HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2841 Felhasználó inaktív   mtl.11 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 17. 12:38

Sziasztok!

A problémám: a 320 gigás Samsung winchester kattogó hangot ad, és nem látja az XP... És ez egyik pillanatról a másikra történt, ahogyan próbáltunk róla adatot lehívni, addig némi zajtól eltekintve kifogástalanul működött.
Meg lehet menteni szerintetek a winchestert? Vagy legalább vmilyen módszerrel az adatokat lementeni róla?

Előre is köszönöm a segítséget.

És elnézést, ha már volt szó ilyen esetről a topikban...

#2842 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 17. 13:53

Idézet

320 gigás Samsung winchester kattogó hangot ad,

Másik gépen secondary buszon nézd (ne legyen rajta más eszköz!).
Hátha  postnál bejön, adatmentésre meg van dögviel progi: pl. ontrack easy recovery.

#2843 Felhasználó inaktív   mtl.11 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 14:20

Idézet: WEbshark - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 13:53

Másik gépen secondary buszon nézd (ne legyen rajta más eszköz!).
Hátha  postnál bejön, adatmentésre meg van dögviel progi: pl. ontrack easy recovery.

Köszi szépen, megpróbálkozunk vele.
(Azt nem írtam, hogy eddig rackben volt a szóban forgó példány.)
Az EasyRecovery-t ismerem, csak ha nem látja a gép a winchestert, akkor az is tehetetlen...

#2844 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 20:07

Az mitől van az, hogy egyik lemezről a másikra kétszer olyan gyors a másolás, mint egy lemezen belül az egyik particiójáról a másikra? PATA Maxtor 120-as és SATA Seagate 250-es hdd-k. A Seagate-en van két partició, a rendszer is az egyiken van.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#2845 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 09:30

Idézet: Gabesz - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 21:07

Az mitől van az, hogy egyik lemezről a másikra kétszer olyan gyors a másolás, mint egy lemezen belül az egyik particiójáról a másikra? PATA Maxtor 120-as és SATA Seagate 250-es hdd-k. A Seagate-en van két partició, a rendszer is az egyiken van.

Ez jó kérdés, az miért van, hogy ha olvasok egy szöveget, majd átírom egy másik papírra (fejem közben ide-oda mozog, átmeneti memóriába tárolok), tovább tart, mint amikor egy ember csak felolvas, a másik pedig csak írja, amit diktálnak neki?

A vinyóban is mozog a fej, ír/olvas, vannak tehetetlenségi, vagyis fizikai korlátok, ezt a részét talán felesleges is tovább ragozni.

Mindamellett a Total Commanderben be lehet állítani, hogy másoláskor mely betűjelek számítanak egy merevlemeznek. Ezen belül nagyobb cache memóriát alkalmaz a program, hogy kevesebbet kelljen ide-oda járkálni a fejnek.

#2846 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 11:30

Oké, most már logikus,csak nem gondoltam bele. Meg az volt fura, hogy TC áthelyezésnél is másolt, közben meg hdd-n belül eddig nem szokta, persze eddig nem használtam particiókat csak egyben volt az egész.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#2847 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 17:47

Partíción belül egy áthelyezés pillanatok műve, mert csak a partíció fájlrendszerében (ami gyakorlatilag egyfajta katalógusrendszer) kell átírni a hivatkozásokat, adat maga nem mozdul. Én inkább ezen csodálkoztam, amikor még ismerkedtem a számítógéppel, hogy azt a rengeteg adatot ilyen hamar képes átdobálni, de akkoriban még fogalmam sem volt a dolgokról.

#2848 Felhasználó inaktív   milcseszter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 22:22

Kedves Mindenki!

barátnőm winchestere kipusztult, a szervizes szerint zárlatos az elektronika. A jelenség: ha a vinyó a tápra van kötve, akkor a gép nem indul, csak kattog, még a monitor is teljesen sötét. Egy idő után (1-2 perc) megunja a kattogást, és a gép kikapcsol magától.
Ha a vinyót lehúzzuk a tápról, akkor normálisan működik a gép.

Adatok:

Maxtor DiamondMax 16
60GB ATA/133 HDD
D33019
E-H011-02-3122
3.5 series
N256
code: RAMB1TU0
N,G,D,A
SN: R2071SEE
4R060J0220201
LBA: 120103200
ER: +5V 795mA
+12V 896mA
Mfg Date: 26AUG2002
B47

Tehát, mint látható, nem túl friss darab.
A célunk "mindössze" az adatok kinyerése, nem a winchester megjavítása.

Kérdéseim:

1. Van-e ötletetetek?
2. Megoldást jelenthet-e, ha egy megfelelő elektronikával helyettesítjük a zárlatosat?
3. Honnan lehet szerezni pont ilyen vagy hasonló elektronikát?

Segítségeteket előre is köszönöm!

