HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 27. 23:14

Idézet: TiLa - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 18:21

Nem teljesen értem a problémádat. Az Intel mai kínálatában a Pentium M (sokszor helytelenül Centrino), Core Duo, Core Solo CPU-k tudják a szorzójukat állítani, így csökkentve az órajelet (600-800MHz-ig) és a működésükhöz szükséges feszültséget. Létezik mindhárom típusnak a még alacsonyabb feszültségen (és sajnos órajelen) üzemelő Low Voltage (UV), és Ultra Low Voltage (ULV) procijai még alacsonyabb fogyasztátssal. A Celeron M a szegényházi testvér, fixen a maximális órajelen fut, ezért jóval nagyobb a hőtermelése, és a fogyasztása, teljesítményben viszont nem sokkal marad el az azonos órajelű Pentium M-től.

Az, hogy a user beleszólhat-e a CPU órajelében, az a gyártó döntése, van ahol a bios-ban be lehet állítani, hogy a gép fixen a legalacsonyabb órajelen fusson, terhelés függvényében váltson, vagy maxon mennyen. Ha a gyártó nem teszi be ezt a lehetőséget a bios-ba, akkor marad az OS alatti segédprogram használata, azonos sikerrel, mint a bios szintű matatás (pl Notebook Hardware Control Windows alá).

Azért nem a legalacsonyabb fogyasztású proci a legolcsóbb, mert éppen az alacsony fogyaszttás (és nem a teljesítmény!) a notebookok egyik legfontosabb jellemzője.

Ezzel nagyjából tisztában voltam, a problémám az hogy pont a laptopoknál, ahol ez egy fontos faktor lenne nem lehet a felhasználó kedve szerint szabályozni(le) proci teljesítményét. És így jönnek a csekélyke 1 órás üzemidők, meg 1 év alatt tönkrement akkuk.
Tehát én valami olyan gépet keresek, ahol a biosban be tudom állítani, úgy mint az asztali gépen, hogy márpedig most kisfiam x órajelen fogsz futni, x feszültség mellet, és így az akku szépen bírná2-3 óráig, és nem kéne egy év elteltével selejteznem.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#382 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 23:27

Idézet: Gurgula - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 23:14

Ezzel nagyjából tisztában voltam, a problémám az hogy pont a laptopoknál, ahol ez egy fontos faktor lenne nem lehet a felhasználó kedve szerint szabályozni(le) proci teljesítményét. És így jönnek a csekélyke 1 órás üzemidők, meg 1 év alatt tönkrement akkuk.
Tehát én valami olyan gépet keresek, ahol a biosban be tudom állítani, úgy mint az asztali gépen, hogy márpedig most kisfiam x órajelen fogsz futni, x feszültség mellet, és így az akku szépen bírná2-3 óráig, és nem kéne egy év elteltével selejteznem.

IBM X és T-ben szerintem van ilyen bios funkció. De nem értem mért nem jó neked a softveres szabályozás? Az is tökéletesen működik (persze nem Celeronnal).

#383 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 01:08

sziasztok. segítség kéne. Történetesen a Toshiba (Matsusita) LTD121EX1R/LTD121EX1N/LTD121EX1S data sheetje kéne, főleg a villamos interfészeit tekinve. TTL/TDMS/LVDS, satöbbi, panelhajtó konnektor kiosztása. Ha tud valaki, segítsen plííz

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 28. 01:09 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#384 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 08:49

Idézet: TiLa - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 0:27

IBM X és T-ben szerintem van ilyen bios funkció. De nem értem mért nem jó neked a softveres szabályozás? Az is tökéletesen működik (persze nem Celeronnal).

Azért nem jó, mert először is nincs fél millióm egy megfelelő procival megáldott laptopra, de még ha lenne sem költenék rá ennyit fölöslegesen, ha van más megoldás is.
Másodszor a szoftveres szabályozás mint sokat leírták vagy működik, vagy nem, szinte szerencse függő.
Ráadásul a proci feszültségét nem is lehet vele szabályozni, így meg nem ér annyit az órajelcsökkentés.

