HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1811 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 26. 11:13

Üdv!
A fenti kérdésemre légyszi írjaok valamit: Szóval rossz szektor, majd mélyformázás, majd a smart szerint csak a raw read error résznél jelez hibát. Részletesen fentebb leírva. :think:
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#1812 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 11:37

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 12:13

Üdv!
A fenti kérdésemre légyszi írjaok valamit: Szóval rossz szektor, majd mélyformázás, majd a smart szerint csak a raw read error résznél jelez hibát. Részletesen fentebb leírva. :think:

Nézd meg több progival is, hogy mit mutatnak, de szerintem kukára érett darab... :( :(

HDSentinel, Active SMART, HDDLife, HDDHealth, SpeedFan, Drive Sitter, Everest, Personal/Advanced SmartCheck, stb...
Ezek közül legtöbbnek van próbaváltozata is, amit ingyen próbálhatsz.

Kincsesbánya: http://smartlinux.so...smart/dload.php

Több szem/progi többet lát. :)

Szerk: Kedvenceim (amik a legpontosabbak voltak nálam a TEC-et illetően, és legjobban jósoltak meg vinyóhalálokat) a HDSentinel és az Active SMART. Mást már nem is használok 4 hónapja, csak ezt a kettőt.

Szerkesztette: Zolcsi Baba 2006. 09. 26. 11:40 -kor

#1813 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 14:38

Létezik hogy az egyik program mást mutat mint a másik? Nekem is selejtezhetőnek tűnik, de egyszerűen nem értem hogy mi lehet a baja.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#1814 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 19:41

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 8:46

Ha nem akarsz segíteni (akár elméletben) inkább írd le...

Ez nem a 10gb-os kategória.
Ennél az adatsűrűség kicsit másképpen alakul.
De hajrá csináld, legyen szerencséd! Csak ne bátoríts másokat ilyen műveletre, mert lehet nekik fontosabb az adat, és a házibarkács után már kevesebb eséllyel oldhatja meg a hozzáértő.

A legtöbb mentés során nincs lehetőség próbálgatásra, mert csak ronthat az állapotán.
Vagy tudod, hogy mit, hogyan csinálsz  és lesz eredmény, vagy hagyod veszni a dolgot.
Ha nem eléggé fontos, akkor természetesen a tapasztalatszerzés nem rossz dolog.

"- ami változhat az hogy összeszerelésnél az egyik lemezt a síkjához viszonyítva pár tized fokkal arrébb helyezed el a másikhoz képest. EZ a kérdés, hogy ez mennyire lényeges"
-Ez pont azt eredményzheti, hogy adott helyen a fej szépen belever a felületbe és ha a gyári adminisztrációt teszi tönkre akkor ember legyen a talpán aki összekapar róla valamit.

Én nem az ellenséged szeretnék lenni, csak elmondom a véleményem, mert kérdezted. Ettől függetlenül még te azt csinálsz, amit akarsz.

Értsd a lényeget: Ha fontos az adat, akkor ne próbálkozz, hanem vidd szakműhelybe, ellenben csak az eredményesség esélyét ronthatod.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1815 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 19:53

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 8:46

Ha nem akarsz segíteni (akár elméletben) inkább írd le. A hozzászólásaidat látva ugygondolom hogy eltudod képzelni hogy helyezkedik el a winyóban a lemez. Ha ebből 2 db van és szédszedésnél elmozdulnak akkor ez a következőképpen lehet:
- ugye mivel 1 tengelyen vannk az egytengelyűség adott
- nem változhat az egymástól való távolságuk: közgyűrű
- a lemezek egymáshoz viszonyított síkja,párhuzamossága sem változhat
- ami változhat az hogy összeszerelésnél az egyik lemezt a síkjához viszonyítva pár tized fokkal arrébb helyezed el a másikhoz képest. EZ a kérdés, hogy ez mennyire lényeges.

