HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   Gabox 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 21. 17:16

Sziasztok!

A következő a helyzet:

2 napja vettem egy kis plusz memóriát a gépbe, és miután beraktam, játszadozni kezdtem a frekivel, hogy mit bír a cucc. Ez persze sűrű újraindításokkar járt, és az egyik ilyen után, a winxp már nem töltődött be, hanem töltés közben magától restartolt a gép.

Természetesen azonnal visszaállítottam minden tuningot alapbeállításra, de ez nem segített. Továbbra is restart lett a vége. Ekkor tudatosult bennem, hogy valamelyik alkatrész nem tolerálta a tuning kisérletet,  de hogy ez éppen a winchester lesz, arra nem számítottam.
Márpedig ez a helyzet. Ha kicserélem a winchit, akkor ismét minden rendben. Sajnos ahogy említettem, nem jutok el a windows-ig, így rámentem a dos-os pqmagic-el, és a check for errors opció rengeteg hibát adott vissza, többek között lost cluster meg ilyenek.

Namármost, az hogy a winchi tönkrement nem érdekel, mert garis, valszeg kicserélik, de le szeretném menteni róla az értékes adataimat, amit most nem tudok megtenni, mert én csak a win-es getDataBack-et ismerem, de win sajna kilőve.

A winchi egy 120GB-os SATA150-es Samusung. Előre is köszönök minden segítséget.

#602 Felhasználó inaktív   Gabox 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 17:35

Még annyit hozzátennék, hogy körültekintő voltam, és az eset óta nem nyúltam a winchesterhez, tehát minden adat (már ami nem lett bad sectoros) elvileg eredeti formájában van rajta. Már csak le kéne valahogy menteni.

Szerkesztette: Gabox 2005. 11. 21. 17:36 -kor

#603 Felhasználó inaktív   brugyu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 07:57

Idézet: McIntosh - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 16:11

Sziasztok!

Egyik ügyfelünknél az általuk adott konfig garos HDD-je ...
Előre is kösz!

egy cégnek szerintem nem érdemes kockáztatni, évente cserélni kell a vinyót...
adatmentést lásd fentebb.
ASUS A8N-E AMD ATHLON64X2 4200+ 2*1024 Mb OCZ Gigabyte ATI 300SE 128Mb NEC AD-7203S WD6400AACS Benq LED V2200Eco

#604 Felhasználó inaktív   brugyu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 08:02

Idézet: Gabox - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 16:35

Még annyit hozzátennék, hogy körültekintő voltam, és az eset óta nem nyúltam a winchesterhez, tehát minden adat (már ami nem lett bad sectoros) elvileg eredeti formájában van rajta. Már csak le kéne valahogy menteni.

Valami hasonló volt velem is, bár én egyből újraraktam a Windowst, és ezután kergettem végig a scandisket ---> no error...
sztem próbáld meg kijavítani a windowst.
ASUS A8N-E AMD ATHLON64X2 4200+ 2*1024 Mb OCZ Gigabyte ATI 300SE 128Mb NEC AD-7203S WD6400AACS Benq LED V2200Eco

#605 Felhasználó inaktív   McIntosh 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 22. 08:50

brugyu: ez egy fél éves merevlemez. Mentés volt, csak sajnos néhány dolog kimaradt. Ezek kellenének most vissza. Építő jellegű javaslat?

#606 Felhasználó inaktív   brugyu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 09:03

Idézet: McIntosh - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 7:50

brugyu: ez egy fél éves merevlemez. Mentés volt, csak sajnos néhány dolog kimaradt. Ezek kellenének most vissza. Építő jellegű javaslat?

"...adatmentést lásd feljebb..."

nekem ezek váltak be: GetDataBack, Stellar Phoenix FAT&NTFS

#607 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 22. 09:11

Gabox: Ez logikai hiba lesz, nem fizikai-nagy valószínűséggel.

Évente winyóparkot cserélni? Jesszus. Redundánsan tárolni fontosabb adatot nem egyszerűbb/olcsóbb/megbízhatóbb? Ugyanmár.
Ráadásul jellemzően nem egy évnél idősebb vinyókkal van sok gond.
Ahol meg rendelkezésreállás kell, oda nyilván raid és inkább scsi.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#608 Felhasználó inaktív   brugyu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 09:17

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 8:11

Gabox: Ez logikai hiba lesz, nem fizikai-nagy valószínűséggel.

