HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#3541 Felhasználó inaktív   eelegendo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2014. 09. 08. 13:20

Sziasztok,

Egy HP Pavilion DV5 gépbe szeretnék több memóriát venni. Szerintem nem rossz kis gép, eléggé melegszik ugyan, de ha bele tudnék építeni 8gb ramot sokat gyorsítana rajta. Magyarán megérné áldozni rá, jó lesz még egy ideig :)
Jelenleg 2+1 gb ram található benne. A 4gb-os modulok elég horror áron kaphatóak. Mivel eleve aszimmetrikus a memória elosztása, lehetséges 1db 4 gigás modult beraknom a másik mellé (4+2)?

A ram modulok kompatibilisek gyártók között? Tehát, ha veszek egy 200 Pin DDR2-800 PC2-6400-as rammodult (pl. ezt), akkor azt gond nélkül beépíthetem vagy csak bizonyos típusok lesznek jók a számomra?
Esetleg tudnátok ajánlani olyan helyet, ahol meg tudnám venni (megbízható, olcsó, stb.), akár használtan is érdekelne.

Nagyon köszönöm a segítséget.

#3542 Felhasználó inaktív   Euro Glass 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 09. 08. 14:17

Idézet: eelegendo - Dátum: 2014. 09. 08. 14:20

Sziasztok,

Egy HP Pavilion DV5 gépbe szeretnék több memóriát venni. Szerintem nem rossz kis gép, eléggé melegszik ugyan, de ha bele tudnék építeni 8gb ramot sokat gyorsítana rajta. Magyarán megérné áldozni rá, jó lesz még egy ideig :)
Jelenleg 2+1 gb ram található benne. A 4gb-os modulok elég horror áron kaphatóak. Mivel eleve aszimmetrikus a memória elosztása, lehetséges 1db 4 gigás modult beraknom a másik mellé (4+2)?

A ram modulok kompatibilisek gyártók között? Tehát, ha veszek egy 200 Pin DDR2-800 PC2-6400-as rammodult (pl. ezt), akkor azt gond nélkül beépíthetem vagy csak bizonyos típusok lesznek jók a számomra?
Esetleg tudnátok ajánlani olyan helyet, ahol meg tudnám venni (megbízható, olcsó, stb.), akár használtan is érdekelne.

Nagyon köszönöm a segítséget.

A RAM-ok fejlődésével egyre inkább elveszti a jelentőségét a gyártó.. Illetve a gyártónkénti inkompatibilitás kérdése.

Jó tudni azonban , hogy amíg ELVILEG, már SD ramoknál sem volt jelentősége a gyártónak, ugyanakkor viszont a GYAKORLATBAN, mégsem működik közre
együtt még azonos gyártó eltérő ÓRAJELŰ ramja egyazon gépben másik BANKban. (Természetesen itt végig hibátlan modulokról és hibátlan BANKokról beszélek)

DDR1 moduloktól felfelé pedig tovább bonyolítja a helyzetet a DUAL-ban való működés.
Még egyazon gyártó eltérő órajelű vagy méretű moduljai SEM működnek DUALban, bár SINGLE channel-ben "elvileg" minden esetben működniük "kéne"..

A gyakorlatban viszont sajnos, mégis találkoztam már olyan DDR1 konfigurációkkal, ahol a külön-külön hibátlan és azonos méretű és órajelű, de más gyártótól származó modulok SEM működtek megfelelően (értds: EGYÁLTALÁN NEM !) a -hangsúlyozom- HIBÁTLAN BANK-okban.

Ugyanez a helyzet a DDR2-nél is, valamelyest javult ugyan a helyzet, ritkábbak az inkompatibilitási problémák , garantálni, viszont csak a próba és az akkurátus RAMteszt tudja végül a kérdéskört.

#3543 Felhasználó inaktív   eelegendo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 09. 08. 17:05

Köszönöm a választ. Magyarán nem tudom, hogy működik-e csak, ha kipróbálom.
Szerinted egy 4 és egy 2 gb-os modul elmenne egymás mellett?

