HWSW Informatikai Kerekasztal: gázfegyver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

gázfegyver Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   conSalves 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 30. 20:32

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 18:40

Nekem mindig az volt a félelmem, hogy esetlegesen egy éles helyzetben én is odaheveredek a rossz fiú mellé, mert visszafelé is dolgozik a forgótár, esetleg nem zár rendesen rá a dob a csőfarra és én kapom a legtöbbet a gázból, aki a legközelebb vagyok a fegyverhez.

Szvsz alaptalan ez a félelem. A dobforgató kar, koszorú még a leggagyibb revkókon is acél, elég valószínűtlen, hogy rosszul működjön. A csőfar-dob hézag sem szokott gondot okozni, elég kicsi szokott lenni (pl a HW88-nál nem is látható), s az áldás 95+ %-a a csövön megy ki.

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 18:40

Lehet, hogy ezek alaptalan félelmek, de én inkább a szekrénytáras fegyvereket preferálom.

Egy rossz öntöltőnél a korai zárnyitás miatt viszont szépen kaphat a használó a gázból.

#462 Felhasználó inaktív   conSalves 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 20:48

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 18:52

Igen régen váltottam ki gázfegyver-tartásit (akkoriban még barna könyvecske volt az is, nemcsak az éles), akkoriban azt mondták, hogy csak egyetlen gázfegyver engedélyezhető. Olyannyira, hogy amikor eladtam az első pisztolyomat (egy krómozott 88-as Walther-t), addig nem vehettem meg az újat, míg nem vittem az igazolást, hogy beadtam bizományba egy fegyverboltba a régit.

Mára ezek szerint változott.

Hát a régi rendszert nem ismertem, szerencsére fejlődik a fegyvertörvény, még ha lassan is. Ha érdekel vkit, akkor jelenleg a 253/2004 van érvényben. Persze még így is fényévekkel vagyunk lemaradva a civilizáltabb országoktól.

#463 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 00:14

Idézet: conSalves - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 21:48

Hát a régi rendszert nem ismertem, szerencsére fejlődik a fegyvertörvény, még ha lassan is. Ha érdekel vkit, akkor jelenleg a 253/2004 van érvényben. Persze még így is fényévekkel vagyunk lemaradva a civilizáltabb országoktól.

Khmmm...

Civilizált országban egy ember nem lő le csak azért egy kamionost, mert úgy érezte, hogy az őt leszorította...

Meg kell nézni, kis társadalmunk mennyire 'felnőtt', mennyire áll olyan emberekből, akik vállalják a tetteikért  felelősséget és már nem is kel lcsodálkozni, hogy nem az enyhítés irányában mozdul a fegyvertörvény.
Az EU-ban sok országban lehet éles lőfegyvere is az embernek engedéllyel, szinte alanyi jogon.
Több országban (pl. a szlovákoknál, olaszoknál) engedélyezett a home defence éles fegyver.

Ismerve kis hazánk fegyelmezetlenségét, törvénytiszteletét, nem is tartom bajnak, hogy nem lehet éles fegyvert kapni 'alanyi' jogon...
Gondolkoztál már ma?

#464 Felhasználó inaktív   conSalves 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 12:27

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 23:14

Khmmm...

Civilizált országban egy ember nem lő le csak azért egy kamionost, mert úgy érezte, hogy az őt leszorította...

Meg kell nézni, kis társadalmunk mennyire 'felnőtt', mennyire áll olyan emberekből, akik vállalják a tetteikért  felelősséget és már nem is kel lcsodálkozni, hogy nem az enyhítés irányában mozdul a fegyvertörvény.
Az EU-ban sok országban lehet éles lőfegyvere is az embernek engedéllyel, szinte alanyi jogon.
Több országban (pl. a szlovákoknál, olaszoknál) engedélyezett a home defence éles fegyver.

Ismerve kis hazánk fegyelmezetlenségét, törvénytiszteletét, nem is tartom bajnak, hogy nem lehet éles fegyvert kapni 'alanyi' jogon...

Ne nevetess már. Szerinted a többi országban csupa jó, fegyelmezett, megbízható ember él? A magyar társadalom is épp eléggé felnőtt, de a vezetés nem szívesen lát civil kézben fegyvert.

