HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   Gate 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 26. 21:43

Idézet: gxa - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 17:11

Fogadjunk, hogy fel van rakva vmilyen évjáratú Norton Utilities, vagy egyéb Norton szoft a gépre :)
Ha ez a helyzet, akkor a sima törlés/Lomtárból való eltávolítás után is megmaradnak a fájlok a gépen. Ekkor Lomtár->jobbgomb legördülő menüben van egy opció a végleges törlésre, fejből már nem tudom...  :think:

Kösz szép ezzel nyertem majdnem egy gigát. Király vagy! :respect:  De sajnos még avn hiány. Még ötlet esetleg?
Előre is köszönöm!

#682 Felhasználó inaktív   cheoppy 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 27. 00:07

Idézet: Gate - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 21:43

Kösz szép ezzel nyertem majdnem egy gigát. Király vagy! :respect:  De sajnos még avn hiány. Még ötlet esetleg?
Előre is köszönöm!

Esetleg nézd meg, hogy a System Volume Information mappa mekkora helyet foglal (ehhez előbb jogot kell adnod magadnak, hogy megnézhesd: a Sys. Vol. Info. mappa tulajdonságainál a biztonság fülön add hozzá magad vagy a rendszergazdákat, és akkor bele tudsz nézni a mappa tartalmába), illetve ha itt sincs meg a hiányzó terület, akkor próbáld meg a Foldersizes nevű programot, hátha megmutatja a hiányzó gigabájtokat. Ha semmi nem segít, ráengedhetsz egy chkdsk-et is a lemezre, lehet hogy egyszerűen el van számolva a szabad terület mennyisége.

#683 Felhasználó inaktív   sneci1977 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 00:21

Idézet: sneci1977 - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 1:00

Sziasztok!

Az a gondom, hogy minden egyes bootnál elindul a CHKDSK az egyik meghajtóra, de nem talál hibát. Töredezettségmentesíteni nem lehet, de még elemezni sem, mindig azt írja, hogy ütemezve van a CHKDSK, de hiába fut végig a következő rebootnál, mégis mindig ugyanaz van. Mitől van ez?
Előre is köszi!

sneci

Senkinek sincs ötlete?
Fontos lenne, mert nem tudok így töredezettségmentesíteni azon a meghajtón.
Invitel ADSL 1024/128, T-Com terület---MB Asrock K7S8X CPU Athlon XP 2500+ /Barton/@1833MHz RAM Bo 1x512MB DDR333 HDD Maxtor 80GB/2MB Ultra-ATA/133; Maxtor 20GB/2MB Ultra-ATA-100 VGA Gigabyte 9600 PRO 128MB DVD-RW Pioneer DVR-110D DVD-ROM LG GDR8162B AUDIO C-Media AC97 5.1 MONITOR MAG Innovision 786PF PRINTER Canon i455x MOUSE Genius Netscroll Eye Ruby PS/2 PS Codegen 300W

#684 Felhasználó inaktív   Gate 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 27. 00:52

Idézet: cheoppy - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 0:07

Esetleg nézd meg, hogy a System Volume Information mappa mekkora helyet foglal (ehhez előbb jogot kell adnod magadnak, hogy megnézhesd: a Sys. Vol. Info. mappa tulajdonságainál a biztonság fülön add hozzá magad vagy a rendszergazdákat, és akkor bele tudsz nézni a mappa tartalmába), illetve ha itt sincs meg a hiányzó terület, akkor próbáld meg a Foldersizes nevű programot, hátha megmutatja a hiányzó gigabájtokat. Ha semmi nem segít, ráengedhetsz egy chkdsk-et is a lemezre, lehet hogy egyszerűen el van számolva a szabad terület mennyisége.

Kipróbáltam mindkettőt, de egyik sem jött be. Azért köszönöm szépen!
És akárhogy nézem, a lemezen lévő fájlok mérete összesen 6,61GB, a szabad terület 2,51GB, és a partíció 11,7GB-s. Ez így sehogy sem jó.
Nem tud valaki valami megoldást?
Előre is köszönöm!

Szerkesztette: Gate 2005. 12. 27. 00:53 -kor

#685 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 27. 08:43

Mekkora cluster-mérettel van formázva a vinyó?

Ifjú padavan, indulj win98 flokiról és írd be, hogy fdisk /mbr.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#686 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 27. 08:45

Idézet: sneci1977 - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 0:21

Senkinek sincs ötlete?
Fontos lenne, mert nem tudok így töredezettségmentesíteni azon a meghajtón.

msconfig-ban az automatikus indításnál mik vannak? A szolgáltatások között nem látsz valami furcsát?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#687 Felhasználó inaktív   sneci1977 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 11:45

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 9:45

msconfig-ban az automatikus indításnál mik vannak? A szolgáltatások között nem látsz valami furcsát?

Ezek vannak, egy pár ismerős, de van amiről nem tudom, hogy mi.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: sneci1977 2005. 12. 27. 11:46 -kor

Invitel ADSL 1024/128, T-Com terület---MB Asrock K7S8X CPU Athlon XP 2500+ /Barton/@1833MHz RAM Bo 1x512MB DDR333 HDD Maxtor 80GB/2MB Ultra-ATA/133; Maxtor 20GB/2MB Ultra-ATA-100 VGA Gigabyte 9600 PRO 128MB DVD-RW Pioneer DVR-110D DVD-ROM LG GDR8162B AUDIO C-Media AC97 5.1 MONITOR MAG Innovision 786PF PRINTER Canon i455x MOUSE Genius Netscroll Eye Ruby PS/2 PS Codegen 300W

#688 Felhasználó inaktív   Gate 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 27. 11:59

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 8:43

Mekkora cluster-mérettel van formázva a vinyó?

Ifjú padavan, indulj win98 flokiról és írd be, hogy fdisk /mbr.

Háát, őszintén szólva nemtom. Mi az a cluster-méret? Bocs, de ez nekem új. Talán az NTFS/FAT-ra gondolsz? Mert akkor NTFS. De ha nem akkor nemtom. A probléma viszont nem a formatálás óta van. Valami folyamatosan felzabálta a szabad területemet. Mikor formatáltam több, mint 6BG volt szabadon(format, meg alapvető progik feltelepítése után). és azóta fogyott el. Pedig szinte semmit sem telepítettem.(max 500MB-t raktam rá, de ez nagyon maximum).

#689 Felhasználó inaktív   onkelz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 14:48

Haldoklik a 30as Maxtorom,Ma reggel elszallt a FAT tabla, tulajdonsagoknal csak ennyi volt:File System RAW.
Partition Magic-kel toroltem a particiot, szerettem volna egy ujat csinalni es megformazni, de ezzel a hibauzenettel elszall:error #48 sector not found.
Otlet?

morrisseymusic            morrissey-solo       

#690 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 15:04

Idézet: onkelz - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 13:48

Haldoklik a 30as Maxtorom,Ma reggel elszallt a FAT tabla, tulajdonsagoknal csak ennyi volt:File System RAW.
Partition Magic-kel toroltem a particiot, szerettem volna egy ujat csinalni es megformazni, de ezzel a hibauzenettel elszall:error #48 sector not found.
Otlet?

vegyél fel:
msn: cc-biker@freemail.hu

küldök egy egyszerű progit hozzá.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#691 Felhasználó inaktív   onkelz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 15:05

Idézet: XC-biker - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 15:04

vegyél fel:
msn: cc-biker@freemail.hu

küldök egy egyszerű progit hozzá.

nincs fent az msn, email?
Egyébként melyik, lehet, hogy itt van mellettem.....

morrisseymusic            morrissey-solo       

#692 Felhasználó inaktív   T-BALL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 22:48

Sziasztok!

Van egy gondom, amit sűrgősen meg kéne oldaniom:

Egy 80gb-os samsung vinyóm van, amit egyszer már több,mint két éven át használtam. Valamilyen oknál fogva a System Volume Information könyvtárba nem tudtam belemenni(de csak ezen a vinyón) és másolni sem engedett bele, plussz az internetről letöltöttem egy-két nagyobb iso fájlt (kb 3-4gb méretűek) de amikor egy másik vinyóra másoltam az egyiket(amin több, mint 21gb szabad hely volt) és a másolásnál 89%-nál mindig azt írta, hogy a lemez megtelt...

Most leformáztam a vinyót, de ugye az xp automatikusan ráhelyezi a System Volume Information könytárat. De ugyanúgy mégcsak bele sem tudok lépni...

Mi  lehet a probléma? Nagyon sűrgős lenne a segítség!!!!!

#693 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 22:57

Idézet: T-BALL - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 22:48

Sziasztok!

Egy 80gb-os samsung vinyóm van, amit egyszer már több,mint két éven át használtam. Valamilyen oknál fogva a System Volume Information könyvtárba nem tudtam belemenni(de csak ezen a vinyón) és másolni sem engedett bele, plussz az internetről letöltöttem egy-két nagyobb iso fájlt (kb 3-4gb méretűek) de amikor egy másik vinyóra másoltam az egyiket(amin több, mint 21gb szabad hely volt) és a másolásnál 89%-nál mindig azt írta, hogy a lemez megtelt...

Most leformáztam a vinyót, de ugye az xp automatikusan ráhelyezi a System Volume Information könytárat. De ugyanúgy mégcsak bele sem tudok lépni...

Mivel minden mindegy töröld a partíciót, hozd újra létre, majd ezt követően formázd. "Indulj a kályhacsőtől".... .

Szerkesztette: Macska 2005. 12. 27. 22:59 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#694 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 13:25

Idézet: T-BALL - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 23:48

Sziasztok!

A System Volume Information-ba nem is fogsz tudni belépni, legalábbis futó XP alól nem. Főként a rendszer-helyreállító szolgáltatás használja. Ez teljesen normális jelenség XP alatt.
Viszont ha "frissen" formázod, akkor elenyésző helyet foglal (pár 100 kB), legalábbis "eleinte", úgyhogy a frissen formázott partíción ezzel nem kell törődnöd! Ha a szabad hely így se stimmel, akkor más lesz a gond, nagy valószínűséggel.
Ha leállítod a rendszer-helyreállító szolgáltatást, akkor elvileg fent nevezett könyvtár méretének nem szabadna "növekednie", attól még ott lesz, de ne zavartasd magad. De csak ha nincs szükséged a rendszer-helyreállító szolgáltatásra!  :smoker:

ps.: bocsánat, megnéztem, ha a rendszer-helyreállító szolgáltatást leállítod, TÖRLI az eddig létrehozott helyreállítási pontokat, tehát elvileg kiürül a fenti könyvtár, felszabadul a hely. Érdemes ezt kipróbálni, de csak ha tényleg ezt akarod.

Szerkesztette: Warrior 2005. 12. 30. 13:29 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#695 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 18:50

hello, veszhelyzetben vagyok, es nagyon szepen kernem a segitsegeteket.
baratnom eppen a felevi nagydolgozatat irta egy maxtor 40-es vinyora :), kikapcsolta a gepet, es mikor legkozelebb beinditotta a kepernyon mindenfele szines karakterek voltak.
athozta a gepet, eloszor beraktam egy telepitolemezt, hogy csinaljak egy fixmbr-t, de a windows telepitoben nem tudtam tovabbjutni, latszolag csak a C: particion van valami hiba, de ebben nem vagyok biztos,
utana megprobaltam a sajat gepembe berakni, de a biosban sem latszik, es az oprendszerem sem latja.

most meg megprobalok ezt-azt, van meg a tarsolyomban egy-ket dolog, de nem igazan van tapasztalatom ilyen teren.

amig visszajovok, tudnatok tanacsot adni? szegenynek hetfon kell leadni a dolgozatot.

#696 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 19:32

Elektronika csere, de azt jobb ha olyan csinálja akinek van egy kis tapasztalata.

#697 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 19:37

uristen.. de nem lehet valahogy kinyerni belole az adatokat? csak par file-rol van szo.

Szerkesztette: ion 2005. 12. 30. 19:38 -kor

#698 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 19:44

Specializálódott cég a saját eszközeivel leolvassa róla az adatokat százezrekért. Házilag nemhiszem, hogy többet tudsz tenni mint az elektronika csere, de azt is csak szakszerűen, különben többet árthatsz vele. Be kell hozzá szerezni egy pontosan ugyanolyan típust. Sok esély nincs rá, pláne pár nap alatt. Ha pedig mechanikai problémája is van, felesleges az egész cirkusz.

#699 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 19:55

Idézet: Warrior - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 14:25

A System Volume Information-ba nem is fogsz tudni belépni, legalábbis futó XP alól nem.

:D

#700 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 20:01

most egy erdekes dolog tortent, fel ora szarakodas utan (addig pihent a vinyo) megint mukodott, csak elfelejtettem visszadugni az egeret, ugyhogy ujrainditottam, de akkor mar megint rossz volt :)

na ez most mit jelent... :confused:

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.