HWSW Informatikai Kerekasztal: Horgásszunk! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Horgásszunk! Tippek, trükkök, történetek... Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 01. 20:22

Üzenet megtekintéseIdézet: saen - Dátum: 2010. 04. 29. 11:03

CSL szerintem már csak ősszel kell legközelebb, mostmár elég meleg van, inkább a halolaj amit javaslok most.

A halolajat nem próbáltam még, de a CSL-el kapcsolatban abszolút nem értek veled egyet, kedves Zalán.

Sokan úgy tartják, hogy "kizárólag hideg vízi adalék a CSL", de én a tapasztalataim alapján mondom, hogy ez nem igaz.

Számomra már jó ideje elképzelhetetlen olyan horgászat az év bármely részében, hogy CSL ne kerülne az etetőanyagba.

Persze tudom... ez is a "víze válogatja" kategória, de számomra (pontosabban az általam kifogott halak számára) CSL produkálta a legjobb eredményeket, ha a csali és/vagy etetőanyag csalogató hatásáról volt szó.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#522 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 01. 20:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Dzsano - Dátum: 2010. 04. 29. 20:52

Kellene valami büdös DIP, és ebben az évben már nem akarok venni semmit. Van valami ötletetek?

Én a Big Carp "Halibut & N-Butyric" DIP-et javaslom. Esetleg önmagában a Big Carp vajsav (Butyric Acid) is tökéletes. Kapástalan időkben egy cseppentés a csalira csodákat tud művelni. ;-)

Viszont arra figyelni kell, hogy "matrjoska baba" módjára több rétegű csomagolást kapjon, mert olyan erős szaga van, hogy minden beveszi. Ha mondjuk eper illatról lenne szó, még nem is lenne baj.

Igen ám, de a vajsavnak olyan szaga van, mint Al Bundy lábának. :-D

Szerk.: Nem gondolkodtál még azon, hogy kicsit nagyobb horgokat használj? A 6-os még határeset, de a 8-as egy "komoly" pontyozó felszerelésen elég kicsi. Persze, ha 1-2 kg-s pontyokra mész, akkor nem, ha viszont nagyobbakra, akkor én a helyedben 4-es, vagy 2-es horgot használnék.

Lehet, hogy az általad említett "lemaradó" halakat is megfogtad volna.

(Igen, tudom, hogy egyes gyártók különféle horgai között a számozásban és a méretekben gyakran óriási a különbség.)

Szerkesztette: Piftuka 2010. 05. 01. 20:39 -kor

#523 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 02. 06:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 05. 01. 21:22

A halolajat nem próbáltam még, de a CSL-el kapcsolatban abszolút nem értek veled egyet, kedves Zalán.

Sokan úgy tartják, hogy "kizárólag hideg vízi adalék a CSL", de én a tapasztalataim alapján mondom, hogy ez nem igaz.

Számomra már jó ideje elképzelhetetlen olyan horgászat az év bármely részében, hogy CSL ne kerülne az etetőanyagba.

Persze tudom... ez is a "víze válogatja" kategória, de számomra (pontosabban az általam kifogott halak számára) CSL produkálta a legjobb eredményeket, ha a csali és/vagy etetőanyag csalogató hatásáról volt szó.

A CSL-lel egy baj van, felfelé nem terjed, csak elfekszik a fenéken. A halak persze szeretik nyáron is, de egy 2-3m-es vizen, ha felszín közelében elúszik egy hal, észre sem veszi. A halolajat pont azért szeretem, mert az felfelé dolgozik és a napozó, ugráló halat is le lehet vele hozni a fenékre.

#524 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 03. 09:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 05. 01. 21:18

Na, azért azt jegyezzük meg, hogy a páratartalom sem mindegy! Ha az a pince "dohos", akkor ott bizony hamar megpenészedhet bármilyen csali.

Na igen, ezen eltoprengtem mikor levittem a csalit... hűvösnek hűvös van (sőt, kellemesen hideg), de a páratartalom valoban lehet necc (mindenfele vizcsövek közlekednek a helységben)... A vödörben bizom, amiben tárolom, kvazi legmentesen le tudom zárni (kivittem a napra száradni, ott lepattintottam, majd ugy vittem le), meglátjuk majd mire lesz elég... (jobbat sajnos nem tudok, ami szárazabb, az sajnos sokkal melegebb is...

