HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   chadi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 30. 08:08

Idézet: Dark - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 8:36

Én magát a tápot keveslem. Nekem is volt egy ilyen és egy áramszünet után nem éledt fel. Megjavították, de beszámíttattam egy chieftec-be. Szerintem neked sem ártana egy erősebb, minőségi táp.

Lehet igazad van.
mekkorát javasolsz?450,500w?
q-tech az milyennek számít?

#442 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 30. 08:30

Táptopik, az egyéb HW témakörben.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#443 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 30. 11:52

Idézet: chadi - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 8:08

Lehet igazad van.
mekkorát javasolsz?450,500w?
q-tech az milyennek számít?

Sajnos én is csak a táptopikot tudom ajánlani, az utóbbi időben több lett a megbízható márka. Otthon nekem  chieftec és ultrapower van 1-1 gépben, de egyik gépem se eszik annyit, mint a tiéd. De az 500W nem hiszem hogy kell, bár a jövőre gondolva illetve, hogy sli-s lapod van -> lehet, hogy elfér.
Típust a táptopikban kérj.

#444 Felhasználó inaktív   dave85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 12:27

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 15:02

Feltöltöm szívesen, de ezzel inkább zerofill-t tudsz csinálni vagyis gyári állapotúra hozni a vinyót. Ettől nem fog megjavulni, csak ha vissza akarod vinni garanciában előtte célszerű legyakni valamivel üresre. Ha kell szólj és feltöltöm (némi instrukcióval). Szerintem nálad más lesz a gond.

Köszi szépen.
A HUTIL-lal nem tudom hasonlóképp leforázni?(Low Format)
A zerofill lényege, hogy nullákkal "írja tele" a vinyót, igaz?A HUTIL nem tudja ezt?

#445 Felhasználó inaktív   tommyleejones 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 20:31

Sziasztok!
Aptyukom notebookja nem indult el. A szervízben azt mondták tönkrement a winyó. Mit lehet ilyen esetben tenni? Adatokat hogy lehet visszanyerni? Csak súlyos tízezrekért xy kft-nél? A HDD REGENERATOR progi tud ebben segíteni?
Kösz a segítséget!

#446 Felhasználó inaktív   NapPali 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 07:54

HELP!

Van egy Maxtor Diamondmax plus 8  40gigás vinyó.
Le lett formázva egy másik gépben és utána az eredeti gépben nem müxik. A bios lát valamit de a szektorokat és cilindereket  nem. Induláskor is látszik a vinyó, de az fdisk már azt írja ki hogy nincs HDD... mit csináljak vele?
Előre is köszönöm a segítséget.

#447 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 09:52

Idézet: tommyleejones - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 19:31

Sziasztok!
Aptyukom notebookja nem indult el. A szervízben azt mondták tönkrement a winyó. Mit lehet ilyen esetben tenni? Adatokat hogy lehet visszanyerni? Csak súlyos tízezrekért xy kft-nél? A HDD REGENERATOR progi tud ebben segíteni?
Kösz a segítséget!

ilyen esteben valszeg nem segít semmilyen program, főleg nem az általad említett.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#448 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 10:40

Idézet: dave85 - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 13:27

Köszi szépen.
A HUTIL-lal nem tudom hasonlóképp leforázni?(Low Format)
A zerofill lényege, hogy nullákkal "írja tele" a vinyót, igaz?A HUTIL nem tudja ezt?

Azt nem ismerem. Én ezzel szoktam csinálni.

#449 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 14:27

Emberek, egy tuti, ezt a Active@Partitition Recovery nevű, magát 170ks DOSos PR.EXE-nek álcázott varázslatot mindenkinek csak ajánlani tudom. Bár szerintem előtte a forrást tanácsos ugy ahogy van vagy leghostolni, vagy legalább a getdataback-el leszedni róla az adatot és csak utána kisérletezni, de nekem mindenesetre cefetül bevált.
Notebook HDD tönkrementele macerás ügy, kérdés milyen behatás történt vele, pl leesett a note, vagy ilyesmi. Mert ezeken általában csak a bontásos adatmentés tud segiteni, az meg nem olcsó, sőt, az emlegetett több10k-s összeg ugyszólván még lehet karcsú is.