Most már lassan 1.5 éve szabadon tartható a gp, engedéllyel viselhető is (ráadásul elöltöltős gumibogyós is szabadon tartható). Te munkábamenet gázpisztollyal vívott bandaháborúkba keveredsz és elgázosított embereket kell kerülgetned az utcán??  :confused:  A média mindig felkap egy-egy számára érdekes esetet, ami marhára nem reprezentálja a gp-s társadalom egészét. Az átlagembernek meg az jön le ebből, h a gp veszélyes, sőt bankot is lehet vele rabolni.  :omg:

Pl engedéllyel tartott sportfegyverrel hány bankrablást/bűncselekményt követtek el az elmúlt x évben? Semennyit. Nem kell lenézni a magyar társadalmat, egy normális fv törvény után sem rohangálna mindenki fegyverrel s főleg nem azok, akik alkalmatlanok lennének rá.

#465 Felhasználó inaktív   logN 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 31. 13:26

na szióka

szóval akkor biztosat senki sem tud mondani arról hogyan lehetne mondjuk 2-3 gp-m
esetenként másik és másik málam az utcán,írtátok hogy új engedélyt kell kérni rá,
ebben az esetben fogom a másik engedélyt és a másik gp-t és mehetek-ez tetszene
de valaki ezt megcáfolta itt.

akkor most ez hogy is van?

köcce

#466 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 13:28

Idézet: conSalves - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 13:27

Pl engedéllyel tartott sportfegyverrel hány bankrablást/bűncselekményt követtek el az elmúlt x évben? Semennyit. Nem kell lenézni a magyar társadalmat, egy normális fv törvény után sem rohangálna mindenki fegyverrel s főleg nem azok, akik alkalmatlanok lennének rá.

Ki beszélt sportfegyverről?
Az eddig is lehetett magánkézben, most is.

Én az önvédelmi maroklőfegyverről beszéltem.
Ha nem derült volna ki a mondanivalómból.

Talán nem voltál még külföldön? Hollandiában, Németországban, Belgiumban, Franciaországban. Hogyan viselkednek az emberek a törvényekkel szemben?
És nálunk?
Gondolkoztál már ma?

#467 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 13:55

Idézet: logN - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 14:26

na szióka

szóval akkor biztosat senki sem tud mondani arról hogyan lehetne mondjuk 2-3 gp-m
esetenként másik és másik málam az utcán,írtátok hogy új engedélyt kell kérni rá,

köcce

Mondjuk egy telefon a fegyverengedélyezési osztályra, és kiderül.

De áruld már el, minek kellene Neked 2-3 különböző gázfegyver, viselésre?
Ha annyira tetszik, tartsd otthon, szekérderéknyit vehetsz meg bármi engedély nélkül.
Egyet meg válassz ki és azt viseld, engedéllyel!

Nem egyszerűbb?
Gondolkoztál már ma?

#468 Felhasználó inaktív   conSalves 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 14:14

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 12:28

Ki beszélt sportfegyverről?
Az eddig is lehetett magánkézben, most is.

Én az önvédelmi maroklőfegyverről beszéltem.
Ha nem derült volna ki a mondanivalómból.

Én is arról beszéltem. A sportfegyvereket azért említettem, hogy ha azokkal nem kezd ámokfutásba egy tulaj, csak mert csúnyán nézett rá a szomszéd, akkor egy hasonló elbíráltságú önvédelmivel miért kezdene? Sportfegyvert sem kap az, aki nem alkalmas rá, önvédelminél se lenne ez másképp.

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 12:28

Talán nem voltál még külföldön? Hollandiában, Németországban, Belgiumban, Franciaországban. Hogyan viselkednek az emberek a törvényekkel szemben?
És nálunk?

Voltam és Szlovákiában, Németországban és Ausztriában is találkoztam hülye emberekkel, mégsem kellett repkedő golyók elől elugrálni az utcán.
Ha a köztudatban élő "tipikus magyar mentalitást" alkalmaznánk a gázpisztolyokra, akkor napi szinten gp-s balhékkal lenne tele a sajtó. Láttál te ilyet? Mert én valahogy nem. Ha gp-vel nincs ilyen probléma, akkor a sokkal szigorúbb elbírálás alá eső élessel/gumissal miért gondolod h probléma lenne?

#469 Felhasználó inaktív   conSalves 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 14:16

Idézet: logN - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 12:26

na szióka

köcce

Nincs darabszám-korlátozás gp-viselésire! Ha visszaolvasnál itt vagy az index-es gp fórumban, akkor tudnád ezt.

