HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#1541 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 16. 21:01

Idézet: xclusiv - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 20:13

nem erről van szó. De azt hiszem egyetértünk, hogy a szabályok (nem csak a kresz, de az is) jelentős része baromság.

Aki egyetért azzal, hogy a KRESZ nagy része baromság, az marha gyorsan nézzen magába! (nem kioktatás, csupán jótanács). Tudod az a rengeteg, közúti balesetben életét vesztett emberke 90%-a azt gondolta, hogy baromság, akkor miért is tartsam be? Hát ezért! Addig kell betartani, amíg van mit.
Mielőtt azzal jönnél, vagy bárki más, hogy mert te aztán mindig szabályosan közlekedsz mi? Elmondom, hogy nem, de megpróbálok, és eszembe nem jut azt gondolni, hogy bármi is baromság lenne a közlekedés szabályaira vonatkozólag. Régen én is csináltam sok komoly szabálysértést, baj nem lett belőle, ma már mégse teszem. Nincs azzal semmi baj, ha 150-el mész a pályán, mert egy jó kocsival miért ne, persze ezt is csak addig, míg nem lesz egy első defekt, aztán pá....

A kanyarra visszatérve. Azok a 30-40-es táblák nem véletlen vannak kint, általában éles, beláthatatlan kanyarba helyezik ki őket. Egyszer majdnem sikerült el&asznom egy nénit, mert pont ott jutott eszébe átmenni az úton, ahova érkeztem a kanyarból, persze nem az előírt seb.-el mentem. Gondolj azért ezekre is, mikor ilyen helyeken autókázol. Nem ér annyit a száguldás, hogy bajba keveredj.

Persze ahogy gondolod, mondom, csak jótanács. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1542 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 21:13

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 22:01

Aki egyetért azzal, hogy a KRESZ nagy része baromság, az marha gyorsan nézzen magába! (nem kioktatás, csupán jótanács). Tudod az a rengeteg, közúti balesetben életét vesztett emberke 90%-a azt gondolta, hogy baromság, akkor miért is tartsam be? Hát ezért! Addig kell betartani, amíg van mit.

Szerintem is van benne jópár nem teljesen ésszerű dolog, de attól még betartom.

Tartsuk meg a különbséget! ;)

#1543 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 21:24

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 22:13

Szerintem is van benne jópár nem teljesen ésszerű dolog, de attól még betartom.

Tartsuk meg a különbséget! ;)

Értem én mit mondasz, de itt a "nagy része baromság"-ról volt szó, nem arról, hogy van benne pár ésszerűtlen dolog. Biztos van, ezt aláírom, ahogy azt is, hogy azok az ésszerűtlen dolgok (legalábbis nekünk úgy tűnik), nem véletlen kerültek be a többi közé. :confused:

:)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1544 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 21:27

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 22:24

Értem én mit mondasz, de itt a "nagy része baromság"-ról volt szó, nem arról, hogy van benne pár ésszerűtlen dolog. Biztos van, ezt aláírom, ahogy azt is, hogy azok az ésszerűtlen dolgok (legalábbis nekünk úgy tűnik), nem véletlen kerültek be a többi közé. :confused:

Hátttööö... ja. :D

Őszintén: a jobbkézszabály helyett nem logikusabb lenne a bal? :think: :)

#1545 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 21:45

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 22:27

Há' mosmá' mindegy, változtatni már nem lehet.

Talán azért nem lenne logikusabb a balkézszabály, mert akkor van köztetek egy forgalmi sáv.
Gondolkoztál már ma?

#1546 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 21:47

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 22:45

Talán azért nem lenne logikusabb a balkézszabály, mert akkor van köztetek egy forgalmi sáv.

Na igen, de ez még a balra tartsból maradt meg, gondolom az ihletője szerint is fordítva lenne.

