HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#1221 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 15. 13:27

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 13:19

Izomkodj!  :D

Van benne pár "patent", jobban mondva fülecske is, ami bemászik egy perem alá, ezek fogják a fedlapot a csavarok mellett. Ha az összes csavar kint van, valahol középtájt kezdjed el megemelni, ahogy domborodik a fedlap, ki kell pattannia.

Minek :confused:  nem én akarok memoriät böviteni :think:
ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1222 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 13:29

Idézet: _Mike_ - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 11:16

Bocs, tegnap nem néztem a szép fehér csíkokat...  :omg:

Külső monitoron próbáltad? Ha ott is --> Videokártya

Ha nem, marad az LCD, bár előfordult, hogy a videokártya kifelé szép jelet adott, az LCD felé pedig meghalt a forrasztás...

Lehet még a képernyőkábel is, akár az inverterrel karöltve...  :(

Ezt jószerivel a csereberélős módon tudod kiszűrni csak.
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#1223 Felhasználó inaktív   _Mike_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 15:25

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 14:29

Bocs, tegnap nem néztem a szép fehér csíkokat...  :omg:

Külső monitoron próbáltad? Ha ott is --> Videokártya

Ha nem, marad az LCD, bár előfordult, hogy a videokártya kifelé szép jelet adott, az LCD felé pedig meghalt a forrasztás...

Lehet még a képernyőkábel is, akár az inverterrel karöltve...  :(

Ezt jószerivel a csereberélős módon tudod kiszűrni csak.

Felbontás váltás után helyrejön, videokártyára tippelek...
Gigabyte GA-MA790X-UD3P - AMD PhenomII X4 955BE - 4x2 GB Kingmax DDR2 1066 MHz - WD 1 TB + 2x500 GB@RAID0 - Optiarc AD-7203S - GigaByte Radeon HD4650OC - Fujitsu LS 3230T - Chieftec Dragon - Chieftec 550W PSU - Microsoft Wireless Desktop 3000 - Logitech QuickCam E3500 || Dell M5010 - Microsoft Arc Mouse

#1224 Felhasználó inaktív   mike26 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 15. 16:31

Idézet: pappas - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 11:12

ugy tudom, hogy az acer kb. 50 db kis könyvet ad a gépeihez a-z ig nyelven és a memoria bövités is benne van.
De itt egy kis segitség: képek és video is van hozzä

http://www.memory-up...tallSODIMM.aspx

Ehez képest nekem egy vagy két darab kis könyvecske volt csak hozzá 3 nyelven.  :reklamacio:
Tök máshogy néz ki az enyim mint ami a képeken és a kisfilmen látható.
Éppen izomkodni nem merek, mert félek, hogy letöröm a füleket.
Eléggé masszívan oda van fogva, még a 4 csavar eltávolítása után is. :mad:
Lehetőleg úgy szeretném bővíteni, hogy a gari is megmaradjon még...

Szerkesztette: mike26 2008. 05. 15. 16:34 -kor

#1225 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 16:42

Idézet: mike26 - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 17:31

Éppen izomkodni nem merek, mert félek, hogy letöröm a füleket.
Eléggé masszívan oda van fogva, még a 4 csavar eltávolítása után is. :mad:

Pedig külföldi fórumokon is ezt írják, hogy középen kicsit megemeled, és kipattan. Hogy látható nyomot ne nagyon hagyj, inkább valami lapos műanyagdarabbal próbálkozz (telefonkártya sarka, vagy efféle).

#1226 Felhasználó inaktív   mike26 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 16:55

Idézet: debaj - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 17:42

Pedig külföldi fórumokon is ezt írják, hogy középen kicsit megemeled, és kipattan. Hogy látható nyomot ne nagyon hagyj, inkább valami lapos műanyagdarabbal próbálkozz (telefonkártya sarka, vagy efféle).

Na, meg van a memória bővítés!
Sikerült nagy nehezen leoperálnom a noti hátsó burkolatát.
Egész pontosan 16 fül tartotta "csak" a burkolatot.  :omg:
Egy kis műszer csavarhúzóval tudtam csak szétszedni.
Meg kellett keresni a füleket és óvatosan egyenként kipattintgatni.
Nem semmi.

