HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2211 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 13. 19:53

Jó estét!
Szóval sajnos már rá kellett jönnöm mi a helyzet. Este Partition Magic megformázta, ahogy kell. Csak sajnos utána már kezdődtek is a gondok. Az XP folyamatosan mindenféle hibaüzenetet köldött, pl hardverhiba miatt stb. nem sikerült a késleltetett írás a meghajtón, nagyon lelassult ebből adódóan, úgyhogy megszületettt a döntés: kuka! CSak azt furcsálom, hogy a gépben szintén Maxtor van ő is sokat ment és per pillanat semmi baja. Ez fele annyi idős volt mint a másik. Persze a garancia rég lejárt!
Mindenesetre köszönöm a segítséget! :respect:

Üdv:Zsuk

#2212 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 17. 18:29

Idézet: pittti - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 9:14

Pedig alighanem nem úszod meg. Winyócsere!!!

Nem úsztam meg, de megy vissza megen. Ez meg kattan néha egyet :(
üdv
tus

#2213 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 20. 09:51

Idézet: pittti - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 0:40

Na így már világosabb. Az 558 szektorral egyelőre nincs gond, ezek reallokált szektorok - lásd a felületi tesztet - ott nincs hiba. A nagyobbik baj, hogy ez a winyó mechanikailag elöregedett - rengeteget ment, lassú a felpörgés (lehet csapágy), bizonytalan a Seek, és erősen ingadozik a felületről visszaolvasott jel.
Egyszóval - el lehet gondolkodni egy új winyó beszerzésén - mert ez még egy darabig biztosan el fog menni, de az állapota nagyon bizonytalan, ez jól kiolvasható a S.M.A.R.T.-ból. (meghibásodás várható)

Azért 558 átheléyezett szektor elég durva, a SMART pedig éppen azért tevékenykedik, hogy ez normál működés közben ne okozhasson hibát-Ha ekkor is megjelennek hibás szektorok, akkor az már rég több, mint komoly baj.. Itt érdekes lenne az időfaktorral foglalkozni: Mikor, milyen ütemben történtek az áthelyezések. A lemez elektromagnetikai tulajdonságai formázással, vagy más módon még jelentősen javíthatóak, ámbár a SMART ténykedése ezügyben elég lehangoló. Nagyon ingadozó működési hőmérséklettel nem meglepő ez az eredmény. Érdekes, felpörgésre-órára számítva abszolút nem öreg vinyó, tehát valószínűbb, hogy a rack hűtetlensége tett rá mély benyomást.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2214 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 20:07

Idézet: didyman - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 9:51

Azért 558 átheléyezett szektor elég durva, a SMART pedig éppen azért tevékenykedik, hogy ez normál működés közben ne okozhasson hibát-Ha ekkor is megjelennek hibás szektorok, akkor az már rég több, mint komoly baj.. Itt érdekes lenne az időfaktorral foglalkozni: Mikor, milyen ütemben történtek az áthelyezések. A lemez elektromagnetikai tulajdonságai formázással, vagy más módon még jelentősen javíthatóak, ámbár a SMART ténykedése ezügyben elég lehangoló. Nagyon ingadozó működési hőmérséklettel nem meglepő ez az eredmény. Érdekes, felpörgésre-órára számítva abszolút nem öreg vinyó, tehát valószínűbb, hogy a rack hűtetlensége tett rá mély benyomást.

Sajnos a mai, garanciaidőre tervezett winyóknál (pláne Maxtor) a 8462 üzemóra nagyon sok. Nem azt mondom hogy ennyi idő után mindegyik tönkremegy, de sok tartalék nincs bennük. Abban igazad van, a használat körülményei is nagyban befolyásolják egy winyó élettartamát (mobilrack, melegedés, hurcolás, rázkódás), de tény hogy a régebbi típusokat sokkal gondosabban tervezték és gyártották. Nekem van több 7 -8 éves winyóm abszolut hibamentesen, a fenti üzemidőnek a többszörösével (szerver, többszázszor 24 óra).
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2215 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 21:14

558 realloc nem kevés, de nem is sok. Itt tényleg az a döntő, h ez az 558 hogyan jött össze.

8500 üzemóra pedig - ha az a 37 fok valós - pláne nem sok.

