Sziasztok!
Óriási problémám van.Nem hiszem,h tökéletesen ide tarozna a problémám, de nem akartam új topikot nyitni, éls talán ehhez áll a legközelebb.
Szóval:
Nemrég raktam össze egy gépet a barátnőm családjának(Abi NF7-S2G, 2600 Sempron,9600Pro Sapphire Radeon, Twinmos 2*256 400, Samsung 120Gb 8 MB SP1213N), de szinte az első perctől kezdve rosszul működött.Főleg játék közben ( vagy akármikor) lefagy, ill. újraindul.Kb 30-40-50 percenként. Ezután kiírja, h a Windows súlyos hiba után állt helyre, 2x viszont a videókártyára hivatkozott.
Teszteltem a memóriát, frissítettem a videókártya driverét,kicseréltem a tápot , a memóriát, a vieókártyát, stb. nem lett jobb.
Pár napja kipróbáltam a NOD 32 , Ad-Aware, SpeBot nem épp legfrissebb verzióit, talátak ezt-azt, de nem oldódott meg a gond.
Ma reggel viszont furcsa dolog történt.Bekapcsolom a gépet, Windows logó, majd újraindul, s ezt játszaná a végtelenségig.OK, mondom legyen Windows install...Hazahozom a vinyót, elsőzör ki akartampbálni, hogy itt "használható-e", berakom a gépbe, el is kezd bootolni az enyémről, de ugynaúgy újraindul.Jó.Csinálok egy MSDOS Boot lemezt, azzal meg tudtam nézni FAT32-es partíciót (a többi NTFS), át is raktam az vinyómra egy-két cuccot, ami a barátnőmnek feltétlenül kellett....
Mikor minden kész, berakom az XP CD-t,(hogy előbb leformázhassam a "C"-t) majd, mikor a rendszerkiépítés vizsgálata után a tényleges telepítésre megkezdésére kerülne sor(még formázás előtt) nagyjából ezt írja ki:
(Szép kék háttér)
"A rendszer problémát talált és a Windows a számítógép károsodásának megelőzésee érdekében leállt.
Ha először látja ezt a képet, indítsa újra a gépet, ha nem kövesse az alábbiakat:
kapcsoljon ki v távolítson el minden vírusvédelni, töredezettségmentesítési, biztonsági másolat-készítő segédprogramot.Ellenőrizze a HDD konfigurációját, és keressen frissítő drivereket.Futassa CHDSK/F programot, majd restart.
Tech. info.:(csatolt file)
Többször is ezt írta ki.
Most akkor a vinyóval van valami vagy vmelyik partíciíó vmi vírus v baja lehet?
Kérlek szépen, segítsetek!
Köszönettel,
Dave