Mi a különbség a celeron m, meg a mobil celeron között?
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#385 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 10:20

Idézet: Gurgula - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 8:49

Azért nem jó, mert először is nincs fél millióm egy megfelelő procival megáldott laptopra, de még ha lenne sem költenék rá ennyit fölöslegesen, ha van más megoldás is.
Másodszor a szoftveres szabályozás mint sokat leírták vagy működik, vagy nem, szinte szerencse függő.
Ráadásul a proci feszültségét nem is lehet vele szabályozni, így meg nem ér annyit az órajelcsökkentés.

Mi a különbség a celeron m, meg a mobil celeron között?

Ok, IBM kilőve, bár a T60-at újan, 3 év garral, számlával, én láttam már br250-ért is, igaz azt ki kell fogni.

Szoftveres állítás Win alatt biztosan működik, ahogy én látom itt a hwsw-n is csak azoknak nem megy, akik mindenáron Celeron M procit akarnak órajelváltásra rávenni, mert azok egyszerűen nem tudják azt. Ebben gyengébbek a Pentium M-től.

Feszültségállítás is működik tökéletesen az összel Pentium M procival szerelt gépnél. Nekem konkrétan akkus üzemben a Notebook Hardware Control segítségével az 1,7-es PM proci 6x100=600MHz-en fut, a gyári 0,988V helyett 0,7V-on.

Celeron M a Pentium M butított verziója, nem notebookba való, pláne nem ha a hosszú akkuidő a cél. Mobile Celeron??? www.intel.com-on jártál már?

#386 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 13:16

Akku problémával küzdök. Mivel az én gépemnek van itt megfelelő topicja, ezért od írok.
Akkumlátor szakik légyszi nézzenek rá.
https://forum.hwsw.h...c=83778&st=400#

#387 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 20:52

Idézet: TiLa - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 11:20

Ok, IBM kilőve, bár a T60-at újan, 3 év garral, számlával, én láttam már br250-ért is, igaz azt ki kell fogni.

Szoftveres állítás Win alatt biztosan működik, ahogy én látom itt a hwsw-n is csak azoknak nem megy, akik mindenáron Celeron M procit akarnak órajelváltásra rávenni, mert azok egyszerűen nem tudják azt. Ebben gyengébbek a Pentium M-től.

Feszültségállítás is működik tökéletesen az összel Pentium M procival szerelt gépnél. Nekem konkrétan akkus üzemben a Notebook Hardware Control segítségével az 1,7-es PM proci 6x100=600MHz-en fut, a gyári 0,988V helyett 0,7V-on.

Celeron M a Pentium M butított verziója, nem notebookba való, pláne nem ha a hosszú akkuidő a cél. Mobile Celeron??? www.intel.com-on jártál már?

Az órajel váltás lehetetlenésge alatt a dinamikus órajelszabályozás hiányát érted, vagy azt, hogy egyáltalán nem lehet őket piszkálni? Gondolom símán lejjebbvenni csak lehet ha a bios támogatja...

A pentium m sajnos már drága, én a 150 ezres kategóriában gondolkozom. Akkor a pentium m a centrino? :confused:

Nameg ott a sempron is, pont most kérdeztem meg valakitől egy másik topikban hogy mik az ezirányú tapasztalatai.
Az is max 27w ha jól látom, erősen leszabályozva szerintem megfelelne.

#388 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 21:41

Idézet: Gurgula - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 20:52

Az órajel váltás lehetetlenésge alatt a dinamikus órajelszabályozás hiányát érted, vagy azt, hogy egyáltalán nem lehet őket piszkálni? Gondolom símán lejjebbvenni csak lehet ha a bios támogatja...

A pentium m sajnos már drága, én a 150 ezres kategóriában gondolkozom. Akkor a pentium m a centrino? :confused:

Nameg ott a sempron is, pont most kérdeztem meg valakitől egy másik topikban hogy mik az ezirányú tapasztalatai.
Az is max 27w ha jól látom, erősen leszabályozva szerintem megfelelne.

Na végre, mondtál valami konkrétumot.