Az ilyen "21 nap múlva véged" nálam a blöff kategóriába tartozik.
Ciciman is on borda

#2216 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 22:15

Idézet: pittti - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 20:07

Sajnos a mai, garanciaidőre tervezett winyóknál (pláne Maxtor) a 8462 üzemóra nagyon sok.

Maga a futásidő szerintem nem sok, én több (ugyanolyan) HDD-t láttam otthoni, ki-bekapcsolgatott gépben meghalni, mint egy 24h-ban futó serverben...
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2217 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 17:56

Idézet: brd - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 22:15

Maga a futásidő szerintem nem sok, én több (ugyanolyan) HDD-t láttam otthoni, ki-bekapcsolgatott gépben meghalni, mint egy 24h-ban futó serverben...

Valaminek köszönhetően mégis feltűnően sok HDD megy tönkre, röviddel a garanciaidő lejárta után.
Ötlet?

#2218 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 22:11

Így tervezik meg őket, gondolom. Fogyasztói társadalom... Úgy tűnik, a sok kapcsolgatás ártalmasabb, mint a folyamatos üzem. Ill. a megfelelő hőmérséklet is fontos.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2219 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 21. 23:18

Vinyót mechanikailag két dolog vieli meg nagyon: A felpörgés-leállás (ez nagyban ráhat az elektronikára is), és a felmelegedés-kihűlés ciklusok állandó váltakozása, illetve ezek relatíve gyors változása.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2220 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 15:36

Idézet: didyman - Dátum: 2007. febr. 21., szerda - 23:18

Vinyót mechanikailag két dolog viseli meg nagyon: A felpörgés-leállás (ez nagyban ráhat az elektronikára is), és a felmelegedés-kihűlés ciklusok állandó váltakozása, illetve ezek relatíve gyors változása.

Le is vagyon írva, h óránként 5 (öt?) C (szoba)hőmérsékletváltozást szeretnek 1 óra alatt ... tehát ha rányitod a gépedre az ablakot, nem köszöni meg.

Hosszabb távra műanyag mobilrák nem a legjobb megoldás, 7200 rpm és fölötte aktív hűtés kell(ene) a wincsnek. Midi/mini ATX házakban, ahol a tervezés nem szólt másról, csak ócsó legyen, találomra vannak szellőzőlukak fúrva, olyan is lesz a szellőzés.

Szerkesztette: fram 2007. 02. 23. 15:38 -kor

Ciciman is on borda

#2221 Felhasználó inaktív   pepperino 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 20:33

Sziasztok!

Van egy 120GB-os Maxtor vinyóm, valszeg meghalt az elektronikája. Tudtok nekem tanácsot, ötletet, bármi használható javaslatot mondani arról, hogyan, vagy hol tudnék elektronikát szerezni hozzá?
Köszönöm a segítségeket!

#2222 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 21:27

Szia!

Nekem van egy enyhén halott 120-as Maxtorom (lsd hozzászólások fentebb). Gondolom az elektronikája még jó. Ha megmondod hogyan tudom letesztelni vagy azokból a bemásolt adatokból megállapítod, hogy jó-e nekem nincs szükségem rá mert már kinéztem egy másikat.

Plusz egy kérdés: Van még egy 4 éves 40-es Maxtor. USB-n keresztül látja a win xp, de csak csipog, IDE-n keresztül BIOS látja de utána nem hajlandó bootolni, boot-lemezt kér, szintén csipog egy ideig.
Kérdés: Teljesen vége, vagy valmilyen úton-módon az adatokat le tudnám menteni? :think:

#2223 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 21:34

Idézet: pepperino - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 20:33

Sziasztok!

Van egy 120GB-os Maxtor vinyóm, valszeg meghalt az elektronikája. Tudtok nekem tanácsot, ötletet, bármi használható javaslatot mondani arról, hogyan, vagy hol tudnék elektronikát szerezni hozzá?
Köszönöm a segítségeket!

Figyeld az aprónetet - néha előfordul hogy olyan hibás winyót árulnak amelyik mechanikailag ment tönkre - és így akár szerencséd is lehet.

