HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 01. 11:42

Még valami: mivel  lehet egy vinyó hőmérsékletét mérni szoftveresen? Márha támogatja.

#302 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 12:52

Idézet: Dark - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 12:42

Még valami: mivel  lehet egy vinyó hőmérsékletét mérni szoftveresen? Márha támogatja.

Speedfan.

#303 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 14:25

Köszönöm!

#304 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 17:07

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 13:52

Speedfan.

DTemp

#305 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 17:15

Idézet: SATAN - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 10:16

Inkabb csak erdekessegkent kerdezem mert mar megoldottam a problemat:
4-5 napja vettem egy 200Gigas Maxtor dm10 es vinyot, hazahoztam aztan bosszankodtam egyet hogy bentfelejtettem melohelyen az ide-sata atalakitomat  igy ideiglenesen le kellett huznos a secondaryn levo CD iromat(master) es DVD olvasomat(slave) hogy ki tudjam probalni a kicsiket. beraktam a vinyos masternek had legyen boldog. megformaztam nem gyorsformazassal csak hogy biztos jo. nagyszeruen vegigment 1 ora alatt kb(ez szerintem nem sok ilyen nagy vinyonal de nem tudom. mindig gyorsformazni szoktam :)) aztan el is kezdtem gyorsan atpakolni ra a dolgokat 50-60 giganal jartam amikor egyszercsak gondolt egyet es a masolas sebessege leesett 2MB/secre. hat mondom ez kevesnek tunik. nezzuk csak meg hogy megy e az UDMA mod. es hat latom hogy csak PIOban megy. es ott volt egy kis uzenet hogy a windows visszavette biztonsagi okokbol. hat mondom nagyon nem erdekel a dolog visszaallitottam udma 133(azert kiprobaltam kesobb 66 es 100 on is) ra, ujrainditottam a gepet es lass csodat fel sem ismerte a K: meghajtomat. nezem hogy biztos csak elfelejtett betut kirakni hozza es ott van minden. aztan amikor ezt megprobalom megnezni azzal fogad a kedvenc varazslom hogy Nincsen inicializalva a meghajto!!!! Mondom UPSZ, es mi van a 50 giga adatommal amit ramasoltam? nah mondom rakjuk vissza PIO modba a vinyot. ekkor szerencsere ujra feltunt a K meghajtom. es tudtam olvasni is 2MB/s el kb. ekkor juott eszembe hogy volt bent munkahelyen is olyan gep aminel az istenert nem akart a master UDMA modban menni de ha atraktuk slavenek akkor teljesen jol mukodott. nah hat en is igy tettem itthon es azota teljesen jol megy az UDMA mod. aztan amikor munkahelyrol hazahoztam az IDE-SATA atalakitot azota azon hasznalom de azon is teljesen jol megy. Amugy ami most CD iro ra van kotve a Sec Masteremre az teljesen jol mukodik igaz csak egy 8XCD iro, de az nem PIO modban akar menni szerencsere.

Ti tudjatok hogy mitol tud ilyeneket csinalni a masina? Vinyo "hibaja" ikabb ez vagy alaplape?

erre senkinek semmi otlete hogy mitol lehet ilyen? amugy az alairasomban levo geprol van szo.
es nem egyedi a hiba mert masik gep miatt jutott eszembe ez a megoldas.
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#306 Felhasználó inaktív   Grabovski 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 03:21

Idézet: Dark - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 10:42

HDD Thermometer

#307 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 07:16

Rendben, mindkettőt megnézem.

Amúgy mennyi az elfogadható hőmérséklet? Tegnap a speedfan szerint a maxtor vinyóm 46 fokos volt. Ez a vinyó így megy lassan 2.5 éve, tehát bírja. (úgy értve, hogy be lett szerelve és gyakorlatilag nem járt a gépen kívül 2-3 napnál többet)

#308 Felhasználó inaktív   scratch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 09:42

Idézet: Dark - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 12:42

HDD Thermometer
Intel Pentium 4-F [Prescott] 3.2GHz, Hyper-Threading Technology, 1MB L2 cache, 800MHz FSB - ASUS P4C800-E Deluxe - 1,5GB Samsung, PC3200, 400MHz RAM - ASUS V9570/TD - 160GB Samsung, 7200rpm, 8MB cache, Serial ATA HDD - Pioneer DVD-120S - Pioneer DVR-108 - Sony 1,44MB floppy - Leadtek TV2000 XP Expert - Cooler Master Centurion 1 CAC-T01 - Cooler Master RS-350-AMSP - APC Smart-UPS SC620I - Sony SDM-X72 TFT - Jazz Dolby Digital 5.1 - MSI USB Bluetooth - Premier I-Fone

