HWSW Informatikai Kerekasztal: Ajánlom magamat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ajánlom magamat Némi olvasnivaló...

#141 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 25. 09:24

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 3:30

Te megvennél olyan számítástechnikai alkatrészt, amelyikre a kereskedő azt mondja, hogy egy másik lehetséges vevő azt már kiprobálta, de sajnos nem kellett neki?  :think:

Bolttól függ. De tényleg. Miért ne? Ha egy megbízható boltos adja el, és garanciát vállal rá, mit érdekel? Lehet hogy mozgó alkatrészt tartalmazó cuccal óvatosabb lennék, de IC-nél nem izgulok.

#142 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 09:37

Idézet: bean - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 8:24

Bolttól függ. De tényleg. Miért ne? Ha egy megbízható boltos adja el, és garanciát vállal rá, mit érdekel? Lehet hogy mozgó alkatrészt tartalmazó cuccal óvatosabb lennék, de IC-nél nem izgulok.

Szia!

Hol van az a hely, ahol ki van írva, hogy "Én megbizható boltos vagyok!"

Biborkékhóvirág

#143 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 25. 09:59

Bíborkékhóvirág, kérlek azt értsd meg, hogy a távollevő felek közt létrejött szerződéseket szabályozó kormányrendelet alapvetően azt feltételezi, hogy a vásárló a szerződéskötés pillanatában (vagy előtte) nem kerül kapcsolatba a termékkel. Nem tudja kézbe venni, nem nézheti meg a csomagolását, vagyis kizárólag azokra a képi és szöveges információkra hagyatkozhat, amit a katalógus/weboldal hasábjain lát.
Ez pedig legtöbbször kevés, akármennyire is részletekbe menő a tájékoztatás. A vásárlónak lehetőséget kell adni rá, hogy kézközelből megismerkedjen a szerződés tárgyával, és ez vonatkozik éppúgy a számítástechnikai alkatrészekre, mint a ruhaneműkre. Ha ez a lehetőség nem adott, akkor a fogyasztónak az áru megismeréséhez fűződő joga csorbát szenved. Ezt kell kompenzálni a kiterjesztett elállási joggal.

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#144 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 10:14

Idézet: Don Xihote de La Mancha - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 0:15

Amennyiben nem zavar, hogy Csúcs úr maga mászott bele és kezdett kirohanni, holott senki nem nevesítette és nem is szólt róla/hozzá/bele.

Hm, ez nekem erős csúsztatásnak tűnik, nem láttam csucsot kirohanni. Veled ellentétben.

Idézet

Ez utóbbit is csak te. Fogatlan prókátorként. :)

A kínpoénod a csúsztatásodnál is gyengébbre sikeredett. Sebaj. :)

Azért azt megengeded, hogy ha úgy érzem, valakit igazságtalanul támadnak, akkor beírhatok a fórumra? Nem?  :D  Azért én továbbra is megteszem. :omg:

#145 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 10:21

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 4:24

Én elhiszem, hogy megvan a maga varázsa, amikor kinyitod az originál csomagolást, de ha ez az egyetlen különbség, ami a termékkel jár (tehát nem hiányzik semmi, nem sérült, korrektül működik), és amúgy az, amit keresek, akkor abszolút nem érdekel, bontott-e, vagy bontatlan.
...

Én meglehetősen szavazás-ellenes vagyok, de ez megérne egy misét. :)

Kíváncsi lennék, hogy a fórumozóknak mi az álláspontja ebben a kérdésben.
Az én tippem: 90% a bontatlan mellett, 5%-nak mindegy, 5% tartózkodik. :) Ez mondjuk csak hasraütés, de szerintem valahogy így nézhet ki a dolog. :(