Egyébként egyiket sem látom sokkal hasznosabbnak a másiknál. :think:

#1547 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 22:03

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 22:27

Ha így belegondolok, nem is tudom. Talán az lenne a legjobb mindenkinek, ha megszüntetnék ezt a szabályt, és megfelelően letábláznák a kereszteződéseket. ;)

Szerkesztette: Lauda 2005. 06. 16. 22:04 -kor

#1548 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 22:06

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 22:45

Egy forgalmi sáv mindenképp van köztetek. A jelenlegi szerint keresztben, ha balkézszabály lenne, akkor meg veled párhuzamosan. :respect:

#1549 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 22:07

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 23:03

Ha így belegondolok, nem is tudom. Talán az lenne a legjobb mindenkinek, ha megszüntetnék ezt a szabályt, és megfelelően letábláznák a kereszteződéseket. ;)

Csak abból a logikából indultam ki, hogy balra tartshoz jobbkéz, akkor jobbra tartshoz balkéz passzol. ;)

Igazad van. De azért Budapesten ez meglehetősen költséges lenne.

#1550 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 22:15

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 23:06

Egy forgalmi sáv mindenképp van köztetek. A jelenlegi szerint keresztben, ha balkézszabály lenne, akkor meg veled párhuzamosan. :respect:

Nekem akkoris szimpatikusabb a mostani, mert legalább az útnak azon a szélén vagyok, ahonnan érkezik az az autó, akinek elsőbbséget kell adnom.

Ha még lenne közöttünk egy sáv...

Na meg akkor jönne a probléma, hogy én megadom neki az elsőbbséget, de ő belátja-e a kereszteződést. Látja-e, hogy jöhet a szembejövő sávtól nyugodtan?
Gondolkoztál már ma?

#1551 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 22:22

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 23:07

Csak abból a logikából indultam ki, hogy balra tartshoz jobbkéz, akkor jobbra tartshoz balkéz passzol. ;)

Igazából nem gondolkodtam még rajt, hogy miért jobb, és miért nem bal, vagy fordítva. Én per pillanat nem látok különbséget köztük, hogy a balról jövőknek, vagy a jobbról jövőknek adok-e elsőbbséget. De most kíváncsi lettem, megkérdezek pár szakmabeli emberkét mi a véleménye a dologról, miért lehet ez így.

Költséges lenne ez tény. Csak azért gondolom, hogy jobb lenne, mert úgy van az autós előtt egy erkölcsi akadály (ahogy pl. a fénysorompó is), ami azért felhívja a figyelmét, hogy itt valami teendője lesz. Viszont a jelenlegi rendszerben elég gyakran előfordul, hogy mindenféle körültekintés nélkül átszaggatnak a kereszteződésen. Velem is volt nemegyszer, hogy csak az utolsó pillanatban kaptam észbe, elgondolkodtam, vagy a franc tudja mi lehetett. Azért egy ilyen táblára már felkapja a fejét az ember. ;)

#1552 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 22:33

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 23:15

Na meg akkor jönne a probléma, hogy én megadom neki az elsőbbséget, de ő belátja-e a kereszteződést. Látja-e, hogy jöhet a szembejövő sávtól nyugodtan?

Ha jól értem, akkor a velem szemből érkezőkre gondoltál. Viszont nincs ővelük semmi baj, mert akinek én adok elsőbbséget,(tehát a balról jövőnek), annak meg elsőbbséget kell adni a neki balról érkezőnek (aki velem szembe jön). Ebben az esetben ha a velem szembejövőnek nem jön balról senki, akkor ő megy elsőnek, majd a nekem balról jövő, utána pedig én.

(lepihizek, korán kell kelnem ;) )

#1553 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 22:36

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 23:33

Ha jól értem, akkor a velem szemből érkezőkre gondoltál. Viszont nincs ővelük semmi baj, mert akinek én adok elsőbbséget,(tehát a balról jövőnek), annak meg elsőbbséget kell adni a neki balról érkezőnek (aki velem szembe jön). Ebben az esetben ha a velem szembejövőnek nem jön balról senki, akkor ő megy elsőnek, majd a nekem balról jövő, utána pedig én.