#2849 Felhasználó inaktív   milcseszter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 08:19

Idézet: milcseszter - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 22:22

Kedves Mindenki!

barátnőm winchestere kipusztult, a szervizes szerint zárlatos az elektronika. A jelenség: ha a vinyó a tápra van kötve, akkor a gép nem indul, csak kattog, még a monitor is teljesen sötét. Egy idő után (1-2 perc) megunja a kattogást, és a gép kikapcsol magától.
Ha a vinyót lehúzzuk a tápról, akkor normálisan működik a gép.

Adatok:

Maxtor DiamondMax 16
60GB ATA/133 HDD
D33019
E-H011-02-3122
3.5 series
N256
code: RAMB1TU0
N,G,D,A
SN: R2071SEE
4R060J0220201
LBA: 120103200
ER: +5V 795mA
+12V 896mA
Mfg Date: 26AUG2002
B47

Tehát, mint látható, nem túl friss darab.
A célunk "mindössze" az adatok kinyerése, nem a winchester megjavítása.

Kérdéseim:

1. Van-e ötletetetek?
2. Megoldást jelenthet-e, ha egy megfelelő elektronikával helyettesítjük a zárlatosat?
3. Honnan lehet szerezni pont ilyen vagy hasonló elektronikát?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Hö király beraktam egy másik gépbe slave-ként és ott  megy!
Ez nagy mázli, mert bootwinchesterként teljesen halott volt...

Csók!

#2850 Felhasználó inaktív   -VS- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 08:43

Idézet: didyman - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 9:49

A chkdsk logikai hibákat javít, nem fizikait. smart-adatokat meg kéne sürgősen nézni, de vélhetően a végét járja. Ellenben, ha a másik vinyó is kattog, sanszos, hogy a tápegységgel van komoly gond. Még azelőtt kéne tisztázni, mielőtt komolyabb bajt okoz és persze márka, típus nélkül nem tudunk sok hasznos dolgot írni.

Nem tudnál mondani valami jó programot ami jól "megnézné" a winchestert? Ha a tápegység a hibás akkor azt honnan lehet tudni? az én műszaki zsenialitásom nem túl nagy... (persze elvihetném valami szervízbe ahol 20000 Ft-ért megmondják hogy "-Igen, ez a wincheszter rossz.") Ja meg a régi winchesterem már jó régi és egy kb éve kattog (persze van hogy pár hónapig jól működik) és mindenki szerint mindjárt meghal. Általában a chkdsk lezárja a hibás szektorokat és jó egy darabig.
Egyébként tegnapelőtt tettem újra a windowst és meg is formáztam a patríciót (aszthiszem az is lezár mindent) és miután kezdtem rápakolni pár alap cuccot MEGINT elkezdett kattogni csak most nagyon sokat... nagynehezen azért eltudtam indítani egy chkdsk-t és gondolom jó lett (szóval az a lényeg hogy sürgősen csinálnom kéne neki valamit)

#2851 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 21. 08:56

Idézet: -VS- - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 8:43

Nem tudnál mondani valami jó programot ami jól "megnézné" a winchestert? Ha a tápegység a hibás akkor azt honnan lehet tudni? az én műszaki zsenialitásom nem túl nagy... (persze elvihetném valami szervízbe ahol 20000 Ft-ért megmondják hogy "-Igen, ez a wincheszter rossz.") Ja meg a régi winchesterem már jó régi és egy kb éve kattog (persze van hogy pár hónapig jól működik) és mindenki szerint mindjárt meghal. Általában a chkdsk lezárja a hibás szektorokat és jó egy darabig.
Egyébként tegnapelőtt tettem újra a windowst és meg is formáztam a patríciót (aszthiszem az is lezár mindent) és miután kezdtem rápakolni pár alap cuccot MEGINT elkezdett kattogni csak most nagyon sokat... nagynehezen azért eltudtam indítani egy chkdsk-t és gondolom jó lett (szóval az a lényeg hogy sürgősen csinálnom kéne neki valamit)

Sokat nem tudsz tenni vele. Vagy az egyik fejnek van mechanikai problémája, vagy gyengül az adattároló réteg valamely üres helyén a lemeznek. Vélhetően az utóbbi lesz, ezért nem tapasztalhattál még komoly adatvesztést miatta. Meg kellene nézni valami lemezábrát készítő programmal, hogy hol helyezkednek el ezek a hibás szektorok és ha egy jól behatárolható terület, akkor azt particionálással kizárni a lemezből. De alapvetően egy másik merevlemezt javasolnék.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2852 Felhasználó inaktív   berbón 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 14:28

Ha egyszer a merevlemez elkezdi felmondani a szolgálatot, a legrosszabb, amit tehetünk, hogy megpróbálkozunk a javítással. A logikának épp nem mondana ellent egy-két otthoni próbálkozás sikerességének előrejelzése, a gond inkább abból adódik, hogy sok esetben nem teljesen ismert a logikusan gondolkodó számára egy merevlemez működése.

