HWSW Informatikai Kerekasztal: gázfegyver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

gázfegyver Értékeld a témát: -----

#1961 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 04. 14:53

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 14:35

...Nem elég (sőt, súlyos, esetenként halálos hiba) megvenni a fegyvert, oszt' jóvan, majd ha köll, rádupla oszt' futás ( :Đ ). Tanulni kell ahhoz, hogy maradéktalanul teljesítse feladatát, veled együtt. Hogy mit kell(ene) tanulni? Egy kis kriminálpszichilógiát, kis taktikát, kis alkalmazott harcászatot, kis válságkezelést... Meg aztán sokat kell gyakorolni és jó kondícióban kell lenni. A tudást és a rutint, a helyzetfelismerő készséget nem csomagolják ám a fegyver mellé a boltban... :)...

Teljesen egyetertek, eppen erre gondoltam. A gyakorlat es tapasztalat hianya miatt kell valami abszolute 100% fool-proof megoldas, ezert revko az idealis allampolgari onvedekezo fegyver. Nyilvan ha valaki megfelelo kikepzest kapott az nem kovet el ilyen hibakat vagy legalabbis kisebb valoszinuseggel.

Az az 1 sec/5 meter temat nem eroltetem mert tenyleg nem emlexem melyik honlapon olvastam de arra igen, hogy megtamadott amerikai rendorok eseteit elemezve irtak, hogy ha kest latnak azonnal loni kell mert 5 metert 1 sec alatt meg lehet tenni es halt mar meg (USA) rendor az miatt, hogy sokat szarozott.

#1962 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 15:03

Idézet: Labi - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 14:52

tesi érettségin fiúknak 8.5 mp a _minimum_ szintidő

15 ev dohanyzas utan meg siman leerettsegiznek ezek szerint :cool:

#1963 Felhasználó inaktív   hobin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 04. 15:58

Idézet: F.Adam88 - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 23:44

Huhh, köszi, hogy válaszoltok. Most tuti, hogy mérgesek lesztek rám, de újabb kérdésekell foglak benneteket zaklatni. Végigolvastam ugyanis a topicot,(nem tetszett, hogy kb minden 2. oldalon veszekedés volt gyakran kötekedéssel egybekötve, de túl vagyok rajta)és ezek alapján az újabb kérdéseim:
-azthiszem MAcika írta, hogy "ígyis -úgyis elmeszelnek", ha kiváltom az engedélyt, akkor használhatom jogosan , önvédelemre(mikor már tényleg szükség van rá) a gázfegyvert? (ez az elmeszelés eléggé megkavart)(én nem Macikával akarok ezóügyben kötekedni, csak nagyonösszekavarodtam, mert nem volt teljes a kép a vitátok alapján, ha jól emlékszem Szucsi-vel). A kérdés b része: ha nálam van a gázfegyver, és igazoltat a rendőr(úgy, hogy nem csináltam semmit, csak rutin ellenőrzés), akkor mi a teendő, mik a következmények(ha vannak?).
- és a fegyverrel kapcsolatos kérdés: pár oldallal hátrébb azt olvastam az rg96-osokról, hogy sorozathibásak. Nos?
/bocsi az újabb kérdésekért, csak hát még kezdő vagyok, remléem nem okozok túl nagy gondot, és köszi előre is minenkinek/

"A kérdés b része: "

Ha a viselési engedélyt megkaptad, akkor jogosan viseled gázfegyvered.
Természetesen még meg kell felelned néhány követelménynek, mint pl: a fegyvert csak rejtve viselheted, nem fogyaszthatsz alkoholt, drogot, az adott fegyverre nálad kell legyen a viselési engedély szemig-el együtt. Ha valamelyik feltétel nem adott egy ellenörzés, igazoltatás során, jutalmad a fegyver elkobzása, és szabálysértési bírság megfizetése.

Otthon engedély nélkül tarthatod, használhatod a gázfegyvereidet, ha ezzel más törvényt, szabályt nem sértesz (pl: csendrendelet).
Szállítani szintén engedély nélkül lehet, de csak töltény nélkül, dobozban.

