HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 06. 11:54

Idézet: XC-biker - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 11:41

A kollégámmal megkonzultáltam:
A következő a hiba oka:
Letapadt a fej. A Maxtor szarik arra, hogy forognak-e a lemezek. Kiadja a motor
start-ot, majd a felpörgési idő után elindítja a fejeket. Ez a nem mozgó
fej hangja. A fej lineáris motorja mint hangszórómágnes, a kar meg
membránként működik. Jó, egészséges hang. Ha középen vagy belül tapadt
le akkor nagy valószínűséggel menthető, ha kívül (gyári adminisztráció)
akkor 10-15% esély van rá.

Ha letapad a fej akkor emiatt nem tudnak felpörögni a motorok, vagy a kettő teljesen független egymástól?
Hogy tapadhat le a fej ha manapság a vinyók egyből teszik a parkolópályára ha nem kapnak áramot?
Amúgy ezeket a maxtor gyári statisztikákat honnan lehet megszerezni?
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#142 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 14:01

Idézet: Gurgula - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 10:54

Ha letapad a fej akkor emiatt nem tudnak felpörögni a motorok, vagy a kettő teljesen független egymástól?
Hogy tapadhat le a fej ha manapság a vinyók egyből teszik a parkolópályára ha nem kapnak áramot?
Amúgy ezeket a maxtor gyári statisztikákat honnan lehet megszerezni?

Ha a fej letapad, megfogja a lemezt, nem pörög fel. A letapadás még a
parkolón is bekövetkezhet. Enyhén érdesített a felület. Ha durvább
lenne, anyagleválás lenne sokkal jelentősebb, ha meg lekopik, rátapad a
fej. Tipikus Max gond. De a progija is bug-os lehet, mert nem mindig
parkolón van a fej. Időnként persze ez hibás táp vagy leesés miatt
történik, de üzemi környezetben is előfordult már.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#143 Felhasználó inaktív   Mcsaba22 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 07. 00:44

No, sikerült megmentem az adataimat. A fentebb említett fórumon négy módszert javasoltak:
- szétszedés, okoskodás
- hűtőbe rakás
- fagy spray-vel fújogatás
- kopogtatás

Akármilyen viccesnek tűnik is, sikerült a legutóbbi, kopogtatós / kézrázós módszerrel elindítanom, kb 1 óra szerencsétlenkedés után. A vége felé már a csuklómmal ütöttem rá két-hármat, és végülis akkor pörgött fel. A fórumban kb 40 ember számolt be a sikerről ilyen módszerrel, ezért én is nekivetettem magam. Azóta is működik, de már nem bízom meg benne... (érdekes dolgokat csinál)

Szóval akinek ez a sípolás van, kopogtassa meg, először AC off majd AC on...  :cool: (a kopogtatás néhány embernél átcsapott kemény ütésekbe, állítólag nekik is beindult)

Helyette most mirror RAIDben van két hitachi, talán ez megbízhatóbb... Nem akarok még egyszer adatot veszteni (ez már a harmadik eset lett volna)

Szerkesztette: Mcsaba22 2005. 07. 07. 00:45 -kor

#144 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 07. 06:32

Ezt az ütögetést az adatok védelme érdekében azért csak óvatosan!
A rázást ajánlom inkább (tengelyirányban, vagyis, hogy a motor tehetetlenségéből fakadóan meg tudjon moccanni), ez talán kevésbé veszélyes.
Letapadt fejjel az a baj, hogy ha a tányér szélén van, akkor relatíve nagy erő kell a tányér elmozdításához (erőkar). Az indítóelektronika pedig olyan, hogy hiába indít nagy árammal, ha rövidzárat (akár nagyon kicsi, a tehetetlenséget alig meghaladó erőt) talál, nem fog tudni indítani.
A parkolóállás meg mindegy, mert ott is ugyanolyan bevonat van, ugyanúgy letapadhat, ahogy XC elmondta, miért ( :respect: ).

Szerkesztette: didyman 2005. 07. 07. 06:35 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#145 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 08:46

Sok esetbe épp a letapadás a legveszélyesebb az elektronika cserénél. könnyen úgy járhat az ember hogy lesz mégegy rossz winyója. Ezért nem érdemes az ilyen műveletet a haver telepakolt winyójának elektronikájával végezni. Elég ciki tud lenni az ilyen helyzet.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#146 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 10:15

Bizony. De tanulni a saját hibáján tud az ember :) .
Bazz, neked még mindig nem vittem el a vinyót, amiért 500+túró rudit szeretnél adni :) .
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#147 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 11:44

Idézet: didyman - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 9:15

Bizony. De tanulni a saját hibáján tud az ember :) .
Bazz, neked még mindig nem vittem el a vinyót, amiért 500+túró rudit szeretnél adni :) .

semmi gond. :)
egyébként mi volt az?