Celeron M-nek fix az FSB-je, mint ahogy az összes ma fut mobil procinak, és fix a szorzója (ellentéteben a Pentium M, Cor Duo/Solo procikkal) így mindíg a maximális órajelen, a maximális hőtermeléssel fut. Nekem konkrét tapasztalatom van egy Clevo M120W géppel, amiben volt egy hétvégén át 1.5-ös Celeron M, majd cseréltettem a CPU-t Pentim M 1,7-re. Az maximális akkuidőm felment 4 óráról 5,5-re.

150-es kategóriában szvsz max 2 órára számíts, ami egy év alatt akár 1 óra alá is eshet. Szerintem keress használt gépet. pl ezt: http://www.laptopinfo.hu/used.htm hozzá egy új akku, és garantált 4-5 óra, még mindíg jóval 150 alatt.

Centrino = Intel chipkészlet + Intel WLAN + Pentium M CPU

AMD-t passzolom, de én a Celeron kategóriájában nem hiszem, hogy sokkal takarékosabb lenne, mint az Inteles társa.

#389 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 21:44

Idézet: TiLa - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 21:41

Celeron M-nek fix az FSB-je, mint ahogy az összes ma fut mobil procinak, és fix a szorzója (ellentéteben a Pentium M, Cor Duo/Solo procikkal) így mindíg a maximális órajelen, a maximális hőtermeléssel fut. Nekem konkrét tapasztalatom van egy Clevo M120W géppel, amiben volt egy hétvégén át 1.5-ös Celeron M, majd cseréltettem a CPU-t Pentim M 1,7-re. Az maximális akkuidőm felment 4 óráról 5,5-re.

150-es kategóriában szvsz max 2 órára számíts, ami egy év alatt akár 1 óra alá is eshet. Szerintem keress használt gépet. pl ezt: http://www.laptopinfo.hu/used.htm hozzá egy új akku, és garantált 4-5 óra, még mindíg jóval 150 alatt.

AMD-t passzolom, de én a Celeron kategóriájában nem hiszem, hogy sokkal takarékosabb lenne, mint az Inteles társa.

Egy dologot nem írtam le teljesen világosan. Celeron M órajelét nincs ember a földön, aki meg tudja változtatni. Sem bios-ban, sem OS alatt, sem sehogy máshogy.
(Max ecetes ollóval kivágva a szorzóját! :D)

#390 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 22:39

Tila:
az orajelet le lehet venni a celeronnak is csak a feszultseget nem. az rmclockban is vagy az nhc ben is van egy olyan hogy cpu throtle, es azt le lehet venni akar 12.5 % ra es akkor a proci eredeti orajelenek alig tizedevel megy(rmclockba meg be lehet alitani azt is hogy terheles fuggvenyeben valtoztassa is a program magatol az orajelet)/amugy nem tudom hogy gyakorlatban mit oszthat le hogy csokkenjen az orajel :( /. csak azt nem tudom hogy az mennyivel dobja meg az akkuidot ha nem veszi le a feszultseget. a pentiumM az nem csak orajelet csokkent hanem feszultseget is. mostmar sajna nincs celeronos notim amin kiprobalhatom de helyette van egy amd sempronos.
a sempronosnal lehet orajelet(szorzot) es feszultseget is lejjebb venni szal joval takarekosabb egy celeronnal.
ha leveszem 900Mhzre a procim orajelet(es a feszultseget is joval lejjebb a gyarinal. most nincs bekapcsolva a noti de aszem 0.775Vra az 1.1 vagy 1.2V rol) akkor kb 3 orat bir az aksim maximum de nekem egy 2000mAh as aksim van. filmet nezve meg valamivel tobb mint masfel ora.
sajnos a sempronon valamiert nem megy ez a cpu throtle ezert ennek nem tudom extremul levenni az orajelet, pedig lehet hogy akkor megkevesebb feszultseg eleg lenne neki. a szorzoval meg sajnos csak 900MHz ig tudom levinni az orajelet.

