HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 01. 08:16

Idézet: Gurgula - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 20:15

Üdv!
Egy pár kérdésem volna a következő esettel kapcsolatban:
40GB seagate
Szórakoztam a partícionáló programokkal meg hasonlókkal, és szépen el is varázsoltam néhány giga fontos anyagot.
Amikor rájöttem, még párszor próbálkoztam, ide oda image meg minden, aztán getdataback. Visszaállítás közben kiírja hogy van néhány rossz szektor. Eddig ezek nem voltak, úgyhogy gondoltam a sok szarakodás a partíciókkal(talán egyszer egy műveletnél ki is kapcsoltam , de már nem mernék megesküdni rá) okozhatta. Amikor megvan minden, fdisk fat32 format, aztán scandisk. Ez utobbi abban a pillanatban ahogy elkezdi a felületellenőrzés jönne kiírja hogy rossz szektor, nem megy tovább és nem is tudja kijavítani.
Leellenőrzöm a seatools összes tesztjével, semmi hiba.
Zérózom a discwisardal. 2-3 óra utána ugyanaz az eredmény a scandiskkel. Ekkor kezd rosszabbá válni a hangulatom. Másnap megint egy zéró úgy, hogy kikapcsolom az alaplab bootsector védelmét. Most tovább tart a dolog 4-5 óra és utána megjavult minden.

Furcsaság: Amikor először teljes zerofillt csináltam nem jelzett be az alaplap, pedig kéne ha a bootsectort is piszkálom.
Akkor sem szólt amikor csak kifejezetten az első 65 szektort nulláztam.
Ezenkívül az alaplapi energiagazd miatt párszor az első esetben megszakadt a folyamat amíg meg nem nyomtam egy gombot. Ezt is kikapcsoltam a második esetben.

Kérdéseim: A vírusvédelem és a folyamat megszakítása miatt nem sikerült elsőre, vagy van hogy normál esetben is csak többedszerre sikerül?

Mi a különbség a különböző nullázóprogik között?

Olvastam itt az ibm féle dft 3.01 ről(amit egyébként nem sikerült sehonnan sem leszednem), és hogy abban van vaéami repair funkció a nullázás mellett ami szintén sokáig tart. Ez mikor jó, és mi ez pontosan?

Miért nem szólt az alaplapi védelem ha tényleg matatva lett a bootsector?

UI.:Kicsit hosszúra nyúlott de az elmúlt 3 nap kínlódás után után már csak leírtam. :rolleyes:

Itt idézem a kérdéseimet, amik egyenlőre csak részlegesen lettek megválaszolva.
És akkor még egy bónusz:
Mi a különbség a hdtune felületellenőrzés között, meg a többi gyári felöletellenőrzés között?
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#122 Felhasználó inaktív   Meridabigyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 08:39

Idézet: Gurgula - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 9:16

Mi a különbség a hdtune felületellenőrzés között, meg a többi gyári felöletellenőrzés között?

Az eredményt tekintve semmi...önnmagában egyik sem nyújt 100%-os megbizhatóságú eredményt. Logkusan kombinálva lesz az eredmény megbízható...mélyformázás->full teszt->felületellenőrzés->telemásolás->majd visszaolvasás->felületellenőrzés->stb. (pl. ez egy folyamat, amit nem tudsz egy progival elvégezni megbízható eredménnyel)
Megjegyezném, hogy a sérült adathordozókról történő adathelyreállítás nem azt jelenti, hogy mindenféle letölthető progit ismer az ember...többnyire alacsony szinten folyik a HDD és gép közti kommunikáció (még a BIOS sem szól bele)...az alaplapod viselkedésére pedig nem tudom a választ...tesztelni kell :up:

#123 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 16:30

Köszi!
És ezt a dft-s javítófunkciót nem tudod hogy micsoda?(Ami nem a mélyformázás hanem valami más.)
Van valami bevált hely ahol mélyreható információkat lehet szerezni a vinyókról?
Egy csomó minden érdekelne. Pld: Miért van egyes vinyók Pl szígét karján jobboldalt két kidudorodás?
Vagy miért van néha a fejtartó kar tengely felőli rész néha bevonva műanyaggal, stb stb...
Szóval valami igazi mániákusok foruma vagy hasonló.... :rolleyes:
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#124 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 02. 12:33

Idézet: mozesapo - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 8:07

Hi!

Megpunnyadt egy WD2000 hdd-m. Nincs smart adat se, úgy gondolom, hogy akár elektronikai hiba is lehet.
Ha valakinek van elfekvőben 2060-001173-004 RevA elektronikája azt szívessen venném egy próba erejéig.

Előre is köszi.

szerintem nem kockáztatná senki a jó winyóját.