#3544 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 08. 18:26

Idézet: eelegendo - Dátum: 2014. 09. 08. 14:20

Sziasztok,

Egy HP Pavilion DV5 gépbe szeretnék több memóriát venni.

Nem tudom mire használod, és hogy mire kellene neked 8g, de a 3-hoz képest a 6 GB is bőven előrelépés lenne. Így is drága, de nem annyira. Szerintem ha beviszed a boltba akkor valszeg segítenek kipróbálni 2+4 felállással (általában az egyik modul könnyen elérhető, bár ezt a típust nem ismerem).

A másik tippem: ha neten rendeled (távollevők közötti ingyonbingyom), akkor 8 (vagy már 14?) napon belül simán visszaküldheted a terméket és akár indoklás nélkül is elállhatsz a vásárlástól. Viszont ez a bolttal kibaszás, szóval én inkább rákérdeznék rendelés előtt, hogy adott notiban megy-e szerintük, és ha nem akkor mit javasolnak. Meg persze memtest menjen rajta rendesen.

Más: ha HDD-t használsz akkor valszeg egy SSD többet dobna a gépenm mint akármennyi RAM (már ha nem swap-pel sokat).

update: a rendeléses elállásosnak nézz utána azért más helyen is, nehogy az én hülyeségem miatt égesd meg magad.

Szerkesztette: xclusiv 2014. 09. 08. 18:27 -kor

#3545 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 08. 19:15

Idézet: eelegendo - Dátum: 2014. 09. 08. 18:05

Köszönöm a választ. Magyarán nem tudom, hogy működik-e csak, ha kipróbálom.
Szerinted egy 4 és egy 2 gb-os modul elmenne egymás mellett?

Hmmm, jó drágák máshol ezek a DDR2-es RAM-ok. Ha tényleg annyi az, amit linkeltél, én megpróbálnám...

Amúgy valóban 14 nap van netes rendelés esetén, hogy visszaküldd, s a boltnak is 14 napja, hogy az árát visszaadja.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3546 Felhasználó inaktív   eelegendo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 09. 10. 19:06

Köszönöm a válaszokat.

#3547 Felhasználó inaktív   szadika88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 10. 16. 12:28

Helló!
Segítséget szeretnék kérni!

HP Pavilion 15-ös laptoppal van gondom, Windows 8 volt rajta és most nem indul el.

Néha: Bejön a HP logo és egyből alatta a "Felkészülés az automatikus javításra", aztán diagnosztizál, lemezhibák kijavítása, utána pedig megjelenik kék háttéren:

A Számítógép javításrara szorul, egy szükséges eszköz nincs csatlakoztatva vagy nem érhető el.
Hibakód: 0xc0000185
Ajánlja az f8-at esc-et de nem reagál

Néha egyből fekete háttéren: "A Windows indítása nem sikerült" Oka: hardver- vagy szoftverváltozás.
Fájl: \efi\mirrosoft\boot\bcd
Állapot: 0xc0000185
The boot configuration data for your pc is missing or contains errors.
Ajánlja az entert oprendszer kiválasztásához és az esc-et az uefi vezérlőprogram beállitásaihoz, de egyikre sem reagál.

Recovery lemezt nem adtak hozzá, boot menüt pedig nem tudom behozni. Pendriveról vagy DVD-ről meg sem próbál bootolni.

Valaki esetleg találkozott már ilyen problémával? Mi lehet a megoldás?
Előre is köszönöm!

#3548 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 10. 16. 14:14

Idézet: szadika88 - Dátum: 2014. 10. 16. 13:28

Pendriveról vagy DVD-ről meg sem próbál bootolni.

Előre is köszönöm!

Amíg nem tudod bebootolni, hogy a memória jóe, vagy valami CDről futó Linuxos cuccal próbálgatni a vasat, addig nehéz lesz.
Make love not Wor.