Évente winyóparkot cserélni? Jesszus. Redundánsan tárolni fontosabb adatot nem egyszerűbb/olcsóbb/megbízhatóbb? Ugyanmár.
Ráadásul jellemzően nem egy évnél idősebb vinyókkal van sok gond.
Ahol meg rendelkezésreállás kell, oda nyilván raid és inkább scsi.

persze hogy vinyón kéne tárolni az adatokat (redundancia), de ettől függetlenül szerintem az évesnél régebbi vinyókat (kisebb cégek esetén, nem ahol 50 vinyó fölött van) érdemes leselejtezni/kicserélni.

Ahol meg scsi-raid rendszerek vannak, nem hiszem, hogy küzdenek adatvesztéssel.

Persze lehet, hogy rosszul sejtem, de McIntosh hozzászólásai alapján itt szerintem pár fős (családi) vállalkozás-típusról lehet szó, és gondolom nem egy vadi-új rendszer kiépítése lenne a legjobb megoldás.

Javítsatok, ha tévedek, és mea culpázok! :-)

#609 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 22. 09:36

Nem biztos, hogy tévedsz, csak okot nem látok. Ha nem halna meg olyan sok vinyó egy éven belül, akkor volna értelme, meg ha nem írna ki dvd-re pl. az ember adatokat. Ezért írtam, hogy ahol szempont a rendelkezésre állás, ott legalább raid 1.
A redundancia itt sokmindent jeléent, nem csak vinyót, hanem azt, hogy egy adat több helyen tárolt.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#610 Felhasználó inaktív   brugyu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 10:11

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 8:36

Nem biztos, hogy tévedsz, csak okot nem látok. Ha nem halna meg olyan sok vinyó egy éven belül, akkor volna értelme, meg ha nem írna ki dvd-re pl. az ember adatokat. Ezért írtam, hogy ahol szempont a rendelkezésre állás, ott legalább raid 1.
A redundancia itt sokmindent jeléent, nem csak vinyót, hanem azt, hogy egy adat több helyen tárolt.

valamiért lemaradt a hozzászólásomból egy szó: több...
helyesen: "...persze hogy TÖBB vinyón..."
tehát ha a fontos adatok több vinyón vannak tárolva (redundancia:-) akkor ugye egy vinyó kiesése nem jár adatvesztéssel, és a csere is könnyen megoldható.

#611 Felhasználó inaktív   McIntosh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 11:29

T. Fórumozók!

Igaz, hogy jobban kellett volna vigyázni az adatokra, de az élet produkál ilyen dolgokat. Ez egy kevésbé fontos munkaállomásnak indult. Azon a szerverükön, ahol _fontos_ adatok vannak RAID5 + DLT szalagos mentés van. Viszont idő közben olyan funkciók kerültek erre a gépre, amiről korábban nem volt szó és a mentés nem lett rendesen megoldva. Sajnos.
Amúgy valóban nem nagy a partnerünk, de a fenti dolgokra pl. rá lehetett venni őket. Vizont egy Kürtös/DataSeces x.xxx.xxx Ft-os számlának nem örülnének.
Most viszont ez a helyzet adott: kattogó fej, stb.
Alaposan elolvastam a topicot. Nem hiszem hogy egy ilyen HDD-vel a GetDataBack szóba tud állni vagy bármilyen más szoftveres megoldás labdába rugna. Javítsatok ki, ha tévedek. Szerintem viszonylag olcsó megoldás a controller csere lenne, ki az aki ebben tud segíteni? Akár csak elméletben, a csere buktatóiról tud egy-két szót mondani. Én régebben (15-30 GB-os diszkek idejében) csináltam már ilyet, sikerrel. Ezzel azt akarom mondani, hogy nem vagyok ugyan egy data recovery expert, de nem most jöttem le a falvédőről, láttam már ezt-azt. Jelenleg sajnos szűkös az eszközkeretem és nem akarok eleve esélytelen próbálkozással időt eltölteni és kockáztatni a még meglévő adatokat.

