Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van!
Elküldve: 2005. 09. 01. 11:42
Elküldve: 2005. 09. 01. 12:52
Idézet: Dark - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 12:42
Speedfan.
Elküldve: 2005. 09. 01. 17:07
Idézet: Csybe - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 13:52
DTemp
Elküldve: 2005. 09. 01. 17:15
Idézet: SATAN - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 10:16
4-5 napja vettem egy 200Gigas Maxtor dm10 es vinyot, hazahoztam aztan bosszankodtam egyet hogy bentfelejtettem melohelyen az ide-sata atalakitomat igy ideiglenesen le kellett huznos a secondaryn levo CD iromat(master) es DVD olvasomat(slave) hogy ki tudjam probalni a kicsiket. beraktam a vinyos masternek had legyen boldog. megformaztam nem gyorsformazassal csak hogy biztos jo. nagyszeruen vegigment 1 ora alatt kb(ez szerintem nem sok ilyen nagy vinyonal de nem tudom. mindig gyorsformazni szoktam
Ti tudjatok hogy mitol tud ilyeneket csinalni a masina? Vinyo "hibaja" ikabb ez vagy alaplape?
erre senkinek semmi otlete hogy mitol lehet ilyen? amugy az alairasomban levo geprol van szo.
es nem egyedi a hiba mert masik gep miatt jutott eszembe ez a megoldas.
Elküldve: 2005. 09. 02. 03:21
Idézet: Dark - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 10:42
HDD Thermometer
Elküldve: 2005. 09. 02. 07:16
Amúgy mennyi az elfogadható hőmérséklet? Tegnap a speedfan szerint a maxtor vinyóm 46 fokos volt. Ez a vinyó így megy lassan 2.5 éve, tehát bírja. (úgy értve, hogy be lett szerelve és gyakorlatilag nem járt a gépen kívül 2-3 napnál többet)
Elküldve: 2005. 09. 02. 09:42
Idézet: Dark - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 12:42
HDD Thermometer
Elküldve: 2005. 09. 02. 10:32
Nemrég vettem egy új számítógépet, egy maxtor 40 gb-os HDD-vel. Mivel nem formázták le, és nem alakították ki a partíciókat, nekem kellett megcsinálni (egy réges-régi 3 gb-os Hdd-mről).
A formatálás azonban megszakadt 94%-on :-(. A gép lefagyott. (pedig nem a gyorsformatra mentem)
Azóta nem látja a gépem az új HDD-t.
Megpróbáltam haverom gépén leformázni, particionálni, de az ő gépe sem látta a vinyómat.
A bios ugyan érzékeli, hogy be van kötve egy második Hdd is, de sem a típusát, sem a méretét nem ismeri fel.
Nem ismertek olyan programokat, amelyek direkt formatálásra alkalmasak, és észre tudják venni a vinyómat?
Vagy olyan programot, amelyikkel le lehet törölni a hibásan formatált lemezrészeket?
Elküldve: 2005. 09. 02. 12:31
Nekem az XP a zsír új samsung vinyót is felismerte, pedig gyári állapotban nincsenek formázott partíciók rajta. A bios is látta.
Ha a gép biosa nem ismeri fel, ott más gond van. Mondd, külsőre teljesen ép? Nincs pirulás az elektronikán?
Elküldve: 2005. 09. 03. 08:17
Elküldve: 2005. 09. 03. 09:07
tehát vala a 2.5"ös külső rack. Másik laptophoz dugva vidáman megy a kicsi, az acerembe visszatéve még mindig nem lehet particionálni semmivel. Ámde átformáztam FAT32re h WinME bootfllopiról indítva lássa a dos és egy roppant érdekes hibajelenség adódott: minden ok, boot rendben, de nem megy a beépített billentyűzet. Se a bedugott usb-s. Biost akarok frissíteni hátha megoldja a gondot de parancssort bill nélkül használni enyhén művészet lenne. (a bill műxik egyébként, biosban meg PQmagicben él). Szóval:
bootos KnoppixLinux cdről tudok vhogy biost frissíteni? ez látja a vinyót ha be van téve de commandFailed-t ír ki minden acces próbálkozásomnál. Ha pedig kiveszem a vinyót és racből megy, akkor pedig nem műxik a cd. nem is látszik semmilyen ATAPI eszköz biosban.. LOL. mért van ez?
vki segítsen plz mert már elvonási tüneteim vannak.
megpróbálom másik 2,5"ös vincsit belerakni aztán megírom mi lett.....
