HWSW Informatikai Kerekasztal: Zajos a gépem - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Zajos a gépem Ki milyen hangtompítót ajánl?

#61 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 25. 19:26

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 19:23

Annyit talan hozzatennek, hogy a 4-5 8cm-es venti talan hatasosabban es esetleg halkabb kivalthato 2 esetleg 3 12cm-es ventivel.

Jogos, abban az esetben, ha a házad erre fel van készítve.
Szerencsére ez egyre gyakoribb, én, bevallom, a magaméból indultam ki, és nekem a jelölt helyeken csak 8 centis helyek vannak (szétfúrni meg vágni pedig  egyelőre nem volt kedvem).

#62 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 19:27

Idézet: tts - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 19:12

amúgy figyelem a kibontakozó véleménycserét, gyakorlatilag teljes egészében veled értek egyet

Köszi. :) Mivel - valljuk be :) - neked nagyobb a tapasztalatod ezen a téren, ez jólesik. :)

#63 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 20:41

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 17:50

Nem igazan ertem a kerdest. :think:

Szia! Érdekelne, hogy melyik Cooltek kitet vetted a duplaTszimplaS boltból?  
Csak mert nekem is sacc ekkora a házam (Antec SLK 100AMG) és érdekelne, hogy melyik kit kell, hogy elég legyen.

Ez a hatodik lap laptetején lévő h.sz.-em, ami 1 kérdést tartalmaz, amit neked szántam. :)) Mivel nem válaszoltál, még1szer rákérdeztem, eszerint nem egyértelműen.  :)

#64 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 20:53

Idézet: Lojá - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 21:41

Szia! Érdekelne, hogy melyik Cooltek kitet vetted a duplaTszimplaS boltból?  
Csak mert nekem is sacc ekkora a házam (Antec SLK 100AMG) és érdekelne, hogy melyik kit kell, hogy elég legyen.

Ez a hatodik lap laptetején lévő h.sz.-em, ami 1 kérdést tartalmaz, amit neked szántam. :)) Mivel nem válaszoltál, még1szer rákérdeztem, eszerint nem egyértelműen.  :)

a Castek 1018- ba gyárilag beszabott kittet vette

:offtopic:  :offtopic:  :offtopic:

#65 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 21:55

Idézet: tts - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 19:53

a Castek 1018- ba gyárilag beszabott kittet vette

:offtopic:  :offtopic:  :offtopic:

Értem. Ha jól tudom, az én kuckómhoz nincs előre beszabott kit ugye? Egyébként meg miért lenne off?  :think:

#66 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 22:03

Idézet: tts - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 19:45

különösen a néhány havonta való csere volt durva, ugye?

Most röhögni fogsz, de nem vicc.

Újpalotán lakom, és mivel a szemétégetőn nincs füstgáz-szűrő, minden sz@r itt telepedik le a lakótelepen. Nesze neked zöldövezet :mad:

A lényeg: átlag VGA venti 2-3 hónapig bírja, aztán megmurdel. Gagyi csúszócsapágyas akármilyen fél évig. Globalwin golyóscsapágyas 1 évig. Nem egy, hanem az elmúlt években kb. 4-5.

peace

#67 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 22:23

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 21:03

Újpalotán lakom, és mivel a szemétégetőn nincs füstgáz-szűrő, minden sz@r itt telepedik le a lakótelepen. Nesze neked zöldövezet :mad:

Hát ez gáz. De tényleg, részvétem. Mi telepedhet meg akkor az ember tüdejében??? :(
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#68 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 22:37

Idézet: Lojá - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 22:55

Értem. Ha jól tudom, az én kuckómhoz nincs előre beszabott kit ugye? Egyébként meg miért lenne off?  :think:  

nincs

azért mert ha én válaszolok, az kicsit üzlet szagú  ;)

#69 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 22:38

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 23:03

A lényeg: átlag VGA venti 2-3 hónapig bírja, aztán megmurdel. Gagyi csúszócsapágyas akármilyen fél évig. Globalwin golyóscsapágyas 1 évig. Nem egy, hanem az elmúlt években kb. 4-5.

peace

jó-jó, nekem nem is ez volt a bajom, hanem az, hogy te ezt kihegyezted a NB-re

#70 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 23:00

OK, akkor visszavonom, amíg ki nem próbálok egyet :)

(inkább örülnél hogy próbálom téríteni az embereket a drágább ventikre :) )

#71 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 23:09

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 0:00

OK, akkor visszavonom, amíg ki nem próbálok egyet :)