#148 Felhasználó inaktív   BuXY95 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 12:47

sziasztok! látom, szerencsére van itt 1-2 emberke, aki igen komolyan benne van a témában. a problémámmal jobb helyre nem is fordulhatnék.

a felső szinten festés volt, leköltöztünk ideiglenesen az alsó szintre 1 kis szobába, a gépet használni akartuk. kábelhossz-problémák miatt az ágy végéhez  helyeztem a gépet. egyik este feljebbtoltam magam az ágyon, ezáltal sikeresen megtoltam a gépház oldalának tetejét, minek következtében az egész eldőlt (kikapcsolt állapotban). a vinyó szerencsére nem túl magasra, kb 15 cm-re van beépítve, normál fekvő helyzetben, egy seagate barracuda 7200.7 80GB. a ház, melynek minden oldalfala rögzítve volt, a dőlés végén nem a parkettára, hanem egy álló szobai ventilátor (fém) lábazatára esett. inkább elaludtam.

másnap bekapcs. winyót felismeri, bebootol félig, de nem találja a windows\system32\mittoménmi\pci.sys-t. amint ezt megláttam, egyből kilőttem a gépet. azóta nem mertem sem bekapcsolni, sem a vinyót másik gépbe helyezni adatmentés céljából. hiszen tudom, h azzal akár még jobban tönkretehetem az adatréteget.

mit tehetek most? nekiálljak-e egyedül? ha már idáig eljut a gép, lehet-e maradandó károsodás, pl fej karcolja a lemezt, vagy a fej akkora ütődést kapott, hogy vmi eldeformálódott? a vinyó parkolóálláson volt, mikor a baleset történt, mennyire hathat ez ki a lemezfelület többi részére? (vinyó elején w98 partíció, aztán xp rendszer, majd egy adat-partíció)

mbr, boot sector, ntfs a jelek szerint rendben, de nem merek most több adatot gyűjteni. legbiztosabb lenne persze profi szakemberek kezébe adni a dolgot, de arra enyhén szólva most nincsen anyagi keretünk (kürt*0,1Ft...hmm...) jó lenne előre tudni egy ilyen procedúra árát. félek, nem úszom meg a szétszedéses módszert. :(

ja, és a 80 gigából csak kb 2-3 gigányi kép lenne fontos, amit "nemsokára kiírtunk volna dvd-re"...

előre is köszönök minden segítséget!
BuXY

#149 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 13:00

Nem biztos a vinyó halt el, inkább valami szétrázódott a gépben, szélsőséges esetben elnyekkent az alaplap. De láttam már olyat is, hogy feldőlt a gép menet közben, nagy döngéssel és kékhalállal, talpra vele, start, és kutya baja sem volt, azóta is megy, egyik gyohár haverom döglés közben felrúgta az egyik gépemet, acorp nagytorony, szólt olyat mint az ágyú. Benne lévő 20as AS+ ellenben túlélte a merényletet, és azóta is teljesit hibátlanul.

#150 Felhasználó inaktív   BuXY95 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 13:06

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 14:00

Nem biztos a vinyó halt el, inkább valami szétrázódott a gépben, szélsőséges esetben elnyekkent az alaplap.

köszi a tanácsot,  :up: nem zárom ki akkor a többi hardverelemet sem! mindenesetre a vinyó a legfontosabb és talán a legkényesebb... az volt a gyanús,h félig bootolt be, és 1 konkrét filet nem talált.
BuXY

#151 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 14:59

Idézet: BuXY95 - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 12:06

köszi a tanácsot,  :up: nem zárom ki akkor a többi hardverelemet sem! mindenesetre a vinyó a legfontosabb és talán a legkényesebb... az volt a gyanús,h félig bootolt be, és 1 konkrét filet nem talált.

Első körben próbáld meg kivenni a winyót és egy megbízható gépben lementeni az adataid. - ha sikerül
Viszont ha a behelyezés után a másik gép windowsa elkezdene javítgatni a vinyódon - ne enged, lépj tovább rajta!
Aztán próbálkozz a saját gépedben életet lehelni a redszerbe.