#450 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 14:33

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. okt. 1., szombat - 13:27

Emberek, egy tuti, ezt a Active@Partitition Recovery nevű, magát 170ks DOSos PR.EXE-nek álcázott varázslatot mindenkinek csak ajánlani tudom. Bár szerintem előtte a forrást tanácsos ugy ahogy van vagy leghostolni, vagy legalább a getdataback-el leszedni róla az adatot és csak utána kisérletezni, de nekem mindenesetre cefetül bevált.
Notebook HDD tönkrementele macerás ügy, kérdés milyen behatás történt vele, pl leesett a note, vagy ilyesmi. Mert ezeken általában csak a bontásos adatmentés tud segiteni, az meg nem olcsó, sőt, az emlegetett több10k-s összeg ugyszólván még lehet karcsú is.

egész pontosan olyan 70-100k közt van. :)
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#451 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 15:17

Nocsak...ugy tudtam, a Kürtéknél ennyi....mikor szisszen a fedél :D Ami utána jön, ahhoz meg pénzszállitót kell bérelni :D :D :D

#452 Felhasználó inaktív   BBP 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 09:54

Üdvözlet Mindenkinek!

Egy, gyanítom elketronikusan elhalálozott merevlemezzel kapcsolatban szeretnék valami jó ötletet hallani.

Esetem nagyon hasonló egy májusi hozzászóló, Samuraj esetéhez, bár én szerencsére nem voltam olyan ideges, hogy "kanyont" vágassak az olvasófejjel a lemezbe.

A szóban forgó merevlemez Western Digital típusú, 45 Gb-os.
Modellszáma: WD450AA-00BAA0

Az előzmények: Majdnem 3 évig gond nélkül működött ezzel a merevlemezzel a gép. Utolsó napján is hiba nélkül működött, és leállításkor szabályosan leállt a gép.
Utána azonban történt valami, (hálózati feszültségingadozás? bekapcsoláskori túlfeszültség? vírus? -Nem tudom.)
Másnap este, amikor bekapcsoltam a gépet, éktelen zajra lettem figyelmes. A BIOS sem ismerte fel a merevlemezt, és fülre úgy tűnik, hogy az olvasófej megveszekedettül rohangál ide-oda a lemezen. Ekkor, -lehet, én is hibáztam- sokféle jumper állást kipróbáltam vele, de nem használt.
Ami még feltűnt, hogy az elektronika egyik alkatrésze erősen melegszik. (Habár tojást azért nem lehetne rajta sütni...)

Én a vezérlőelektronika meghibásodására gondolok, amit javítani, -pláne házilag- reménytelnnek tartok.
A merevlemez kb. 2 éve ebben az állapotában pihen, de olyan programok lennének rajta, melyeket mégiscsak jó lenne megmenteni, de azért nem "KÜRT"-ös árakon.

Szerintetek is elektronika hiba lesz ez?
Mert ha igen, akkor akár kölcsönbe, (persze ez elég hülyén hangzik) akár megvételre keresnék egy ugyanilyen paraméterű, típusú és hibátlan merevlemezt.
Tud ebben valaki segíteni?

#453 Felhasználó inaktív   BBP 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 10:22

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 22:49

Sziasztok !

Nos:

- WinXP Vezérlőpult - számítógép kezelés ... -ben valahol előjött a lemezkezelő. Én így fogom hívni, mert angol az XP-m. 160-as vinyómon volt két partíció, egy 9G-s C: és egy 140G-s Extended (kiterjesztett), ami tartalmazta a D: E: F: G: logikai meghajtóimat.

Direkt mindent ide mentettem D: -re, hogy ha C: meghal, meglegyen ami fontos.

Erre a lemezkezelővel partíciót akartam törölni (lusta voltam Partition Magic-et tenni), XP a mentéskor dobott egy reset hátast, és mire beboot-olt újra, csak C: meghajtóm van !!!

Szóval törlődött az egész komplett 140G-s Extended partícióm, rajta természetesen az összes logikai meghajtóval együtt - 90G mp3, 30G movie, és a maradék az életem - levelezés backup, képek, logok, anyámék cégének képei stb.. minden nyavalya.