(inkább örülnél hogy próbálom téríteni az embereket a drágább ventikre :) )

egyetlen fillérrel sem olcsóbb mint a Papst vagy Panaflo - mostmár érted? :reklamacio:

#72 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 09:11

Idézet: Etele - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 15:10

Tapasztalat. Meg ha kicsit belegondolsz, rájössz, hogy az általad felvázolt optimális légáramlás kialakításába csak belezavar a táp fölötti venti. Ahogy Telcontar is írta: persze hogy nem véletlenül van ott, hanem azért, hogy az 5 1/4" helyen figyelő eszközeidet is hűthesd. Leginkább úgy, hogy befújod a levegőt, nem pedig kiszívod. Amire- valljuk be - nem sok felhasználónak van szüksége.
(Ellenben vízhűtéshez radiátort már érdemes erre a félreeső helyre berakni. :) Én is ezt tettem.)

Tudom, te már sok-sok éve tanulod ezt, de hát ez van. :rolleyes:  :D Mióta az eszemet tudom barkácsolok, tuningolok. De gondolom a háttértáras topikhoz hasonan itt is majd kioktatsz, hogy milyen hülye vagyok. :)

Arról meg, hogy

csak annyit, hogy tévedés.
Egy házban nem csak a ventilátoroknál távozhat a levegő, hanem az erre a célra az oldallapban kialakított lyukaknál is. Ha több levegőt fújsz be, mint amennyit kiszívsz, semmi baj nem történik: a házban (hülye szóval) "túlnyomás" alakul ki, és azt a levegő, amit a hátsó ventik nem szivattyúznak ki, szépen távozik oldalt. Az optimális légáramlás attól még megmarad a házban. Sőt. Ha az első (befújó) ventik elé raksz porszűrőt is, szépen csökkenteni lehet így a házba jutó pormennyiséget is...

Dehogynem. Az újabb típusok, melyeket rendesen nyúzunk, bizony ildomos direktben hűteni. Pont te beszéltél az 5V-ról járatott ventikről. Na most mibe kerül (a normálisabb házakban alapból erre a célra kialakított helyre) becuppantani egy leszabályozott ventit? Hangosabb nem lesz a géped, ellenben nyugodt lehetsz, mert biztosan nem melegszik túl a vincsid.
Arról már nem is beszélve, hogy az egész onna nindult ki, hogy elölről befújatjuk a friss levegőt, igaz? Na ezt ildomos úgy tenni, hogy egy füst alatt a vincsiket is hűtsük...

Idézet

persze hogy nem véletlenül van ott, hanem azért, hogy az 5 1/4" helyen figyelő eszközeidet is hűthesd. Leginkább úgy, hogy befújod a levegőt, nem pedig kiszívod. Amire- valljuk be - nem sok felhasználónak van szüksége.

Ezt ugye nem gondoltat komolyan? Ha a táp felett a ház hátuljára úgy tennénk a ventillátort, hogy befelé nyomjuk a levegőt azzal mit érnénk el? Az 5.25" eszközöket csak úgy lehet hűteni, hogy az eszköz elölről kapja a levegőt. Ha a Te gondolatmenetedet követem akkor a CD, DVD íróknál semmi értelme nincs az eszköz hátuljába épített elölről hátrafelé azaz szívó hatást keltő ventillátornak.

Idézet

Tudom, te már sok-sok éve tanulod ezt, de hát ez van. :rolleyes:  :D Mióta az eszemet tudom barkácsolok, tuningolok. De gondolom a háttértáras topikhoz hasonan itt is majd kioktatsz, hogy milyen hülye vagyok. :)

Eszemben sincs kioktatni. Mivel látom, hogy barkácsolsz és a gyakorlatban komoly tapasztalatokat szereztél ezért pusztán csak annyit tegyél meg, hogy egy nagytorony házba melyet telepakolsz eszközökkel a táp felett úgy helyezd el a ventillátort, hogy befelé fújja a levegőt (egyenesen az 5.25" rekeszekre) majd folyamatosan mérd a rekeszekben elhelyezett eszközök hőmérsékletét. Járasd így a rendszert pár órát majd fordítsd meg a táp feletti ventillátort azaz fújja kifelé a levegőt. Ezek után úgyszintén járasd pár órát és közben mérd az 5.25" rekeszekben lévő eszközök hőmérsékletét. Ezek után vond le a következtetéseket. Ha esetleg nincs nagytorony a környezetedben akkor szívesen állok rendelkezésedre kész komplett konfiggal amin kísérletezhetsz. Tudok neked olyan nagytorony konfigot tesztelésre amiben az összes 5.25" és 3.5" rekesz tele van továbbá az alaplapon minden PCI slot-ban van kártya (ráadásul van köztük olyan is ami eléggé keményen termeli a hőt). Egy ilyen konfig kiváló tesztkörnyezet ház hűtés terén. Szóval ha szükséges akkor szívesen segítek hátha én is tanulok valami újat.