#1227 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 17:15

Hali

A notim kijelzojevel adodott egy kisnagy problema. egy 5 cm szeles fuggoleges sa'vban el van szinezodve a monitorom kepe. ha megnyomom hatulrol a kijelzot akkor megjavulamig nyomom.szal valami kontakt hiba valszeg.
a notim garis de telefonon azt mondtak hogy egy ilyen hibat nem biztos hogy javitjak gariban mert ez akkor szokott elofordulni ha megcsavarodik a noti vaza vagy tul nehez dolgot raknak a tetejere vgay leejtik ami nem rendeltetesszeru hasznalat. en viszont tudom hogy nem is pakoltam ra semmit nem is ejtettem le es nem is szoktam nagyon hajlithatni a kijelzot. persze ameddig lecsukom meg felnyitom addig minimalisan mindig meghajlik de ez termeszetes es ezt birnia kellene.
szerintetek mi lehet a hiba oka? csak hogy mivel adjam be a gariba.olyan okot keresek ami mar a vasarlaskor is megvolt mert ugyebar akkor mentesulnek a jotalas alol ha bizonyitani tudjak hogy a hiba oka a vasarlas utan keletkezett.
a hiba az ugyebar most keletkezett csak a hiba okara valszeg ok azt fogjak mondani hogy nem rendeltetesszeru hasznalat tulterheles stb. en valami olyasmit szeretnek ami nekem lenne jo mint a nem eleg eros vaz ami nem birja ki a napi igenybevetelt hosszu tavon. vagy ha belul van valami csatlakozo akkor annak az anyagminoseget kellene kritizalni vagy ilyesmi.
Aki talalkozott mar ilyen hibaval az tudna nekem segiteni? a notimon egy karcolas sincs sem repedes ami valamelyest segit annak bizonyitasaban hogy semmi extra terhelest nem kapott.csak felek hogyha szetszedik akkor bent talalnak egy torest vagy repedest es az nem lesz nekem jo ugy erzem.
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#1228 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 17:30

Akkor szokott ilyen hiba lenni, ha leontik a kepernyot valamivel. Elvileg tores is lehet.
Az oka egy vagy tobb oszlopmeghajto hibaja vagy a folia jott fel az uvegrol.
Tudtommal nem javithato, kijelzocsere. Ha TENYLEG nem kapott semmit, akkor verd le rajtuk a garit. NEKIK kell bizonyitani, hogy te vagy a hunyo.
Alopecia perniciosa

#1229 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 20. 18:09

Ha sérülés nemlátszik, nemnagyon tudnak majd belekötni. A VALÓSZÍNŰLEG és a SZERINTEM nem indok a garanciavesztésre.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1230 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 18:12

Idézet: BBalazs_ - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 18:30

Akkor szokott ilyen hiba lenni, ha leontik a kepernyot valamivel. Elvileg tores is lehet.
Az oka egy vagy tobb oszlopmeghajto hibaja vagy a folia jott fel az uvegrol.
Tudtommal nem javithato, kijelzocsere. Ha TENYLEG nem kapott semmit, akkor verd le rajtuk a garit. NEKIK kell bizonyitani, hogy te vagy a hunyo.

hat igen. en is igy vagyok vele hogy nekik kell bizonyitani. csak valszeg eleg egyszeruen le fognak razni hogy egy csatlakozo eltort(vgay kikopott) vagy valami olyat latnak benne ami arra utal hogy nagy terhelest kapott es ezert romlott el.

en mondjuk vigyaztam ra es viz az biztos nem kerult bele. napi 2X nyitom ki be amelyik nap eppen dolgozok tehat arra sem mondhatnam hogy tul surun nyitogatom.
ez az oszlopmeghajto hiba hogy tud letrejonni? elojohet kulonosebb terheles nelkul? az a baj ezzel hogy ha megnyomom a hatuljat akkor jo a kep szal gyanus hogy nemolyan a hiba ami gyari rejtett hiba.
ez a folia feljovetel viszont lehet olyam ami kulonosebb ok nelkul jon fel? melegtol peldaul?