#146 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 10:26

Idézet: Renwick - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 8:59

Bíborkékhóvirág, kérlek azt értsd meg, hogy a távollevő felek közt létrejött szerződéseket szabályozó kormányrendelet alapvetően azt feltételezi, hogy a vásárló a szerződéskötés pillanatában (vagy előtte) nem kerül kapcsolatba a termékkel. Nem tudja kézbe venni, nem nézheti meg a csomagolását, vagyis kizárólag azokra a képi és szöveges információkra hagyatkozhat, amit a katalógus/weboldal hasábjain lát.
Ez pedig legtöbbször kevés, akármennyire is részletekbe menő a tájékoztatás. A vásárlónak lehetőséget kell adni rá, hogy kézközelből megismerkedjen a szerződés tárgyával, és ez vonatkozik éppúgy a számítástechnikai alkatrészekre, mint a ruhaneműkre. Ha ez a lehetőség nem adott, akkor a fogyasztónak az áru megismeréséhez fűződő joga csorbát szenved. Ezt kell kompenzálni a kiterjesztett elállási joggal.

üdv

R.

Szia!

Kérlek, hogy Te pedig a következőt értsd meg: :reklamacio:
én azt vitatom, hogy a rendelet szerint az elállási jog INDOKLÁS nélküli. Ha félretájékoztatás történik, akkor rendben van, de csak azért visszaküldeni egy terméket, mert közben a haver jobbat vett máshol azon az áron, és akkor már nekem is olyan kell, ezt nem tartom erkölcsösnek.

Amúgy én a feltett kérdésemre vártam volna a választ, mivel a jótállás keretén belül intézhető a probléma, cseretermékkel, vagy ráfizetéssel mást választhatsz, stb. - tehát MIÉRT KELL FELBONTANI A SZERZŐDÉST?

Amúgy amit leírtál az korrekt, rendben is van, és egyet is értek vele. Csak módosítanám a rendeletet.

Biborkékhóvirág

#147 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 10:30

Idézet: Etele - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 9:21

Én meglehetősen szavazás-ellenes vagyok, de ez megérne egy misét. :)

Kíváncsi lennék, hogy a fórumozóknak mi az álláspontja ebben a kérdésben.
Az én tippem: 90% a bontatlan mellett, 5%-nak mindegy, 5% tartózkodik. :) Ez mondjuk csak hasraütés, de szerintem valahogy így nézhet ki a dolog. :(

Szia!

Sajnos az átverős kereskedők miatt alakult az ki, hogy az emberek többsége az általa választott gyártó bontatlan csomagolású termékében bízik.

Egyébként én láttam egyszer olyat az egyik boltban ahol vásároltam, hogy a vásárló felbontatott egy terméket, hogy megnézhesse milyen, és aztán kért egy origináltat, mert csak azt hajlandó megvenni.

Biborkékhóvirág

#148 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 10:46

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 10:30

...
Sajnos az átverős kereskedők miatt alakult az ki, hogy az emberek többsége az általa választott gyártó bontatlan csomagolású termékében bízik.
...

Tudom. :(

#149 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 11:40

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 9:30

Szia!

Egyébként én láttam egyszer olyat az egyik boltban ahol vásároltam, hogy a vásárló felbontatott egy terméket, hogy megnézhesse milyen, és aztán kért egy origináltat, mert csak azt hajlandó megvenni.

Biborkékhóvirág

Hát én lehet, hogy szájbavágtam volna....

#150 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:51

Szia!

Itt van egy saját történet, ami velem eset meg:

Elmentem a Media Markt-ba kábelt vásárolni, de a kábel be volt csomagolva, és nem láttam, hogy az általam választott biztosan megfelel-e (bár a leírás szerint a választott kellet volna).
Ezért a dobozt felnyitottam, hogy meggyözödjek róla (tudjátok ez olyan múanyag doboz és a háta papír). Szerencsém volt, mert ez kellett, és az árut a kosaramba raktam.
Azonban néhány perc múlva megjelent a biztonsági őr, hogy a kamera rögzítette, hogy én árut bontottam fel, és ezért azt meg kell, hogy vegyem (mondjuk ezt nem tudtam, de tényleg ki van téve a felhívás, hogy az áru felbontása vásárlásra kötelez!). Mondtam semmi probléma, mert itt van a kosaramban.

