

tehát van egy primary c:, egy primary extended, amiben van egy logikai, az a d:, ha jó értem.

nem tudom mennyire vannak telepakolva adatokkal, de kelleni fog a d:-n egy kis hely az adatok átpakolásához. először csökkented a logikai méretét (d:), majd csökkented az így nyert hely mértékével a prim. extendedet. az így felszabadult helyet pedig hozzá tudod csapni a c:-hez. értelem szerűen, amennyiben a d: a c: után helyezkedik el (szinte biztosan) fizikailag, akkor a d: "elejéről" veszel el helyet, nem a végéről. ekkor a két partíció "között" lesz a szabad helyed, amit hozzá tudsz csapni a c: "végéhez".

bocsi, hogy ilyen primó módon írtam, de talán értehtő. ha ne megy, akkor szólj, megpróbálok segíteni. ha lehet, akkor előtte ments adatot, mert pl nekem is 2 partíció egyesítésekor valami hiba csúszott a rendszerbe és úgy néz ki ugrott 100 giga adatom. pedig eddig semmi gondom nem volt aPM-kel.

Köszi!

Mas topicbol is kaptam segitseget kozben, de ezek alapjan azt hiszem konnyu lesz nekiesnem! Mindenesetre ovatos leszek, mert nekem se esne jol egy "kisebb" adatvesztes... Ha barmi becsuszna v elakadnek, azert szolok...
Meg egyszer koszi...

Üdv

#276 Felhasználó inaktív   Berci77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 00:50

viszont akkor nekem is kellene egy kis segítség. tehát mint vázoltam, a PM-kel egyesíteni akartam a primary és az extended partíciót (régi winxp, nem erről boot-olva és a mögötte lévő ext. partíció). megzakkant a progi a művelet közben. azóta üres hely tátong az ext. helyén. a PM törölt partíciót jelez, de nem engedi az udeletet. van valami ötlet, vagy vegyek érzékeny búcsút az adatoktól. (nem mintha bármi nagyon fontos lett volna ott, de azért mégiscsak 100 giga)

köszi

#277 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 01:33

Idézet: Berci77 - Dátum: 2006. szept. 14., csütörtök - 1:50

viszont akkor nekem is kellene egy kis segítség. tehát mint vázoltam, a PM-kel egyesíteni akartam a primary és az extended partíciót (régi winxp, nem erről boot-olva és a mögötte lévő ext. partíció). megzakkant a progi a művelet közben. azóta üres hely tátong az ext. helyén. a PM törölt partíciót jelez, de nem engedi az udeletet. van valami ötlet, vagy vegyek érzékeny búcsút az adatoktól. (nem mintha bármi nagyon fontos lett volna ott, de azért mégiscsak 100 giga)

köszi

GetDataBack progival kellene ránézni.

#278 Felhasználó inaktív   Berci77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 08:07

nézem én, e itt a fájlrendszernél csak FAT-ok vannak, NTFS-t nem lehet választani. okoz ez gondot, vagy egyzserűen csak a program hülyesége?

#279 Felhasználó inaktív   pigot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 16:48

van egy kis bajom a pm-el nem tudom hol kell regisztrálni.

amikor letötltöttem a softwarebázisrol fölraktam de nem akart semmit se csinálni. szereztem key-t és azt nem tudom hogy a key-t hova kell beírni

#280 Felhasználó inaktív   pigot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 16:55

ha tudjátok akkor erre a cimre küldjetek segitséget

berta_mate@hotmail.com

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12