Másrészt nem veszélytelen a nyákcsere sem, mert elég egy olyan hiba, pl: letapadt fej,... amitől a hibátlan nyák is elszállhat.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#125 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 02. 20:46

Üdv mindenkinek,

Segítséget kérnék egy számomra ismeretlen témában.
Egy barátom megkért rá, hogy csináljam meg a számítógépét, mert a Windows XP véletlenszerűen dobálja a hibaüzeneteket. A gépében egy PATA 80Gb-os Maxtor vinyó volt, és mivel gondoltam, hogy lesz WinXP reinstall is, ezért a fontos adatait (fotók, dokumentumok stb) az én 2 SATA vinyóból álló RAID0 tömbömre elmentettem, hogy később kiírjuk DVD-re. Ezek után nekikezdtünk a hiba feltérképezésének, többszöri próbálkozás után végülis az oprendszer újrainstallálása is asztalra került. Az addig meglévő 2 partícióját a kérésére máshogy osztottam fel, majd elkezdtem a WinXP installt. A telepítésbe a gép változó időközönként mindig rendre belefagyott. Még egyszer partícionáltam, újra próbálkozás, végül miután kicseréltem minden alkatrészt a gépében, csak az alaplapot nem, feladtam és hagytuk az egészet kicsit pihenni. Na és itt jön a bökkenő: elfelejtettük kiírni az adatait abban a pillanatban. Közben én hazaköltöztem az albérletből és ma reggel én újratelepítettem a gépemet. Úgy döntöttem szétszedem a RAID0-t és külön-külön használom a hdd-ket. Miután szépen mindent megcsináltam, újratelepítettem stb. jutott eszembe, hogy a cuccokat nem írtuk ki :omg:.

Tehát a felállás:

A fontos adatok 1 vinyón és egy 2 vinyóból álló RAID0 tömbön voltak:

- a szingli vinyó legalább 2* újra volt partícionálva, illetve többször félig-meddig lement rajta a WinXP install
- a RAID0 szét lett szedve, mindkét vinyó megformázva, egyiken azóta WinXP

Van-e esély arra, hogy ezek az adatokat, vagy legalább a töredéküket meg lehessen menteni viszonylag elfogadható áron (azaz a Kürt féle 6 számjegyű megoldások nem férnek bele), vagy hagyjam a fenébe az egészet és üssük a fejünket a falba, hogy milyen feledékeny balf*szok vagyunk...

#126 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 02. 20:54

Idézet: Eiki - Dátum: 2005. júl. 2., szombat - 19:46

Üdv mindenkinek,

Segítséget kérnék egy számomra ismeretlen témában.
Egy barátom megkért rá, hogy csináljam meg a számítógépét, mert a Windows XP véletlenszerűen dobálja a hibaüzeneteket. A gépében egy PATA 80Gb-os Maxtor vinyó volt, és mivel gondoltam, hogy lesz WinXP reinstall is, ezért a fontos adatait (fotók, dokumentumok stb) az én 2 SATA vinyóból álló RAID0 tömbömre elmentettem, hogy később kiírjuk DVD-re. Ezek után nekikezdtünk a hiba feltérképezésének, többszöri próbálkozás után végülis az oprendszer újrainstallálása is asztalra került. Az addig meglévő 2 partícióját a kérésére máshogy osztottam fel, majd elkezdtem a WinXP installt. A telepítésbe a gép változó időközönként mindig rendre belefagyott. Még egyszer partícionáltam, újra próbálkozás, végül miután kicseréltem minden alkatrészt a gépében, csak az alaplapot nem, feladtam és hagytuk az egészet kicsit pihenni. Na és itt jön a bökkenő: elfelejtettük kiírni az adatait abban a pillanatban. Közben én hazaköltöztem az albérletből és ma reggel én újratelepítettem a gépemet. Úgy döntöttem szétszedem a RAID0-t és külön-külön használom a hdd-ket. Miután szépen mindent megcsináltam, újratelepítettem stb. jutott eszembe, hogy a cuccokat nem írtuk ki :omg:.

Tehát a felállás:

A fontos adatok 1 vinyón és egy 2 vinyóból álló RAID0 tömbön voltak:

- a szingli vinyó legalább 2* újra volt partícionálva, illetve többször félig-meddig lement rajta a WinXP install
- a RAID0 szét lett szedve, mindkét vinyó megformázva, egyiken azóta WinXP

Van-e esély arra, hogy ezek az adatokat, vagy legalább a töredéküket meg lehessen menteni viszonylag elfogadható áron (azaz a Kürt féle 6 számjegyű megoldások nem férnek bele), vagy hagyjam a fenébe az egészet és üssük a fejünket a falba, hogy milyen feledékeny balf*szok vagyunk...

5 számjegyű belefér? :)
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#127 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 02. 21:01

Hmm :)

Írj le mindent, amit tudnom kell és mérlegelni fogom az ajánlatodat...  :o

#128 Felhasználó inaktív   Torry 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 03. 16:43

Hi all!

