HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#2761 Felhasználó inaktív   applause 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 16. 11:25

Üzenet megtekintéseIdézet: vasste - Dátum: 2010. 08. 15. 18:07

Belefér. Egyrészt az egyes cellák is bizonyos tűréshatárral készülnek, másrészt ciklusonként is szokott pár százalékot ingadozni az érték. Nálam pl. 8-10 hónap alatt elérte a 10%-ot, de azóta sem nő tovább, (7-12% között ingadozik) közel két éves a gép.

Alapban 5%-ról indult, egy hónap alatt 2%-ot romlott.

Szerkesztette: applause 2010. 08. 16. 11:26 -kor

Sony Vaio VPCSE2F1E

#2762 Felhasználó inaktív   applause 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 18. 10:38

Szeretnék venni egy 500GB 7200rpm-es 2,5" HDD. Ma voltam egy üzletben és eltanácsoltak tőle, mert állítólag nagyon melegszik. Az 5400rpm-est javasolták. Még azt is mondták, hogy a 7200-as annyira túl tudja melegíteni a laptopot, hogy az kikapcsol, továbbá teljesítményben sem lesz jobb.
Akinanek van tapasztalata válaszoljon.
Köszi.
Sony Vaio VPCSE2F1E

#2763 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 18. 11:29

Üzenet megtekintéseIdézet: applause - Dátum: 2010. 08. 18. 11:38

Szeretnék venni egy 500GB 7200rpm-es 2,5" HDD. Ma voltam egy üzletben és eltanácsoltak tőle, mert állítólag nagyon melegszik. Az 5400rpm-est javasolták. Még azt is mondták, hogy a 7200-as annyira túl tudja melegíteni a laptopot, hogy az kikapcsol, továbbá teljesítményben sem lesz jobb.
Akinanek van tapasztalata válaszoljon.
Köszi.

Kb. 4 éve használok 7.2-es vinyót Dell Latitude D620/630-ban.
Tényleg jobban melegszik, de nem kritikus. Egyébként hangosabb is, nem csak melegebb. Viszont a sebességkülönbség miatt megéri (7200=5400x1,5), simán érezhető a különsbség.
Bővebben: WD (320 black) volt a leghűvösebb, aztán 500-as Seagate valamivel melegebb, a legmelegebb 250-es Samsung volt. Hangra ugyanezt tudom elmondani.

#2764 Felhasználó inaktív   Bortalp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 21. 13:55

Szervusztok!

Lenne egy nagy problémám egy Fujitsu Siemens c1110-as Lifebookal.
Az alaplap tönkrement benne, vettem bele egy másikat, amivel tökéletesen működik, azt leszámítva hogy a noti saját kijelzőjén, csak egy fehér kép jelenik meg.Külső kijelzőn rendesen bejön a kép, és működik minden, de a belső kijelzőn sehogy sem tudom elérni hogy a fehér képen kívül más is megjelenjen.A fehérség fényerejét tudom állítani, de ezen kívül mást nem sikerült csinálnom vele.Esetleg valakinek van valami ötlete hogy mit lehetne tenni ebben az esetben?

A segítségeteket előre is köszönöm.

#2765 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 08. 21. 14:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Bortalp - Dátum: 2010. 08. 21. 14:55

Szervusztok!

Lenne egy nagy problémám egy Fujitsu Siemens c1110-as Lifebookal.
Az alaplap tönkrement benne, vettem bele egy másikat, amivel tökéletesen működik, azt leszámítva hogy a noti saját kijelzőjén, csak egy fehér kép jelenik meg.Külső kijelzőn rendesen bejön a kép, és működik minden, de a belső kijelzőn sehogy sem tudom elérni hogy a fehér képen kívül más is megjelenjen.A fehérség fényerejét tudom állítani, de ezen kívül mást nem sikerült csinálnom vele.Esetleg valakinek van valami ötlete hogy mit lehetne tenni ebben az esetben?

A segítségeteket előre is köszönöm.

Azt a lapot milyen forrásból kerítetted? Úgy tűnik, az LVDS meghajtó nem funkcionál, vagy a TFT panel 3,3V-os tápját nem engedi a panelre.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2766 Felhasználó inaktív   Bortalp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 21. 15:10

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 08. 21. 15:06

Azt a lapot milyen forrásból kerítetted? Úgy tűnik, az LVDS meghajtó nem funkcionál, vagy a TFT panel 3,3V-os tápját nem engedi a panelre.

Használt,bontott alaplap, törött kijelzős gépből származik, de a másikban működött belső kijelzővel is.
Esetleg van valamilyen gyógymód a hibára?Próbáltam keresni másik kijelzőt hozzá, de mielőtt neki kezdtem, arra jutottam hogy ha fehér kép van akkor nem igazán a kijelző hibája lehet.

