szervusztok!
még sosem volt laptopom/notebookom, de most szeretnék egyet venni, olyan max. 350 pénzes kategóriában.
az a bajom, hogy szétnéztem a "piacon" és annyi féle fajta típus van, hogy egyszerűen belezavarodok.
már jojózik a szemem a sok technikai adattól, mert persze mindig azt nézem elsőként. a márka, vagy a típus nem érdekel, csak új legyen és megbízható és hozza minimum azt a teljesítményt, amit a 3 éves PC-m (1,6 Ghz, 1Gb Ram, Nvidia FX 5600 256Mb), de persze a dizájn sem elhanyagolandó
a topicban visszaolvastam pár oldalt, de az egészre sajna nem volt időm, szóval nyugodtan hülyézzetek le, ha hülyeségeket kérdezek.
1. a "laptop" ugyanaz, mint a "notebook"? vagy a két megnevezésnek tartalmi különbsége is van? már csak a miheztartás végett kérdezem...
2. olvastam itt a DTR és T&L típusokról, de ez nem teljesen világos számomra. a DTR inkább "asztali noti", míg a másik a "hordozható noti"? hogyan tudom megállapítani egy adott technikai leírásból, hogy a szóban forgó gép milyen? most nálam van használatra egy Compaq Evo N1020v és kb. tíz percenként bekapcsol benne valami ventillátor és istenemre mondom: majdnem hangosabb, mint a PC-m! ez jelent valamit? azért van, mert p4-es proci van benne? mert ha veszek, akkor nem szeretném ha otthon derülne ki, hogy a frissen vásárolt gépemtől nem tudok dolgozni
3. a nálam lévő Compaq-ban 2,4 Ghz-s processzor van és felfigyeltem rá, mikor mostanában elkezdtem notikat keresni, hogy alig van köztük olyan ami 2 Ghz fölé menne. olvasgattam a topikot és valaki írta, hogy a Dothan procik olyasmi teljesítményűek, mint a P4, vagy valami ilyesmi. akkor most ez hogy van? ha ezt látom a technikai leírásban például:
Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB533 1600 MHz CPU
akkor ezt most mihez hasonlíthatom? az asztali P4-es 1,6Ghz-s cuccomhoz képest ez milyen? vagy egyáltalán: milyen viszonyítási alapot nézzek?
4. tudom, az én hibám, hogy nem olvastam elejétől végéig a topikot, de be kell látni, nagyon hosszú és a régebbi hozzászólásokban akadnak már kevésbé aktuális dolgok. szóval azt szeretném kérni, hogy tudna e valaki esetleg valami lista jellegű dolgot írni a különbőző típusokkal szerzett tapasztalatairól, vagy arról, hogy ebben a hosszúhosszú topikban a hozzászólásokból milyen általánosnak nevezhető vélemények alakultak ki.
azt már láttam, hogy sokan dícsérik az ASUS-t, meg a Toshibát a megbízhatóságuk miatt. nekem is ASUS-t ajánlottak. de olyasmire is gondolok, hogy pl. melyik típus/márka "felejtős" (nem csak notiban, hanem pl. prociban, vga-ban). főleg az érdekelne, hogy mit szűr le olyasvalaki, aki esetleg szervízben dolgozik, vagy egyszerűen csak folyamatosan követi a topik hozzászólásait.
szóval szeretném szűkíteni a szóbajöhető darabok számát, meg szeretnék egy picit világosabban látni a felhozatalban, mert sokan sokfélét mondanak és csak még jobban összezavarodok.
huh, azt hiszem ennyi...
ha valaki hajlandó válszolni, annak nagyon köszi és örök hála!

hülyézni is lehet engem a hülye kérdések miatt, abból is lehet tanulni