HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2191 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 11. 23:03

Idézet: Raymund - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 22:57

pl. Active Smart progiból csinálok egy képet az jó?

Személy szerint a HDtune-t jobban szeretem - egyértelműbb, áttekinthetőbb.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2192 Felhasználó inaktív   Raymund 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 11. 23:07

Idézet: pittti - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 23:03

Személy szerint a HDtune-t jobban szeretem - egyértelműbb, áttekinthetőbb.

Itt a HDTune nem ir rosszat,de most például az ActiveSmart sem :confused: http://kepfeltoltes....

#2193 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 11. 23:07

Idézet: Raymund - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 22:57

pl. Active Smart progiból csinálok egy képet az jó?

Nem. Töltsd le a samsung hutil nevű programját és ereszd rá a vinyóra. Ha szerencséd van, írni fog egy hibakódot-azzal a szerviz köteles lesz foglalkozni és elég is a dologhoz.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2194 Felhasználó inaktív   mrgorgeous 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 00:17

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 15:06

Szinte bármivel.
Ha van egy fájlkezelőd (pl Total Commander), akkor, ha engedélyezve van a rejtet fájlok mutatása, egyszerűen az F4 gomb lenyomásával, csak az írásvédelmet ki kell kapcsolni.
Ha nincs, akkor
a Startmenü>beállítások>vezérlőpult>rendszer
(avagy az asztalon a sajátgépre jobbkatt>tulajdonságok)
Speciális fül, lent az indítás és helyreállításnál a Beállítások gomb.
Ott találsz egy Szerkesztés gombot.
Kb ezt fogod látni:

Mint látható, itt az első partícióról induló rendszer elindul automatikusan, 30 sec. után.
A nemkívánatos sort eltávolítod, és mented a fájlt.

nagyon köszi, már meg is csináltam.

#2195 Felhasználó inaktív   Raymund 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 12. 01:03

Idézet: didyman - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 23:07

Nem. Töltsd le a samsung hutil nevű programját és ereszd rá a vinyóra. Ha szerencséd van, írni fog egy hibakódot-azzal a szerviz köteles lesz foglalkozni és elég is a dologhoz.

Letöltöttem, de ezt h kell elindítani, mert XPből nem indul...

#2196 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 07:44

dosból ha jól tudom..
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2197 Felhasználó inaktív   zAcsKO 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 11:18

sziasztok,

Nincs szerencsém mostanában a vincseszterekel. Tegnap az egyik bad sectorosról mentettem adatot a másik bad sectorosra, jobb híján.  Van ugyanis egy 120Gb-os IBM/Hitachi vinyó, 4 éves. Egy szerencsétlen mozdulat következtében sikerült működés közben 1 méterről leesnie a parkettára (egy külső usb csatlakozóval pihent a számítógép tetején amig le nem lett rántva a táp zsinórjával).

Na el is kezdtem az adatmentést, kb. 50-szer kellett ki-bekapcsolni, mert annyiszor fagyott ki olvasási hiba miatt. Miután lementettem amit lehetett, lefuttattam a Hitachi saját programját, ami defective device: excessive shock üzenettel fogadott, garancia akkor is ugrana ha lenne.
HD Tune viszont csak 3 piros kockát talált (gyorskereséssel), a smart értékek szerint 5 db reallocated sector és 60 raw read error, de ez azóta sem változott. SMART szerint még mindig fitt mint állat:)
SMART beolvasás közben egyébként erősen fagyogat a program, alig bírja olvasni.

Na de a lényeg, létezik e olyan program ami végignézi a vinyót, megjelöli a hibás szektorokat, és utánna nem enged többet odaírni. A gyári program repair sectors-a nem segített, inkább valami más külső, windows alól futó megoldás kéne. A rendszerpartició sértetlen és nem is akarnám ujratelepiteni ha nem muszáj, arra lenne szükségem, hogy a hibás részeket ne lássa  a vinyó, ne használja azokat, de ez ne járjon a rendszerparticio törlésével, ami szerintem sértetlen. (a másik partíció már le van mentve, törölhető.)

Aki esetleg jártas ebben, megköszöném ha leírná, ilyen esésénél mi okozhatja a bad sectort. Végigkarcolja a tányért a fej, vagy a mechanika sérül? Talán ha  a mechanika sértetlen maradt ,csak pár helyen megkarcolódott a tányér akkor még használhatóvá lehetne tenni, nem?

előre is kösz,

#2198 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 11:31

Idézet: zAcsKO - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 11:18

sziasztok,

Nincs szerencsém mostanában a vincseszterekel. Tegnap az egyik bad sectorosról mentettem adatot a másik bad sectorosra, jobb híján.  Van ugyanis egy 120Gb-os IBM/Hitachi vinyó, 4 éves. Egy szerencsétlen mozdulat következtében sikerült működés közben 1 méterről leesnie a parkettára (egy külső usb csatlakozóval pihent a számítógép tetején amig le nem lett rántva a táp zsinórjával).

Ha belekarcolt volna, akkor arról semmit nem mentesz! Valószínűleg csak nekikoccant a fej a tárcsának, de ez is elég volt.
Eltüntetés - hát igazán jó megoldást én sem tudok -
1, Formázás - elvileg bejelöli a hibás területet és nem ír oda többet.
2, Norton System Works - a benne lévő Disk Doctor ugyanezt csinálja, csak formázás nélkül.