Idézet

Egy házban nem csak a ventilátoroknál távozhat a levegő, hanem az erre a célra az oldallapban kialakított lyukaknál is. Ha több levegőt fújsz be, mint amennyit kiszívsz, semmi baj nem történik: a házban (hülye szóval) "túlnyomás" alakul ki, és azt a levegő, amit a hátsó ventik nem szivattyúznak ki, szépen távozik oldalt. Az optimális légáramlás attól még megmarad a házban. Sőt. Ha az első (befújó) ventik elé raksz porszűrőt is, szépen csökkenteni lehet így a házba jutó pormennyiséget is...

A megállapításod teljesen helytálló. Az egy más kérdés, hogy tudomásom szerint a házak oldalára azért furkálnak lyukakat, hogy ott is tudjon beáramolni a levegő. De lehet, hogy tévedek és a ház oldalán a lyukak a túlnyomás levezetésére vannak kitalálva azaz ha nem tud annyi levegőt elszívni a hátsó ventillátor (ventillátorok) akkor a ház oldalán elhelyezett lyukakon távozik a levegő egészen addig amíg túlnyomás van a házon belül. Ha az idézetben leírtaknál erre gondoltál.
Egyébként ha a lyukak azért vannak, hogy ott távozzon az a levegő amit a hátsó ventillátor nem tud elszívni akkor az alábbi megállapításodat nem tudom hova tenni.

Idézet

az oldallapba rekható, videokártyára fújó ventilátort most nem rajzoltam be, de az elv marad: az befúj, hátul meg kiszívjuk amit befújt

Most teljesen összezavarodtam. Ha megkérhetlek akkor fejtsd ki a fenti megállapításodat mert számomra érthetetlen. Ha az oldallapon elhelyezett lyukakon távozik a feles levegő akkor minek fújjunk be ott levegőt? Nem értem.

Idézet

Még valami: abszolút optimális, légörvényektől mentes légáramlást képtelenség kialakítani a házban, hiszen a videokártyán, a processzoron és általában a NB-en is ott figyel a ventilátor, ami megkavarja a levegőt. Ráadásul az egyéb bővítőkártyákban is el-elakad a légáramlás, ezek is interferenciát okoznak.

Ez természetes. Én sem említettem, hogy légörvénymentes. Pusztán annyit jegyeztem meg, hogy ha a ház hűtése nincs korrektül megtervezve azaz a ház hátsó, elülső valamint a HDD ventillátorok nincsenek összhangban egymással és az alaplap egyéb ventillátorival (CPU, Chipset, VGA) akkor olyan nemkívánatos légörvények keletkeznek melyek rontják a hűtés hatásfokát. Teljesen természetes, hogy a kártyáknál és egyéb helyeken örvények keletkeznek de ha nem kellő az összhang a ventillátorok között akkor e természetes légörvények mellett olyanok is keletkeznek melynek keletkezési oka pont a gondatlan tervezés következménye. Ezek a nemkívánatos örvények pedig csak lerontják a hatásfokot mert ahelyett, hogy biztosítva lenne az állandó hőcserélés inkább elősegítik a továbbmelegedést azaz nem lesz kellő hőelvezetés ott ahol erre szükség van.

#73 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 09:56

Tegyük fel, hogy ventillátorügyileg már megtettünk mindent, ezért csak a rezgés és hangcsillapítás van hátra. Na ehhez mindenképpen speciális anyagokra van szükség, ami sok cég kínálatában van és léteznek bizonyos házakhoz előre leszabott kitek. Ezek általában speciális kétrétegű anyagok az egyik fele mindenképpen valamilyen nyitott cellás anyag (tulképpen szivacs).

Nekem ilyen házam van:
Kép

A képen látszik, hogy a nem használt 3,5" és 5,25" helyeken is szivacs van, gondolom nem véletlenül. Ettől még a légáramlás tökéletesen műlödik, pedig csak 1 db 12 centis venti szívja ki hátul a levegőt. Azt is a táp szabályozza a hőmérséklet függvényében.
Na most vagy megvásárolja az ember a bótban készen az szettet, vagy annyi anyagot vesz, hogy abból leszabhassa az egész házra valót, vagy megcsinálja maszekban.
Én most álltam neki a házamnak parafa+szivacs szendviccsel, az oldallap már kész. :up:  :D
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#74 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 10:08

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 9:11

Ha az oldallapon elhelyezett lyukakon távozik a feles levegő akkor minek fújjunk be ott levegőt? Nem értem.