Mond létszives 1 olyan térbeli modellt ahol a lemez és a fej közti távolságot fokban lehet(célszerű) kifejezni.
Spec eszközök: trox vagy torx készlet, valamint 1 egyszerű eszköz amivel a fejeket távoltartod a lemeztől a szerelés idején. Más?
Tisztaszobáról csak annyit: 10GB-s lemez haldoklott, szétszedés után sikerült lementeni a 95%-át. Összeszerelve 3GB kizárva formázáskor. A többire novell és még 3 évet ment nem nagyforgalmú nem kritikus területen szerverként (csupáncsak kiváncsiságból). Ja mindez otthon az íróasztalon szétszedve.
Ezzel nem állítom, hogy így mindig meglehet csinálni, de ugye az úttörő leleményes.

Már csak azért sem lehet sikeres a dolog, mert fizikai behatás érte, azaz a fejszerelvény is deformálódhatott, a fej beleverhetett a felületbe, rosszabb esetben az adminisztrációs területen történt mindez.
Nem értem mit szeretnél ezzel?!  :think:  Ez nem a legegyszerűbb feladat még a hozzáértőnek sem, aki pedig azért tudja mit tesz. Ehhez a tapasztalt kolléga is akkor kezd neki, ha nyugodt lelkiállapotban dolgozhat. A kézremegés nem előny.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1816 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 27. 11:53

Idézet

Ez nem a 10gb-os kategória.
tudom, hogy nem 10G-s kategória, épp ezért kérdezgetek. Nem akartam senkit erre bátorítani. Döntse el mindenki mennyi pénze van rá és érez-e ambíciót ilyenre. Nyilván házi szerelés után már kisebb az esélye a szakis javításnak is.

Idézet

Ha nem eléggé fontos, akkor természetesen a tapasztalatszerzés nem rossz dolog.

Saját adat, iszonyú fontos lenne,de sajnos nincs rá 100ezer. Mire lenne addigra meg az adotok nem érnek annyit. Szóval nevezd tapasztalatszerzésnek vagy barkácsnak, szaki (sajnos) akkor sem fogja látni.

Idézet

"- ami változhat az hogy összeszerelésnél az egyik lemezt a síkjához viszonyítva pár tized fokkal arrébb helyezed el a másikhoz képest. EZ a kérdés, hogy ez mennyire lényeges"
-Ez pont azt eredményzheti, hogy adott helyen a fej szépen belever a felületbe és ha a gyári adminisztrációt teszi tönkre akkor ember legyen a talpán aki összekapar róla valamit.

Reméltem, hogy nem ellenségeskedés miatt írtál uúgy ahogy. Kösz.
Sajnos nem értem, hogy miért nem érted a kérdést, mindig másra válaszolsz. Megpróbálom mégegyszer körülírni:
Van ugye a két lemez. A motor és szerelvényei konzolok, gyűrűk stb. adott síkban tartják a lemezt. Ha szerelvények nem sérültek akkor a két lemez síkjának párhuzamosnak KELL lennie. Ha leszereled a lemezeket majd ujra vissza a hibátlan tartók miatt a 2 lemez ismét totál párhuzamos, valamint a fejkonzol síkjával is megegyezik. szvsz esélye sincs annak, hogy a fej pármibe is beleverjen. De kérlek cáfolj meg ha nem így látod.
Ha a szétszedetlen lemezek szélén (elméletben) kijelölünk 1-1 pontot aminek a helyzete legyen 0 fok. Ha megforgatod a lemezeket akkor a két lemezen lévő jelőlés egymáshoz képesti térbeli helyzete állandó. Szétszed-összerak. A lemezek térbeli helyzete párhuzamossága nem változhat. vagyis ha pörögnek akkor sem szabad a fejnek semmihez sem hozzáérnie. Szerintem ez tény. DE a 2 lemezt nehéz ugy visszarakni hogy a 2 pont amit kijelöltünk szintén egy síkba essenek valamekkora szögelfordulás mindig lehet. Ha az eltérés nagyon kicsi akkor az okozhat-e olvasási problémát? (mert fizikait szerintem nem)

Ha gondolod jöhet PÜ-ként a válasz.
Köszönöm, hogy időt szakítassz rám.

U.I:  Mégegyszer: ezt nem azért írom, hogy bárki emiatt szerelgesse otthon a vinyóját. Ha mégis erre vetemedik akkor kízárólag magát okolhatja a keletkezett kárért.

