Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely
Elküldve: 2010. 12. 29. 19:30
FSC Amilo laptopom egy áramszünet után nem hajlandó teljesen kikapcsolni.
Leállítja a Windows-t, aztán beadja kék háttéren a következőt: STOP d0000144 Unknown Hard Error.
Tud valaki segíteni, hogy mi ez?
Köszönöm:
bktr
Elküldve: 2010. 12. 29. 19:57
(A HDD közelebbi vizsgálatát érdemes megejteni, annak nyűgjeire utalhat a hibaüzenet.)
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2010. 12. 30. 08:21
Idézet: Eleanor - Dátum: 2010. 12. 29. 19:57
(A HDD közelebbi vizsgálatát érdemes megejteni, annak nyűgjeire utalhat a hibaüzenet.)
Bocs, nem írtam, hogy az aksi már rég tönkrement.
A tegnapi kikapcsolási hibaüzenet már helyrehozhatatlan rendszerhibáról szólt.
Elküldve: 2011. 01. 17. 21:09
Korábban volt egy 17-esem, az 4 évesen adta meg magát, majd szervizelés óta köszöni, jól van.
Egy fél éve szert tettem egy 19-esre, 2006-os gyártmány. Tegnap reggel nem akart felkelni, az esti gépleállítás után. Nem világított a "standby" led sem. Pár perces áramtalanítás után ment egész nap. Ma reggel a műsor ugyanez, de már nem kapcsolt be semmilyen varázslatra.
Apróra szedés után kiderült, hogy a táp panelen a "szokásos" négy kondi tevéket megszégyenítő púppal büszkélkedik, egyik az alján is. Valami eszement konstruktőr a két tranzisztort (vagy mi) hűtő borda fölé tette ezeket a kondikat, a hőáramlás útjába.
Csatolt fájl:
-
IMG_1754b.JPG (75,62K)
Letöltések:: 29
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2011. 01. 17. 23:40
Idézet: csozsi - Dátum: 2011. 01. 17. 21:09
Korábban volt egy 17-esem, az 4 évesen adta meg magát, majd szervizelés óta köszöni, jól van.
Egy fél éve szert tettem egy 19-esre, 2006-os gyártmány. Tegnap reggel nem akart felkelni, az esti gépleállítás után. Nem világított a "standby" led sem. Pár perces áramtalanítás után ment egész nap. Ma reggel a műsor ugyanez, de már nem kapcsolt be semmilyen varázslatra.
Apróra szedés után kiderült, hogy a táp panelen a "szokásos" négy kondi tevéket megszégyenítő púppal büszkélkedik, egyik az alján is. Valami eszement konstruktőr a két tranzisztort (vagy mi) hűtő borda fölé tette ezeket a kondikat, a hőáramlás útjába.
Diódák. És ott annyira nem rossz az idő, ezt az ott lévő ragacs színéből tudni lehet. De a kondik viszont szériahibásak. Amúgy asszem, FSP táp lesz...
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2011. 01. 18. 00:47
Idézet: debaj - Dátum: 2011. 01. 17. 21:36

Ezmár valóban nem lesz megelőzés.
A Tervszerű Megelőző Karbantartást olyankor lehet elvégezni, amikor a tapasztalati úton gyűjtött meghibásodási idő előtt felújítjuk a berendezést.
Tehát, ha adott két, hasonló korú berendezés, ami hasonló időbe elromlik, akkor a következőt már a "végleges" elromlás előtt érdemes gyógyító kezekre adni.
Statisztika órán regéltek valamit a mintavételezés sűrűségéről, és a tapasztalatról, ugye?
Idézet: didyman - Dátum: 2011. 01. 17. 23:40
Bezony, FSP a lelkem. A kondiból még van odébb is, de azon nyoma sincs ilyesminek. Alaklomadtán majd cserére kerülhet az is, a megfelelő mennyiség lett beszerezve.

Elküldve: 2011. 01. 18. 07:20
Idézet: csozsi - Dátum: 2011. 01. 18. 00:47

Ezmár valóban nem lesz megelőzés.
A Tervszerű Megelőző Karbantartást olyankor lehet elvégezni, amikor a tapasztalati úton gyűjtött meghibásodási idő előtt felújítjuk a berendezést.
Tehát, ha adott két, hasonló korú berendezés, ami hasonló időbe elromlik, akkor a következőt már a "végleges" elromlás előtt érdemes gyógyító kezekre adni.
Statisztika órán regéltek valamit a mintavételezés sűrűségéről, és a tapasztalatról, ugye?
Bezony, FSP a lelkem. A kondiból még van odébb is, de azon nyoma sincs ilyesminek. Alaklomadtán majd cserére kerülhet az is, a megfelelő mennyiség lett beszerezve.