Más:

Hétvégén végul mindkét nap hozzacsapodtam barati tarsasághoz (felszereles és az "uj csalik" nékul) Siofokon és Abonyban... egyik helyen sem volt semmi erdemleges megint :| Siofokon lett egy retúrponty, de ugy, hogy "kiveszem az úszót régóta meg sem mozdult... a francba leakadt... jéé mégse, van rajta valami" :)... 30-31 centis kis tükrös... szerencsetlennek az orra fölé, már már a homlokába akadt... tipikusan rosszkor rossz helyen :\ ...félelmetes mennyire nem eszik a hal (elvétve egy egy keszeg jott)

Szerkesztette: Sniper 2010. 05. 03. 09:42 -kor

"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#525 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 03. 16:34

Üzenet megtekintéseIdézet: saen - Dátum: 2010. 05. 02. 07:41

A CSL-lel egy baj van, felfelé nem terjed, csak elfekszik a fenéken. A halak persze szeretik nyáron is, de egy 2-3m-es vizen, ha felszín közelében elúszik egy hal, észre sem veszi. A halolajat pont azért szeretem, mert az felfelé dolgozik és a napozó, ugráló halat is le lehet vele hozni a fenékre.

Kifejezetten önmagában halolajat (gondolom lazac olajról és hasonló olajakról van szó) eddig még nem próbáltam, de gyakran használok magas olajtartalmú etetőanyagot, csalit (bojlik, pelletek) és olaj bázisú aromákat.

Tudom... ez is lehet helyszíntől függő dolog, pontosításként fontosnak tartom leírni, hogy... Az én ~25 éves, több horgászvízen megélt tapasztalatom (és édesapám több, mint 50 éves horgásztapasztalata) azt mondatja, hogy a "napozó, ugráló" halakat jellemzően nem lehet semmivel megfogni.

Amikor "döglött" a víz, a pontyok fürdenek, folyamatosan fent úszkálnak, akkor még a víz felszínen, vagy alatta felkínált csalival sem nagyon lehet horogra csalni a pontyokat.

Természetesen van olyan, hogy nem fenék közelben, hanem vízközt "kószál" a ponty, s ha egy áramlat az aromákat elé sodorja, akkor követi azt, és így talál el az etetésig, a csalizott horogig. Ilyenkor tényleg jó lehet a "terülő, liftező" aromafelhő.

Ezt viszont a "hagyományos" olajos aromák is biztosítják, sőt a CSL is. Nekem tényleg nagyon jó tapasztalataim vannak vele.

Amellett lehet, hogy kipróbálom, majd a halolajakat is olyankor, amikor vízközt tartózkodnak a halak. Tudsz valami kedvező áron megvásárolható halolajat javasolni?

(Jut eszembe... a tömény halolajak nagy mennyiségű alkalmazása nem káros a környezetre?)

#526 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 03. 18:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 05. 03. 17:34

Amellett lehet, hogy kipróbálom, majd a halolajakat is olyankor, amikor vízközt tartózkodnak a halak. Tudsz valami kedvező áron megvásárolható halolajat javasolni?

TopMix Halibut Oil. Fél literes kiszerelés és jó, ára hasonló a többi fél literes aromához.
Azért ne lepődj majd meg, hogyha egy-egy rabló is beállít majd a helyszínre.

#527 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 07. 12:52

Pontyhorgász praktikák átmeneti időszakra (videóval... by KZ... birom a sracot :) )

#528 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 07. 17:25

Üzenet megtekintéseIdézet: saen - Dátum: 2010. 05. 03. 19:44

TopMix Halibut Oil. Fél literes kiszerelés és jó, ára hasonló a többi fél literes aromához.
Azért ne lepődj majd meg, hogyha egy-egy rabló is beállít majd a helyszínre.

Az most külön jól jön. Úgyis pontytilalom van a Velencei-tavon, így majd a műcsalikat belemártogatom a halolajba, hátha jobban jönnek a süllők és csukák! :-p

Komolyra fordítva... a konkurenst termékeket nézve valóban viszonylag baráti ára van a fent említett olajnak, de azt hiszem kimarad. Itt helyben egyetlen helyen sem lehet kapni, csak más, jóval drágább olajakat, azt pedig nem veszek.