A legnagyobb gond ott van ha véletlenül lepattant egy kis szilánk a fejből (kerámia ötvözet), vagy a tárcsáról. Ebben az esetben a hiba előbb - utóbb (inkább előbb) szaporodni kezd, és rövid időn belül véglegesen tönkremegy a winyó. Mindenesetre éles adatot én nem bíznék rá!

#2199 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 13:49

Sziasztok!
Következő a problémám: Adott 120-as Maxtor, 1,5 éves, külső USB-s mobil rackben. chkdsk futtatva rajta, azóta az asztali gép azonnal lefagy amint bedugom az USB-t. Csak a szétkapcsolás és reboot segít! Notebook, kolléga asztali gépe gond nélkül kezeli. :think:

Ha nincs más, akkor lementegetem az adatokat a notira és kiírom, majd Format, de ez elég időigényes lenne!

Ha valaki tudna ötletet.... ;)

Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv: zsuk

#2200 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 16:13

Idézet: zsuk500 - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 13:49

Sziasztok!
Következő a problémám: Adott 120-as Maxtor, 1,5 éves, külső USB-s mobil rackben. chkdsk futtatva rajta, azóta az asztali gép azonnal lefagy amint bedugom az USB-t. Csak a szétkapcsolás és reboot segít! Notebook, kolléga asztali gépe gond nélkül kezeli. :think:

Ha nincs más, akkor lementegetem az adatokat a notira és kiírom, majd Format, de ez elég időigényes lenne!

Ha valaki tudna ötletet.... ;)

Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv: zsuk

Más USB-s eszközzel nincs gondja a gépednek? Az alaplapi USB 1-es, vagy 2-es?

#2201 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 17:35

2.0 az USB. Minden más tökéletesen működik. Közben IDE-n keresztül lementettem a cuccot. Powermax végigfuttatva, DE semmi. Sajátgép nem látja, USB-n keresztül a Powermax sem!
Notebook érzékeli, de ő sem tud vele mit kezdeni, ott sem látja a Sajátgép. Hát most itt tartok.

Így valami tipp? :confused:

#2202 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 17:48

Idézet: zsuk500 - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 17:35

2.0 az USB. Minden más tökéletesen működik. Közben IDE-n keresztül lementettem a cuccot. Powermax végigfuttatva, DE semmi. Sajátgép nem látja, USB-n keresztül a Powermax sem!
Notebook érzékeli, de ő sem tud vele mit kezdeni, ott sem látja a Sajátgép. Hát most itt tartok.

Így valami tipp? :confused:

Bocs milyen OP-rendszer alatt használod (XP - XPSP2 - WIN98)? Esetleg egy próba erejéig megnézném egy másik USB rackben is. Ha jól értettem akkor direktben az IDE csatolóra kötve hibátlanul működik.

#2203 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 18:40

XPSP2. Azért gondolom, hogy a rack jó mert kolléga asztali gépén tökéletesen ment. Most újra IDE-n keresztül próbáltam, a BIOS látja, de ha indítom a gépet nagyon lassú az egész rendszer. Sajátgépből továbbra is semmi! Én még ilyet nem láttam! Powermax semmi hibát nem jelez!
A nootebook Eszközkezelője (Eszközkezelő->Lemezmeghajtó->Tulajdonságok->Kötetek->Állapot) azt írta amikor megmutattam neki USB-n keresztül, hogy "nem használható". A saját wincsi-re ugye azt írja: "on-line"
Így sajnos meg sem tudom formázni.

Valami ötlet? :think:

#2204 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 18:44

Bocsi most megnéztem: Nem azt írja, hogy nem használható, hanem azt, hogy "nem inicializált"!!!

#2205 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 19:21

Idézet: zsuk500 - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 18:44

Bocsi most megnéztem: Nem azt írja, hogy nem használható, hanem azt, hogy "nem inicializált"!!!

Ne haragudj, próbáld meg a HDtune-t letölteni, feltelepíteni és a S.M.A.R.T. táblát tedd be ide. A rackes winyót addig tedd vissza az IDE portra.

#2206 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 21:54

Szóval ezt mutatta a HD tune:

Csatolt fájl:

#2207 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 21:56

meg ezt:

Így valami?

Csatolt fájl:

#2208 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 22:02

plusz:

Csatolt fájl:

#2209 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 22:09

közben feltettem egy másik prog-ot, a Hard Disk Sentinelt. Ez elég lehangoló eredményt adott:
Azt írta, hogy 558 hibás szektor van rajta és a várható élettartam 74 nap. :banghead:

Csatolt fájl:

Szerkesztette: zsuk500 2007. 02. 12. 22:15 -kor

#2210 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 00:40

Idézet: zsuk500 - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 22:09

közben feltettem egy másik prog-ot, a Hard Disk Sentinelt. Ez elég lehangoló eredményt adott:
Azt írta, hogy 558 hibás szektor van rajta és a várható élettartam 74 nap. :banghead:

Na így már világosabb. Az 558 szektorral egyelőre nincs gond, ezek reallokált szektorok - lásd a felületi tesztet - ott nincs hiba. A nagyobbik baj, hogy ez a winyó mechanikailag elöregedett - rengeteget ment, lassú a felpörgés (lehet csapágy), bizonytalan a Seek, és erősen ingadozik a felületről visszaolvasott jel.
Egyszóval - el lehet gondolkodni egy új winyó beszerzésén - mert ez még egy darabig biztosan el fog menni, de az állapota nagyon bizonytalan, ez jól kiolvasható a S.M.A.R.T.-ból. (meghibásodás várható)

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.