#2767 Felhasználó inaktív   hopika75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 22. 17:16

Sziasztok!

Adott egy Lenovo 3000 N200 tip.noti.

Csak külső tápegységről működik,mert a saját akkuját nem tölti.
Rendszerbetöltés közben (csak 1-2 nap állásidő után!)kikapcsol.
Ilyenkor indításkor max fordulatra felpörög a ventilátor,és csak 1-2
újraindítást követően(mostanában elég egy!)hajlandó elindulni.
Ha betöltötte az op. rendszert tökéletesen stabilan működik.
Akku nélkül is ugyanez a hibajelenség.
Használtan vettem,65W-os táppal.
A gyári tápja viszont tudomásom szerint 90W-os!
Kérdésem:
Nem lehetséges,hogy az alacsonyabb teljesítményű táp miatt nem tölti az akkut,
és kapcsol ki rendszerbetöltés közben?

Minden hozzászólást,és segítséget köszönettel veszek a kedves fórumozóktól!

#2768 Felhasználó inaktív   applause 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 06:38

Nézegettem a 7200-as HDD-t. Az lenne a kérdésem, hogy Hitachi gyárt egyforma HDD-t de a különbség a kettő között a tipusjelzésben van az egyik HTS (standard) a másik HTE (24/7-s) és ez plusz 20 euro. Kérdésem, hogy mivel jobb a HTE ami indokolná az ártöbbletet. A honlap spesifikációjánál nem ír semmi pluszt a símához viszonyítva.
Sony Vaio VPCSE2F1E

#2769 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 09:26

Üzenet megtekintéseIdézet: applause - Dátum: 2010. 08. 23. 07:38

Nézegettem a 7200-as HDD-t. Az lenne a kérdésem, hogy Hitachi gyárt egyforma HDD-t de a különbség a kettő között a tipusjelzésben van az egyik HTS (standard) a másik HTE (24/7-s) és ez plusz 20 euro. Kérdésem, hogy mivel jobb a HTE ami indokolná az ártöbbletet. A honlap spesifikációjánál nem ír semmi pluszt a símához viszonyítva.

A HTS verziót ajánlom, a HTE elsősorban blade szerverekbe készült, semmiféle energiamenedzsmentet nem támogat, így laptopba nem túl ideális választás.

#2770 Felhasználó inaktív   applause 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 11:35

Üzenet megtekintéseIdézet: vasste - Dátum: 2010. 08. 23. 10:26

A HTS verziót ajánlom, a HTE elsősorban blade szerverekbe készült, semmiféle energiamenedzsmentet nem támogat, így laptopba nem túl ideális választás.

Köszi a gyors reagálást és tanácsot.
Sony Vaio VPCSE2F1E

#2771 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 08. 24. 13:12

Üzenet megtekintéseIdézet: hopika75 - Dátum: 2010. 08. 22. 18:16

Nem lehetséges,hogy az alacsonyabb teljesítményű táp miatt nem tölti az akkut,
és kapcsol ki rendszerbetöltés közben?

Lehetséges.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2772 Felhasználó inaktív   Ocsoa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 24. 16:47

Sziasztok!

Egy kis segítség kellene.

MSI laptopom win 7 telepítés után, első bejelentkezésig se megy el. Elején megáll MSI MEGABOOK logó kinnt és alá ez van írva: Press <Tab> to switch to post or <Del> to run BIOS setup.

Egy gombra se reagál kivéve ha újrainditom és nyomogatom a TAB-ot vagy a DEL-t de akkor is csak egy fekete háttéren fehér betűk(sima dos) kiírja az alaplap típusaát, mennyi ram van benne, hogy mi a primary mi a sec. és ennyi. 2 napja szenvedek vele de semmi. Nem bootol be egy lemezről se és biosba se tudok belépni. Tudna valaki segíteni?

#2773 Felhasználó inaktív   Turboboszi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 27. 22:09

Sziasztok!

Van nálam egy Fujitsu Siemens AMILO k7610w notebook, amin a wireless lant nem tudom működésre bírni.
Biosban nem állítható, Windows XP (SP3) nem látja, billentyűkombinációra nem reagál (Fn+F1).
Minden drivere fel van téve gyári CD-ről, de a neten található meghajtó progikkal sem megy (Wireless 802.11b/g).

Remélem van valakinek valami ötlete, azon kívül hogy tönkrement. :)

A segítséget előre is köszönöm.