Maxtor vinyóm van, és az történt hogy partiton magic-el töröltem az összes meghajtó és volt ott valami, hogy még azt is törölje.Nah én azt elindítottam, de megszakadt és mostmár nem tudok rárakni windows-t.Viszont adattárolásra tökéletes, olvasok írok rá.

Van ilyen atomformat valami low level format vagy micsoda.Azt hogyan csinálhatom meg?
Vagy mi segíthet?

Előre is köszi!
A vélemény olyan mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.

#129 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 17:21

Idézet: Eiki - Dátum: 2005. júl. 2., szombat - 20:01

Hmm :)

Írj le mindent, amit tudnom kell és mérlegelni fogom az ajánlatodat...  :o

nálunk 40-100e közt vannak általában.

#130 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 19:50

Idézet: XC-biker - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 18:21

nálunk 40-100e közt vannak általában.

Értem. Mivel mi csóró friss diplomások vagyunk, ezért köszönöm de nem. :up:

#131 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 22:06

Idézet: Eiki - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 18:50

Értem. Mivel mi csóró friss diplomások vagyunk, ezért köszönöm de nem. :up:

ok. gondoltam.
írni is akartam hogy hagyjuk.

#132 Felhasználó inaktív   Meridabigyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 11:48

Idézet: Gurgula - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 17:30

Köszi!
És ezt a dft-s javítófunkciót nem tudod hogy micsoda?(Ami nem a mélyformázás hanem valami más.)
Van valami bevált hely ahol mélyreható információkat lehet szerezni a vinyókról?
Egy csomó minden érdekelne. Pld: Miért van egyes vinyók Pl szígét karján jobboldalt két kidudorodás?
Vagy miért van néha a fejtartó kar tengely felőli rész néha bevonva műanyaggal, stb stb...
Szóval valami igazi mániákusok foruma vagy hasonló.... :rolleyes:

A dft egy tesztszoftver (Drive Fitness Test), aszem az IBM-é  :think: .
A többi kérdésedre csak annyit válaszolnék, hogy ha valóban érdekel ez a téma, akkor sok utánajárással, olvasással, hdd tanulmányozással minden kérdésedre választ lelhetsz...a kérdés: mennyi kitartás van benned, és mennyi pénzt szánsz rá...
Üdv.M.

#133 Felhasználó inaktív   Mcsaba22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 22:02

Sziasztok!

Remélem valaki tud segíteni. Tegnap még vígan ment a gépem, de ma furcsa sípolás fogadott bekapcsoláskor. A sípolást a 160-as maxtorom adta ki. Már fel sem pörög.

Találtam egy külföldi fórumot, pont ez volt a gondja a srácnak, szétszedte, de nem egészen értem mit csinált: ITT van

A hang is ugyanaz, ami nála volt, Itt tölthető le

Nagyon fontos cuccaim voltak rajta, a maxtor oldalán nincs a beep-ekkel kapcsolatos infó...

Előre is köszönök szépen minden segítséget...  :(  :(  :(

#134 Felhasználó inaktív   Mcsaba22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 22:05

Annyira rájöttem, hogy a felpörgetéssel van baja a cuccnak. most tényleg rakjam hűtőbe vagy szedjem szét ahogy a lapon írják?  :confused:

Még fontos, de nem írtam: kipróbáltam más táppal, más gépben, ugyanaz a sípolás, kb 20 mp-enként, ahogy az MP3-ban is hallani.

Szerkesztette: Mcsaba22 2005. 07. 04. 22:09 -kor

#135 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 04. 22:31

:eek: :omg:
Nehogy szétszedd!
Az állandó sípolás a tengelyt forgató motor hibáját feltételezi, esetleg a meghajtó elektronika (háromfázisú vezérlő) egyik ágának elhalása. Jó hang, mintha egy mobilteló csörgése lenne :D . nem hallottam még ilyet, szal csak tippelek, de ilyesmi trillázást a túlterhelt, vagy holtpontban álló, felpörögni nem képes motorral bajlódó elektronika hallathat.
Szar ügy, ha fázishalás miatt holtponton van, enyhe oldalirányú rázással (tengelyirányban forgatva enyhén, a tányérok tehetetlensége miatt megmoccan kicsit) talán ki lehet zökkenteni, de hozzá is teszem azonnal, hogy ha a leállás során történt vele valami trauma, akkor akár a legkisebb ilyen manőver is destruktív lehet. Ha a rázás után tápra dugva  el tudindulni, azonnal ments róla (két fázis még elég a stabil fordulathoz).