#1817 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 27. 14:12

Naa! Valakiiii!
:rolleyes:

#1818 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 27. 16:38

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. szept. 27., szerda - 15:12

Naa! Valakiiii!
:rolleyes:

Arra tudok válaszolni, hogy : természetesen létezik hogy akár jelentős eltéréseket ad 2 vaqy több program. Mivel nem a vinyótól kérdezi meg, hogy mikor akar elhalálozni, hanem a kapott értékek alapján saját teszttel dönti el. A algoritmusok pedig jelentősen eltérhetnek.

#1819 Felhasználó inaktív   KoXaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 27. 23:06

hellosztok

egy nagyon nagy gondom van hát persze hogy nem megy rendesen a vinyo vagy hát olyanokat csinal hogy ha megakarok nyitni valamit akkor a windwos megmerevedig ugy 1 percre majd ezután mint ha misem történt volna minden megy tovább Disk amiröl szo van Samsung SP1614N (160Gb 8Mb 7200rpm) ráfuttatam egy hd tunet es ezt adta ki ö mindent rendbe talált de ha az error scant lefuttatom talál 4 damaged sectort hoz elö.

HD Tune: SAMSUNG SP1614N Health

ID                              Current  Worst    ThresholdData    Status
(01) Raw Read Error Rate        100      100      51    0          Ok   
(03) Spin Up Time            63    28    0        6336    Ok   
(04) Start/Stop Count        98    98    0        2049    Ok   
(05) Reallocated Sector Count 81    81    10    42      Ok   
(07) Seek Error Rate            253      253      51    0          Ok   
(08) Seek Time Performance      253      253      0        0          Ok   
(09) Power On Hours Count    100      100      0        537810  Ok   
(0A) Spin Retry Count        253      253      49    0          Ok   
(0C) Power Cycle Count          99    99    0        1792    Ok   
(C2) Temperature                97    82    0        47      Ok   
(C3) Hardware ECC Recovered  100      100      0        420427918  Ok   
(C4) Reallocated Event Count    71    71    0        63      Ok   
(C5) Current Pending Sector  253      253      10    0          Ok   
(C6) Offline Uncorrectable      71    71    10    63      Ok   
(C7) Ultra DMA CRC Error Count  100      100      51    1          Ok   
(C8) Write Error Rate        100      100      51    0          Ok   
(C9) (unknown attribute)        100      100      51    0          Ok   

Power On Time      : 537810
Health Status      : Ok

Gondolkodtam azon hogy esetleg nem e lehet az hogy mivel elözőleg a vinyo igy volt felparticionalva hogy 10 Gb WinXp (Pri P.) 10 GB Linux (Pri P.) 80Gb tár (Log P.) 50 Gb egyéb (Log P.) majd a 2db  10 gb osat töröltem partico magicel boot cd alol és egy uj 20 GB winxp particiot hoztam létre. Es hogy nem e az lehet a baj hogy a partico tábla nem jol lett ujra létrehozva és emiatt vannak ezek a bad sectorok ?

illetve hogy milyen hömérsékleten kell hogy mennyen egy samsung vinyo mert a hd tune 47 C ir nagy melegbe hütve volt csak hogy most annak vége megneztem hogy anélkül mennyi az a baj nem tudom mi a reális.

Ha esetleg ezek a bad sectrorok nem azert vannak amiket feljebb leirtam akkor most ezek a fej miatt lehetnek és tobb lesz belölük vagy letudom oket foglalni hogy oda neirjon a merevlemez és igy továbbra is használhato marad a winchester mivel egynlöre erröl fut az oprendszer :) vagy kezdjek el menteni amit lehet.

Választ elöre is köszi

#1820 Felhasználó inaktív   ib_su 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 28. 11:11

van egy 80gb-os ibm deskstar hdd-m (made in thailand a cimke szerint, elektronikan meg egy assembly made in china matrica van), amin tonkrement az elektronika (volt egy azonos tipusu hdd-m, azt hittem az elektronika halt meg benne, kesobb kiderult, h fej hibas volt, de amikor ezt meg nem tudtam es atraktam ennek az elektronikajat, akkor kinyirta azt is).
az erdekelne, h lehetseges-e:
- ilyen elektronikat venni valakitol, h eletre keltsem
- eladni valakinek a vinyot igy, rossz elektronikaval

melyikre van nagyobb eselyem, hol erdemes keresni/hirdetni, mire szamitsak, mennyiert vehetek elektronikat, v mennyiert adhatom el rossz elektronikaval a vinyot?