Egyébként érdekes, hogy a Top Mix legtöbb terméke nem, vagy nehezen beszerezhető a helyi boltokban. A Haldorádó fórumon az ország más részeiről író emberek is panaszkodnak erre.

Nem tudom, mi ennek az oka, de nyilván 1 db 900 forintos halolajat nem fogok a Top Mix webáruházából megrendelni (1500 forintos postaköltség mellett), s ezért Budapestre, vagy Paksra felutazni szintén nem.

Így ez most kimarad a repertoárból. :-)

Szerkesztette: Piftuka 2010. 05. 07. 17:31 -kor

#529 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 07. 17:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Sniper - Dátum: 2010. 05. 07. 13:52

Pontyhorgász praktikák átmeneti időszakra (videóval... by KZ... birom a sracot :) )

Én még csak a cikk képeit futottam át, de majd megnézem a filmet is. Egyébként én is bírom Kovács Zolit.

Szerintem az egyik legközvetlenebb, legrendesebb "profi" horgász, ráadásul mindig nagyon közérthető módon fejezi ki magát, s minden felszerelést, praktikát úgy tud bemutatni, hogy azt bárki megérti még akkor is, ha előtte soha nem foglalkozott komolyabban a pontyhorgászattal.

#530 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 07. 18:09

Belebotlottam az éppen aktuális Maconka kupa reszeredmenyeibe... hát eleg gyatra a felhozatal eddig (3szaz kg magassagaban tart az elboly, durván 3kg-os halankenti átlag... holnap vege a versenynek)

Zoliék negyedikek... (ha már igy felhoztuk :D)

#531 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 07. 21:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 05. 07. 18:25

Az most külön jól jön. Úgyis pontytilalom van a Velencei-tavon, így majd a műcsalikat belemártogatom a halolajba, hátha jobban jönnek a süllők és csukák! :-p

Komolyra fordítva... a konkurenst termékeket nézve valóban viszonylag baráti ára van a fent említett olajnak, de azt hiszem kimarad. Itt helyben egyetlen helyen sem lehet kapni, csak más, jóval drágább olajakat, azt pedig nem veszek.

Egyébként érdekes, hogy a Top Mix legtöbb terméke nem, vagy nehezen beszerezhető a helyi boltokban. A Haldorádó fórumon az ország más részeiről író emberek is panaszkodnak erre.

Nem tudom, mi ennek az oka, de nyilván 1 db 900 forintos halolajat nem fogok a Top Mix webáruházából megrendelni (1500 forintos postaköltség mellett), s ezért Budapestre, vagy Paksra felutazni szintén nem.

Így ez most kimarad a repertoárból. :-)

Melyik városban laksz? Idéntől van már pesten TopMix nagyker sok más nagy közvetlen szomszédságában, szerintem így már bármelyik boltos tud könnyen TopMix cuccokat szerezni.
Egyébként tényleg kevés helyen lehet látni a termékeket, ez PJ gyenge marketingjének köszönhető, ezzel nem sokat foglalkozik...

#532 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 09. 10:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Sniper - Dátum: 2010. 05. 07. 19:09

Belebotlottam az éppen aktuális Maconka kupa reszeredmenyeibe... hát eleg gyatra a felhozatal eddig (3szaz kg magassagaban tart az elboly, durván 3kg-os halankenti átlag... holnap vege a versenynek)

Zoliék negyedikek... (ha már igy felhoztuk :D)

Annak ellenére, hogy az ország egyik legjobb horgászvízéről van szó, ott sem lehet minden folyamatosan "fenékig tejfel". :-)

#533 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 09. 10:58

Üzenet megtekintéseIdézet: saen - Dátum: 2010. 05. 07. 22:40

Melyik városban laksz?

Abban, amelyikben te. ;-)

Üzenet megtekintéseIdézet: saen - Dátum: 2010. 05. 07. 22:40

Idéntől van már pesten TopMix nagyker sok más nagy közvetlen szomszédságában, szerintem így már bármelyik boltos tud könnyen TopMix cuccokat szerezni.
Egyébként tényleg kevés helyen lehet látni a termékeket, ez PJ gyenge marketingjének köszönhető, ezzel nem sokat foglalkozik...