(eredeti probléma a 9.old közepefelé olvasható)
zsaca
http://sandorzsolt.uw.hu
Elküldve: 2005. 09. 05. 10:48
Maxtor-Quantum Fireball (Maxtor 541DX 5400rpm 2MBc ATA100) volt a picike, 20GB-os.
Modellszám: 2B020H1
Kódszám: WAH21PB0
Sorozatszám: B19CJ1BE
Úgy tudom, hogy folyadékcsapágyas... majdnem 5 évet szolgált, ebből az utóbbi 2 évet rosszul szellőző rackben, de sosem volt forró ezelőtt. Kézrátételre olyan langyi volt midig is, a SMART nem tudta kiolvasni a hőm-i értéket, ez olyan régi modell, ami még nem támogatta.
Ma reggel bekapcsoláskor írási hibát dobott, újrapartícionáltam volna, de a partíciókat a Part. Magic CRC hiba miatt nem tudta létrehozni.
PowerMax 4.21 ráereszt -> Burn In Test már az első ciklus alatt 40%-nál 8 jegyű hibakódot dobott (c7936a6e). A SMART adatok viszont rendben voltak. Bad sector nem volt rajta.
Mondom utolsó esély, menjen a Full Low Level Format. Ez a vége felé botrányosan belassult, kicsit kerregett (pedig korábban csak sípolást hallotott a legrosszabb esetben is), a vinyó pedig baromi forró volt (50-60C saccra mint a huzat).
Van még remény, hogy ezt lehessen használni valamire, ha másnem bad sectorosan? A 8 jegyű hibakód miatt nagyon "irány a kuka"-nak néz ki a dolog (ezt javasolja a www.maxtor.com leírása is)
Elküldve: 2005. 09. 05. 12:17
Elküldve: 2005. 09. 05. 15:46
A slim széria nagy gyengéje a fejerősítő.
Elküldve: 2005. 09. 05. 18:17
Idézet: Dark - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 13:17
Rack nélkül sem jó, pedig majdnem megörültem, jó ötlet volt.
Rackben már 40%-nál jött a hibakód, rack nélkül 49%-nál következik be ugyanez.
Akkor ezek szerint golyóscsapágyas... a magas sípolásból gondoltam hogy folyadékos, ezek szerint nem...
Ahhoz képest hogy maxi, így is sokááá bírta.
Nem lehet vele valamit kezdeni? Én nem bánom, ha van rajta mondjuk 1 GB rossz szektor vagy felületi sérülés, mert arra a területre nem csinálok partíciót, de sajnálom csak ezért kidobni, jól szolgált.
Elküldve: 2005. 09. 05. 20:03
Elküldve: 2005. 09. 06. 07:07
Amúgy ugyanez a vinyó landolt nálam tegnap, annak a hangja azt sejteti, hogy néha leáll és újra felpörög. Nem hiszem, hogy hosszú életű lesz, így lementettem nekik mindet.
Esetleg megpróbálhatod, hogy csinálsz egy kispartíciót - annak a 40%-nak megfelelően. Ez a 20gigás vinyónál olyan 8 gigánál lehet - a maradékra meg kísérletezhetsz partícióval, vagy unallocated formában hagyod. (Esetleg, hogy bonyolítsam, a 40 és mondjuk 50-55% között hagyol csak unallocatedet, a végére még egy partíciót csinálsz. PQ Magic-kel tudsz ilyesmit is.) Nekem van egy régi 6 gigásom így bad sector miatt, az első pár mega unallocated - ott badsectoros - a többin van egy logikai partíció - nem is lehet bootolni róla, nincs aktív partíciója, de adathurcolászásra idestova 2 éve használom.
Elküldve: 2005. 09. 06. 10:13
Én úgy látom, hogy az elektronika hibátlan, a SMART adatok rendben, a vinyó felpörög és nem áll le. Ez valami felületi sérülés lehet.
Milyen lemezjavító/vizsgáló ultilt ajánlotok? Mert a PowerMax az első hiba után leáll és nem deríti fel a további hibákat (mely szektorok használhatatlanok). Így nem tudom, hogy mekkora rajta a felületi sérülés, lehet hogy csak néhány rossz szektorról van szó.

Súgó
A téma zárva.