Üdv, Turboboszi
„Megtanultam, hogy egy embernek csak akkor van joga a másikra felülről lenézni, amikor annak talpra állni nyújt segítő kezet.'' Gabriel García Márquez

#2774 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 28. 11:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Turboboszi - Dátum: 2010. 08. 27. 23:09

Sziasztok!

Van nálam egy Fujitsu Siemens AMILO k7610w notebook, amin a wireless lant nem tudom működésre bírni.
Biosban nem állítható, Windows XP (SP3) nem látja, billentyűkombinációra nem reagál (Fn+F1).
Minden drivere fel van téve gyári CD-ről, de a neten található meghajtó progikkal sem megy (Wireless 802.11b/g).

Remélem van valakinek valami ötlete, azon kívül hogy tönkrement. :)

A segítséget előre is köszönöm.

Üdv, Turboboszi

Eszközkezelőben megjelenik? Új hardver hozzáadásával előtalálható?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2775 Felhasználó inaktív   Turboboszi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 28. 19:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 08. 28. 12:05

Eszközkezelőben megjelenik? Új hardver hozzáadásával előtalálható?

Nem sajnos.
„Megtanultam, hogy egy embernek csak akkor van joga a másikra felülről lenézni, amikor annak talpra állni nyújt segítő kezet.'' Gabriel García Márquez

#2776 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 28. 21:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Turboboszi - Dátum: 2010. 08. 28. 20:43

Nem sajnos.

A gép CD-jéről feltettél minden (a wifi-hez látszólag egyáltalán nem kapcsolódó) drivert, segédprogramot, kutyafülét? Találkoztam már hasonló problémával, ott az ACPI driver és a gyorsindító gombok segédszoftvere hiányzott, a telepítésük után a wifit is lehetett kapcsolgatni, előtte meg mintha benne se lett volna a kártya.

Szerkesztette: debaj 2010. 08. 28. 21:04 -kor

#2777 Felhasználó inaktív   Turboboszi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 29. 02:21

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2010. 08. 28. 22:03

A gép CD-jéről feltettél minden (a wifi-hez látszólag egyáltalán nem kapcsolódó) drivert, segédprogramot, kutyafülét? Találkoztam már hasonló problémával, ott az ACPI driver és a gyorsindító gombok segédszoftvere hiányzott, a telepítésük után a wifit is lehetett kapcsolgatni, előtte meg mintha benne se lett volna a kártya.

Megnéztem, valóban szabványos billentyűzet van feltelepítve. Megpróbáltam feltenni a driver CD-n lévő két típust, de setup.exe-re a hozzáférés megtagadva az egyikkel (ENE KB-3886 1.09 driver install), a másikkal megfagy bootoláskor a win (ENE KB-3886 1.10).
Ezután az eszközkezelőben a driver frissítést választottam, de az eredmény ugyanaz. Egy óra alatt nem tudtam rábírni, hogy a saját driver felpakolása után elinduljon, csak csökkent mód megy, vagy az "legutolsó helyes konfiguráció". Persze előbbinek nincs értelme, utóbbinál marad a Microsoft saját drivere, és wirelles továbbra sincs.
(Az is jó kérdés, persze költői, hogy ha mindent felpakol a telepítő, akkor ezt miért nem!?)

Eddigi segítséget nagyon köszönöm, ha eszedbe jut még valami, írd meg kérlek.
Holnap rákötök egy külső USB-s billentyűzetet, már csak a kíváncsiság kedvéért, és megpróbálom úgy telepíteni a sajátját, hátha akkor nem tagadja meg a "hozzáférést", de ez már tényleg "barkács".

Minden más driver fel van telepítve, az eszközök működnek.

Az biztos, hogy legutóbb 10 éve volt, amikor ennyit szenvedtem egy géppel. :)

Szerk:
Rákötöttem egy USB-s bill.-t, a "hozzáférést" már nem tagadta meg, úgy tűnt el is indul, de a WinXP szép kék csíkja a folyamatos futás után akadozik percek óta, ugyanúgy mint előzőleg, amikor nem volt rajta a másik bill. Reméltem, hogy bejön az oprendszer, és ha lehúzom a külső bill.-t, akkor felismeri helyesen a sajátját, de nem ez történt. Barkács tehát "nem jött be". :)

Szerkesztette: Turboboszi 2010. 08. 29. 02:45 -kor

#2778 Felhasználó inaktív   hadeszTO 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 29. 07:28

Hello!

Nézted már a kártyát a gépben, benne van egyáltalán? Jó a kártya? Tedd át másik notiba ezt a wifit, vagy tegyél ebbe a notiba másik kártyát, gondolom ez is miniPCI vagy miniPCI-e csatis mint az összesben amit eddig láttam.