#3549 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 10. 16. 14:54

Idézet: szadika88 - Dátum: 2014. 10. 16. 13:28

Helló!
Segítséget szeretnék kérni!

HP Pavilion 15-ös laptoppal van gondom, Windows 8 volt rajta és most nem indul el.

Néha: Bejön a HP logo és egyből alatta a "Felkészülés az automatikus javításra", aztán diagnosztizál, lemezhibák kijavítása, utána pedig megjelenik kék háttéren:

A Számítógép javításrara szorul, egy szükséges eszköz nincs csatlakoztatva vagy nem érhető el.
Hibakód: 0xc0000185
Ajánlja az f8-at esc-et de nem reagál

Néha egyből fekete háttéren: "A Windows indítása nem sikerült" Oka: hardver- vagy szoftverváltozás.
Fájl: \efi\mirrosoft\boot\bcd
Állapot: 0xc0000185
The boot configuration data for your pc is missing or contains errors.
Ajánlja az entert oprendszer kiválasztásához és az esc-et az uefi vezérlőprogram beállitásaihoz, de egyikre sem reagál.

Recovery lemezt nem adtak hozzá, boot menüt pedig nem tudom behozni. Pendriveról vagy DVD-ről meg sem próbál bootolni.

Előre is köszönöm!

Setup F2, boot menü F10 vagy F12 asszem, esetleg F9.

#3550 Felhasználó inaktív   szadika88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 10. 16. 15:19

Köszi a válaszokat.

Az a CDről futó Linuxos cucc mi lenne? Arról, hogyan tudnám bootoltatni?

Boot menü egyik gombbal sem jön be, bármikor is nyomkodom.

Mostmár hiányzó vagy hibás .ddl-eket meg krnl.exe-t is ír néha különböző hibakódokkal.

#3551 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 10. 16. 16:48

Töltsd le a gépkönyvét és nézd meg, hogyan lehet a Cmos setupba belépni. Ebben tudod beállítani, h az elsődleges boot eszköz az USB eszköz legyen.
Innen már ízlés dolga, h milyen eszközt használsz.
A HiRens CD-t jónak találtam.

#3552 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 10. 16. 17:00

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 10. 16. 17:48

Innen már ízlés dolga, h milyen eszközt használsz.
A HiRens CD-t jónak találtam.

Adott esetben melyik részével kellene és mit csinálni?
Make love not Wor.

#3553 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 10. 16. 17:36

Idézet: Jahno - Dátum: 2014. 10. 16. 17:00

Adott esetben melyik részével kellene és mit csinálni?

Elsődlegesen egy boot CD.
Másodlagosan tele van diagnosztikai és helyreállító programocskákkal.
Nem ismerem azt a konstrukciót amelyben létrehoztak a HDD-n egy rejtett partíciót amelyről az első indításkor feltelepül egy, a júzerek számára látható és használható rendszer.
És amelyről elvileg a későbbiekben full szervizelhető a masinka.
Feltételezem, h egy ilyen konstrukció molyosodott meg.
Ha jól gondolom, akkor a tudásom addig terjed, h valószínűleg tudok (egy másik USB eszközre) adatmentést csinálni és alapállapotba hozni a beépített HDD-t (SDD-t).
Majd egy új rendszert telepíteni.
És feltételezem, h jobb tudással újra létre lehet hozni az eredeti konstrukciót is (vagy meg lehet javítani a régit). Persze csak akkor, ha nem hardver hiba okozza a gondot.

#3554 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 10. 16. 17:50

Idézet: szadika88 - Dátum: 2014. 10. 16. 16:19

Köszi a válaszokat.

Boot menü egyik gombbal sem jön be, bármikor is nyomkodom.

Mostmár hiányzó vagy hibás .ddl-eket meg krnl.exe-t is ír néha különböző hibakódokkal.

HP laptopnál talán ESC gomb, s így jön elő a BIOS-ba lépés vagy Boot meghajtó választás lehetősége...

