HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 06. 12:02

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 10:13

Azt sem hinném, hogy az alaplapi IDE vezérlő f*s*tt volna be, mert az CD/DVD-RW drájvok hibátlanul muzsikálnak.

Erre ne vegyél mérget, vagy 2 hete járt nálam egy abit lap (ST6 talán?), na az cd-ről boot-olt, a cd-ről felpakolta az xp telepítő fájljait, de képtelen volt a vinyóról boot-olni. 3 vinyóval sem ment, míg a vinyókról másik gép simán ment, sőt, az egyik vinyón van a vista kipróbálási céllal és simán megy.

#322 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 15:01

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 10:13

Okéé, megpróbálom másik gépben is, de nem hiszem, hogy a gépem vagy a kábel miatt lenne, mert több kábellel próbáltam több IDE csatornán és az eredmény ugyan az (ugyanaz a PowerMax hibaüzi). Azt sem hinném, hogy az alaplapi IDE vezérlő f*s*tt volna be, mert az CD/DVD-RW drájvok hibátlanul muzsikálnak.

Én úgy látom, hogy az elektronika hibátlan, a SMART adatok rendben, a vinyó felpörög és nem áll le. Ez valami felületi sérülés lehet.

Milyen lemezjavító/vizsgáló ultilt ajánlotok? Mert a PowerMax az első hiba után leáll és nem deríti fel a további hibákat (mely szektorok használhatatlanok). Így nem tudom, hogy mekkora rajta a felületi sérülés, lehet hogy csak néhány rossz szektorról van szó.

Low Level Format nem volt még?

#323 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 15:59

De volt, már le is írtam pár hsz-el ezelőtt, hogy a vége felé botrányosan belassult. Olyan 96%-ig mélyformáztam a PowerMax-al, de az csak zerofill nem igazi low level.
A Low Level Format (Full) volt nekem is az első ötletem.

Szerk: Abba belegondolni is szörnyű, hogy az IDE vezérlő rossz lenne, mert az IC7-eken nem ez szokott tönkremenni és nem tuningoltam soha. Inkább e neves vinyamárka miatt gyanakszom arra, hogy mégis e régi mesterművükkel lehet a gond.

Szerkesztette: N0zer0 2005. 09. 06. 16:54 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#324 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 19:49

Milyen chipset van az alaplapon? Nem kell annak befüstölni, hogy xarakodjon.. Low level format mivel? Maxtor gyári programjával?

#325 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 04:12

Szeretném egy szaki segítségét kérni, ugyanis most vettem két samu vinyót és abból az egyik tutira kaputt, mert rosszabb hangja van mint egy volt szovjet traktornak és rendszerint ledobja magát.

A másik az mükszik rendesen (legalább is úgy tűnik), csak az zavar, hogy folyamatosan ECC-zik akkor is amikor pl ezeket a sorokat írom. És az értéke szépen megy felfele...
A vinyó típusa egy sata II-es 80Gb-os vinyó 8Mb-os pufferrel.

Itt a smart képe, hogy világos legyen:

Kép

#326 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 06:17

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 20:49

Milyen chipset van az alaplapon? Nem kell annak befüstölni, hogy xarakodjon.. Low level format mivel? Maxtor gyári programjával?

Abit IC7 -> i875-ös chipset, a déli híd ICH5-ös chipje vezérli az IDE eszközöket és a SATA1-2 eszközöket (utóbbiak is kiválóan működnek, 2*160GB hdd). A low level a maxtor programjával volt. Másik gépben is igyekszem kipróbálni, de az nem ma fog összejönni.

Inkább utilnevekkel bombázzatok, amik felderíti konkrétan a rossz szektorokat. Nekem ennyi elég lenne.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#327 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 08:14

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 15:59

De volt, már le is írtam pár hsz-el ezelőtt, hogy a vége felé botrányosan belassult. Olyan 96%-ig mélyformáztam a PowerMax-al, de az csak zerofill nem igazi low level.
A Low Level Format (Full) volt nekem is az első ötletem.

Szerk: Abba belegondolni is szörnyű, hogy az IDE vezérlő rossz lenne, mert az IC7-eken nem ez szokott tönkremenni és nem tuningoltam soha. Inkább e neves vinyamárka miatt gyanakszom arra, hogy mégis e régi mesterművükkel lehet a gond.

Hi!
Akkor, meg lehet próbálkozni, utolsóként, egy PI-es BIOS Low formattal is.

#328 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 15:10

Azzal max szétb*szni lehetNE, ha menne az utóbbi idők vinyóin, de nem megy, mert a vinyóelektronika fw szinten tiltja a lowlevelformatot. Hálistennek. Anno ugyanis nemegy okocskabotocska nyirta igy ki a vinyóját, hogy jajj nemmegy fel a win95, lowlevel élből.