1, De - vigyázz, pár dolognak (modellszám, Firmware) egyeznie kell.
2, A panelcsere általában csak adatmentésre jó, hosszú távra nem.
3, Amennyiben egyéb hiba is fennáll, a cserepanel rögtön tönkremehet (ez már dupla öröm)!

Dehát gondolom ezekkel mind tisztában vagy - a saját felelősségedre kísérletezhetsz (csak ne pótolhatatlan, értékes anyagokkal, akkor inkább vidd szakemberhez)!

#2224 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 21:38

Idézet: zsuk500 - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 21:27

Szia!

Nekem van egy enyhén halott 120-as Maxtorom (lsd hozzászólások fentebb). Gondolom az elektronikája még jó. Ha megmondod hogyan tudom letesztelni vagy azokból a bemásolt adatokból megállapítod, hogy jó-e nekem nincs szükségem rá mert már kinéztem egy másikat.

Plusz egy kérdés: Van még egy 4 éves 40-es Maxtor. USB-n keresztül látja a win xp, de csak csipog, IDE-n keresztül BIOS látja de utána nem hajlandó bootolni, boot-lemezt kér, szintén csipog egy ideig.
Kérdés: Teljesen vége, vagy valmilyen úton-módon az adatokat le tudnám menteni? :think:

Véletlenül nem az a lapos fajta? (Diamond Max 8, vagy Fireball 3)
Ha megírnád a pontos típust, és hogyan ment tönkre, előbb kapsz segítséget.

#2225 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 21:52

De igen az a lapos fajta. Megírnám szívesen de kolléga fia kért segítséget, nekem meg elfogyott a tudásom. "DiamondMax Plus 8" Le nem esett az biztos mert benne volt a gépben. Talán kislány játszott rajta, de sajnos azt sem tudni van-e rajta op-rendszer, mert alapvetően adatok (zenék, hangminták stb.) tárolására használták. Ezeket kéne valahogy lementeni. Nyilván nincs rá keret, hogy egy ezzel foglalkozó cég lementse...

Hát sajnos dióhéjban ennyit tudok.

#2226 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 22:13

Idézet: zsuk500 - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 21:52

De igen az a lapos fajta. Megírnám szívesen de kolléga fia kért segítséget, nekem meg elfogyott a tudásom. "DiamondMax Plus 8" Le nem esett az biztos mert benne volt a gépben. Talán kislány játszott rajta, de sajnos azt sem tudni van-e rajta op-rendszer, mert alapvetően adatok (zenék, hangminták stb.) tárolására használták. Ezeket kéne valahogy lementeni. Nyilván nincs rá keret, hogy egy ezzel foglalkozó cég lementse...

Hát sajnos dióhéjban ennyit tudok.

Hát, pedig akkor sok jóval nem bíztatlak. Ezeknél egy bizonyos idő letelte után előfordul, hogy a Firmware letilt. Ilyenkor különféle mitológiai neveken jelentkeznek be, és gyakori a „primary (secondary) hard disk fail” hibaüzenet.
Kérdezd meg, hogy a BIOS az eredeti nevén látja-e a winyót, valamint van-e a fenti hibaüzenet.
Az USB-t most hanyagoljuk, IDE porton nézze meg!

#2227 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 22:22

A winchester itt van a gépemben, persze IDE-n keresztül.
A BIOS nehezen, néha látja néha nem. Tehát kiírja, hogy van egy 40-es ilyen-olyan tipusú cucc. Sajnos én is attól félek, hogy annyi...

#2228 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 22:31

Idézet: zsuk500 - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 22:22

A BIOS nehezen, néha látja néha nem. Tehát kiírja, hogy van egy 40-es ilyen-olyan tipusú cucc. Sajnos én is attól félek, hogy annyi...

Nem ilyen-olyan tipusú cucc!!! Tessék pontosan megírni, hogy minek detektálja a BIOS!
Hogyan várhatsz segítséget, ha nem válaszolsz a kérdésekre?
Ja, és minél kevesebb kínzással próbáljuk ezt lebonyolítani!!!

Szerkesztette: pittti 2007. 02. 23. 22:34 -kor

#2229 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 23:09

Idézet: zsuk500 - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 21:22

:Đ  :think:
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#2230 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 23:09

Idézet: zsuk500 - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 21:22

nagyon fejhiba gyanús.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.