(bocs ha volt mar ilyen kerdes - probaltam hasznalni a keresot, de nem jartam sikerrel)

#1821 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 11:25

KoXaMan: Valósziinű a hibás blokkok miatt áll meg néha az olvasás a HDD-ről, futtass le egy chkdsk [meghajtónév] /f /r parancsot, az összes partiición (rendszer/használatban lévő partiición nyomj 2x igent és indiitsd újra a gépet), értelemszerűen a [meghajtónév] helyére C:-t D:-t, stb. iirva. Ha van még rá garanica, akkor a lementés után mehet vissza cserére.
A partiiciók kiosztása teljesen mindegy, a HDD hibáira nincsen hatással, a hőfok pedig szerintem magas, mert a Samsung kicsit alámér, a tapasztalataim szerint, bár lehet, hogy az újabbaknál már beálliitották rendesen.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1822 Felhasználó inaktív   KoXaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 14:47

Idézet: brd - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 12:25

KoXaMan: Valósziinű a hibás blokkok miatt áll meg néha az olvasás a HDD-ről, futtass le egy chkdsk [meghajtónév] /f /r parancsot, az összes partiición (rendszer/használatban lévő partiición nyomj 2x igent és indiitsd újra a gépet), értelemszerűen a [meghajtónév] helyére C:-t D:-t, stb. iirva. Ha van még rá garanica, akkor a lementés után mehet vissza cserére.
A partiiciók kiosztása teljesen mindegy, a HDD hibáira nincsen hatással, a hőfok pedig szerintem magas, mert a Samsung kicsit alámér, a tapasztalataim szerint, bár lehet, hogy az újabbaknál már beálliitották rendesen.

hello delelött lementettem mindent a meghajtóról a masik vinyora ( sajnos mar garancia nincsen rá mivel most lesz 4. éve hogy megvan a vincseszter ugy hogy cserelni nem tudom ) teljesen ujraparticionaltam az egészet és futtatom rajta a hd tune nevu programot ami az error scan részénél talalt 6 db Damaged
Kép
szekciót a lemez elején 4 Gb küröl.Mivel ezek nem javithatokak egyálltalán letudom e zárni oket hogy oda a vincseszter ne irjon és hogy tovább terjednek e azaz a fej romlik romolhat el ? illetve erdemes e windwos erre telepiteni mivel sajnos ez a vinyo a leggyorsabb ezert jolenne ha lenne megoldas.

1 vinyo ami rosz Samsung 160 GB 7200 Rpm 8Mb cash Ata100
2 vinyo Maxtor 160 Gb 5400 rpm 2 MB cash Ata 133

a formázás során nem irta ki hogy lennenek hibás sectorok illetve a scandisk se mikor egybe scaneltettem mind a 160 Gb ot :s persze ezt wind xp boot disk parancssor alol.

Szerkesztette: KoXaMan 2006. 09. 28. 15:39 -kor

#1823 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 19:42

A formázás/chkdsk-elés (lyully) nem hívja fel külön a figyelmedet a hibás részekre, hanem megjelöli őket, és oda a filerendszer nem is próbál a jövőben írni. Csak a logjukban, vagy a dolguk végeztével megjelenő összesítőben lehet felfedezni, ha ilyet találnak. Magáról a HDD-ről többszöri, nem quick format használatával lehet eltünteni a blokkokat, ha egyébként jól működik a SMART, mivel újra kell allokálnia az erre kijelölt területről a hibás blokkokat. Esetleg egy HDDRegenerator nevű program használatával is lehet, de az fizetős.