amugy egy nagy hatranyom hogy en szamtekbolti elado vagyok es ahol dolgozok ott vettem a notit, es azok ugyebar el fogjak kuldeni a nagyker szervizebe es azokat kellene meggyozni arrol hogy nem en okoztam a hibat. mivel  ahol dolgozok ceget nem akarom nagyon beperelni mert csak a kenyeret ado kez amibe nem illik beleharapni ugyebar.szal holnap ha beviszem a mi szervizunkbe a notit akkor megprobalom meggyozni oket hogy szedjuk szet es nezzuk meg hogy mi tortent vele es ne ugy kuldjuk el a nagykernek hogy mi nem lattuk hogy mi a baja. nehogy a nagyker szerviz segitsen be valamit a toresbe hogy konnyebb legyen az ervelesuk....
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#1231 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 06:43

amugy eszrevettem most hogy nem is a panel hatuljat kell megnyomni hogy megjavuljon a gep hanem ha mar a kijelzo keretet osszebbnyomom akkor is mar jo a kep. ettol valosziubb hogy fent valami csatlakozas eresztett el vagy meg mindig kukanak tunik a kijelzo?

#1232 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 12:55

Idézet: Sityi - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 11:47

Sziasztok! Kis gondom van a FSC Amilo Xi 2550 laptopommal, amiben a segítségeteket kérném. A Turbo Memory Console-ban képtelen vagyok bekapcsolni a Windows ReadyDrive-ot. Bosszant a dolog, elvégre nem véletlenül 1GB-os modul van benne. Mi lehet a gond? A netet bújva sem lettem okosabb. Talán az is szerepet játszhat, hogy a merevlemezek egy JMicron vezérlőn lógnak, és a vezérlő BIOS-ában RAID 0 tömbbe szerveztem a két merevlemezt. Valakinek valami ötlete van esetleg?

Erre valaki tudna valami okosat mondani? Az FSC support se válaszol... Illetve de. Miután megjelöltem, hogy Magyarországon vettem a gépet, a csehek válaszoltak cseh nyelven, hogy a németek most vizsgálják az ügyet. Ennek már vagy két hete. A cseh válaszról meg az jutott az eszembe, hogy a nagy Magyarország jópár évtizede eltűnt a térképekről...  :D

#1233 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 13:50

Idézet: SATAN - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 5:43

amugy eszrevettem most hogy nem is a panel hatuljat kell megnyomni hogy megjavuljon a gep hanem ha mar a kijelzo keretet osszebbnyomom akkor is mar jo a kep. ettol valosziubb hogy fent valami csatlakozas eresztett el vagy meg mindig kukanak tunik a kijelzo?

Magat a kijelzot is szet szeretnetek szedni? Ugyanis valoszinuleg ott lesz a hiba a csatlakozokabel es az uveg kozott. Ha megnyomva mukodik, akkor nem oszlopmeghajto hiba, hanem kontakthiba, csak nem tudjuk visszaragasztani, mert speci ragaszto es nagy pontossag szukseges hozza. De szerintem gyari hiba lehet. Melegtol is elvileg lehet, de elegge nagy hot kellene kapnia ahhoz...
Inkabb eleve valami buborek, aztan eros legnedvesseg, majd innentol kezdve a cso melege kitagitja, majd a lehules osszehuzza, igy szepen a tobbi resze is elvalhat.
Szetszedes szerintem garanciavesztessel jar.
Alopecia perniciosa

#1234 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 15:32

Idézet: BBalazs_ - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 14:50

Magat a kijelzot is szet szeretnetek szedni? Ugyanis valoszinuleg ott lesz a hiba a csatlakozokabel es az uveg kozott. Ha megnyomva mukodik, akkor nem oszlopmeghajto hiba, hanem kontakthiba, csak nem tudjuk visszaragasztani, mert speci ragaszto es nagy pontossag szukseges hozza. De szerintem gyari hiba lehet. Melegtol is elvileg lehet, de elegge nagy hot kellene kapnia ahhoz...
Inkabb eleve valami buborek, aztan eros legnedvesseg, majd innentol kezdve a cso melege kitagitja, majd a lehules osszehuzza, igy szepen a tobbi resze is elvalhat.
Szetszedes szerintem garanciavesztessel jar.