Üzenet megtekintéseIdézet: Turboboszi - Dátum: 2010. 08. 29. 03:21

Megnéztem, valóban szabványos billentyűzet van feltelepítve. Megpróbáltam feltenni a driver CD-n lévő két típust, de setup.exe-re a hozzáférés megtagadva az egyikkel (ENE KB-3886 1.09 driver install), a másikkal megfagy bootoláskor a win (ENE KB-3886 1.10).
Ezután az eszközkezelőben a driver frissítést választottam, de az eredmény ugyanaz. Egy óra alatt nem tudtam rábírni, hogy a saját driver felpakolása után elinduljon, csak csökkent mód megy, vagy az "legutolsó helyes konfiguráció". Persze előbbinek nincs értelme, utóbbinál marad a Microsoft saját drivere, és wirelles továbbra sincs.
(Az is jó kérdés, persze költői, hogy ha mindent felpakol a telepítő, akkor ezt miért nem!?)

Eddigi segítséget nagyon köszönöm, ha eszedbe jut még valami, írd meg kérlek.
Holnap rákötök egy külső USB-s billentyűzetet, már csak a kíváncsiság kedvéért, és megpróbálom úgy telepíteni a sajátját, hátha akkor nem tagadja meg a "hozzáférést", de ez már tényleg "barkács".

Minden más driver fel van telepítve, az eszközök működnek.

Az biztos, hogy legutóbb 10 éve volt, amikor ennyit szenvedtem egy géppel. :)

Szerk:
Rákötöttem egy USB-s bill.-t, a "hozzáférést" már nem tagadta meg, úgy tűnt el is indul, de a WinXP szép kék csíkja a folyamatos futás után akadozik percek óta, ugyanúgy mint előzőleg, amikor nem volt rajta a másik bill. Reméltem, hogy bejön az oprendszer, és ha lehúzom a külső bill.-t, akkor felismeri helyesen a sajátját, de nem ez történt. Barkács tehát "nem jött be". :)

Nem használtál valami loadert a win7hez? Igaz nem vagyok jártas a loaderekben (van eredeti kulcsom), de ha bios túrkálósak mind 1-2 vista-s volt, akkor simán belenyúlhatott, és azért nem megy tovább...

Üzenet megtekintéseIdézet: Ocsoa - Dátum: 2010. 08. 24. 17:47

Sziasztok!

Egy kis segítség kellene.

MSI laptopom win 7 telepítés után, első bejelentkezésig se megy el. Elején megáll MSI MEGABOOK logó kinnt és alá ez van írva: Press <Tab> to switch to post or <Del> to run BIOS setup.

Egy gombra se reagál kivéve ha újrainditom és nyomogatom a TAB-ot vagy a DEL-t de akkor is csak egy fekete háttéren fehér betűk(sima dos) kiírja az alaplap típusaát, mennyi ram van benne, hogy mi a primary mi a sec. és ennyi. 2 napja szenvedek vele de semmi. Nem bootol be egy lemezről se és biosba se tudok belépni. Tudna valaki segíteni?

Üdv:
HáDéSz

Szerkesztette: hadeszTO 2010. 08. 29. 07:31 -kor

#2779 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 29. 08:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Turboboszi - Dátum: 2010. 08. 28. 20:43

Nem sajnos.

Az a wifi működött már valaha? A gép biztos w változat? Vagy csak a doboza....

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2780 Felhasználó inaktív   Turboboszi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 29. 14:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 08. 29. 09:43

Az a wifi működött már valaha? A gép biztos w változat? Vagy csak a doboza....

Biztos W, és működött, amíg "valaki" újra nem tette a rendszert. Sajnos nem én voltam. :( A tulaj routere is ezért wireless.

A billentyűzetről - ami szerintem telitalálat lesz - még annyit, hogy a fent leírt próbálkozások előtt eltávolítottam a win által installáltat. Ha újraindítottam akkor persze kérdés nélkül újra feltette a win-ét, esélyt sem hagyva más drivernek. A furcsa csak az, hogy amikor ezt nem tettem meg, helyette rátettem a saját bill. driverét (amit ekkor látszólag gyönyörűen elfogadott), akkor is a szabványos MS-t tette fel boot után. Utána jött a játszadozás, win fagyás, időpocsékolás, persze feleslegesen.
Tettem én már fel multimédiás anyámkínját meg mindent, de ilyet még nem tapasztaltam. Vagy kiírta hogy nem jó a driver, vagy boot után az újjal jött be. De az hogy elfogadja, és csak látszólag telepíti, ilyet még nem. :unsure:

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.