Tudtok segíteni, melyik programmal nyerhetem vissza úgy a partíciókat, hogy ne kelljen másolni másik vinyóra az adatokat ?

- Jelenleg GetDataBack-el próbálkoztam, sok hülyeséget felhozott. Az értelmezhető könyvtárak közül csak másolni lehet a fájlokat és alkönyvtárakat más helyre, olyat nem tud, hogy a particiót visszaállítja. :(

- Stellar Phoenix FAT & NTFS : tizedannyi idő alatt kiadja a korrekt eredményeket az eltűnt extended és logikai meghajtókra, belenéztem és minden fájl stb. megvan ottvan, de ez is csak úgy menti meg őket, hogy ki lehet jelölni a kellő fájlokat (vagy mindent) és kimásolni máshova.

Namost, 2 problémám van :

1) nincsen másik 160-as vinyóm, amire kimentek mindent, aztán megcsinálom az új partíciókat ezen, és vissza

2) progmatos haverom holnap este megnézi, de igazából ma este szeretnék valamit elérni, ha lehet. Ő azt mondja, és igen esélyes szerintem is, hogy csak a partíciós tábla bejegyzései lettek felülírva, és fizikailag megvan minden adatom - gondolom, ezért is ismeri fel az eltűnteket korrektül ez a program kb. 1 percnyi scan után.

1-es eset kilőve. 2-es esetben mivel tudnám azt megcsinálni, hogy kitt-katt és "restore partition" bigyót nyomnék neki, és az általa korrektül detektált partíciót visszaélesztené a lemezre ? ??

A haverom, aki segítene, holnap diskedit-tel nyúl a particiós táblába, állítása szerint nem sok idő, és megvan minden, reboot és látja a gép az adatokat.

Tudtok tippet adni esetleg programra, ami nem a kimásolós verziót tudja, hanem ugyanezt elvégzi nekem MOST ?  :(

Szar nagyon az ügy :(

Most 140G free space látszik .. :(

Helló!!

Mivel majdnem egy hete írtad a segélykérést, már lehet, hogy hagytad is veszni az adataidat, vagy már megoldódott, de ha még mindig reménykedve várod a megoldást, akkor a két ötlet:

1. Partition Table Doctor
Én ettől a progitól nagyon féltem, mert titkolózik, csak a particiók nevét és méretét hajlandó elárulni, utána pedig kattanj rá, és majd helyreállít. Ha mégis valami balul ütne ki, akár még jobban is elrontja a particiós táblát, és akkor tényleg "pápá" particiók és adatok.

2. Recover Lost Data
Nekem nagyon fontos adataim mentek el levesbe, így hiába volt előttem az első progi, nem mertem használni, jobbnak tartottam ez utóbbit, amely hibátlanul lát particiókat, mappákat, és fájlneveket és fájlméreteket is. Meggyőző volt, de csak demó, menteni nem akart.  :(

Így fogvicsorgatva rendeltem meg a 17.000 Ft-os programot, majdnem 2 hónapon keresztül hozták mire megkaptam, de bevált. (Szerencsére volt kölcsön vincsim, amire tudtam menteni.)
És nem utolsó sorban olcsóbb volt, mint a "KÜRT"

Utána kipróbáltam az első progit is, ha rá mered bízni magadat, próbáld ki, mert nekem is így volt jó.

A helyreállításhoz sok sikert!

#454 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 12:24

Idézet: BBP - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 9:54

Üdvözlet Mindenkinek!

Egy, gyanítom elketronikusan elhalálozott merevlemezzel kapcsolatban szeretnék valami jó ötletet hallani.

Esetem nagyon hasonló egy májusi hozzászóló, Samuraj esetéhez, bár én szerencsére nem voltam olyan ideges, hogy "kanyont" vágassak az olvasófejjel a lemezbe.