Ha nem szóról szóra értelmeznéd amit írnak, akkor értenéd. A házon megvan a lehetőség, hogy az oldallapokra is rakj ventit. Ha nem élsz a lehetőséggel és oda nem teszel akkor a felesleges levegő ami a "túlnyomást" okozná, egyszerően ott fog kifújni. Ha viszont a videokarira is tulod a levegőt egy ventivel, akkor máshol fog kimenni a felesleges levegő.
SPM fokozat pajti!!!

#75 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 10:10

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 9:56

Én most álltam neki a házamnak parafa+szivacs szendviccsel, az oldallap már kész. :up:  :D

Működik? Mennyire hatásos?
SPM fokozat pajti!!!

#76 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 10:17

Két különböző variáció lehet az oldallapon elhelyezett nyílásokkal.
1. Ha "kopoltyúk" vannak kialakítva az oldallap(ok)on, akkor az egyértelműen azért van, hogy onnan befelé is áramoljon a levegő szívó ventillátor használata esetén.
2. Ha ventillátorhely van kialakítva az oldallapon, akkor az általában egy befelé fújó ventillátor elhelyezésére javasolt. Ez lehet úgy is, hogy egyből a procihűtőre fújja a friss levegőt, vagy ami még jobb az oldalsó ventit összekötni a proci hűtőbordával egy flexibilis csővel és így a borda közvetlenül kintről friss levegőt kap, nem odabenn a házban "kavar".

#77 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 10:20

Idézet: Vizi naplopó - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 9:10

Működik? Mennyire hatásos?

Igen, működik. A merevlemezeim hangja egyértelműen csökkent. :)
Nekem már így is megérte a próbálkozás.

#78 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 10:53

hangszigetelő bolt< itt lehet kapni sima és szendvicses(akár ólombetétes is!) hangszigetelőket. Építőipari cuccok, de érdemes tudni, hogy a silentstar-ban is ilyen hangszigetelők vannak, csak gyengébbek. tűzállóak, meg minden, és itt ilyen 1.5*2m-es darabok kerülnek 3-8k-ba....szóval nem egy félházra elég cafatka 15k-ért.

ja, az nds-gyártmányúakat kell keresni, azokról van fenn pdf karakterisztikával, mindennel, hogy jót választhass. és ez nem reklám, semmi közöm hozzájuk.

Szerkesztette: freeone 2005. 03. 26. 10:55 -kor

A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#79 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 11:53

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 9:11

Ezt ugye nem gondoltat komolyan? Ha a táp felett a ház hátuljára úgy tennénk a ventillátort, hogy befelé nyomjuk a levegőt azzal mit érnénk el? Az 5.25" eszközöket csak úgy lehet hűteni, hogy az eszköz elölről kapja a levegőt.
...

De, komolyan gondoltam.

Látom nem hiszed el, hogy a táp fölötti venti az 5 1/4-es drive-ok hűtését szolgálja, pedig többen is mondjuk, sebaj.

Logikusan gondolkodj: befelé fújjuk a táp fölött levő ventivel a levegőt, ezáltal állandó friss és hűvös légáram legyezgeti a drive-okat. Szívással semmit nem érsz ebben az esetben.

Idézet

Ha a Te gondolatmenetedet követem akkor a CD, DVD íróknál semmi értelme nincs az eszköz hátuljába épített elölről hátrafelé azaz szívó hatást keltő ventillátornak.

Ez kövér butaság. Nézd meg, mekkora távolság van a ház hátulja és az optikai eszközök között, illetve egy drive-on belül... ugye hogy ugye... A kettőt összehasonlítani felesleges. Egyszerűen nem tudod áthidalni a távolságot szívó ventivel, csak fújóval (ugye adott fordulatszuám mellett irányított légáramlat esetén a fújás mindig "messzebbre ér" mint a szívás). Vagyis igen, mondjuk egy 6k rpm-essel. :D

Idézet

ezért pusztán csak annyit tegyél meg, hogy egy nagytorony házba melyet telepakolsz eszközökkel a táp felett úgy helyezd el a ventillátort, hogy befelé fújja a levegőt (egyenesen az 5.25" rekeszekre) majd folyamatosan mérd a rekeszekben elhelyezett eszközök hőmérsékletét. Járasd így a rendszert pár órát majd fordítsd meg a táp feletti ventillátort azaz fújja kifelé a levegőt. Ezek után úgyszintén járasd pár órát és közben mérd az 5.25" rekeszekben lévő eszközök hőmérsékletét. Ezek után vond le a következtetéseket.