Azóta bármikor megyek be a Media Markt-ba, 3-4 biztonsági őr követ, de nem nagyon érdekel, mert így legalább én biztonságban vagyok az üzletben.

Na, ennyit az áru felbontásáról.

Biborkékhóvirág

#151 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 14:08

Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 2:44

Úgy gonolod, hogy igazad van? Úgy gondolod, hogy holnap a paraméterek ugyanazok lesznek? :)

Az én oldalamon ugyanaz a szitu ma is. No, mondjam vagy mutassam?

Akkor mutatom :)
Ciciman is on borda

#152 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 14:10

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 3:29

Ez a hivatalos MS license szerződés, és ebben nincs olyan, amit Te írtál.

Ha nincs, hát nincs.

Azért én nekifutnék 1x ennek a szövegnek, hátha.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Semmi sem lehetetlen. Lehet, h én tévedek ... a MS-tal együtt.
Ciciman is on borda

#153 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 14:38

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 7:33

Azért, valaki végre már árulja el, hogy milyen hátrány érheti az ellási jog gyakorlása nélkül kízárólag a számítástechnikában!

Mit csinálsz, ha kis piros kockát rendelsz, és nagy kék gömböt, vagy akár csak egy nagyon hasonló, rózsaszín kockát küldenek helyette? Nem fogod tudni bizonyítani, hogy nem azt kaptad, amit kértél. Milyen jogi felelősség terheli a kereskedőt, ha a termék amúgy hibátlan? Semmilyen.

Idézet

Amúgy a monitor nem jó példa, mert azt szakszervíz javítja, és nem a kereskedő (pl.: Profi szervíz).

Te tudod, hogy velem mi történt, vagy én? 98-ban két MAG importőr volt, az egyiknél vettük. Megszűnt. Maradt a másik, aki viszont nem vállalt semmit. Így jártam

#154 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 14:44

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 12:51

...
Elmentem a Media Markt-ba kábelt vásárolni, de a kábel be volt csomagolva, és nem láttam, hogy az általam választott biztosan megfelel-e (bár a leírás szerint a választott kellet volna).
Ezért a dobozt felnyitottam, hogy meggyözödjek róla (tudjátok ez olyan múanyag doboz és a háta papír). Szerencsém volt, mert ez kellett, és az árut a kosaramba raktam.
Azonban néhány perc múlva megjelent a biztonsági őr, hogy a kamera rögzítette, hogy én árut bontottam fel, és ezért azt meg kell, hogy vegyem (mondjuk ezt nem tudtam, de tényleg ki van téve a felhívás, hogy az áru felbontása vásárlásra kötelez!). Mondtam semmi probléma, mert itt van a kosaramban.
...

Én ilyen esetben elkapom :) az egyik eladót, és megkérem, hogy legyen szíves bontsa ki, mert a termék nincsen kiralva tapogatható formában. :D
Eddig mindig nagyon készségesek voltak, és mondták, hogy "természetesen".
Nyittattam már így ki PC-s kormány dobozát (nem volt kirakva belőle), kábelt, mindenfélét. És nem voltam vásárlásra kötelezve (persze nem poénból nyittattam ki, ha megfelelt az adott termék, akkor megvásároltam).

#155 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:01

Nos Uraim és Hölgyeim, vagy fordítva :)

Eme topik és Renwick cikke segítségével megérett bennem az, ami már ideje foglalkoztat. Kitisztulva arra az elhatározásra jutottam, hogy kereskedésben való részvételemet a mai naptól befejezem. Nem adom el cégrészemet és az ígért fejlesztéseket megcsinálom, de a cégemen belüli forgalmazásokban és ügyfélkezelésben a mai naptól nem veszek részt. Nem tudom, hogy a cégtársaim és munkatársaim miként fogják megoldani és miként fognak embereket kezelni és hogy fognak-e, de szándékom komoly és végleges.