#152 Felhasználó inaktív   BuXY95 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 15:08

Idézet: XC-biker - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 15:59

Első körben próbáld meg kivenni a winyót és egy megbízható gépben lementeni az adataid. - ha sikerül
Viszont ha a behelyezés után a másik gép windowsa elkezdene javítgatni a vinyódon - ne enged, lépj tovább rajta!
Aztán próbálkozz a saját gépedben életet lehelni a redszerbe.

barátnőm gépéről van szó, az én gépemen meg tudom oldani a mentést. csak addig parázok,h ne sérüljön esetleg fizikailag vmi karcolódástól, ilyesmi... szerinted mi történhetett? berakhatom bátran az én gépembe a vinyót?
BuXY

#153 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 15:21

Idézet: BuXY95 - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 14:08

barátnőm gépéről van szó, az én gépemen meg tudom oldani a mentést. csak addig parázok,h ne sérüljön esetleg fizikailag vmi karcolódástól, ilyesmi... szerinted mi történhetett? berakhatom bátran az én gépembe a vinyót?

Nagy veszteni valód nincs, ha úgysem akarsz rászánni tízezreket.
De ha gondolod megnézem neked az nem kerül semmibe.

#154 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 19:45

Idézet: XC-biker - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 12:44

semmi gond. :)
egyébként mi volt az?

WD400 mechanika :)

#155 Felhasználó inaktív   BuXY95 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 19:26

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 14:00

Nem biztos a vinyó halt el, inkább valami szétrázódott a gépben, szélsőséges esetben elnyekkent az alaplap.

Örömmel értesítek mindenkit, hogy az eredeti gépen elindult xp rendszerről most küldtem át sikeresen a saját gépemre hálózaton a legfontosabb adatokat!  :)  :cool:  :up:

először is szétszedtem a gépet, majd figyelmesen mindent visszatettem a helyére. ennek ellenére egy memtest86 millió hibát jelzett 128M-nál. (a gépben 2 db 128-as modul van.) átraktam másik slotba, memtest rendben, knoppix live cd simán elindul (csak a tálcáját sikerült csontra lefagyasztani és eltüntetni :D) és működik. mondom akkor próba winyó. semmi furcsa hang, szépen működik, bebootol, hálózat, email, stb.

egyszóval köszönöm mindenki segítségét, including mono. lehetett volna rosszabb is, de hálát adok mindenkinek, akinek ilyenkor kell! :)  :respect:
BuXY

#156 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 08. 21:28

:respect:
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#157 Felhasználó inaktív   hemo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 09. 20:56

Idézet: Gurgula - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 20:28

:respect:

Sziasztok, 2 IBM elektronika érdekelne engem, persze nem ingyen!

Egyik DTLA 307030 30 gigás 7200-es
A másik az IC35L020AVER07-0  20 gigás 7200-es

Nem kell feltétlenül 30-vagy 20 gigás elektronika, jó nagyobb is, majd átrakom a memot!!

Akinek van, irja már meg, és azt is, hogy mennyiért adja!

Az egyiknek elszaródott az ide dugója, le is forrasztottam, hogy rakrak fel másikat, hát még rosszabb lett. Elején kattogott beinduláskor, ha mozgattam jó volt

A másik hibáját majd kicsit később
hemo

#158 Felhasználó inaktív   Nemis 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 11. 12:23

Üdv Mindenkinek!
Lejtettem a winchesterem, azóta csak kattog (Samsung 160GB).  :taps:
Tud valaki valamilyen megoldást az adatmentésre, "emberi" pénzért?
2-3 céggel beszéltem, minimum 90-180 ezerről indítottak!
Bármilyen segítség érdekel... Köszönettel!  :dance:

#159 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 13:12

Idézet: Nemis - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 11:23

Üdv Mindenkinek!
Lejtettem a winchesterem, azóta csak kattog (Samsung 160GB).  :taps:
Tud valaki valamilyen megoldást az adatmentésre, "emberi" pénzért?
2-3 céggel beszéltem, minimum 90-180 ezerről indítottak!
Bármilyen segítség érdekel... Köszönettel!  :dance:

kizárt dolog, hogy olcsóbb lesz.

Az a baj hogy ehhez már speciális feltételek, eszközök kellnek,  ami nem olcsó.
Illetve kell egy pontosan ugyanolyan működő winchester is.

#160 Felhasználó inaktív   Nemis 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 11. 14:27

Köszi XC-biker! Még reménykedem, hátha....

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.