Szerkesztette: SATAN 2007. 01. 28. 22:54 -kor

ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#391 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 23:06

Idézet: SATAN - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 22:39

Tila:
az orajelet le lehet venni a celeronnak is csak a feszultseget nem. az rmclockban is vagy az nhc ben is van egy olyan hogy cpu throtle, es azt le lehet venni akar 12.5 % ra es akkor a proci eredeti orajelenek alig tizedevel megy(rmclockba meg be lehet alitani azt is hogy terheles fuggvenyeben valtoztassa is a program magatol az orajelet)/amugy nem tudom hogy gyakorlatban mit oszthat le hogy csokkenjen az orajel :( /. csak azt nem tudom hogy az mennyivel dobja meg az akkuidot ha nem veszi le a feszultseget. a pentiumM az nem csak orajelet csokkent hanem feszultseget is. mostmar sajna nincs celeronos notim amin kiprobalhatom de helyette van egy amd sempronos.
a sempronosnal lehet orajelet(szorzot) es feszultseget is lejjebb venni szal joval takarekosabb egy celeronnal.
ha leveszem 900Mhzre a procim orajelet(es a feszultseget is joval lejjebb a gyarinal. most nincs bekapcsolva a noti de aszem 0.775Vra az 1.1 vagy 1.2V rol) akkor kb 3 orat bir az aksim maximum de nekem egy 2000mAh as aksim van. filmet nezve meg valamivel tobb mint masfel ora.
sajnos a sempronon valamiert nem megy ez a cpu throtle ezert ennek nem tudom extremul levenni az orajelet, pedig lehet hogy akkor megkevesebb feszultseg eleg lenne neki. a szorzoval meg sajnos csak 900MHz ig tudom levinni az orajelet.

Márpedig a Celeron M-nek mind az órajele, mind a szorzója fix. Esetleg valami olyat tudok elképzelni, hogy a szoftver futtat valamilyen utasítást (NOOP?) a procin, ami így hűlni tud, de ez csak kényszermegoldás.

#392 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 23:16

Idézet: TiLa - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 0:06

Márpedig a Celeron M-nek mind az órajele, mind a szorzója fix. Esetleg valami olyat tudok elképzelni, hogy a szoftver futtat valamilyen utasítást (NOOP?) a procin, ami így hűlni tud, de ez csak kényszermegoldás.

en is mondtam hogy nem tudom mit vesz le ez a dolog de az biztos hogy lassabb lesz. 180 MHz en nem tudtam filmet nezni  kb 700MHz tol ment akadas nelkul a film. azt hiszem 37.5% on nem ment teljesen tokeletesen de 50% on mar ment. egy 1.46 os celeronm el. az erdekes volt viszont hogy egy 1.6 os celeron az megfagyott ha levettem 12.5%ra(200MHz re) de 25% on ment rendesen(az 1.46 os az meg ment 180 on rendesen. igaz hogy 40-50% os volt a prociterheles az egerrangataskor de ment :D ). szal erdekes ez a dolog. lehet utana kellene neznem, de annyira nem izgat perpill.

Szerkesztette: SATAN 2007. 01. 28. 23:17 -kor

ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#393 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 09:29

Idézet: TiLa - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 22:41

Az a helyzet, hogy már a 150(160) ezres kategóriában is vannak egész jók, amik 4000mah-s akkuval vannak szerelve, és takarékos üzemmódban biztos hogy 2 óra felett teljesítenek. Pld msi 670, egy teszetben az üzemidő 2óra 52 perc(sempron+geforcego 7600) vagy a f-siemens pi 1505(pentium core duo+integrált intel vkártya), amit még nem láttam sehol árusítani 3ó 16p. ezeknek 4000mah körüli akksijuk van. Persze nem tudni milyen beállításban ment a teszt.
Apropó ezt a siemenset ha látjátok valahol szóljatok!
Satan:
Ezt az üzemidőt te milyen videokártyával, és milyen beállításokkal érted el?
Egyik sempronon sem megy ez a cpu throttle vagy mi? Még hány ilyen program van?
A via nagyon hirdeti az oldalán a videókártyái fejlett energiagazdálkodását. Kíváncsi lennék egy összehasonlításra, amiben összemérnek mondjuk egy go7600-at max energiatakarékosságra beállítva egy integrált kártyával. A fogyasztást figyelve természetesen. Persze ha valahol meg lehetne találni a specifikációkat az volna a legjobb, de a via oldalán ilyet nem találtam.
Csak mert filózok hogy 3d gyorsítósat vegyek vagy sem. Max filmet fogok nézni, vele, azon  meg gondolom nem segít sokat. Viszont ha egy 3d-set is vissza lehet fogni rendesen akkor nem kétséges hogy az kell.