(lepihizek, korán kell kelnem ;) )

Jogos...
Gondolkoztál már ma?

#1554 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 00:08

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 23:03

Angolok megoldották: körforgalom :D
Ciciman is on borda

#1555 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 17. 06:00

Magyarok is.  Táblázzunk be mindent. Utána lehet közölni, hogy a táblák úgyis baromság, nem érdemes betartani. És megvan a körforgalom. :)

#1556 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 06:04

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 23:15

Nekem akkoris szimpatikusabb a mostani, mert legalább az útnak azon a szélén vagyok, ahonnan érkezik az az autó, akinek elsőbbséget kell adnom.

Akkor lenne esély, hogy megadd neki.

Idézet

Épp a mostani helyzetben nehéz belátni a jobbkezes kereszteződéseket.
Jobbkézszabályt általában a kisforgalmú(nak titulált), viszonylag keskeny utcáknál találhatunk városban.
A házak jórészt kiérnek a sarokig, jobbra nehezebb ellátni, mint balra.

#1557 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 06:24

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 22:07

Körforgalomnál nálunk a balkéz szabály jobb lenne.
Gondold meg, mi van ha ül valaki az anyós ülésen, hogy nézel keresztül rajta? (persze hacsak nem utálod :D)

Szerkesztette: mocsi 2005. 06. 17. 06:25 -kor

Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#1558 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 10:09

jut eszembe: románoknál nincsen jobbra tarts? mármint a lassabb járművekre vonatkoztatva: akárhányszor itt, Szegeden egy teherautó tartja föl folyamatosan (tehát nem azért sorol be, mert a következő kereszteződésnél balra kell fordulnia) a forgalmat a belső sávban, az mindig román:(

magyar, török, bolgár kamionos tud haladni a külső sávban, egy román akár az egész városon végigcammog a belsőben...

#1559 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 10:24

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 21:01

Mielőtt azzal jönnél, vagy bárki más, hogy mert te aztán mindig szabályosan közlekedsz mi? Elmondom, hogy nem, de megpróbálok, és eszembe nem jut azt gondolni, hogy bármi is baromság lenne a közlekedés szabályaira vonatkozólag. Régen én is csináltam sok komoly szabálysértést, baj nem lett belőle, ma már mégse teszem. Nincs azzal semmi baj, ha 150-el mész a pályán, mert egy jó kocsival miért ne, persze ezt is csak addig, míg nem lesz egy első defekt, aztán pá....

A kanyarra visszatérve. Azok a 30-40-es táblák nem véletlen vannak kint, általában éles, beláthatatlan kanyarba helyezik ki őket. Egyszer majdnem sikerült el&asznom egy nénit, mert pont ott jutott eszébe átmenni az úton, ahova érkeztem a kanyarból, persze nem az előírt seb.-el mentem. Gondolj azért ezekre is, mikor ilyen helyeken autókázol. Nem ér annyit a száguldás, hogy bajba keveredj.

Persze ahogy gondolod, mondom, csak jótanács. :)

Nem azt mondtam, hogy nagy része marhaság, hanem jelentős részről beszéltem. És - bár nem írtam -nem az elméletre gondoltam, hanem a gyakorlati megvalósításra. Jelentős rész alatt pedig azt értettem, hogy nem elszórtan, néha-néha van valami szarul megoldva hanem ez tömegesen fordul elő.

Ennyit a magyarázkodásról. Meg kaptok képet egy balkanyarról.

Csatolt fájl:

#1560 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 10:26

Én most kezdtem el a jogsit, remélem ilyen gyorshajtó, szabályokat semmibevevő őrültekkel nem fogok találkozni. Ha igen kiszállok és beverem a pofáját. ;)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.