Én minden előtt megnézném HardDisk Sentinel-el, mert ha a merevlemezed van elszállva akkor csak fölöslegesen melózol vele... Akkor nincs más hátra, mint gariztatás, vagy HDD kiszerelés, s egy új beszerelés. Esetleg más gépen adatmentés róla.

Ha viszont jó a HDD, akkor lehet próbálkozni, file rendszer javítás, win javító telepítés, ilyesmikkel..

HardDisk Sentinel DOS-os verziója elérhető ITT Lehet választani, van CD ISO, meg USB-ről indulós készítő stb...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3555 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 10. 17. 16:44

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 10. 16. 18:36

És feltételezem, h jobb tudással újra létre lehet hozni az eredeti konstrukciót is (vagy meg lehet javítani a régit). Persze csak akkor, ha nem hardver hiba okozza a gondot.

Pont ehhez nem kell a jobb tudás, ha meg van a helyreállító CD. Bár előtte is érdemes vasteszteket csinálni, ez lett volna a kérdés, hogy Hirenben merre van, mert mindenki írja én meg nem értem hozzá.

Ezért mondom a saját módszerem, persze biztos van más is...
Make love not Wor.

#3556 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 10. 17. 16:49

Idézet: szadika88 - Dátum: 2014. 10. 16. 16:19

Elvileg tudod, de ha eddig nem bootol, akkor ennek ugyanaz az előfeltétele.

Eleve egy grafikus felület, meg kell nézni mennyire indul el, esik szét, vagy nem esik szét, aztán egy parancsos ablakot keress benne, opciósan csak beírod, hogy "glxgears", az egyszerű forgós grafikával meghajtja a VGA-t. Kicsit olvass utána melyiket honnan lehet letölteni, meg ilyesmik. Ha hálókábel van beledugva, akkor rögtön netezni is lehet róla.

Pld.

Fedora: http://fedoraproject.org/hu/get-fedora
Knoppix: http://www.knopper.n...s/index-en.html
Debian: https://www.debian.org/CD/live/
Zsuzsi: http://software.opensuse.org/131/en

Meg ahány nép a naptárban, lesz ami esetleg VGA miatt nem indul el, nem ismeri fel, akkor jön a másik. Esetleg többet is összeszedhetsz, ebből kiderül műxik-e a gép, vagy valami.
Make love not Wor.

#3557 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 10. 17. 17:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2014. 10. 17. 16:44

Pont ehhez nem kell a jobb tudás, ha meg van a helyreállító CD. Bár előtte is érdemes vasteszteket csinálni, ez lett volna a kérdés, hogy Hirenben merre van, mert mindenki írja én meg nem értem hozzá.

Ezért mondom a saját módszerem, persze biztos van más is...

Ha megvan.
Menürendszerben csoportosítva vannak a különféle programok.
Jó kis összeállítás.

Szerkesztette: Gyula2222 2014. 10. 17. 17:40 -kor

#3558 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 10. 17. 18:11

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 10. 17. 18:37

Ha megvan.
Menürendszerben csoportosítva vannak a különféle programok.
Jó kis összeállítás.

Van benne olyan, mint itt említett glxgears, ami pld. meghajtja a VGA-t?
Make love not Wor.

#3559 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 10. 17. 18:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2014. 10. 17. 18:11

Van benne olyan, mint itt említett glxgears, ami pld. meghajtja a VGA-t?

Komplett diagnosztikai készlet van benne.
Nem jegyeztem meg a program neveket.
És talán emlékszel rá, h én célirányosan HDD-k buherálására használtam.
A lemezt direkt bedöglött gépek diagnosztizálására és rendbetételéhez állították össze.
A jó referenciák alapján választottam ezt és nem csalódtam benne.
Szerintem érdemes rászánnod egy órát arra, h belenézz (letöltés, kiírás, indítás).

Szerkesztette: Gyula2222 2014. 10. 17. 18:40 -kor

#3560 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 10. 17. 19:24

Nincs, és hülye vagy hozzá.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első