Mer azok 330uF/25V-osak, és más a doboz alakja is, vagyis jobban sikerültek. Érdemes cserélni őket, de ami sokkal fontosabb: A primer oldali puffer (Capxon az is, ugye?). 100uF/400V-ra cseréld. Ez el szokta hagyni egyik lábát belül, amitől letérdel a PWM vezérlő. Aztán, ha már ott vagy, a 22uF-osat is cseréld ki

(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2011. 01. 18. 08:20
Idézet: didyman - Dátum: 2011. 01. 18. 07:20

A jobb oldali 2 az 1000 uF 10v, a bal oldali 2 az 470uF 25v. Ez utóbbiból van odébb hibátlan. Yageo nevű lett a pótlás azonos értékekben. Húzzanak le ezek is ennyi időt, akkor rendben leszünk. Gyaníthatóan addigra lecserélődik a monitor, mint ahogy ezt is kinőtte már más.
Elküldve: 2011. 01. 18. 08:24
Idézet: csozsi - Dátum: 2011. 01. 18. 08:20
A primer pufi nem fogja kihúzni. És vele el fog dögleni a PWM is, ami többe kerül, mint pár kondi.
Elküldve: 2011. 01. 24. 14:30
Idézet: mrpotter - Dátum: 2010. 12. 26. 11:42
Vettem egy ASUS K52JE-EX232D tipusu laptopot. (http://ipon.hu/websh..._ex232d/164335) 64bites win7 ultimate-et tettem fel rá. A bajom az az, hogy ha elinditok egy nagyobb programot, akkor a laptop megáll, meg sem mozdul... a billentyűzet és az egér nem reagálnak... ezt "csinálja" kb 30mp-1percig aztán minden jó és szép, működik tovább... Majd gondol egyet és újra csinálja. Találkozott már vki ilyesmivel? Mi lehet a gond? WIN7 hiba? Memória? Vinyó?
Válaszokat előre is köszönöm!
Mr. Potter
Hali!
Ugyan az a laptop, ugyan az a gond. Asus support fórumon is van topik róla, úgy tűnik az egész széria ezt csinálja, megoldást még nem találtam.
Viszont észrevettem, hogy az enyém CSAK akkor csinálja, ha töltőre van dugva (mindegy, hogy van-e benne akksi vagy nincs). Viszont erről sehol nem találtam említést, leellenőriznéd, hogy a tiéd is csak töltővel csinálja-e?
Elküldve: 2011. 01. 25. 17:02
Idézet: f_you - Dátum: 2011. 01. 24. 14:30
Ugyan az a laptop, ugyan az a gond. Asus support fórumon is van topik róla, úgy tűnik az egész széria ezt csinálja, megoldást még nem találtam.
Viszont észrevettem, hogy az enyém CSAK akkor csinálja, ha töltőre van dugva (mindegy, hogy van-e benne akksi vagy nincs). Viszont erről sehol nem találtam említést, leellenőriznéd, hogy a tiéd is csak töltővel csinálja-e?
UPDATE: Asus support visszaírt, tudnak a problémáról, a mérnökök dolgoznak rajta, valószínűleg alaplap csere lesz, küldjem el a laptopot szervizelni: http://www.asus.hu/rma' class='bbc_url' title='Külső link' rel='nofollow external'> http://www.asus.hu/rma
"Dear Valued Customer,
We are aware of the problem and the engineers found the solution for it, if this problem arises on this model. The solution most likely will be motherboard replace and the notebook should be sent into service for repair on our website http://www.asus.hu/rma .
Best regards,
Marjovszki Péter"
Elküldve: 2011. 01. 27. 09:50
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s
Elküldve: 2011. 01. 27. 12:13
Idézet: StSanya - Dátum: 2011. 01. 27. 09:50
ubuntu (installer), knoppix, system rescue cd...
kb. ebben a sorrendben
Elküldve: 2011. 02. 04. 11:00
Van egy öreg notebookom (ASUS A6U, 2006), amihez kb. fél éve vásároltam egy új, gyári akkumulátort. Ezzel ment is rendesen, legalább 2 órát.
Nemrég elkövettem azt a hibát(?), hogy hibernált állapotban csomagoltam el a táskájába, tehát nem volt töltőn. Úgy alakult, hogy 3 hétig nem volt szükségem a gépre, és most amikor elővettem teljesen le volt merülve az akkumulátor és hiába dugom rá a töltőt, nem töltődik.