Lehet más oka is. Az egyik helyi boltban például egy bizonyos bojlis cég termékeit azért nem tartják, mert nem lehet "tetszőlegesen" rendelni a cégtől. Ha tartani szeretnék a boltban a termékeiket, akkor a cég teljes palettájáról minden terméket kell tartaniuk a boltban. Nem csodálom, ha ezek után nem rendelnek tőlük.

Mondjuk a Top Mix esetében nem biztosan ez a helyzet, mert emlékeim szerint három helyi boltban is kapható néhány Top Mix termék, bár ez 99%-ban pár féle etetőanyagra korlátozódik.

Papp Józsi egyébként valóban rossz marketinges. Olvasgatom időnként a hozzászólásait, amit a saját cége honlapján az egyes termékekkel kapcsolatos, neki címzett kérdésekre ír válaszul... Háááát... legrosszabb reklám a Top Mix cégre nézve saját maga.

Az egyik kérdezőt például éppen csak nem küldte el a francba, amiért egy már nem rendelhető, még 2008-ban kiszemelt Top Mix matchbotot akart "most" megvásárolni. Gyakorlatilag lekorholta, hogy miért nem akkor vette meg, amikor még kapható volt. :blink:

Így nem lehet a potenciális vásárlókkal beszélni.

#534 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 09. 12:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 05. 09. 11:58

Lehet más oka is. Az egyik helyi boltban például egy bizonyos bojlis cég termékeit azért nem tartják, mert nem lehet "tetszőlegesen" rendelni a cégtől. Ha tartani szeretnék a boltban a termékeiket, akkor a cég teljes palettájáról minden terméket kell tartaniuk a boltban. Nem csodálom, ha ezek után nem rendelnek tőlük.

Mondjuk a Top Mix esetében nem biztosan ez a helyzet, mert emlékeim szerint három helyi boltban is kapható néhány Top Mix termék, bár ez 99%-ban pár féle etetőanyagra korlátozódik.

Papp Józsi egyébként valóban rossz marketinges. Olvasgatom időnként a hozzászólásait, amit a saját cége honlapján az egyes termékekkel kapcsolatos, neki címzett kérdésekre ír válaszul... Háááát... legrosszabb reklám a Top Mix cégre nézve saját maga.

Az egyik kérdezőt például éppen csak nem küldte el a francba, amiért egy már nem rendelhető, még 2008-ban kiszemelt Top Mix matchbotot akart "most" megvásárolni. Gyakorlatilag lekorholta, hogy miért nem akkor vette meg, amikor még kapható volt. :blink:

Így nem lehet a potenciális vásárlókkal beszélni.

PJ-nek meg tényleg olyan a stílusa amilyen, de ettől függetlenül nagyon jó termékei vannak. Itt Fehérváron tényleg nagy szerencse kell, hogy belebotolj TM cuccokba, boltosok szerint nem nagyon keresik őket... Én most Tatabányán dolgozom, ott is szoktam járkálni horgászboltokba, ott van olyan ahol relatíve széles a kínálat. Itt valahogy mindenki a Tímárt veszi csak, illetve újonnan a Haldo-t.
Egy időben lejártam Paksra PJ boltjába etetőanyagért, ugyanis iszonyat olcsó volt, gyakorlatilag nagyker áron tudtál vásárolni. Sajna év elején eladta és felmentek az árak, de úgy még ár/érték arányban vert mindenkit. Egy 1000Ft-s aroma pl 700-ért volt kirakva, egy 6-700Ft-os etetőanyag 400-ért és lehetne folytatni. Haverokkal mindig összebeszéltünk és valaki lement, hozott egy nagyobb adagot. Ma már sajna ez nem megy.

#535 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 09. 12:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 05. 09. 11:58

Ja és hová szeretsz járni horgászni a környéken? Kiváncsi lennék mely vizeket szereted és miért.

#536 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 18. 08:44

Érdekelne engem is egy "ajánló" mit érdemes meglátogatni...