A szóban forgó merevlemez Western Digital típusú, 45 Gb-os.
Modellszáma: WD450AA-00BAA0

Az előzmények: Majdnem 3 évig gond nélkül működött ezzel a merevlemezzel a gép. Utolsó napján is hiba nélkül működött, és leállításkor szabályosan leállt a gép.
Utána azonban történt valami, (hálózati feszültségingadozás? bekapcsoláskori túlfeszültség? vírus? -Nem tudom.)
Másnap este, amikor bekapcsoltam a gépet, éktelen zajra lettem figyelmes. A BIOS sem ismerte fel a merevlemezt, és fülre úgy tűnik, hogy az olvasófej megveszekedettül rohangál ide-oda a lemezen. Ekkor, -lehet, én is hibáztam- sokféle jumper állást kipróbáltam vele, de nem használt.
Ami még feltűnt, hogy az elektronika egyik alkatrésze erősen melegszik. (Habár tojást azért nem lehetne rajta sütni...)

Én a vezérlőelektronika meghibásodására gondolok, amit javítani, -pláne házilag- reménytelnnek tartok.
A merevlemez kb. 2 éve ebben az állapotában pihen, de olyan programok lennének rajta, melyeket mégiscsak jó lenne megmenteni, de azért nem "KÜRT"-ös árakon.

Szerintetek is elektronika hiba lesz ez?
Mert ha igen, akkor akár kölcsönbe, (persze ez elég hülyén hangzik) akár megvételre keresnék egy ugyanilyen paraméterű, típusú és hibátlan merevlemezt.
Tud ebben valaki segíteni?

Táphiba? (már úgysem segít, de az előzményeket is rdemes feltárni.)

#455 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 18:49

Ez valami rosszat jelent? :think:

Csatolt fájl:

#456 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 15:25

Szia mindenki :D

Lenne egy problémám(különben nem is jöttem volna ide :D )
Adott két maxtor vinyo(40 és 120 giga)
A nagyon van az oprendszer(XP), a kicsin meg ez is van meg az is :D
Szal,egyik nap használni akartam a kicsi vinyot,rádugtam ide kábelre,mert nem volt rádugva.
Bootoláskor meg azt írja ki hogy nincs oprendszer a gépen, de ez csak akkor van ha rá van dugva a kicsi vinyo is.Mitől lehet ez?
Mivel ez egy uj gép,annyira még nem vágom a biosát,de azért belenéztem.
A régi gépemen be lehetett állítani azt hogy melyik vinyorol bootoljon,de itt csak olyan van hogy cd-ről
hdd-ről,floppyról,egyéb adathordozóról bootoljon.
Az ide kábelon pedig ugy vannak elrendezve hogy master a nagy slave a kicsi,jumper szintén ugy.
És egy kábelen lógnak.
Aki tud segítsen,kéne nagyon az a vincsi!!!  :respect:  :respect:

#457 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 21:29

Idézet: Warton - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 19:49

Ez valami rosszat jelent? :think:

Azt gondolom ez azt jelenti, hogy a vinyó hibát talált a mentett adatokban és ennyi szektort helyezett át tartalék területre. Ha tévedek javítsatok ki.

Az a 48°C egy kicsit sok főleg ha IDLE állapotban ennyi.

Szerkesztette: Freddy001 2005. 10. 05. 21:30 -kor

#458 Felhasználó inaktív   dreamwater83 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 22:58

Hi mindenkinek! Érdekes dologgal állok szemben. Leírom az alap configot,de nem mutogatásból,hanem hogy tisztába legyetek mi is a helyzet. Intel P4 3Ghz-es procim van és Asus P4C800 Deluxe alaplapom Chieftec 420-as tápom,talán ezek a legfontosabbak,a többi töltelék nem kell.
Szóval volt egy régi vinyóm Seagate Barracuda Sata 120GB,és sokszor előforduló kattogást adott,általában kékhalállal végződött. Ekkor még nem tudtam,de bad sectorosra ment a winyóm ezektől a műveletektől.Próbáltam win Xp sp1 ill sp2-es oprendszerrel is és hát időszakosan is de mindig előjött.Pontos diagnózis a winyó fel le kapcsolt úgymondd kattogott.Mindig formázással kellett ezt rendbetennem,mert nem volt jó a winyó.Aztán úgy 2 hete vettem egy samsung winyót (SP2504C) 2 nappal ezelött ez is ugyan ilyen kattogást generált fel le kapcsolt. Na most ugye ez nem dobott kékhalált,de a scandisk lefutott windows indulásakor és hibás szektorokat talált. Ez is BAD SECTOROS lett.Azt hittem a seagate hibája volt ,de tévedtem ez a samsung is így járt.Bedühödtem és úgy határoztam egy percre,hogy eladom az egész gépet vagy kidobom és veszek egy újat nem keresem meg a hiba okát.