#394 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 09:51

ennekem egy acer 3103 notim van 1.8GHz es procival es egy xpress 1100(x200) as vga val.
alapbol a vga 200 MHz en megy, de ezt fel lehet vinni szukseg eseten 300-350 ig de le lehet venni 50MHz re is.
ez a kartya mar elvileg dx9 es de eleg lassu alatta. szal az ujjabb jatekok nem nagyon elvezhetoek, mert 10 FPS alatt mennek. szal vegulis maradnak a regebbi jatekok, de a regebbi jatekok meg egy unichrome pro vga val is menne. persze biztos lehet talalni olyan jatekot ami az egyikkel megy jol a masikkal meg nem.
amugy szerintem ez a cpu throtle ez nem muxik egyik sempronon sem. ugy olvastam hogy az egy regebbi fajta technologia az orajelcsokkentesre.
amugy szerintem vehetsz 3d gyorsitosat csak akkor olyat vegyel ami jo is ne olyat amilyet en. egy 7600 as az biztos jo lenne mar ilyen szempontbol. szerintem ha leveszed az orajelet nem sokkal fog tobbet menni.
nekem masfel orat megy filmnezessel a gepem ha a procit veszem cscak le de ha a videokartyat is leveszem akkor megy kb 10 percel tobbet. szal nem szamit olyan nagyon sokat a vga. gondolom egy erosebb vganal lehet hogy kicsit tobbet szamitana de nem veszesen.
programokbol is csak az rmclockot hasznalom mert az a legjobb. vga buheralasra meg powerstipet.
amugy az unichrome pro az aszt hiszem 180MHz korul ment.de hogy mennyire energiatakarekos azt nem tudom. nincsc azonos korulmenyek kozotti osszehasonlitasi alapom.

#395 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 11:30

Mindenesetre levontam a tanulságot, miszerint nem érdemes celeronosat venni. Kár hogy a magyar választékban, legalábbis ahogy a depo-n láttam az olcsóbb kategória általában ezzel van szerelve. Nem értem miért, ha az msi tudott olyat csinálni mint a 670 egy sempronnal.A f-siemensnek is van az említett pi1505 ösének sempronos változata, a pa 1510. Kíváncsi lennék mennyi lehet az ára, mert az sincs sehol. A pentium meg drága, marad a sempron. Bár erről is olvastam itt valahol, hogy néha asztali sempront tesznek egy laptopba, de nem tudom ez mennyire vehető komolyan. Viszont nem nehéz leellenőrizni.

Tehát azt mondod hogy a 900-on ketyegő procival filmnézés közben másfél óra. Viszont ha fixen 900-on van akkor hogy lehet ekkora különbség a filmnézés, meg a nem filmnézés között?
Mi a helyzet ha bekapcsolod a power on-t? Akkor sem tudja lejjebb venni magát alapjáraton? Magyarán ha mondjuk böngészgetsz melyik a takarékosabb üzemmód?
Újabb programokkal próbáltad lejjebb venni?
Én játéra nem valószínű hogy használni fogom, úgyhogy nem létkérdés a 3d gyorsító, ha sokkal többet fogyaszt.

#396 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 13:47

Sokan dícsérik ezt a crystal cpuid-t. Amint látom különbőző profilokat lehet vele beállítani, meg sokféle feszültség+órajel párosítást.