#2853 Felhasználó inaktív   monguru 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 16:14

Na igen 10-15 évvel ezelött még én is wincsesztereket javitottam!

Abban az időben pl. NT alatt használt wincsivel a dos és windows 3.1 nem tudott semmit se kezdeni...

4.3GB-s wincsit 300M formatáltak és ugy is maradt,amig nem töröltem a particot!

Boot virusok a teljes 0-ás sávot teleirták és emiatt a DOS format programja kiakadt!

Adatmentő cég csak a Kűrt kft. létezett én egy 0-val kevesebbet kértem 20 wincsiből 17 müködőképes lett!

Adatmentésnél a letapadt és visszagörbült fej visszagörbitése után a 850MB-s wincseszterről sikerült visszanyerni az adatokat!

Most kb 500000-600000 Ft egy olyan kártya amivel a szoftveres hibák megjavíthatók...

Ennyit nem éri meg befektetni!
"Boldogság mindenkinek ingyen és senki ne maradjon elégedetlen!"

Redrick Schuchart 

#2854 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 17:53

Idézet: F-UzR - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 17:19

Ha megjavult, akkor az jó.  :D

Az öt fázis közül újraindítás nélkül csak hármat végez el, ha jól emlékszem. A lemez fizikai ellenőrzése kimarad, csak a fájlrendszert nézi meg.
Az indítás utáni ütemezett alaposabb, szerintem. :think:

szerk.: Ha nem a rendszer merevlemezt vizsgáltatod, akkor lehet, hogy elvégzi mindet.

nem rendszer-lemez volt.
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#2855 Felhasználó inaktív   zoli26 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 18:23

Üdv Mindekinek!

Talán még okosabb, ha a bajt megelőzzük és a legfontosabb adatainkat archiváljuk.

Szerkesztette: didyman 2008. 02. 23. 21:13 -kor

#2856 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 13:32

Sziasztok,
A következő a problémámra szeretnék tanácsot kérni.
Van egy öreg (8 éves) asztali gépem, ami a tegnap felmondta a szolgálatot. Nem indul, nem reagál semmit a bekapcsolásra. Fogalmam sincs mi lehet a baja. Valószínü már nem célszerü a javítása.
A merevlemezén fontos adataim vannak tárolva. A laptomomra  szeretném valami úton-módon átteni az adatokat. Ebben szeretném kikérni a véleményeteket, hogy erre milyen lehetöségek vannak.
Elöre is köszi a segítséget.

#2857 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 02. 23. 21:14

Idézet: zoli26 - Dátum: 2008. febr. 22., péntek - 18:23

Üdv Mindekinek!

Talán még okosabb, ha a bajt megelőzzük és a legfontosabb adatainkat archiváljuk.

Ezt a reklámot komolyan gondoltad itt?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2858 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 21:16

Idézet: murzuk - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 13:32

Sziasztok,
A következő a problémámra szeretnék tanácsot kérni.
Van egy öreg (8 éves) asztali gépem, ami a tegnap felmondta a szolgálatot. Nem indul, nem reagál semmit a bekapcsolásra. Fogalmam sincs mi lehet a baja. Valószínü már nem célszerü a javítása.
A merevlemezén fontos adataim vannak tárolva. A laptomomra  szeretném valami úton-módon átteni az adatokat. Ebben szeretném kikérni a véleményeteket, hogy erre milyen lehetöségek vannak.
Elöre is köszi a segítséget.

Hagyományos mobilrack, USB-s verzió. Elég sok helyen akad ilyesmi kéznél, ha mégsem, akkor segítek/segítünk. A régi gép akár javítható is lehet, ésszerű módon (segítene egy pontos leírás, tápról főleg).

#2859 Felhasználó inaktív   Hurracan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 21:23

Van egy Samsung 500GBs zsír uj merevlemezem....egy zsír új gépben! Bekapcsolom, feltelípítem a Vistát...és akkor látom h csak 120GBot formáz meg belőle.........a többi része a habokban! Jól jönne vmi tipp mert nagyon bosszantó :s köszí:$

#2860 Felhasználó inaktív   zoli26 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 10:56

Idézet: didyman - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 21:14

Ezt a reklámot komolyan gondoltad itt?

Bocs, de mi a kulonbseg ahhoz kepest, hogy Te az ellopott dolgaidat reklamozod, minden egyes hozzaszolasoddal? En egy a temahoz kapcsolodo szolgaltatasra hivtam fel a figyelmet, Te pedig ellopott fenykepezoket es egyeb cuccokat raksz bele minden hozzaszolasodba....
Kettonk kozul szerintem Te irsz be tobb reklamot, raadasul oriasi prios betukkel...
A cikk iroja pedig a Kurt Zrt-t reklamozza....

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.