Milyen az élet! Időközben beesett egy másik Barracuda (40 GB), hol felismeri, hol nem. De ezt még nem teszem fel kérdésként. Előbb küzdök vele. :-)

Üdv.

#612 Felhasználó inaktív   brugyu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 11:48

nem volt teljesen tiszta, hogy akkor most elindul-e a vinyó vagy sem. "..Bios felismeri..."
ha bios felismeri, szerintem még van értelme megprópálni GDB-et ráereszteni.
én a barkácsoláshoz nem tudok hozzászólni, abból nincs tapasztalatom. Várd meg amíg megérkeznek a vinyó-guruk, vagy PÜ-zz rájuk.

#613 Felhasználó inaktív   brugyu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 11:50

XC-biker kolléga szokott aktívkodni, keress rá!

#614 Felhasználó inaktív   aarden 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 11. 22. 12:00

Sziasztok!

Légy szíves segítsen, aki esetleg tud:

Sürgősen szükségünk van egy Samsung  V11 plus SV 3063h típusú, 30 Gb-s winchesterre, mivel a miénknek elromlott az olvasófeje, és pótolhatatlan adatok vannak rajta.

Köszi

#615 Felhasználó inaktív   Gabox 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 17:29

Idézet: brugyu - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 9:02

Valami hasonló volt velem is, bár én egyből újraraktam a Windowst, és ezután kergettem végig a scandisket ---> no error...
sztem próbáld meg kijavítani a windowst.

Szia!

A ráteleptés a régire nem megy, mert akkor is újraindul. Talán egy formázás+scandisk segitene, de elöbb le szeretném menteni róla az adataimat. Ebben szeretném ha segitenétek.

#616 Felhasználó inaktív   bigbob 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 09:54

Sziasztok!
Tegnap vettem egy Seagate SATA 7200.9-es (160Gb) HD-t. Miután rávettem, hogy felismerődjön a BIOSban, és a Win XP-ben is, megpróbáltam NTFS-re leformázni az egészet, először Pmagic 8-cal, aztán a windozos diskmanagementtel is. Mind a két esetben olyan a hibaüzenettel, áll le sokadik próbálkozás után is, hogy Error in formatting disk. :mad:  Ezután a windows nem is látja már a hardvert(eltűnik a partíció), csak miután a BIOSban megpiszkálom.
Ez hardverhiba szerintetek, szóval doblam vissza a boltba, vagy van még valami varázslás, amivel lehet segíteni a dolgon?
Köszi előre is!

#617 Felhasználó inaktív   brugyu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 10:44

Idézet: bigbob - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 8:54

Sziasztok!
Tegnap vettem egy Seagate SATA 7200.9-es (160Gb) HD-t. ...

Köszi előre is!

kicsit kevés az infó.
sp2 fönt van?
vinyó felpörög?
az eltűnés mit jelent? a lemezkezelőben nem látszik a fizikai meghajtó?

#618 Felhasználó inaktív   bigbob 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 11:10

Idézet: brugyu - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 9:44

kicsit kevés az infó.
sp2 fönt van?
vinyó felpörög?

Az sp2 nincs fönt, ha jól emlékszem.
A winyó felpörög, sokáig úgy is tűnik, hogy megy a formázás.

Idézet

az eltűnés mit jelent? a lemezkezelőben nem látszik a fizikai meghajtó?

Igen, a lemezkezelőben a formázás elrontása után eltűnik a komplett lemez, csak a régi Maxtor 40-es látszik.
Még talán azt próbálnám meg, hogy a régi vinyót kihúzom, és win installos DVD-ről bootolva próbálok csinálni valamit.... :confused:

#619 Felhasználó inaktív   brugyu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 11:25

Idézet: bigbob - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 10:10

Az sp2 nincs fönt, ha jól emlékszem.
...

sp2-őt felnyomnám, egykekénti xp-install jó ötlet.
Ultimate Boot CD-d nincs?

#620 Felhasználó inaktív   bigbob 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 11:35

Idézet: brugyu - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 10:25

sp2-őt felnyomnám, egykekénti xp-install jó ötlet.
Ultimate Boot CD-d nincs?

Köszi!!!
Most már van, kipróbálom.
Továbbá felrakom az SP2-t is.

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32