#309 Felhasználó inaktív   Maxtornyűvő 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 02. 10:32

Sziasztok!
Nemrég vettem egy új számítógépet, egy maxtor 40 gb-os HDD-vel. Mivel nem formázták le, és nem alakították ki a partíciókat, nekem kellett megcsinálni (egy réges-régi 3 gb-os Hdd-mről).
A formatálás azonban megszakadt 94%-on :-(. A gép lefagyott. (pedig nem a gyorsformatra mentem)
Azóta nem látja a gépem az új HDD-t.
Megpróbáltam haverom gépén leformázni, particionálni, de az ő gépe sem látta a vinyómat.
A bios ugyan érzékeli, hogy be van kötve egy második Hdd is, de sem a típusát, sem a méretét nem ismeri fel.
Nem ismertek olyan programokat, amelyek direkt formatálásra alkalmasak, és észre tudják venni a vinyómat?
Vagy olyan programot, amelyikkel le lehet törölni a hibásan formatált lemezrészeket?

#310 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 12:31

Szerintem a formázottságnak nem sok köze van a felismeréshez.
Nekem az XP a zsír új samsung vinyót is felismerte, pedig gyári állapotban nincsenek formázott partíciók rajta. A bios is látta.
Ha a gép biosa nem ismeri fel, ott más gond van. Mondd, külsőre teljesen ép? Nincs pirulás az elektronikán?

#311 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 08:17

Elég extrém esetben pirul meg az elektronika. Ha több gépben sem ismeri fel, akkor valószínűleg rossz, érdemes lenne visszavinni a boltba garanciális cserére.

#312 Felhasználó inaktív   zsaca 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 03. 09:07

na közben törént pár esemény, leírom, hátha ihletet kap vki:

tehát vala a 2.5"ös külső rack. Másik laptophoz dugva vidáman megy a kicsi, az acerembe visszatéve még mindig nem lehet particionálni semmivel. Ámde átformáztam FAT32re h WinME bootfllopiról indítva lássa a dos és egy roppant érdekes hibajelenség adódott: minden ok, boot rendben, de nem megy a beépített billentyűzet. Se a bedugott usb-s. Biost akarok frissíteni hátha megoldja  a gondot de parancssort bill nélkül használni enyhén művészet lenne. (a bill műxik egyébként, biosban meg PQmagicben él). Szóval:

bootos KnoppixLinux cdről tudok vhogy biost frissíteni? ez látja a vinyót ha be van téve de commandFailed-t ír ki minden acces próbálkozásomnál. Ha pedig kiveszem a vinyót és racből megy, akkor pedig nem műxik a cd. nem is látszik semmilyen ATAPI eszköz biosban.. LOL. mért van ez?

vki segítsen plz mert már elvonási tüneteim vannak.

megpróbálom másik 2,5"ös vincsit belerakni aztán megírom mi lett.....

(eredeti probléma a 9.old közepefelé olvasható)

zsaca
Best: AMD Ati fantáskóla LÁNYOK
http://sandorzsolt.uw.hu

#313 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 10:48

Nahh, úgy néz ki temetek egy régi maxtort, de azért megkérdem...

Maxtor-Quantum Fireball (Maxtor 541DX 5400rpm 2MBc ATA100) volt a picike, 20GB-os.
Modellszám: 2B020H1
Kódszám: WAH21PB0
Sorozatszám: B19CJ1BE
Úgy tudom, hogy folyadékcsapágyas... majdnem 5 évet szolgált, ebből az utóbbi 2 évet rosszul szellőző rackben, de sosem volt forró ezelőtt. Kézrátételre olyan langyi volt midig is, a SMART nem tudta kiolvasni a hőm-i értéket, ez olyan régi modell, ami még nem támogatta.

Ma reggel bekapcsoláskor írási hibát dobott, újrapartícionáltam volna, de a partíciókat a Part. Magic CRC hiba miatt nem tudta létrehozni.
PowerMax 4.21 ráereszt -> Burn In Test már az első ciklus alatt 40%-nál 8 jegyű hibakódot dobott (c7936a6e). A SMART adatok viszont rendben voltak. Bad sector nem volt rajta.

