Sziasztok!
Nagyon érdekes dolog történt a winchesteremmel, gondoltam beírom a történetet, hátha valakinek segít, illetve hátha a szakik megmondják mi is lehetett a probléma.
Van egy P4-es konfigom, benne egy IBM és egy Seagate Barracuda (ST340014A) jelő 40-40 gigás vinyó. IBM a rendszer , meg a game (2 darab NTFS partició) Seagate a zene vidó stb (1 NTFS partíció).
Egyik alkalommal a gép bővítése után ahogy visszakerült bele a Seagate lemez, a Windows nem látta raj a régebben rajt levő fájlokat, csak formázni volt hajlandó. Jobbhíján gyorsformattal leformáztam, ezután tudtam rá megint másolni. Ezután kivettem az üres frissen formázott tesztelt lemezt és elvittem másik gépbe másolni rá. Ott a BIOS felismerte, de (habár minden jól volt jumperelve) az XP nem indult el, megdermedt a bejelentkező képernyő. Megpróbáltuk WIN98 SE alatt is, az elindult, de nem látta tudta írni a lemezt. Próbáltuk FDISK-el újraparticionálni ennek eredményeképp keletkezett egy 30 Gigás FAT32 partíció (nem volt hajlandó FDISK nagyobbat létrhozni rajta illetve másik partíciót sem).
Hazahoztam visszatettem az XP-s gépbe és a lemezkezelő nem tudta olvasni, valamint a Windows labelt sem tudott hozzárendelni. Partition Magic nem tudta kezelni a lemezt. Nekiálltam először a GETDATABACK-al és lám megvolt az összes régi fájlom, amiket sikerült is visszaállítani, de a lemez a windows számára továbbra is láthatatlan volt. Ezután egy Drive Rescue navő programmal próbálkoztam aminek hatására az elveszett 30 Gigás partíció meglett. Rendesem command lineból meg is tudtam formázni NTFS-re.
Fura módon a windows lemezkezelő ezután sem látta, így azzal nem tudtam átpartícionálni.
Jobb híján fogtam az XP telepítőlemezt, lehúztam a rendszervinyót és elkezdtem erre a telepítést. Az ottani partícionáló progival simán leszedtem a régi 30 gigásat, létrehoztam a 40eset, megformáztam.
Ezután régi rendszervinyó visszadug és azóta tökéletesen működik a vinyó.
valakinek vannak ötletei a fentiekkel kapcsolatban mi lehetett a gond?
Szerkesztette: negyvenketto 2005. 06. 11. 10:15 -kor
Az élet a világmindenség meg minden...
Hivatásos topicsüllyesztő...