Na most mi teheti tönkre a winyót vagyis bad sectorosra vágja ha nem dobálom nem rugdosom a gépet akkor mi a fene?
-Gondoltam én a vezérlésre,hogy azzal van valami gond (Intel vezérlő),de úgy gondolom ez kizárható,hogy a winchestert fel le kapcsolgassa.

-Másodikként gondolok táp hibára,vagy esetlegesen a sata táp átalakító kontakt hibájára.

Ötleteket kérek mi okozhatja ezt,mert megőrülök. Ekkora gépnek elég szerintem egy Chieftec 420-as táp nem szoktam tunningolni,csak simán megy minden.
Igazán arra lennék kíváncsi mi okozhatja a bad sectort,és meg szeretnék nyugodni.

Első ízben a táppal és a tápkábel cseréjével akarom kezdeni,de félek,hogy az alaplappal van gond az generálja ezt,vagy ez hülyeség?

Egyszer történ olyan,hogy amikor ismét ez a kattogás volt kékhalál,majd nem idult el a gép mert az alaplap nem találta a biosát kérte hogy rakjam be a gyári bios visszaállító cd-t,csak 10dik próbálkozás után fogadta el a biost.Lehet esetleg az is nem hogy áramingadozás vágott be mind a winyónak mind az alaplapnak,de ez egyszer fordult elő.
Álatalában kék halál, winyó kattogás majd újraindul és formázás,és megint egy ideig jó

Tud valaki segíteni hol is kezdjem és hogy mit lőhetek ki biztosan ami nem okozhatja a hiba forrását.

#459 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 23:12

Csúftek ide vagy oda, nekem az a leginkább gyanús, főleg hogy még az alaplap is ilyeneket csinál. Természetesen a csatlakozóknál fontos a jó kontaktus, főleg ha még konverter is van). Ha sokszor húzol le egy tápcsatlakozót kitágulnak a kis körlemezek  (molex ONLY) és nem lesz jó, de ezeket vissza lehet hajlítgatni műszerészcsavarhúzóval. Próbálj meg kölcsönkérni másik tápegységet valakitől egy próbára. Másik gyanús dolog az alaplap, hallottam már ilyenről, hogy alaplap elnyírt vinyókat.

A vinyók hogyan vannak felfogatva, háznak (fémnek) csavarozva vagy műanyagsín? Földelés, hűtés megvan? SMART értékek?

Ha Pécshez közel vagy el is hozhatod megszagérteni..

Szerkesztette: Freddy001 2005. 10. 05. 23:15 -kor

#460 Felhasználó inaktív   dreamwater83 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 23:50

Freddy001:A fémhez van csavarozva,és nem földelt konnektorba van dugva,de ez nem indok rá szerintem. Érdekes,hogy a kezdetek kezdetén Maxtor 120-as ment benn IDE,azzal nem volt gáz.A föl le kapcsolaás nem hiszem el,hogy ezek miatt jön létre,inkább attól,hogy egyszer kap egyszre nem kap áramot.Arra se foghatom,hogy valami program cseszi szét,mert volt úgy hogy csak zenét hallagattm,volt úgy hogy csak dc++ ment és semmi más.Mondom nem időben periódikus,volt úgyh ogy 3 hónapig jó volt volt úgy,hogy 2 héten belül előjött.De az a legfurább,hogy a samsunggal nem vágott kékhalált.Még soha se ment tönkre egy winyóm se,pedig úgy volt 10 de semmi
eezzel a kettővel viszont hamar kiütött. Azért gondolok táp vagy érintkezéi gondra,mert aznap jött elő a gond,amikor beszereltem egy új egységet egy DVD írót vagyis hát kicseréltem egy régi DVD írómat egy újabbra.A kicserélés után kb 6 órával jelent meg a gondd.A tápcsati biztos nem lehet gond,mert kicsieréltem egy másikra és azzal is ez volt,aztán áttettem más ágra a tápcsatit,és azon is bevágott.

Azt mondod az alaplap is ki tudja nyrni a winyót?

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.