Mondom utolsó esély, menjen a Full Low Level Format. Ez a vége felé botrányosan belassult, kicsit kerregett (pedig korábban csak sípolást hallotott a legrosszabb esetben is), a vinyó pedig baromi forró volt (50-60C saccra mint a huzat).

Van még remény, hogy ezt lehessen használni valamire, ha másnem bad sectorosan? A 8 jegyű hibakód miatt nagyon "irány a kuka"-nak néz ki a dolog (ezt javasolja a www.maxtor.com leírása is)  :(
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#314 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 12:17

Most, amikor legutóbb formázni akartad, kivetted a rack-ből? Mert rack-kel már jártam úgy, hogy rossz volt és a vinyó nem akart menni (bios valami Quantum suncvuo-nak ismerte fel a fireballt), de simán a szalagkábelre dugva hibátlanul üzemelt.

#315 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 15:46

Azok, még golyóscsapágyazásúak voltak anno.
A slim széria nagy gyengéje a fejerősítő.

#316 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 17:23

Volt nekem is egy ilyen, de még időben eladtam. :)

#317 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 18:17

Idézet: Dark - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 13:17

Most, amikor legutóbb formázni akartad, kivetted a rack-ből? Mert rack-kel már jártam úgy, hogy rossz volt és a vinyó nem akart menni (bios valami Quantum suncvuo-nak ismerte fel a fireballt), de simán a szalagkábelre dugva hibátlanul üzemelt.

Rack nélkül sem jó, pedig majdnem megörültem, jó ötlet volt.
Rackben már 40%-nál jött a hibakód, rack nélkül 49%-nál következik be ugyanez.

Akkor ezek szerint golyóscsapágyas... a magas sípolásból gondoltam hogy folyadékos, ezek szerint nem...

Ahhoz képest hogy maxi, így is sokááá bírta.

Nem lehet vele valamit kezdeni? Én nem bánom, ha van rajta mondjuk 1 GB rossz szektor vagy felületi sérülés, mert arra a területre nem csinálok partíciót, de sajnálom csak ezért kidobni, jól szolgált.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#318 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 20:03

Ha csak egy része bad-es akkor nem is kell feltétlen eldobni, de túlsokmindenre nem fogod tudni használni.

#319 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 07:07

Másik gépben próbáltad ezt a formázást? (Gondolok itt arra, hogy az ide kábel vagy az alaplapi vezérlő nem tökéletes?)
Amúgy ugyanez a vinyó landolt nálam tegnap, annak a hangja azt sejteti, hogy néha leáll és újra felpörög. Nem hiszem, hogy hosszú életű lesz, így lementettem nekik mindet.

Esetleg megpróbálhatod, hogy csinálsz egy kispartíciót - annak a 40%-nak megfelelően. Ez a 20gigás vinyónál olyan 8 gigánál lehet - a maradékra meg kísérletezhetsz partícióval, vagy unallocated formában hagyod. (Esetleg, hogy bonyolítsam, a 40 és mondjuk 50-55% között  hagyol csak unallocatedet, a végére még egy partíciót csinálsz. PQ Magic-kel tudsz ilyesmit is.) Nekem van egy régi 6 gigásom így bad sector miatt, az első pár mega unallocated - ott badsectoros - a többin van egy logikai partíció - nem is lehet bootolni róla, nincs aktív partíciója, de adathurcolászásra idestova 2 éve használom.

#320 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 10:13

Okéé, megpróbálom másik gépben is, de nem hiszem, hogy a gépem vagy a kábel miatt lenne, mert több kábellel próbáltam több IDE csatornán és az eredmény ugyan az (ugyanaz a PowerMax hibaüzi). Azt sem hinném, hogy az alaplapi IDE vezérlő f*s*tt volna be, mert az CD/DVD-RW drájvok hibátlanul muzsikálnak.

Én úgy látom, hogy az elektronika hibátlan, a SMART adatok rendben, a vinyó felpörög és nem áll le. Ez valami felületi sérülés lehet.

Milyen lemezjavító/vizsgáló ultilt ajánlotok? Mert a PowerMax az első hiba után leáll és nem deríti fel a további hibákat (mely szektorok használhatatlanok). Így nem tudom, hogy mekkora rajta a felületi sérülés, lehet hogy csak néhány rossz szektorról van szó.

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.