Ezek kivul, ami még eszembejutott: kötések :) Miket használtok? (részemrol eddig volt egyetlen féle horogkötés, egy páternoszter, illetve egy forgokapocs rogzitő kotés... de ahogy elnéztem kb mind "elavult"... ami okán feljott - hátha ez is ad okot társalgásra - az a pergetés... pergető szereléket allitottam ossze és talalkoztam egy jokis csomo nelkuli rogzitest biztosito kapoccsal, ami elég hasznosnak bizonyult wobler rogzitesere :) ... itt kezdtem el gondolkodni, hogy "kötések" és "kötés tartozékok" terén is igen csunyán lemaradtam :(

#537 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 18. 14:08

Üzenet megtekintéseIdézet: saen - Dátum: 2010. 05. 09. 13:34

PJ-nek meg tényleg olyan a stílusa amilyen, de ettől függetlenül nagyon jó termékei vannak.

A termékek minősége vitathatatlan (bár szerintem éppen etetőanyag, csali, adalék fronton túlárazottak a termékei), a stílusának köszönhetően pedig biztos nem egy, nem két vásárlót veszített az elmúlt évek során. De hát ez legyen az ő dolga! :-)

Üzenet megtekintéseIdézet: saen - Dátum: 2010. 05. 09. 13:34

Itt Fehérváron tényleg nagy szerencse kell, hogy belebotolj TM cuccokba, boltosok szerint nem nagyon keresik őket... Én most Tatabányán dolgozom, ott is szoktam járkálni horgászboltokba, ott van olyan ahol relatíve széles a kínálat. Itt valahogy mindenki a Tímárt veszi csak, illetve újonnan a Haldo-t.

A Haldo népszerűségét már kitárgyaltuk. A Tímár népszerűsége pedig arra vezethető vissza, hogy egyrészt a legrégebbi hazai etetőanyaggyártó, másrészt a rendkívül olcsó, egyben rendkívül jó minőségű termékeiről ismert. Nekem a hazai etetőanyaggyártók közül mindig is a kedvencem volt, s az is marad.

Üzenet megtekintéseIdézet: saen - Dátum: 2010. 05. 09. 13:35

Ja és hová szeretsz járni horgászni a környéken? Kiváncsi lennék mely vizeket szereted és miért.

Első sorban a Velencei-tóra járok. Egészen kisgyermek korom óta az nyaralásaink és horgászataink helyszíne. Számomra a természetes vízterület szépsége mindennél többet ér. Ha rajtam múlna, minden nyaraló, lakópark, lakóház, betonmóló és kikötő eltűnne a tó partjáról. :-) (Sajnos nem tudok varázsolni!)

Kár, hogy már nagyon kevés hal van a tóban, összehasonlítva a 20-30 évvel korábbi viszonyokhoz képest!

Amikor megunom a haltalanságot, akkor átruccanok az Ezerjó-horgásztóra. Ott még eddig egyszer sikerült csak betliznem, egyébként pedig számos szép horgászélmény fűz ahhoz a tóhoz is.

Tizenéves koromban még időnként a Galya-patakra is lejártunk az unokatestvéreimmel, haverokkal. Pár évig mindig kiváltottam az engedélyt oda is. Ma már az is nagyon megváltozott, feltöltődött, s rendezetlen a környezete.

Egyébként az ilyen kis patakokat, természetes csatornákat nagyon kedvelem a szép természetes környezetük miatt. Sajnos immár majd' 20 éve nem horgásztam ilyen vízterületen.

A kocka alakú, kopár, sóderos parttal rendelkező, "zsebkendőnyi" méretű mesterséges tavakon nem érzem jól magamat. Egy-két peca ilyen helyen is "belefér", de ha csak ilyen helyre tudnék járni horgászni, akkor szerintem abbahagynám a horgászatot.

Régi vágyam a folyami horgászatot is kipróbálni. A Ráckevei-Soroksári-Dunaág gyönyörű környezetben csordogál, de ugyanez elmondható a Tiszáról, a Körösökről is. Jó lehet ilyen helyeken horgászni. :cool:

#538 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 18. 14:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Sniper - Dátum: 2010. 05. 18. 09:44

Ezek kivul, ami még eszembejutott: kötések :) Miket használtok? ami okán feljott - hátha ez is ad okot társalgásra - az a pergetés...[..] itt kezdtem el gondolkodni, hogy "kötések" és "kötés tartozékok" terén is igen csunyán lemaradtam :(

Pergetéshez több féle kötést is érdemes használni. A profik a wobblert nem gyorskapocsba, hanem direkt a zsinórra, "Rapala kötéssel" kötik, mert az biztosítja a legszabadabb mozgást ennek a műcsalinak.