#329 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 09. 21:14

Tünnyéinnen! :Đ

Pizon: ne aggódj, samu-jellegzetesség ennek a mezőnek a magas értéke, nem hiba.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#330 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 23:57

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 22:14

Tünnyéinnen! :Đ

Pizon: ne aggódj, samu-jellegzetesség ennek a mezőnek a magas értéke, nem hiba.

Köszi a választ, így legalább tudom, hogy nem sikerült két rossz példányba belefutni. :)

Szerkesztette: pojzon 2005. 09. 09. 23:58 -kor

#331 Felhasználó inaktív   dave85 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 10. 01:26

Sziasztok!

Óriási problémám van.Nem hiszem,h  tökéletesen ide tarozna a problémám, de nem akartam új topikot nyitni, éls talán ehhez áll a legközelebb.
Szóval:
Nemrég raktam össze egy gépet a barátnőm családjának(Abi NF7-S2G, 2600 Sempron,9600Pro Sapphire Radeon, Twinmos 2*256 400, Samsung 120Gb 8 MB SP1213N), de szinte az első perctől kezdve rosszul működött.Főleg játék közben ( vagy akármikor) lefagy, ill. újraindul.Kb 30-40-50 percenként. Ezután kiírja, h a Windows súlyos hiba után állt helyre, 2x viszont a videókártyára hivatkozott.
Teszteltem a memóriát, frissítettem a videókártya driverét,kicseréltem a tápot , a memóriát, a vieókártyát, stb. nem lett jobb.
Pár napja kipróbáltam a NOD 32 , Ad-Aware, SpeBot nem épp legfrissebb verzióit, talátak ezt-azt, de nem oldódott meg a gond.

Ma reggel viszont furcsa dolog történt.Bekapcsolom a gépet, Windows logó, majd újraindul, s ezt játszaná a végtelenségig.OK, mondom legyen Windows install...Hazahozom a vinyót, elsőzör ki akartampbálni, hogy itt "használható-e", berakom a gépbe, el is kezd bootolni az enyémről, de ugynaúgy újraindul.Jó.Csinálok egy MSDOS Boot lemezt, azzal meg tudtam nézni FAT32-es partíciót (a többi NTFS), át is raktam az vinyómra egy-két cuccot, ami a barátnőmnek feltétlenül kellett....
Mikor minden kész, berakom az XP CD-t,(hogy előbb leformázhassam a "C"-t) majd, mikor a rendszerkiépítés vizsgálata után a tényleges telepítésre megkezdésére kerülne sor(még formázás előtt) nagyjából ezt  írja ki:
(Szép kék háttér)
"A rendszer problémát talált és a Windows a számítógép károsodásának megelőzésee érdekében leállt.
Ha először látja ezt a képet, indítsa újra a gépet, ha nem kövesse az alábbiakat:
kapcsoljon ki v távolítson el minden vírusvédelni, töredezettségmentesítési, biztonsági másolat-készítő segédprogramot.Ellenőrizze a HDD konfigurációját, és keressen frissítő drivereket.Futassa CHDSK/F programot, majd restart.
Tech. info.:(csatolt file)

Többször is ezt írta ki.
Most akkor a vinyóval van valami vagy vmelyik partíciíó vmi vírus v baja lehet?
Kérlek szépen, segítsetek!

Köszönettel,
Dave

Csatolt fájl:

#332 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 11:48

Na az én vinyóm nem beteg, de nem szerettem volna egy kérdésnek új topicot nyitni. Szóval van egy 80Gb-s hddm. C-rendszer, D-a többi cucc. Most le szeretném cserélni egy 160gigásra a lemezt. Megoldható valahogy a dolog anélkül, hogy újra kelljen rakni a windowst meg a többi programot? Vagy van valami program, ami egy az egyben átmozgatja a dolgokat az új lemezre?
Asus Workstation X58, i7 930, 4GB Corsair Dominator 1600Mhz, SSD Corsair X64, WD 1TB HDD, ATI 5770 1GB, Corsair VX450, Coolermaster Mystique 632

#333 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 12:38

Idézet: WolfSK - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 10:48

Na az én vinyóm nem beteg, de nem szerettem volna egy kérdésnek új topicot nyitni. Szóval van egy 80Gb-s hddm. C-rendszer, D-a többi cucc. Most le szeretném cserélni egy 160gigásra a lemezt. Megoldható valahogy a dolog anélkül, hogy újra kelljen rakni a windowst meg a többi programot? Vagy van valami program, ami egy az egyben átmozgatja a dolgokat az új lemezre?