253/2004 253/2004. (VIII. 31.) Korm. rendelet a fegyverekről és lőszerekről

38. § (1) A lőfegyver, gáz- és riasztófegyvert tartó személy

a) lakott területen, közterületen, nyilvános helyen, közforgalmú közlekedési eszközön - ha jogszabály eltérően nem rendelkezik - vadászlőfegyverét vagy sportlőfegyverét csak ürítve, tokban, sportcélú rövid lőfegyverét üres tárral, a fegyver, a tár és a lőszer elkülönített csomagolásával, zárt dobozban vagy egyéb zárt tárolóeszközben szállíthatja;

b) lakott területen, közterületen, nyilvános helyen, közforgalmú közlekedési eszközön önvédelemre, személy- és vagyonvédelemre engedélyezett rövid lőfegyverét, viselési engedély esetén gáz- és riasztófegyverét betárazva, a véletlen elsülés ellen biztosítva, rejtve viselheti;

c) fegyverét nem szállíthatja, nem viselheti és nem használhatja szeszes italtól befolyásolt állapotban, illetve, ha szervezetében kábítószer, illetve pszichotróp anyag van;

d) a fegyverét kizárólag ürített állapotban, olyan helyen tisztíthatja, ahol más személy életét és testi épségét nem veszélyezteti;

e) a lőfegyver szállításakor, viselésekor és használatakor köteles a lőfegyvertartási engedélyt, gáz- és riasztófegyver viselésekor a viselési engedélyt magánál tartani; ....

#1964 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 16:17

Idézet: szabinar - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 14:53

Teljesen egyetertek, eppen erre gondoltam. A gyakorlat es tapasztalat hianya miatt kell valami abszolute 100% fool-proof megoldas, ezert revko az idealis allampolgari onvedekezo fegyver. Nyilvan ha valaki megfelelo kikepzest kapott az nem kovet el ilyen hibakat vagy legalabbis kisebb valoszinuseggel.

Az az 1 sec/5 meter temat nem eroltetem mert tenyleg nem emlexem melyik honlapon olvastam de arra igen, hogy megtamadott amerikai rendorok eseteit elemezve irtak, hogy ha kest latnak azonnal loni kell mert 5 metert 1 sec alatt meg lehet tenni es halt mar meg (USA) rendor az miatt, hogy sokat szarozott.

1: No, akkor nem kell azt kategórikusan tényként kijelenteni (mint pl def2), hogy az öntöltő az szar. Hanem azt kell mondani, hogy aki nem hajlandó tanulni, képezni magát, az vegyen revolvert. Mert a default állampolgárnak is van lehetősége tanulni, elég komoly tanfolyamok indulnak megfizethető áron, ahol használható képzést adnak. Nekem "szerencsém" volt, anno az állam fizette a kiképzésem(vissza is fizettem uzsorakamatostól), de amit nekem megtanítottak, annak huszadrésze is több mint elég (lenne) egy polgárnak. De még arra sincs igény, csak megvesszük a fegyvert, háccsó udvaron puffogtatunk picinyt, oszt máris TESZ veteránt megszégyenítő tudással felvértezettnek érezzük magunk.

2. Nemtom, 'szomsefutkos... :D

#1965 Felhasználó inaktív   Labi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 16:59

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 16:17

2. Nemtom, 'szomsefutkos... :D

Akkor hogy téged idézzelek, minek vitatkozol olyan támában amihez nem értesz? :)

Boldogult ifjúkoromban sem voltam futóalkat, de azért ha út időt számolok a 60 méteres teljesítményemre, még én is 18 km/h felett voltam. :)

Másikban meg:
Mennyit kell képezni magam ahhoz, hogy ne fussak bele egy hibás tölténybe? :)
A fegyvered attól még lehet kurvajó, nem rajta fog múlni.

#1966 Felhasználó inaktív   def2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 17:41

Idézet: F.Adam88 - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 23:44

pár oldallal hátrébb azt olvastam az rg96-osokról, hogy sorozathibásak.

az öntöltők játszani valók,önvédelemre alfa,vagy hw37

#1967 Felhasználó inaktív   def2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 17:43

és a töltényhibát hogy szúrod ki??

#1968 Felhasználó inaktív   def2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 17:54

a revolverekkel szemben az öntöltők mellett egy érv van a nagy tárkapacítás,az rg96 viszont túl nagy meg a többi nagy tárkap.ú,a többi kissebb általában 7 lövetű,azmiatt az egy töltényért véletlenül sem éri meg az öntöltő.
és valóban nem vérprofik:-DD kezében állítolag ha rosszul huzza fel,rosszul markolja meg már csődöt mond,revolvernél semmi kibiztosítás és egyéb baromságok egyből lehet lőni vele, ha netalán kevés elő a másikat is,de ha túl sokan vannak és az ellen észreveszi hogy csak gp ről van szó,egyből felbátorodnak...szal használni és futni, nem csodafegyver.