#470 Felhasználó inaktív   Dzsánni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 22:20

Üdw.Azon gondolkodtam, h a sok P22 fan valjon, hogy viseli a gp-jét?Fesztelenítő hiján csöretöltve nem ajánlatos viselni(a fegyver nekem is nagyon teccik, viszont a fesztelenitő nagyon hiányzik belőle).Szerintem Röhm RG96 elég megbízható, bár el kell fogadni, h mérete akkora mint az eredetié;).Szerintetek, hogy éredemes nyáron viselni?Talán egy hónaljtokban?

#471 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 00:14

Idézet: conSalves - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 15:14

1. Én is arról beszéltem. A sportfegyvereket azért említettem, hogy ha azokkal nem kezd ámokfutásba egy tulaj, csak mert csúnyán nézett rá a szomszéd, akkor egy hasonló elbíráltságú önvédelmivel miért kezdene? Sportfegyvert sem kap az, aki nem alkalmas rá, önvédelminél se lenne ez másképp.

2. Voltam és Szlovákiában, Németországban és Ausztriában is találkoztam hülye emberekkel, mégsem kellett repkedő golyók elől elugrálni az utcán.
Ha a köztudatban élő "tipikus magyar mentalitást" alkalmaznánk a gázpisztolyokra, akkor napi szinten gp-s balhékkal lenne tele a sajtó. Láttál te ilyet? Mert én valahogy nem. Ha gp-vel nincs ilyen probléma, akkor a sokkal szigorúbb elbírálás alá eső élessel/gumissal miért gondolod h probléma lenne?

1. Nem kezd ámokfutásba, mert nicns nála a fegyvere, mert NEM LEHET. Ha észreveszik/megtalálják nála, elkaszálják és örök életre bevonják az engedélyt. Megéri? Ugye nem?

2. Azért, mert itthon történelmi hagyománya van a magyar nyakasságnak. Ha kint Németországban (Amerikában) ki van írva, hogy ez vagy az tilos, akkor az az.
Itthon pedig felpezsdítő, ha valaki tilost csinál, jó fejnek számít. Lassan társadalmi szintre emelkedik, hogy az a tökös, bevállalós, jófej csávó/csaj, aki minél több szabályt mer megszegni.
Elég, ha megnézed, milyen a szabálytisztelet a németeknél, milyen az amerikaiaknál (de még mondhatnám a 'laza' olaszokat is) és milyen nálunk. Sajna siralmas.

Egy másik fórumban a lézeres látásjavító szemműtétről beszélgetünk, 7 éves a topic, valahogy olyan házigazda-szerűség lettem (mint 2000-ben műtött). Egyszer egy leányka jön és megkérdezi, hogy tudja, hogy tilos a műtét után fél évig a szolárium, de mégis mennyire tilos? Kicsit, vagy nagyon?

Érted, mire gondolok?
Gondolkoztál már ma?

#472 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 09:28

Idézet: Dzsánni - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 22:20

Üdw.Azon gondolkodtam, h a sok P22 fan valjon, hogy viseli a gp-jét?Fesztelenítő hiján csöretöltve nem ajánlatos viselni(a fegyver nekem is nagyon teccik, viszont a fesztelenitő nagyon hiányzik belőle).Szerintem Röhm RG96 elég megbízható, bár el kell fogadni, h mérete akkora mint az eredetié;).Szerintetek, hogy éredemes nyáron viselni?Talán egy hónaljtokban?

:confused:

Csőre töltve, bebiztosítva biztonságosan hordható.
Nyáron hátul övön tokban, póló tálógatva hordom. Így a testhez simul és absz. nem feltűnő.
Acer 5740, Samsung PS50C530, Denon 2809, H/K HD755, Venice V13, Pioneer DV490, Dali Concept 6 szett, Heco Vitas 30A sub, Pentax Kx szett +FA50/1.4

#473 Felhasználó inaktív   Seth6 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 16:55

Sziasztok!

Van egy P22-es gázpisztolyom papírokkal, komplett csomagba van, kitűnő állapotban. Decemberbe vettem, használva csak 3 vaktöltény kilövésére volt, de családi okok miatt meg kell válnom tőle. 25 ezer forintért odaadnám 10 db OC és 6 db vaktölténnyel együtt. Ha valakit érdekelne írjon egy emailt vagy privit nekem!
Üdv

#474 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 08:26

Idézet: Seth6 - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 16:55

Sziasztok!