Norton Ghost-al. - Disk to Disk
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#334 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 13:20

Idézet: XC-biker - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 11:38

Norton Ghost-al. - Disk to Disk

THX! Próbálom.
Asus Workstation X58, i7 930, 4GB Corsair Dominator 1600Mhz, SSD Corsair X64, WD 1TB HDD, ATI 5770 1GB, Corsair VX450, Coolermaster Mystique 632

#335 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 15:28

Idézet: dave85 - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 2:26

Sziasztok!

Óriási problémám van.Nem hiszem,h  tökéletesen ide tarozna a problémám, de nem akartam új topikot nyitni, éls talán ehhez áll a legközelebb.
Szóval:
Nemrég raktam össze egy gépet a barátnőm családjának(Abi NF7-S2G, 2600 Sempron,9600Pro Sapphire Radeon, Twinmos 2*256 400, Samsung 120Gb 8 MB SP1213N), de szinte az első perctől kezdve rosszul működött.Főleg játék közben ( vagy akármikor) lefagy, ill. újraindul.Kb 30-40-50 percenként. Ezután kiírja, h a Windows súlyos hiba után állt helyre, 2x viszont a videókártyára hivatkozott.
Teszteltem a memóriát, frissítettem a videókártya driverét,kicseréltem a tápot , a memóriát, a vieókártyát, stb. nem lett jobb.
Pár napja kipróbáltam a NOD 32 , Ad-Aware, SpeBot nem épp legfrissebb verzióit, talátak ezt-azt, de nem oldódott meg a gond.

Ma reggel viszont furcsa dolog történt.Bekapcsolom a gépet, Windows logó, majd újraindul, s ezt játszaná a végtelenségig.OK, mondom legyen Windows install...Hazahozom a vinyót, elsőzör ki akartampbálni, hogy itt "használható-e", berakom a gépbe, el is kezd bootolni az enyémről, de ugynaúgy újraindul.Jó.Csinálok egy MSDOS Boot lemezt, azzal meg tudtam nézni FAT32-es partíciót (a többi NTFS), át is raktam az vinyómra egy-két cuccot, ami a barátnőmnek feltétlenül kellett....
Mikor minden kész, berakom az XP CD-t,(hogy előbb leformázhassam a "C"-t) majd, mikor a rendszerkiépítés vizsgálata után a tényleges telepítésre megkezdésére kerülne sor(még formázás előtt) nagyjából ezt  írja ki:
(Szép kék háttér)
"A rendszer problémát talált és a Windows a számítógép károsodásának megelőzésee érdekében leállt.
Ha először látja ezt a képet, indítsa újra a gépet, ha nem kövesse az alábbiakat:
kapcsoljon ki v távolítson el minden vírusvédelni, töredezettségmentesítési, biztonsági másolat-készítő segédprogramot.Ellenőrizze a HDD konfigurációját, és keressen frissítő drivereket.Futassa CHDSK/F programot, majd restart.
Tech. info.:(csatolt file)

Többször is ezt írta ki.
Most akkor a vinyóval van valami vagy vmelyik partíciíó vmi vírus v baja lehet?
Kérlek szépen, segítsetek!

Köszönettel,
Dave

A "rossz" gépben milyen táp van?

#336 Felhasználó inaktív   dave85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 16:04

350W-os Q-TEC.De kicseréltem az én 360-as CHIEFTEC-emre egy rövid időre, de ugyanúgy lefagyott v újraindult....

#337 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 19:01

Ha Pécshez közel laksz elhozhatod, megnézem, de gondolom nem. :) Nehéz így a problémádra válaszolni, főleg, hogy nem is értem teljesen. Cserélgetni kell a hardvereket (kábeleket), amíg ki nem derül a hiba. Ha látnám, talán hamar rájönnék.

Szerk.: memória hiba gyanús.

Szerkesztette: Freddy001 2005. 09. 10. 19:03 -kor

#338 Felhasználó inaktív   dave85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 19:55

Debrecenben lakom....
És arra esetleg tudsz mondani valamit, hogy miért indulhat újra az ő gépek is, ill. az enyém, ha belerakom az vinyójukat (nem rendszernek,csak úgy)?Vagy hogy miért nem engedi az XP (install CD) leformázni?
Elvileg csak nincs baja a vinyónak, ha a DOS-ban tudom "nézegetni", nem?(Igaz, csak a FAT32-es 5Gb-s partíciót, amásik két 50-es NTFS-t nem)

#339 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 20:30

Próbálj meg másik vinyót rakni abba a gépbe, amelyikkel eredetileg észlelted a hibákat. Még egy dolog feltűnt, Shappire-val már járt így valaki az ismerettségi körömben. Ha kiderül mi a hiba, garanciában cseréltetni kell.

#340 Felhasználó inaktív   dave85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 21:06

ok, kipróbálom,köszi.
A videókártya volt hibás konkrétan vagy valami ütközés volt?

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.