#1969 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 20:44

Hagyjatok már lógva ezzel a töltényhibás faszsággal, életemben nem találkoztam még hibás patronnal. Ezt szajkózzátok, de eszetekbe sem jut, hogy a revolvereknek is megvan a maguk hibalehetősége. Vicc, ami itt megint megy a hülyeség osztása terén...

#1970 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 20:46

Idézet: def2 - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 17:41

az öntöltők játszani valók,önvédelemre alfa,vagy hw37

Persze, köszönjük, majd értesítünk... :D

#1971 Felhasználó inaktív   def2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 20:52

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 20:44

Hagyjatok már lógva ezzel a töltényhibás faszsággal, életemben nem találkoztam még hibás patronnal. Ezt szajkózzátok, de eszetekbe sem jut, hogy a revolvereknek is megvan a maguk hibalehetősége. Vicc, ami itt megint megy a hülyeség osztása terén...

de az öntöltők rengetegféle hibalehetőségével összehasonlíthatattlan az biztos.
de ha mindenáron az kell.

#1972 Felhasználó inaktív   def2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 20:53

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 20:44

az érdekes, akkor gp vel nem lőhettél v.mi sokat az életben.

#1973 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 21:01

Idézet: Labi - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 16:59

Boldogult ifjúkoromban sem voltam futóalkat, de azért ha út időt számolok a 60 méteres teljesítményemre, még én is 18 km/h felett voltam. :)

Persze és ráadásul utcai cipőben és ruhában, utcán, tereptárgyak és gyalogosok között, netán még egy hátizsák is volt rajtad. Hát ne nézzél már teljesen hülyének.

#1974 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 21:03

Idézet: def2 - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 20:53

az érdekes, akkor gp vel nem lőhettél v.mi sokat az életben.

Te már csak tudod... :D

#1975 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 21:09

Idézet: def2 - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 20:52

de az öntöltők rengetegféle hibalehetőségével összehasonlíthatattlan az biztos.
de ha mindenáron az kell.

A szar és/vagy szarul karbantartott revolverek ugyanabban a minőségi kategóriában pont ugyanannyi eséllyel hibásodhatnak meg, mint egy szar és/vagy szarul karbantartott öntöltő.

Kétségtelen, hogy a PA rendszerű legegyszerűbb öntöltők is több szerkezeti elemmel rendelkeznek, mint a revolverek, de aki veszi a fáradtságot és megismeri a működését, megtanulja a kezelését és a karbantartását, az meg tudja előzni a meghibásodást.

Szóval nekem csak az a bajom, hogy általánosan kijelented, hogy az öntöltő szar. Ez így nem igaz.

#1976 Felhasználó inaktív   Legális önvédelem 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 23:38

Halgassatok Martin Riggs re, okosakat mond!

#1977 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 00:37

Idézet: hobin - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 15:58

"A kérdés b része: "

Ha a viselési engedélyt megkaptad, akkor jogosan viseled gázfegyvered.
Természetesen még meg kell felelned néhány követelménynek, mint pl: a fegyvert csak rejtve viselheted, nem fogyaszthatsz alkoholt, drogot, az adott fegyverre nálad kell legyen a viselési engedély szemig-el együtt. Ha valamelyik feltétel nem adott egy ellenörzés, igazoltatás során, jutalmad a fegyver elkobzása, és szabálysértési bírság megfizetése.

Otthon engedély nélkül tarthatod, használhatod a gázfegyvereidet, ha ezzel más törvényt, szabályt nem sértesz (pl: csendrendelet).
Szállítani szintén engedély nélkül lehet, de csak töltény nélkül, dobozban.

253/2004 253/2004. (VIII. 31.) Korm. rendelet a fegyverekről és lőszerekről

38. § (1) A lőfegyver, gáz- és riasztófegyvert tartó személy

a) lakott területen, közterületen, nyilvános helyen, közforgalmú közlekedési eszközön - ha jogszabály eltérően nem rendelkezik - vadászlőfegyverét vagy sportlőfegyverét csak ürítve, tokban, sportcélú rövid lőfegyverét üres tárral, a fegyver, a tár és a lőszer elkülönített csomagolásával, zárt dobozban vagy egyéb zárt tárolóeszközben szállíthatja;