#1824 Felhasználó inaktív   KoXaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 21:15

Idézet: brd - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 20:42

A formázás/chkdsk-elés (lyully) nem hívja fel külön a figyelmedet a hibás részekre, hanem megjelöli őket, és oda a filerendszer nem is próbál a jövőben írni. Csak a logjukban, vagy a dolguk végeztével megjelenő összesítőben lehet felfedezni, ha ilyet találnak. Magáról a HDD-ről többszöri, nem quick format használatával lehet eltünteni a blokkokat, ha egyébként jól működik a SMART, mivel újra kell allokálnia az erre kijelölt területről a hibás blokkokat. Esetleg egy HDDRegenerator nevű program használatával is lehet, de az fizetős.

De lehet hogy mivel elegge sokszor formaztam eltüntette ? de akkor a hdd tune kijelzia akkor is vagy sem ?
illetve ez a hdd regenerátor lefoglalja azt a 6 sectort és a smart ba beirja igy kevesebb hely lesz ? :) sajnos nem teljesen értem a lényeget nagyon tömören irtad :)

ui.: HDDRegenerator -t sikerult beszerezni

Szerkesztette: KoXaMan 2006. 09. 28. 21:31 -kor

#1825 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 22:09

Igen, ahogy írtam, a formattal lehet eredményt elérni (ha a SMART helyesen végzi a dolgát). Amennyiben a SMART kicserél egy sector-t, akkor az már nem lesz hibás, így a HDTune sem fog hibás sector-t találni. A HDDRegenerator a SMART-tól függetlenül működik, tehát nem onnan veszi el a tartalék sectorokat. Azonban, azt, hogy pontosan mit csinál, ne kérdezd, mert sajnos nem tudom, de a szabad hely az csökken, mert a fizikai hibát természetesen nem lehet így kijavítani. Egyébként az valójában szerintem nem 6 db hibás sector, hanem a HDTune csak azt jelzi így, hogy az adott blokkban (mellette írja, hogy mekkora összefüggő területet jelent egy téglalap) van legalább 1 db hibás sector.

#1826 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 08:28

Idézet: KoXaMan - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 15:47

1 vinyo ami rosz Samsung 160 GB 7200 Rpm 8Mb cash Ata100

nem eladó?

#1827 Felhasználó inaktív   KoXaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 12:51

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 9:28

nem eladó?

egyenlöre nem sikerult kijatitani a hibákat találtam samsunghoz valo ellenörö programot :) igy most remelem el leszek vele egy darabig ha esetleg meg purcan akkor ha kell beszelhetunk róla :)

#1828 Felhasználó inaktív   petyus1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 14:36

Sziasztok!

Van ez a WD2500-as SataII-es vinyóm, ami egy hete elkezdett igen érdekesen viselkedni. Méghozzá egyszer jó, egyszer pedig nem. Amikor éppen nem akaródzik neki működni, akkor már a bútoláskor, a rendszerüzenetek után megzsibbad az egész gép, méghozzá úgy, hogy fekete a képernő és a vincsi ledje egyfolytában világít. Másnapra viszont akár már jól is tud működni, ha akar, semmi gondja nincs, megy ahogy kell. Próbáltam kicserélni a kábelt, másik sata portra dugtam az alaplapon, másik tápkábelre dugtam, tettem mellé másik vincsit, újratelepítettem az oprendszer, de a problema az megmaradt. Nincs valami öttlet, hogy mitől lehet? Így még visszavinni se tudom, mert ha éppen működik, amikor tesztelik, akkor visszadobják, hogy jóez. Lehet, hogy nem is a vincsi a ludas?

Előre is köszi!

#1829 Felhasználó inaktív   laci1965 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 17:09

Hello!
Van egy 40 Gigás maxtor winyóm ,elkövettem azt a hibát hogy dd vel kinulláztam az egészet,
azóta csak olvasható fájlrenszert tudok rá csinálni.Tudtok valami megoldást?
Üdv.: Laci

#1830 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 15:03

A rack vinyóm (30GB Maxtor) ment tropára. :( Egy szállítás alatt sérülhetett meg, mert miután visszakerült a gépembe, egyből egy scandisk jött be a Windows előtt. Volt ott index törlés-javítás, de a vége az lett, hogy az egyik partíciónál hibát ír, a másiknál meg formázásra szólít fel.
Valahogy vissza lehet nyerni erről fájlokat? Lehetőleg ingyenes progival. :) Vagy marad a formázás? :(
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.