Valaki bökött egy vagon smart értéket. Srác, ha oda van írva, hogy rendben, akkor az ok :) . A hőmérséklet magas kissé, helyesebben érdekes lenne, hogy mennyi idő alatt éri el. Óránként 15 fok változásnál több (nem fél óra alatt ennyi és aztán stagnál, hanem egész óra alatt!) se fel, se lefelé nem egészséges a mechanika számára.

Az "üzleti" dolgot meg nem tudom, minek kell fikázgatni x+1 alkalommal is. Unalmas. Ha nagy leszel, meg fogod érteni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#136 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 10:41

Idézet: Mcsaba22 - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 21:02

Sziasztok!

Remélem valaki tud segíteni. Tegnap még vígan ment a gépem, de ma furcsa sípolás fogadott bekapcsoláskor. A sípolást a 160-as maxtorom adta ki. Már fel sem pörög.

Találtam egy külföldi fórumot, pont ez volt a gondja a srácnak, szétszedte, de nem egészen értem mit csinált: ITT van

A hang is ugyanaz, ami nála volt, Itt tölthető le

Nagyon fontos cuccaim voltak rajta, a maxtor oldalán nincs a beep-ekkel kapcsolatos infó...

Előre is köszönök szépen minden segítséget...  :(  :(  :(

A kollégámmal megkonzultáltam:
A következő a hiba oka:
Letapadt a fej. A Maxtor szarik arra, hogy forognak-e a lemezek. Kiadja a motor
start-ot, majd a felpörgési idő után elindítja a fejeket. Ez a nem mozgó
fej hangja. A fej lineáris motorja mint hangszórómágnes, a kar meg
membránként működik. Jó, egészséges hang. Ha középen vagy belül tapadt
le akkor nagy valószínűséggel menthető, ha kívül (gyári adminisztráció)
akkor 10-15% esély van rá.

#137 Felhasználó inaktív   TBoy_21 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 05. 19:50

Üdv mindenkinek!

Vázolom a problémámat.
Nemrég vettem egy Samsung 200GB-os SATA-s vinyót a régi 120GB-os PATA-s Maxtor mellé.
A Maxtor FAT32-es, de a Samu-t már NTFS-re partícionáltam használatba vételkor. Mivel nem akartam Windowst telepíteni, gondoltam jó lesz a Maxtoron lévő Win még egy darabig.
De egyszer bekapcsolás után a chkdsk le akarta ellenőrizni a Samu-t. Egy picit meglepődtem, hogy miért akarja ellenőrizni, mivel úgy gondoltam, hogy nem lehet vele semmi gond.
Hagytam lefutni. De érdekes dolgokat művelt, ugyanis majdnem a vinyón lévő összes file-al csinált valamit, amit nem nagyon tudtam elolvasni, mert olyan gyorsan futott az info a képernyőn. Valami indexelésről, indexről meg árván maradt file-ról szövegelt a chkdsk. Egyből az ugrott be, hogy ezeknek a file-oknak annyi, de mikor vége lett, és a Windowsba megnéztem a vinyót, minden file és könyvtár a helyén volt.

Csakhogy mikor próbáltam lejátszani néhány mp3-at vagy filmet vagy bemoutolni iso-t akkor a lejátszók nem ismerték fel a file-okat. Megnéztem és hát a file ott volt ahol kellett lennie, a mérete is OK volt, de a tartalma már nem.
Végignéztem az AVI-kat és amikbe belepillantva nem láttam a file legelején a "RIFF" szócskát azt töröltem is, mivel azokat nem tudtam semmilyen lejátszóval megnyitni. KB. 40GB-ot kellett törölnöm. Szóval átrendezte a file-ok tartalmát a rendszer rendesen. (A nagy része azért még jó.)

Azóta telepítettem új Windowst SP2-vel és a Maxtort is átkonvertáltam NTFS-re (a Maxtornak semmi gondja egyébként) de úgy néz ki, hogy a Samu (vagy nem is a vinyó?) még mindig csinálja ezt a dolgot.

Kicsit sok lett, de azért ha valakinek van valami ötlete, hogy mitől lehet ez, az írja le. Előre is köszi!

Alaplapom: Asus P4P 800
A Samsung simán a házban van a Maxtor rackbe.

#138 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 20:38

Táp? tuning? BIOS beállításai?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#139 Felhasználó inaktív   ABoriginal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 04:58

A címzett belső levelezője megtelt, így nem tudja az üzenetedet fogadni.  :omg:
off : amugy igen megyek 9:55 re  :respect:

on : nekem töbször is elöfordult maxtor winyoknal hogy alaplapi bios frisites utan eltünt(ek) vagy megserült(ek) az ntfs particiok  :reklamacio: 
nem közvetlenül utanna hanem 2-3 gep ujrainditással kesöbb  :mad:
l

#140 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 06:14

:offtopic: A címzettnek van email-je meg telefonja (bemegy a pók a sarokba és tele fonja) :)

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.