Én azt javaslom, hogy forgókapocs, karika és gyorskapocs kötésére a "biztonsági Clinch" csomót válaszd. Monofil zsinórral 100%-os kötés. Én már egy jó ideje csak ezt használom, a korábban használatos "dupla hurok" helyett. Természetesen nem csak pergetéshez, hanem a finomszerelékes pecáimon is.

A másik lehetőség a "Palomar kötés", ami fonott zsinórhoz javallott. Szintén 100%-os erősségű kötés. Gyakran használják füles horgok felkötésére is. (Hiszen az mindegy, hogy a fül, amibe kötöd egy horog szárán, egy forgókapocs tetején, vagy egy körforgó villantó fém szárán található.)

Szerkesztette: Piftuka 2010. 05. 18. 14:19 -kor

#539 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 18. 16:16

Nem tudtam a nevét... not-a-knot kapocsnak hivják a jatekost, amirol beszeltem: Katt
A fonott zsinorok nem tul jo csomoturesen hivatott segiteni :)

Ezt sem ismertem... helyette amit hasznaltam fűzött csalihoz: sokmenetes horogkötés, másik vegen páternoszter fül a forgónak, majd "sima csúszókötéssel" (lásd itt 1-3 képekig) rogzitettem erre a horog előkére egy vékonyabb hajszálelőkét... szilikon csödarabbal rogzitve a megfelelő csali-horog távolságot (még Ladányi egyik első bojlis filmjeben láttam talan :) ... nem ma volt )

Ha már igy elkezdtem linkelgetni itt vannak azok is, amirol Piftuka beszelt:

Rapala + Palomar
Clitch

Szerkesztette: Sniper 2010. 05. 18. 16:21 -kor

#540 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 18. 16:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 05. 18. 15:08

Amikor megunom a haltalanságot, akkor átruccanok az Ezerjó-horgásztóra. Ott még eddig egyszer sikerült csak betliznem, egyébként pedig számos szép horgászélmény fűz ahhoz a tóhoz is.

Tizenéves koromban még időnként a Galya-patakra is lejártunk az unokatestvéreimmel, haverokkal. Pár évig mindig kiváltottam az engedélyt oda is. Ma már az is nagyon megváltozott, feltöltődött, s rendezetlen a környezete.

Egyébként az ilyen kis patakokat, természetes csatornákat nagyon kedvelem a szép természetes környezetük miatt. Sajnos immár majd' 20 éve nem horgásztam ilyen vízterületen.

A kocka alakú, kopár, sóderos parttal rendelkező, "zsebkendőnyi" méretű mesterséges tavakon nem érzem jól magamat. Egy-két peca ilyen helyen is "belefér", de ha csak ilyen helyre tudnék járni horgászni, akkor szerintem abbahagynám a horgászatot.

Régi vágyam a folyami horgászatot is kipróbálni. A Ráckevei-Soroksári-Dunaág gyönyörű környezetben csordogál, de ugyanez elmondható a Tiszáról, a Körösökről is. Jó lehet ilyen helyeken horgászni. :cool:

Köszi az infokat! Velencei tó tényleg hangulatos, de inkább csak csónakból. Egy zsúfolt betonkockán horgászni azért nem egy nagy feeling...
Az Ezerjó horgásztó tényleg jó volt, idén voltam ott először és úgy néz ki utoljára, sajnos ahogy hallom az esőzések áldozata lett.
Az apró és zsúfolt tavakat én sem szeretem, de sajna a legtöbb víz a környéken nagyon haltalan. Nem vágyom móri viszonyokra, de én egyre inkább úgy látom, hogy partról esélytelen egy természetes vizen nagyot alkotni. Csurgón pl van bőven hal, de azt a néhány részt ahol partról lehet horgászni, a jobb halak elkerülik. Jó eséllyel így van a többi nagyobb tavon is.
Előbb-utóbb kéne vennem egy csónakot is, de azért az már nem kis kiadás, főleg mivel egy olcsó és lerobbant lélekvesztőben nem érezném magam biztonságban. Majd meglátjuk mit hoz a jövő.

Téma megosztása:

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.