Egy illető egy fórumon azt írta, hogy a windows megfeleő konfigurálásával is rengeteg energiát lehet spórolni. Ehhez nem értek. Elvileg valahogy spórolósra tudja konfigurálni. Eredmény 4.5-4.75 óra üzemidő.
http://www.amilo-forum.de/topic,1658,15,-A...d-der-Volt.html
Csak azt nem értem hogy most gyakorlatilag fizikailag hagyata ki a kártyákat a gépéből, vagy az xp-ben be lehet valahogy állítani, hogy ne használja a perifériákat, és így kevesebbet fogyasszanak.
Mindenesetre a 2 éves akkuja még hozza a teljes üzemidőt:

"
Benutze den Standard-Akku. und komme so auf 4,5 Std-4,75 Std.
Und das alles nur mit einem optmierten Windows, das sich nicht überladen hat , ein eigenes Hardwareprofil(z.B. ohne Wlan, Netzwerk, Firewire, Kartenleser, etc. - alles was man zum normalen arbeiten halt nicht benötigt) wenn ich dann Zug fahre (passiert öfter mal) benutze ich auch das DVD-RW kaum oder garnicht, habe meinen TFT auf 3. dunkelste Stufe und nebenher noch chc laufen. Und vorallem nicht zu vergessen die ATI muss man vernünftig unter Kontrolle haben.(grins)Ich kann sogar spielen (außer sehr grafikintensives, die fressen halt, aber Tactical Ops zum Beispiel:kein Ding) und komme so auf diese Zeit.
mein schleppi ist ende sommer auch schon 2 jahre alt und mein akku hat immernoch 100% Ladekapazität, bei einigermaßen häufiger Benutzung in den letzten zwei jahren.
Probiert es aus, es geht wirklich. Vorallem nicht immernur an der CPU saft sparen. die Grafikkarte und das zottelige 15,4" Display schlucken kräftig, aber wenn man wirklich einen guten Kompromiss zwischen Sparflamme und Arbeitsbedingungen haben möchte und sich Zeit dafür nimmt, hat man auch mit diesem Notebook LÄNGER spass.
Das einzige Manko beim meinem M1420 ist die Hülle. die verdammt Dreck- und kratzempfindlich ist, besonders neben dem Touchpad.
Würde aber gerne ein noch Leistungsfähigeren Akku haben, wil ich bald öfter mal nach Stuttgart muss (und das sind sechs stunden), kennt jmd einen vernünftigen Anbieter? (bitte nicht Medion)

#397 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 19:22

kicsit pontositok magamon. nem 900on hanem 800 on megy a proci ha minimumra veszem, illetve most nekem max 2.5 orat ir ki akku uzemidonek ha leveszem a fenyerot es nem birizgalom. de mintha valamikor 3 orat is irt volna igy. de olyan nem szokott nalam lenni hogy csak ugy megy. mert vagy filmet nezek rajta vagy esetleg jaccok. ha jaccok akkor kb haromnegyed orat megy(full terhelessel, nem visszaveve) es filmnezessel meg masfel orat(ahhoz vissza van veve az orajel). a jatekok nagyon eszik azz akkuidot.

amugy szerintem mas progival sem lehet lejjebb venni az orajelet mert 4X es szorzo a minimum amit be lehet allitani es azzal jon ki a 800mhz.
az viszont erdekes hogy gyarilag a 4x es szorzohoz 0.950V tartozik de 0.775 on is meg teljesen stabil. kissebben meg nem probaltam de mas montha hogy neki ez volt a legkissebb stabil ertek ezert en beallitottam en is ennyire es ezen nekem is stabil. sokkal lejjebb valszeg ugysem vihetnem.

Szerkesztette: SATAN 2007. 01. 29. 19:27 -kor

#398 Felhasználó inaktív   miklos1987 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 29. 19:43

Sziasztok!
Van egy 1.5 éves notim ami főként hálózatról volt üzemeltetve. Most jelentkezett egy olyan probléma, hogy az akkumlátorrol nem tudom üzemeltetni a gépet, mert kb 2-3 percig birja. A mult héten még simán birta 90 percig az akksi, jelenleg az elhasználodás mértéke 23%-ra ment fel egy nap alatt. Nem hiszem hogy ilyen gyorsan elhasználodna az akkumlátora, egy hét alatt nem mehet igy tönkra (vagy mégis?).
Remélem tudtok segíteni.

#399 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 29. 21:59

Cellazárlattal tönkre tud így menni. Próbáld meg bios-ból formázni z akkut, talán még nem veszett fejsze.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#400 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 22:17

Egy régi HP OmniBook XE3 aksiját mivel lehetne formázni, hogyha a BIOS nem tud ilyet? :)
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »