HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   ib_su 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 10. 17:31

Idézet: didyman - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 20:00

ib_su: Meridabigyó és XC-biker. Az előbbi tóbiás :D mellesleg a Datasec egyik főkolomposa :Đ . Rive-t is kérdezheted elektronikaügyben, de ha ilyesmi eset történt, erősen gyanús, hogy a fejkörnyéki elektronika is sérült. Azt pedig "nem éri meg" cserélni, ha érted, mire gondolok ;) .

didyman, koszi a postot

amire meg emlekszem, az az, h a vinyo elhalalozas elott tobb napig meg el-elindult, aztan menet kozben "leakadt", win xp meg dobta a kek kepernyot. sajnos pont nem volt itthon, baratnom hasznalta, amennyire merte, aztan mire en hazaertem, es egy-ket ilyen kor utan leesett, h mi a baj, es h komoly, addigra pont beadta a kulcsot vegleg.

tudom, h igy forumon keresztul, ennyi informacio alapjan nem lehet ezt diagnosztizalni, de megis, ha esetleg a nevezett uraknak, v barki masnak van meg meglatasa a dologgal kapcsolatban, azt elore is megkoszonom

#62 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 10. 22:17

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 18:31

Erre nem is lehet mit mondani Samuraj. Adod a nagy SCSI expert fant az egyik topikban, a másikban cd/dvd témában hinted a vaskos butaságot, utána meg meg beírod ide ezt a... nem is mondom mit.  :(

Szerintem nem sokat értettetek abból amit mondtam. Arról beszéltem, hogy feltehetően a rossz jumperelés miatt döglött meg. Ezt se bizonyította senki. Ezután én már akármit csinálhattam volna vele, 25ezer forintért vihettem volna be az idióta kürtbe csak bevizsgálásra. Vagy szétrohangáltam volna a fejem hátha valaki meg tudja csinálni többször annyi pénzért, amiből ujat veszek. Egyedül az adatok miatt kár, annak egy részét vissza is lehet szerezni ujra letöltéssel. Az hogy utána rávágtam és szétszedtem már teljesen lényegtelen. Nem ez volt a főgond. Végülis ilyeneken tanul az ember, mégha drága is. A szkázi expert fanolást nem tudom mért zárja ki. A DVD témás vaskos butaságot onnan a székedből könnyű ugatni (már bocs), gyere ide és csináld meg, mutasd meg mit tudsz, legfeljebb én hajlok meg előtted. Merthogy eddig érdemben válaszolni nem tudtál csak kritizálni.

Fikázni könnyű, alkotni nehéz!!!
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#63 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 22:32

Idézet: didyman - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 22:00

a Tiéddel is csak az ingadozó-zajongó táp lesz a baj szerintem. Azalapján, amit elmondtál (őőő...Amire még emlékszem :Đ ), ez szinte biztos.

Vagy mégsem...  :think: Minden fogyasztót visszakötöttem, sz*r WD 20 GB vinya ki, Samu 160 GB + barracuda 80 GB be és a rendszer stabil. Kopp-kopp. Táp ugyanaz, hozzá sem nyúltam.

Egy LCT08 elektronika asszem nálam is van.

Szerkesztette: FakeJack 2005. 06. 10. 22:34 -kor

#64 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 10:14

Sziasztok!

Nagyon érdekes dolog történt a winchesteremmel, gondoltam beírom a történetet, hátha valakinek segít, illetve hátha a szakik megmondják mi is lehetett a probléma.

Van egy P4-es konfigom, benne egy IBM és egy Seagate Barracuda (ST340014A) jelő 40-40 gigás vinyó. IBM a rendszer , meg a game (2 darab NTFS partició) Seagate a zene vidó stb (1 NTFS partíció).

Egyik alkalommal a gép bővítése után ahogy visszakerült bele a Seagate lemez, a Windows nem látta raj a régebben rajt levő fájlokat, csak formázni volt hajlandó. Jobbhíján gyorsformattal leformáztam, ezután tudtam rá megint másolni. Ezután kivettem az üres frissen formázott tesztelt lemezt és elvittem másik gépbe másolni rá. Ott a BIOS felismerte, de (habár minden jól volt jumperelve) az XP nem indult el, megdermedt a bejelentkező képernyő. Megpróbáltuk WIN98 SE alatt is, az elindult, de nem látta tudta írni a lemezt. Próbáltuk FDISK-el újraparticionálni ennek eredményeképp keletkezett egy 30 Gigás FAT32 partíció (nem volt hajlandó FDISK nagyobbat létrhozni rajta illetve másik partíciót sem).

Hazahoztam visszatettem az XP-s gépbe és a lemezkezelő nem tudta olvasni, valamint a Windows labelt sem tudott hozzárendelni. Partition Magic nem tudta kezelni a lemezt. Nekiálltam először a GETDATABACK-al és lám megvolt az összes régi fájlom, amiket sikerült is visszaállítani, de a lemez a windows számára továbbra is láthatatlan volt. Ezután egy Drive Rescue navő programmal próbálkoztam aminek hatására az elveszett 30 Gigás partíció meglett. Rendesem command lineból meg is tudtam formázni NTFS-re.
Fura módon a windows lemezkezelő ezután sem látta, így azzal nem tudtam átpartícionálni.
Jobb híján fogtam az XP telepítőlemezt, lehúztam a rendszervinyót és elkezdtem erre a telepítést. Az ottani partícionáló progival simán leszedtem a régi 30 gigásat, létrehoztam a 40eset, megformáztam.
Ezután régi rendszervinyó visszadug és azóta tökéletesen működik a vinyó.

valakinek vannak ötletei a fentiekkel kapcsolatban mi lehetett a gond?

Szerkesztette: negyvenketto 2005. 06. 11. 10:15 -kor

Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#65 Felhasználó inaktív   ?uestLove 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 12:39

Üdv!

Következő a helyzet. Van egy Seagate ST3160023A és egy Maxtor 2B020H1 típusú vinyóm. Előbbin van a rendszer egy 8.0 GB-s partíción, mellette van egy 80.0 GB-s és egy 61.05 GB-s partícióm, a Maxtor pedig egyetlen partíciót tartalmaz, mind NTFS.
Tegnap este nem tapasztaltam semmi gondot, ma reggel viszont, miután visszatettem a gépbe a Maxtor-t és elkezdtem másolgatni, a gép fura hangokat kezdett adni, "hangyányit" belassult a rendszer, majd merevre fagyott. Ezután reset, majd kivettem a Maxtor-t. Indításnál - természetesen - lefutott a chkdsk, a d: meghajtón (80.0 GB) nem talált hibát, a c:-n viszont igen, javította is, az e:-t le se ellenőrizte. Gép elindul, de picit lassabban a megszokottnál, a másolás a partíciók között tetűlassú. Beraktam újra a Maxtort. A chkdsk újra lefut, de csak a d:-n, hibát nem talál. Gép elindul, a rendszer oké, másolás továbbra is tetű, 3-5 MB/s, közben pedig nem lehet semmit csinálni. Találtam egy HD Tach nevű programot, kipróbáltam és a következőket produkálta az egyik és másik vinyón:
Kép Kép

Mint látható, a Maxtor-ral nincs gond, de a Seagate valamiért gány. De minthogy nem mozgattam egyáltalán, mióta beszereltem a gépbe, nem értem, mi baja lett hirtelen. (A Maxtor rack-ben van tárolva.)

Tehát mit lehet csinálni, hogy visszaálljon a "rend"?
Előre is köszönöm a segítséget!
Eladó: 256 MB CF kártya - PÜ!
The Roots | Monty Python | HWSW UD Team | felajanlasok.hu

#66 Felhasználó inaktív   cheoppy 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 11. 16:00

Kedves fórumtársak!

Még néhány hete meghalt egy lemezen(40GB-os Maxtor) egy windows XP-m, mert a rendszerpartíció elveszett. Mivel egyébként is új wincsesztert akartam venni, vettem egy 160GBos Samsungot, és Getdataback-el visszaszereztem az adataimat a régi lemezről. Most foglalkoznék a régi lemezzel, hogy mi volt a baja és mit tudok vele kezdeni. Mivel a partíció méretét ki tudja olvasni, csak a partíció hiányzik, ezért úgy gondolom hogy az egyik partíció boot sectora romlott el. Szerettem volna visszaállítani a lemez végéről Winhexxel, amikor kattant egyet, leállt és újraindult, de a wint megfagyasztotta. Ezután most nem merem berakni a gépbe, nem tudom ez lehet-e végzetes hardver hiba, illetve történhet-e valami ha mégis megpróbálom újra beindítani? Nincs már rajta fontos adat, csak elszórakoznék vele, hogy sikerül-e újraélesztenem.

Szívesen fogadok minden tippet!

#67 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 17:10

Idézet: ?uestLove - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 13:39

Szerintem a win atallitotta a seagate-et udma-rol pio modra. Ezt nezd meg eloszor.
Ha atallitotta, akkor az eszkozkezeloben tavolitsd el azt az ide csatornat, amelyiken a a seagate van, es restart.

#68 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 17:39

Idézet: ?uestLove - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 13:39

Előre is köszönöm a segítséget!

Tulajdonképpen sokminden lehet, én csak egyet mondok, aztán majd ugyis jönnek a ócsárló megjegyzések kifutott bufferel az élen.

Szóval ez a lassú másolásos eset nagyon hasonlít egy régi találkozásom virussal. Persze ha telepitett virusirtod van, meg tűzfalad akkor tárgytalan.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#69 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 17:53

Idézet: negyvenketto - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 11:14

valakinek vannak ötletei a fentiekkel kapcsolatban mi lehetett a gond?

A gépbővítés környékéről kellene többet tudni, mi változott. A vinyókat milyen összeállitásban használod/használtad a cd-kel, primary,secondary mester/slave, rackben volt-e. Elképzelhető hogy a sok dugdosás közben valamit félre dugtál, akár a szalagkébelt forditva?

Egyszer megtörtént velem is, hogy két vinyót összeraktam ugyanarra a kábelre masteren és az egyik vinyóról áttükröződött a particiós tábla a másikra, ahogy fdiskeltem. Nem irom le részletesebben, bonyolult volt a több partició miatt is, végül norton diskedittel irtam vissza kézzel a particiós adatokat, ettől visszaállt minden, minden adatom megvolt a kiterjesztett particióban is.

A különböző programok amikkel próbálkoztál másképpen is kezelhetik a disket, valamelyik mélyebbre "ás" és vissza tudja hozni.

#70 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 06. 11. 18:59

Questlove: Érdekes. PIO mód esetén azt hittem, PIO4 alá nem megy le, az meg 16M körül kéne legyen-de a burst értékből egyértelműen, a csatlakozófelületen lehet baj. DMA-gyanú. Milyen DMA_módban megy a vinyó a Window$ szerint?

Cheopy: Ez lehet maxtor-baj, tápegység, túlmelegedés-teszteld le Powermax-szal, nézz meg rajta smart-értékeket. Ha sűrűsödni fog ez a leállás-újraindulás, akkor csapágybaja lesz :( .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#71 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 09:59

Mihez kezdek vele a régebbi széria sorozatú 120GB Maxtor DM9-el? Melynek belső chipje mindig túlmelegszik, tudjátok. Van lehetőségem biztonságosabb újabb DM9-re? Gari már nincs, adatok vannak rajta...
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#72 Felhasználó inaktív   ?uestLove 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 12:57

Köszönet a válaszokért!

Megnéztem, milyen módban megy a Primary IDE Channel: PIO. De hogy ki vagy mi, mikor, hogyan de főleg MIÉRT állította át...??? :confused:
Próbáltam eltávolítani és újraindítani a gépet - de nem hajlandó visszatelepülni. :( A következő hibüzenetet dobja: driver is not intended for this platform. Pedig próbáltam az install CD-ről is, a Win Update oldaláról is, de semmi javulás.
Ami még érthetetlen számomra: azóta is minden indításkor beadja a chekdisk-et, de csak és kizárólag a D: meghajtóra (a Seagate 2. partíciója), valamint a másolási sebesség visszaállt a megszokottra. Ennek ugyan örülök, de zavar, hogy minden indulás után beadja a found new hardware üzenetet. (Rendszert nem telepítek most újra, kb 2 hetet még kibírok így is.)
Eladó: 256 MB CF kártya - PÜ!
The Roots | Monty Python | HWSW UD Team | felajanlasok.hu

#73 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 06. 12. 13:19

Ilyet legtöbbször kábelhiba okoz, vagy kontakthiba. Az UDMA egyben CRC-ellenőrzést is szabvámyba iktatott, és ha túl sok crc-hiba akad az átvitel során,a  windows egy móddal lejjebb kapcsol (ez azt hiszem, 5 hiba). Aztán még lejjebb, PIO-ig. Amit írtál, tipikus hiba ilyenkor: A lapkakészlettől függően, a specifikus ide sw driver telepítése-eltávolítása szokott segíteni, vagy cakumpakk a komplett ide-vezérlőt leszedni (nem csak azt az egy csatornát), meg volt másnak is problémája, azt hiszem, regisrty-hack segített.

Bolic: Hú. Extrém hűtéssel elmegy az, ha nem a csapágya makacskodik, akkor jó eséllyel megmarad.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#74 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 18:34

Idézet: didyman - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 14:19

Bolic: Hú. Extrém hűtéssel elmegy az, ha nem a csapágya makacskodik, akkor jó eséllyel megmarad.

Nem a hűtésre kell gondolni, hanem a rossz szériasorozatra. :) Persze nincs semmi baja, csak voltak emlékeim róla, pl. gazdaként üzemeltem úgy néhány évvel ezelőtt, másolásnál mindig időnként kiakad néhány másodpercre, néha a fordulat sebessége zuhan, alkalmi archiválásra használom jelenleg, az ugye nincs probléma, csak meg akarom szabadulni. :)
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#75 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 23:46

hali

mostanában elég sokat swappel a winyóm mit lehet ellene tenni?

40 gigás maxtor

Szerkesztette: Fresi 2005. 06. 12. 23:46 -kor

#76 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 00:24

Ehh, amióta áttetem a 80 gigás Seagate-et Pri. slave-re, azóta a bios nem ismeri fel, csak az XP. Viszont az meg PIO módban hajtja, ha jól sejtem (*). Megoldás: a biosban van egy delay funkció, oda beállítottam 2 mp-et (gyakorlatilag 2 mp-et vár autodetectálás előtt) és azóta jó minden.

* igen, csak sejtem, mert nem tudom megnézni...  :think: Se az Nforce IDE Contollernél (nincs primary meg secondary csatorna fül!), se a lemezeknél nincs erre vonatkozó infó.  :eek:

#77 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 02:10

FakeJack, az aláírásodban lévő oldal meg jó tréfa azoknak akik vacak böngészőt használnak. Szerintem szép vizslád van, de elég egy oldalon csak egyszer bemutatni.

#78 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 07:03

Idézet: bean - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 3:10

FakeJack, az aláírásodban lévő oldal meg jó tréfa azoknak akik vacak böngészőt használnak. Szerintem szép vizslád van, de elég egy oldalon csak egyszer bemutatni.

:offtopic:

Nem az én vizslám.
Nem biztos, hogy böngészőfüggő. A fagyást-reset előjöhet IEvel meg FireFoxszal is. Nem kötelező rákattintani (figyelmeztetés is van). Szólj egy moderátornak, ha gondod van.

Kép

Szerkesztette: FakeJack 2005. 06. 13. 07:10 -kor

#79 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 08:06

Idézet: Samuraj - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 16:53

A gépbővítés környékéről kellene többet tudni, mi változott. A vinyókat milyen összeállitásban használod/használtad a cd-kel, primary,secondary mester/slave, rackben volt-e. Elképzelhető hogy a sok dugdosás közben valamit félre dugtál, akár a szalagkébelt forditva?

Egyszer megtörtént velem is, hogy két vinyót összeraktam ugyanarra a kábelre masteren és az egyik vinyóról áttükröződött a particiós tábla a másikra, ahogy fdiskeltem. Nem irom le részletesebben, bonyolult volt a több partició miatt is, végül norton diskedittel irtam vissza kézzel a particiós adatokat, ettől visszaállt minden, minden adatom megvolt a kiterjesztett particióban is.

A különböző programok amikkel próbálkoztál másképpen is kezelhetik a disket, valamelyik mélyebbre "ás" és vissza tudja hozni.

Köszi a választ!

A gépben történt RAM bővítés, videokártya csere, bekerült egy PIO108 író.
Egy kábelre van dugva a rendszervinyóm ezzel a vinyóval. Primary master meg tán Cable Select. A másik IDE kábelen van egy LG cd író meg a PIO DVD.
Abit BD7-RaidII, P4c1.8, 512MDDR.
A HDD bent volt a gépben 3 hónapot. Bővítéskor kivettem belőle úgy adtam le GUGA elvtársnak, mert sensitive adatokat tartalmazott.
Utána amikor visszatettem nem volt meg a fájrendszer. Ekkor volt a gyorsformat.
Uzután havernál rack-ben nem volt jó, majd hazaérve a gépben sem.

kb ennyi
Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#80 Felhasználó inaktív   cheoppy 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 13. 16:30

Sziasztok!

Sikerült újraélesztenem a régi lemez rendszerpartícióját! :) Csak a partíció boot szektorát kellett helyretenni és ráengedni a chkdsk-et. Látszólag minden fájl megvan, de még megpróbálok róla bebootolni, ha az is sikerül, akkor valószínűleg nincs is adatvesztés. Az is lehet hogy így az egyben átrakom egy másik gépbe, csak a Windowsnak kellene valahogy túlélnie.

Az a leállás valami ideiglenes gond lehetett, azóta nem jelentkezett, és a Smart-értékek körül sincs semmi gond Active-smart szerint.

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.