A töltést jelző piros led elkezd világítani, 2-3 másodperc múlva azonban kialszik. Most már több mint 24 órája töltőn van, annyi a különbség az első töltési próbálkozáshoz képest, hogy most 12 másodperc múlva alszik ki a led. Viszont az akkumulátor nem töltődik, sem a gép kikakpcsolt állapotában, sem bekapcsolva, használat közben.
Mit lehetne tenni, hogy feléledjen az akkumulátor?
Nem ismerem jól az akkumulátorok lelkivilágát, de az biztos, hogy nem így hirtelen szoktak kímúlni, legalábbis a gyári akksi az szép fokozatosan ment tönkre. És hát nem volt tűl olcsó dolog ez az új (16000+ Ft).
Elküldve: 2011. 02. 04. 12:16
Idézet: Chase - Dátum: 2011. 02. 04. 11:00
Van egy öreg notebookom (ASUS A6U, 2006), amihez kb. fél éve vásároltam egy új, gyári akkumulátort. Ezzel ment is rendesen, legalább 2 órát.
Nemrég elkövettem azt a hibát(?), hogy hibernált állapotban csomagoltam el a táskájába, tehát nem volt töltőn. Úgy alakult, hogy 3 hétig nem volt szükségem a gépre, és most amikor elővettem teljesen le volt merülve az akkumulátor és hiába dugom rá a töltőt, nem töltődik.
A töltést jelző piros led elkezd világítani, 2-3 másodperc múlva azonban kialszik. Most már több mint 24 órája töltőn van, annyi a különbség az első töltési próbálkozáshoz képest, hogy most 12 másodperc múlva alszik ki a led. Viszont az akkumulátor nem töltődik, sem a gép kikakpcsolt állapotában, sem bekapcsolva, használat közben.
Nem ismerem jól az akkumulátorok lelkivilágát, de az biztos, hogy nem így hirtelen szoktak kímúlni, legalábbis a gyári akksi az szép fokozatosan ment tönkre. És hát nem volt tűl olcsó dolog ez az új (16000+ Ft).
Szia,
Valszeg buktál 16k+ pénzt.
A Li-ion akksik nem bírják, ha nagyon lemerülnek. Ezért az elektronika nem is engedi egy bizonyos szint alá merülni, legalábbis a fogyasztót lekapcsolja róla. Viszont közben is merül egy kicsit folyamatosan, mindig, ezért ha tökig merítetted és utána elraktad hetekre, akkor simán lemerülhetett olyan szintre, hogy bukó a téma.
Kb. fél éve vetted, úgyhogy sürgősen nézd meg, hogy garos-e még, ugyanis ezekre fél év garit szoktak vállalni. Ha garos, akkor megpróbálhatod legariztatni.
Elküldve: 2011. 02. 04. 12:24
Elküldve: 2011. 02. 04. 18:49
Idézet: Chase - Dátum: 2011. 02. 04. 11:00
Nem hibáztál, a hibernálásban a gép ki van kapcsolva ugyanúgy, mintha leállítottad volna. A notesz vélhetően elég sok áramot szivárogtat ahhoz, hogy az akkut mélykisülésbe vigye (az elektronika ha le is választja, az nem mindig tökéletes, bár 3 hét azért nem kéne ennyire sok legyen), ettől pedig a cella beszarik elég hirtelen

Elküldve: 2011. 02. 04. 20:34

Van a BIOS-ában akku-ellenőrző menüpont, de az nem segített rajta. Egyenlőre hagyom a töltőn még pár napig és reménykedek… aztán megyek a boltba újért

Szerkesztette: Chase 2011. 02. 04. 20:36 -kor
Elküldve: 2011. 02. 07. 11:59
Egy notebook kijelzőjénél tapasztaltam az alábbi hibát, szerintetek mi okozhatja?
VGA kimeneten jó a kép, csak a saját tft-jén ilyen:
Kép1
Kép2
Ha esetleg nem látszana, olyan, mintha csak minden második függőleges oszlop lenne megjelenítve, mintha interlaced lenne a kép vagy ilyesmi. Ha natív felbontásban használnám (1680x1050) akkor olvashatatlan minden felirat
Valamint, néha piros tónusúvá válik a kép, majd ez megszűnik (illetve ezt egy restart megoldja)
most egy ideje normális a kép (piros tónus nincs, a pixelek is jók natív felbontásban is), de gondolom ez idővel elmúlik