b) lakott területen, közterületen, nyilvános helyen, közforgalmú közlekedési eszközön önvédelemre, személy- és vagyonvédelemre engedélyezett rövid lőfegyverét, viselési engedély esetén gáz- és riasztófegyverét betárazva, a véletlen elsülés ellen biztosítva, rejtve viselheti;

c) fegyverét nem szállíthatja, nem viselheti és nem használhatja szeszes italtól befolyásolt állapotban, illetve, ha szervezetében kábítószer, illetve pszichotróp anyag van;

d) a fegyverét kizárólag ürített állapotban, olyan helyen tisztíthatja, ahol más személy életét és testi épségét nem veszélyezteti;

e) a lőfegyver szállításakor, viselésekor és használatakor köteles a lőfegyvertartási engedélyt, gáz- és riasztófegyver viselésekor a viselési engedélyt magánál tartani; ....

NEMIGAZ!!!!

Gázpisztolyt úgy szállítasz, ahogy akarsz.

Sajnos az idióta törvényalkotók kihagyták a szabályzásból.

Ezért felháborító, hogy ha a testeden van, akkor viselés és különböző szabályokhoz vagy kötve, ha meg a hátizsákodban, kézitáskádban, stb-stb. van, akkor lehetsz hullrészeg, kokainmámorban fetrengő, marihuana-repülő, BÁRMI!!
ÉS SEMMILYEN, még egyszer: SEMMILYEN szabály nem vonatkozik rád.

Akár csőre töltve, akár kibiztosítva, véletlen elsütés ellen biztosítatlanul is!!!!!

Igen, ez itt a harmadik évezred Magyarországa...

Sajnos...
Gondolkoztál már ma?

#1978 Felhasználó inaktív   hobin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 00:47

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 21:09

... de aki veszi a fáradtságot és megismeri a működését, megtanulja a kezelését és a karbantartását, az meg tudja előzni a meghibásodást. ...

Ez egészen egyszerűen marhaság!

Sem nekem, sem ismerőseimnek nem volt olyan öntöltő rendszerű gázpisztolyunk, ami még soha nem produkált kivetési, vagy töltési hibát, pedig sokféle típusból, több darab megfordult a kezeink között.
Sok fegyvermester és szakértő is a revolverek nagyobb üzembiztonsága mellet voksol, de úgy látszik, Te mindegyiknél többet tudsz.

#1979 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 00:52

Idézet: hobin - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 0:47

Ez egészen egyszerűen marhaság!

Sem nekem, sem ismerőseimnek nem volt olyan öntöltő rendszerű gázpisztolyunk, ami még soha nem produkált kivetési, vagy töltési hibát, pedig sokféle típusból, több darab megfordult a kezeink között.
Sok fegyvermester és szakértő is a revolverek nagyobb üzembiztonsága mellet voksol, de úgy látszik, Te mindegyiknél többet tudsz.

GRP-9-esed volt?

Nem kell az izmos apukára hivatkozni! Maradjunk a saját tapasztalatnál. Én is azt teszem.
Gondolkoztál már ma?

#1980 Felhasználó inaktív   F.Adam88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 07:52

Hát először is köszönöm, hogy ismét válaszoltatok.
Másodszor, megint kétségek közt maradtam.. nem tudok választani. Tudom, hogy a 96-os nehéz, de nekem nem minden napi viselésre kéne. Meg nem is baj, hogy nagyobb, mert jómagam sem vagyok kis ember, és ez igazából a nagyobb pisztolyok felé hajt.(értsd: 2m, 100kg, és picit furán érezném magam egy akkora pisztollyal, ha ne adj Isten elő kell venni, ami ki sem látszik a tenyeremből :D ) Viszont a helyi vadászboltban, volt nagyobb méretű revolver, csak azt nem jegyeztem meg, hogy milyen típusú. Annyira emlékszem, hogy Röhm, és Umarex típusu revolverek voltak, de hogy a nagyobbik melyik volt, arra már nem. (amúgy a kinézet is sokat dob a latba, jó tudom, hogy nem számít ha önvédelem a cél, és el is fogadom, egyet is értek, csakhát fiatalság bolondság)
Drummaster: te elég komolyan kiállsz az öntöltők mellett. Le tudnád írni, hogy ezt mire alapozod, és hogy mi a te véleményed a rg96 és 88-as gázfegyverekről?
(amúgy egyre jobban hajlok a revolver felé, de még ez az utolsó próbálkozást megejtem, hátha Drummaster ír valami jót a szekrénytárasokról)

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.