Úgy érzem, hogy a fennálló jogszabályok inkább a cégek tönkremenetelét segítik, nem pedig a működésüket, és úgy érzem, hogy van egy nemzedék, aki tudatában van azzal, hogy ezekkel vissza lehet élni, amint fizetőképessé válnak, vissza is fognak ezzel élni. Ezt, már nem akarom átküzdeni személyesen.

Nem tudom, mihez kezdejek, az én hozzáállásomra nincs szüksége a piacnak és úgy gondolom, hogy teljes mértékben életképtelen lennék bármiféle kereskedésben, így várhatóan fejlesztéssel, szakértéssel és szolgáltatással tengetem majd napjaimat.

Még egyszer hangsúlyozom, hogy tévedtem az eddigi életemben többször is, legnagyobb tévedésem pedig az volt, hogy úgy gondoltam, hogy szükség van a piacon egy olyan hozzáállású cégre, mint amit teremtettem. Nincs szükség és nem is lenne életképes ez mára teljesen bebizonyosodott.

A forumot pedig egy darabig ignorálom, nem véglegesen... Nem sértődésből teszem, nincs személyesen senkivel feloldhatatlan konfliktusom, morálisan feküdte meg a gyomrom az, ami történt.

Mindenkinek további jó fórumozást és értelmes vitát kívánok.

üdv

csucs

#156 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:37

Idézet: Etele - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:44

Én ilyen esetben elkapom :) az egyik eladót, és megkérem, hogy legyen szíves bontsa ki, mert a termék nincsen kiralva tapogatható formában. :D
Eddig mindig nagyon készségesek voltak, és mondták, hogy "természetesen".
Nyittattam már így ki PC-s kormány dobozát (nem volt kirakva belőle), kábelt, mindenfélét. És nem voltam vásárlásra kötelezve (persze nem poénból nyittattam ki, ha megfelelt az adott termék, akkor megvásároltam).

Szia!

Jó Neked, hogy találsz eladót, én sejnos nem; sőt itt a kedves vásárlók fordulnak Hozám, hogy "Fiatatalember, úgy látom, maga ért hozzá, segítsen már Nekem!"

Ja, és még valami: nem poénból, hanem kényszerhelyzetből nyitottam ki, mert vásárolni akartam.

Biborkékhóvirág

#157 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:40

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:38

Mit csinálsz, ha kis piros kockát rendelsz, és nagy kék gömböt, vagy akár csak egy nagyon hasonló, rózsaszín kockát küldenek helyette? Nem fogod tudni bizonyítani, hogy nem azt kaptad, amit kértél. Milyen jogi felelősség terheli a kereskedőt, ha a termék amúgy hibátlan? Semmilyen.

Te tudod, hogy velem mi történt, vagy én? 98-ban két MAG importőr volt, az egyiknél vettük. Megszűnt. Maradt a másik, aki viszont nem vállalt semmit. Így jártam

Szia!

Te tudod, hogy mi történt, csak akkor is furcsa, amit írsz, mert a monitorokat szakszervízben szokták javítani (a jótállási jegyen nem egy, hanem több van feltüntetve), nem pedig a nagykeresekedésekben.
De, mint írtad "Te tudod".  :confused:

Biborkékhóvirág

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 03. 25. 16:02 -kor

#158 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:49

Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 14:01

Nos Uraim és Hölgyeim, vagy fordítva :)

Eme topik és Renwick cikke segítségével megérett bennem az, ami már ideje foglalkoztat. Kitisztulva arra az elhatározásra jutottam, hogy kereskedésben való részvételemet a mai naptól befejezem. Nem adom el cégrészemet és az ígért fejlesztéseket megcsinálom, de a cégemen belüli forgalmazásokban és ügyfélkezelésben a mai naptól nem veszek részt. Nem tudom, hogy a cégtársaim és munkatársaim miként fogják megoldani és miként fognak embereket kezelni és hogy fognak-e, de szándékom komoly és végleges.

Úgy érzem, hogy a fennálló jogszabályok inkább a cégek tönkremenetelét segítik, nem pedig a működésüket, és úgy érzem, hogy van egy nemzedék, aki tudatában van azzal, hogy ezekkel vissza lehet élni, amint fizetőképessé válnak, vissza is fognak ezzel élni. Ezt, már nem akarom átküzdeni személyesen.