Van egy P22-es gázpisztolyom papírokkal, komplett csomagba van, kitűnő állapotban. Decemberbe vettem, használva csak 3 vaktöltény kilövésére volt, de családi okok miatt meg kell válnom tőle. 25 ezer forintért odaadnám 10 db OC és 6 db vaktölténnyel együtt. Ha valakit érdekelne írjon egy emailt vagy privit nekem!
Üdv

Kb 2e fttal drágább ujonnan, töltényből meg riasztón kívül mindenki ujat vesz sztem...

Sztem 20-22 körül lenne reális a dolog.
100%

#475 Felhasználó inaktív   Seth6 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 11:37

Idézet: LML - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 8:26

Kb 2e fttal drágább ujonnan, töltényből meg riasztón kívül mindenki ujat vesz sztem...

Sztem 20-22 körül lenne reális a dolog.

a 25-öt irányárként írtam, de már mindegy mer közbe elkelt

#476 Felhasználó inaktív   P22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 17:16

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 8:04

Szóval összességében a P22 jó vétel lehet. Nekem is van egy. Természetesen vannak korlátai. Az élettartama is véges a spiáter szerkezet miatt(szerintem 200-300 lövés), de megbízható, szép, és viszonylag(!) tartós. Az árát bőven megéri. Önvédelemre megfelelő (bár erre a célra én mindíg forgót javasolok), de jól el lehet vele sajátítani egy öntöltő fegyver használatát.

Egy p22-esen gondolkodom, megtetszett nekem. Örülök annak is, hogy nem csak külcsín, hanem te is jókat írsz róla. Három kérdésem lenne, ha ezekre választ kapok annak nagyon örülnék. :-)
1) rejtési módokra mit tanácsolsz? (p22) úgy értem, ami nem feltűnő, viszonylag kényelmes, és nem egy óra előrántani?
2) A p22-ben az akasztó mennyire feltűnő, árulkodó? Milyen messziről nem látszik már?
3) Végül egy tanács érdekelne. Azzal mennyire értetek egyet, hogy "ha már egyszer elővette az ember a szerkezetet, akkor használni is kell rögtön". A másik "iskola" meg azt mondja, elég elővenni, már az is hatásos. Mindkettőnek van persze előnye, hátránya.
Előre is köszönöm a hozzászólásokat. :-)

#477 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 18:34

Idézet: P22 - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 18:16

Egy p22-esen gondolkodom, megtetszett nekem. Örülök annak is, hogy nem csak külcsín, hanem te is jókat írsz róla. Három kérdésem lenne, ha ezekre választ kapok annak nagyon örülnék. :-)
1) rejtési módokra mit tanácsolsz? (p22) úgy értem, ami nem feltűnő, viszonylag kényelmes, és nem egy óra előrántani?
2) A p22-ben az akasztó mennyire feltűnő, árulkodó? Milyen messziről nem látszik már?
3) Végül egy tanács érdekelne. Azzal mennyire értetek egyet, hogy "ha már egyszer elővette az ember a szerkezetet, akkor használni is kell rögtön". A másik "iskola" meg azt mondja, elég elővenni, már az is hatásos. Mindkettőnek van persze előnye, hátránya.
Előre is köszönöm a hozzászólásokat. :-)

2) Kérdés, hogy milyen a helyzet. Ha tényleg meleg, nem fogják a csövedet nézegetni. Na meg a fényviszonyok is számítanak.
Aki szakember, az a cső végének kiképzéséből azonnal látja, mivel áll szemben. Ha valaki nem az, akkor még akkor sem tudja miről van szó, ha esetleg látja.
Ha meg netalán éles fegyverrel rendelkezővel kerülsz szembe, az amúgy is jogszerűen használja Veled szemben a fegyverét, akkor is ha látja a pöckét, akkor is, ha nem.
3) Nem kell elővenni! Ha gondolkozni kell rajta, hogy jogszerű-e, akkor ne vedd elő! Nem kívánom, hogy éles helyzetbe kerülj, de azonnal érezni fogod, hogy IGEN, most KELL elővenni.
Emberek nevelésére viszont nem alkalmas a gázfegyver.