nah most vittem be a szervizeseinkhez a notit es mondtak hogy a kijelzo az egyetlen amit ok nem mernek szetszedni mert az mindig a legkenyesebb dolog garinal, es ha ok mar szetszedik akkor utana az albacomp szervize az biztos hogy meglatja es onnan mar jobban problemazhatnak.ugyhogy vegul nem szedtuk szet.
az egyik szervizes srac azt mondta hogy mivel nincs rajta semmi serueles laccolag ezert nem valoszinu hogy belent kotnenek mivel mi eleg sokat vasarolunk toluk. meg mint maganszemelybe talaj konnyebben belekotnek, de szerencsere mi azert eleg sokat rendelunk onnan ezert valszeg nem lesz vele gond.
persze masik szervizesunk csak azt hajtogatta hogy biztos megnyomtam ha nem is szandekosan de biztos en okoztam a hibat.de mondtam neki hogy nem jo ez a kiindulasi pont. a masik normalisabb szervizes srac az mondta hogy ugyis a szervizuknek bizonyitaniuk kell hogy en okoztam a serulest es mivel nincsen a notin szemmel lathato serules igy nehez dolguk lenne.

amugy koszonom ezt a kontakthibas lehetoseget is hogy elmondtad. majd rakerdezek mindenkeppen hogy ez volt e a baj. akkor is ha kicserelik akkor is ha nem.

#1235 Felhasználó inaktív   Bendeguuuz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 15:32

Hali!

Segitség kellene, lenne egy FS Amilo L1310G laptop, de kinottem a 60Gigas vinyot ... Honlap szerint 40-60-80-100Gigas mehet bele, de 120, és 160ast tudok beletenni ... nem Satás-t ... menni fog? .. látja? ... ha nem, akkor mivan?

köcc
ABIT NF-7S ver:2.0 # Barton 2500+ @ 3200+ # Aerocool HT101 + Zalman ZM-OP1 # 2X KingMax 512/400 SuperRam Dual Channel DDR # Club3D 6600 GT + Zalman VF700 AlCu # Samsung 250G Sata2 # 2x Maxtor 120G (7200) # Nec 2500 DVD-RW # Nec 3500 DVD-RW # Casetec 1020

#1236 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 21. 20:11

Félreértelmezted.
Ezekkel a diszkekkel árulják. Az egyéb paraméterek alapján szerintem bármekkora kapacitásút beletehetsz, ha belefér (9.5 mm). Természetesen PATA csatolósat.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1237 Felhasználó inaktív   komo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 20:47

Sziasztok,

Főleg a szervízesek felé lenne kérdésem.
Adott egy Toshiba Satellite Pro U400-as notebook.
A származási hely Franciaország.
Billentyűzet csere lenne indokolt számára, franciáról magyarra.
Ha valaki tudna ebben segíteni kérem jelezzen.

köszönöm  :)

#1238 Felhasználó inaktív   Petzi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 21:29

Sziasztok!

Tegnap vettem egy Acer Aspire 5715Z típusú laptopot, és olyan problémám van vele, hogy nagyon melegszik a proci(Intel Pentium dual-core T2370).Alapállapotban (wifi bekapcsolva,msn,skype fut vírus írtó ilyesmik és 47-48 és volt hogy ezek mellett még böngésztem explorerben és felment 80ra is, és egyszer ki is kapcsolt a gép szerintem e miatt.

Azt tartom valószínűnek, hogy nem kapcsol be a proci ventije valamiért időben vagy nem tom.

Ha tudtok írjatok vmi okosat, hogy ilyenkor mit lehet tenni.
Előre is köszi.

#1239 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 22. 22:07

Idézet: komo - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 21:47

Sziasztok,

Főleg a szervízesek felé lenne kérdésem.
Adott egy Toshiba Satellite Pro U400-as notebook.
A származási hely Franciaország.
Billentyűzet csere lenne indokolt számára, franciáról magyarra.
Ha valaki tudna ebben segíteni kérem jelezzen.

köszönöm  :)

Matrica is elég 500Ft-ért, vagy inkább 10-15k-ért billentyűzet?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1240 Felhasználó inaktív   klaczi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 20:13

Sziasztok
Kaptam egy IBM 760EL notit. Nagyon régi darab, de nekem jól jön. Szeretném a merevlemezét kicserélni. Kihámoztam a régit mert egy spéci csatival csatlakozk.A csatit szeretném rátenni a másikra, de nem igazán merem mert a régi vinyón többérintkező van mint a régin. Az egyik lyuk be van tömve. Talán, hogy ne lehessen fordítva berakni. Kérdésem: rátehetem? Értelemszerűen persze pin1-pin1. Az útban levő lábat persze levághatom. Akinek rémlik ez a holmi, kérem válaszoljon

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.