Szerinted leírtam volna azt, amit, ha nem próbáltam volna ki a gyakorlatban is? Ne viccelj.

Idézet

Ha esetleg nincs nagytorony a környezetedben...

Ha figyelmesebben olvasnál, akkor láthatnád, hogy többször is leírtam: nagytornyom van.

Idézet

Egyébként ha a lyukak azért vannak, hogy ott távozzon az a levegő amit a hátsó ventillátor nem tud elszívni akkor az alábbi megállapításodat nem tudom hova tenni.
Most teljesen összezavarodtam. Ha megkérhetlek akkor fejtsd ki a fenti megállapításodat mert számomra érthetetlen. Ha az oldallapon elhelyezett lyukakon távozik a feles levegő akkor minek fújjunk be ott levegőt? Nem értem.

Vizi naplopó már válaszolt erre, nekem nem kell. :)

Idézet

A megállapításod teljesen helytálló. Az egy más kérdés, hogy tudomásom szerint a házak oldalára azért furkálnak lyukakat, hogy ott is tudjon beáramolni a levegő. De lehet, hogy tévedek és a ház oldalán a lyukak a túlnyomás levezetésére vannak kitalálva azaz ha nem tud annyi levegőt elszívni a hátsó ventillátor (ventillátorok) akkor a ház oldalán elhelyezett lyukakon távozik a levegő egészen addig amíg túlnyomás van a házon belül. Ha az idézetben leírtaknál erre gondoltál.

Kicsit gondolkodj flexibilisebben: ha túlnyomást csinálsz, akkor az oldalsó nyílásokon kiáramlik a levegő. Ha pedig több levegőt szívsz ki, mint amennyit befújsz, akkor kopoltyúként funkcionálnak.

Idézet

Ez természetes. Én sem említettem, hogy légörvénymentes. Pusztán annyit jegyeztem meg, hogy ha a ház hűtése nincs korrektül megtervezve azaz a ház hátsó, elülső valamint a HDD ventillátorok nincsenek összhangban egymással és az alaplap egyéb ventillátorival (CPU, Chipset, VGA) akkor olyan nemkívánatos légörvények keletkeznek melyek rontják a hűtés hatásfokát. Teljesen természetes, hogy a kártyáknál és egyéb helyeken örvények keletkeznek de ha nem kellő az összhang a ventillátorok között akkor e természetes légörvények mellett olyanok is keletkeznek melynek keletkezési oka pont a gondatlan tervezés következménye. Ezek a nemkívánatos örvények pedig csak lerontják a hatásfokot mert ahelyett, hogy biztosítva lenne az állandó hőcserélés inkább elősegítik a továbbmelegedést azaz nem lesz kellő hőelvezetés ott ahol erre szükség van.

Te, ezt a rosszul megtervezett hűtésrendszert rajzold már le, mert esküszöm, a sok "nemkívánatos" jelző mellett elveszik a lényeg. :think: Mit lehet olyan nagyon elrontani azon, hogy elöl befújunk, hátul kiszívunk? :think:

Azt sem értem, hogy hozod összhangba a házventiket és a VGA/CPU/chipsetventiket? :think: Kifejtenéd?

Szerkesztette: Etele 2005. 03. 26. 12:00 -kor

#80 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 11:55

Idézet: freeone - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 10:53

hangszigetelő bolt< itt lehet kapni sima és szendvicses(akár ólombetétes is!) hangszigetelőket. Építőipari cuccok, de érdemes tudni, hogy a silentstar-ban is ilyen hangszigetelők vannak, csak gyengébbek. tűzállóak, meg minden, és itt ilyen 1.5*2m-es darabok kerülnek 3-8k-ba....szóval nem egy félházra elég cafatka 15k-ért.

ja, az nds-gyártmányúakat kell keresni, azokról van fenn pdf karakterisztikával, mindennel, hogy jót választhass. és ez nem reklám, semmi közöm hozzájuk.

Ötlet: lehet kapni hungarocell-es tapétát (olyan mint a normál tapéta, csak a papír alatt van egy hungarocellréteg)... (Hőszigetelő tapétának hívják asszem.) Remekül lehet vele dolgozni, és még festheted is a papír felét. :) Hangszigetelőnek beválik. :)

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.