Tehát igen, ha elővetted, akkor használd is, de csak akkor vedd elő, ha használni kell és akarod is használni. Mutogatni, fenyegetni nem ésszerű dolog vele.
Gondolkoztál már ma?

#478 Felhasználó inaktív   P22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 19:37

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 18:34

2) Kérdés, hogy milyen a helyzet. Ha tényleg meleg, nem fogják a csövedet nézegetni. Na meg a fényviszonyok is számítanak.
Aki szakember, az a cső végének kiképzéséből azonnal látja, mivel áll szemben. Ha valaki nem az, akkor még akkor sem tudja miről van szó, ha esetleg látja.
Ha meg netalán éles fegyverrel rendelkezővel kerülsz szembe, az amúgy is jogszerűen használja Veled szemben a fegyverét, akkor is ha látja a pöckét, akkor is, ha nem.
3) Nem kell elővenni! Ha gondolkozni kell rajta, hogy jogszerű-e, akkor ne vedd elő! Nem kívánom, hogy éles helyzetbe kerülj, de azonnal érezni fogod, hogy IGEN, most KELL elővenni.
Emberek nevelésére viszont nem alkalmas a gázfegyver.

Tehát igen, ha elővetted, akkor használd is, de csak akkor vedd elő, ha használni kell és akarod is használni. Mutogatni, fenyegetni nem ésszerű dolog vele.

Köszönöm az okos, hasznos választ.  Ki is mentettem magamnak. :up:
Utálom az erőszakot, és be is lennék tojva, ha akár csak elő kéne vennem, sőt állatra se szívesen használnám.
De adódhat, hogy felmerül egy helyzet...
És még akkor is megvan a "nálam van de nem veszem elő" opció, ami SOKKAL jobb, mint az "istenem, bár nálam lenne" gondolat.
A rejtés meg inkább szvsz fantázia dolga.
Más.
Kérlek ne vegyétek egy nem szakértő részéről kioktatásnak, de bkv stb esetében nem használnám soha. Ott a késelések nagy része már eleve ellenséges bandák között van. Gondoljatok bele: egy környéken álló gyerek, idős, asztmás ha beszívja a gázt, mi lehet vele...

Szerkesztette: P22 2006. 06. 10. 19:44 -kor

#479 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 19:49

Idézet: P22 - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 20:37

bkv stb esetében nem használnám soha. Ott a késelések nagy része már eleve ellenséges bandák között van. Gondoljatok bele: egy környéken álló gyerek, idős, asztmás ha beszívja a gázt, mi lehet vele...

Rólad nem is beszélve, aki - zárt tér lévén - közel ugyanannyit kapnál a jóból, mint mások...

Nyilvános helyen csakúgy a gáz-, mint az éles fegyver használata mellőzendő, a vétlen 'áldozatok' elkerülése érdekében.
Ha viszont nincs más, és úgy ítéled meg, hogy az életed, a testi épséged csak a gázpisztoly használatával őrízhető/menthető meg, akkor használd nyogodtan és gondolkodás nélkül! Azért csak Te számítasz inkább, nem mások. Majd utólag elnézést kérsz mindenkitől.
Egyébként intézkedtünk már ilyen ügyben (Ferencziek tere, piros 7-es), a lekászálódó, fuldokló utasok mind annak adtak igazat, aki lőtt. Csak éppen könnyük-taknyuk-nyáluk egybefolyt...
Gondolkoztál már ma?

#480 Felhasználó inaktív   P22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 23:30

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 19:49

Ha viszont nincs más, és úgy ítéled meg, hogy az életed, a testi épséged csak a gázpisztoly használatával őrízhető/menthető meg, akkor használd nyogodtan és gondolkodás nélkül!

Átolvastam a fórumot, és ezért is tudom, hogy nem épp jó vagy nehezen értelmezhető a következő kérdés, no meg senki sem szívesen válaszol -érthető módon- erre egyértelműen. Szóval előre is szori. No de a lényeg. Azt is olvastam, hogy megérzi az ember, hogy mikor van az, hogy nem kerülhető el, hogy a fegyver előkerüljön. :-) Mégis, tapasztalatok és elvek, vélekedések alapján, mik lehetne az erre utaló jelek, helyzetek? Mondom, nem Rambóskodni akarok, csak megvédeni magam vagy azt aki számomra fontos akkor, ha már tényleg meleg a helyzet.

Szerkesztette: P22 2006. 06. 10. 23:32 -kor

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.