Nem tudom, mihez kezdejek, az én hozzáállásomra nincs szüksége a piacnak és úgy gondolom, hogy teljes mértékben életképtelen lennék bármiféle kereskedésben, így várhatóan fejlesztéssel, szakértéssel és szolgáltatással tengetem majd napjaimat.

Még egyszer hangsúlyozom, hogy tévedtem az eddigi életemben többször is, legnagyobb tévedésem pedig az volt, hogy úgy gondoltam, hogy szükség van a piacon egy olyan hozzáállású cégre, mint amit teremtettem. Nincs szükség és nem is lenne életképes ez mára teljesen bebizonyosodott.

A forumot pedig egy darabig ignorálom, nem véglegesen... Nem sértődésből teszem, nincs személyesen senkivel feloldhatatlan konfliktusom, morálisan feküdte meg a gyomrom az, ami történt.

Mindenkinek további jó fórumozást és értelmes vitát kívánok.

üdv

csucs

Szia!

Nagyon sajnálom, hogy így döntöttél, mi ketten voltunk itt azok, akik megpróbáltunk egy hibás rendeletre rávilágítani, de csak azt értük el, hogy mindenki ellenünk fordult, ráadásul úgy, hogy ennek mi fogyasztok lettünk/leszünk a vesztesei.

DE, talán ez is volt a cél, (mint már annyi rossz rendelet esetén) és megmaradnak azok a kereskedések, akikről most is gyakran olvasunk itt a forum hasábjain, ők azok, akik a jogszabályok be nem tartásával és erkölcstelen magatartással folyamatosan nővelik bevételüket és vásárlóközönségüket.

Biborkékhóvirág

Ui: Szégyelje mindenki magát, aki elérte azt az elkeseredettséget, amit Csucsból kiváltott - gondolok itt egyértelműen néhány hozzászólóra!  :reklamacio:

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 03. 25. 15:59 -kor

#159 Felhasználó inaktív   Don Xihote de La Mancha 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:10

Idézet: Etele - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 11:14

Hm, ez nekem erős csúsztatásnak tűnik, nem láttam csucsot kirohanni. Veled ellentétben.

A kínpoénod a csúsztatásodnál is gyengébbre sikeredett. Sebaj. :)

Azért azt megengeded, hogy ha úgy érzem, valakit igazságtalanul támadnak, akkor beírhatok a fórumra? Nem?  :D  Azért én továbbra is megteszem. :omg:

Természetesen tehetsz. Kínpoénnak is minősíthetsz. Fogatlan prókátorként bármit. Bármikor. Annyit is ér. De az én anyukám nagyobb kurva, mint a tiéd, beeeeee.
© Szar lehet kasztikusnak lenni!

#160 Felhasználó inaktív   Don Xihote de La Mancha 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:18

Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 1:53

Ó igen, ő em rákkenrolt tácolt :)

Ha igaz, amit hirdetsz (igen a korodra gondolok), akkor akár fogalmad sincs a világról. HA (!) igazat írsz a születésedről, akkor tájékoztassalak kell, hogy előbb voltam informatikus, mintsem megszülettél. Ha meg hazudsz, az meg a Te dolgod :think:

Mellesleg most nevesítettél másodszorra, ráadásul másodszorra rosszul! Donkióte delafucksa :)

Drága csucs, van egy olyan érzésem, hogy kínosan ügyelsz arra, véletlenül se értsd meg azt, amivel vitázni kívánsz. Holott rólad nem beszélt a kutya se, elindultál védeni valamit, amihez szíved joga van, de legalább fogd fel, hogy te kezdted el. Nem szóltam hozzád, nem szóltam rólad. Viszont keményen elfelejted azt, amit te mondtál:

Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 16:22

Van egy mondás, ha nem inged, ne vedd magadra,

Banyek, olvasd el legalább magad.
© Szar lehet kasztikusnak lenni!

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9