HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#621 Felhasználó inaktív   H.Peti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 23. 11:41

Sziasztok!

SOS segítségre lenne szükségem. Van egy 120GB-s, P80-as Samsung winyóm, amivel nagyon jók a tapasztalataim.

Ezen felbátorodva, vettem a minap egy P120-as 250GB-s (2514N) HDD-t is.

A wincsi, bekapcsolt állapotban nagyrészben szép halkan teszi a dolgát.
Ellenben kb. ___5 percenként 10-20 másodpercre___ egy - nem kifejezetten hangos - de hallható ___visító hangod ad___. A kérdésem, hogy ez természetes-e, vagy kérjem a kicserélését?
(Minden más szempontból megfelelő, nem bad sectoros, stb. Ja a P80as-om mindig ugyanolyan csendes, nincsenek ilyen ''megnyilvánulásai''.)

Segítsetek légyszi!

#622 Felhasználó inaktív   dica 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 11. 23. 15:57

Sziasztok,

sajnos nekem is segítség kell, egy Seagate ST320423A winyo elfüstölt, kellene egy elektronika hozzá vagy és számomra ez lenne a legtökéletesebb vlki aki ezt megcsinálná. Természetesen nem ingyen.
Persze fontos és nélkülözhetetlen ó adatok vannak rajta.
Köszönöm előre is!

#623 Felhasználó inaktív   McIntosh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 10:23

Idézet: brugyu - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 12:48

ha bios felismeri, szerintem még van értelme megprópálni GDB-et ráereszteni.

Ráeresztettem, de sajna ugyanaz. A HDD csendben forog, egészen az első I/O műveletig. Akkor aztán elkezdi "rázni" a fejét.
Közben szereztem egy másik ugyanilyen diszket, de annak a controllerével sem jutottam semmire, még a BIOS sem ismerte fel. De legalább az új controller nem ment tönkre. :)
Amúgy az említett 40-es Barracudáról a lényeget nagy szenvedések árán le tudtam szedni, már szervizben várja a garos cserét.
McIntosh : Seagate - 1:1 :box:

#624 Felhasználó inaktív   brugyu 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 24. 10:27

Idézet: McIntosh - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 9:23

...
Amúgy az említett 40-es Barracudáról a lényeget nagy szenvedések árán le tudtam szedni, már szervizben várja a garos cserét.
McIntosh : Seagate - 1:1 :box:

ez is valami!
ASUS A8N-E AMD ATHLON64X2 4200+ 2*1024 Mb OCZ Gigabyte ATI 300SE 128Mb NEC AD-7203S WD6400AACS Benq LED V2200Eco

#625 Felhasználó inaktív   fibula 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 11. 24. 22:51

Szaisztok!
Segítsetek légyszi!
Kinyírtam a vinyómat, s feleségem vizsgaanyaga rajta van (dec 7.-én vizsgázik) :eek:
Ezenkívül le vagyunk égve nincs min 20e, amennyit min árnak eddig kaptam, haverom segítene, ha találnék elektronikát hozzá, de már kifutott a széria edig nem találtunk, az adatok:
Seagate Barracuda 7200.7 120 Gb
Model: ST3120022A
S/N: 3JT2JFD7
P/N 9W2002-352
HDA P/N: 100306786
Config: D5X-01
Fw: 3.06
Date Code: 04173
Site Code: AMK
Az elektronika foglalatán lévő szám: 84826-1 REV.0
Előre is köszönöm
Tel: 06709452250

#626 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 13:04

Viszonylag gyakran (hetente 1x-2x) előforduló hibajelenséget vettem észre a vinyón az utóbbi két hétben. A gépem folyamatosan megy, mert ezen megosztva a net, amit apukám használ. Néha reggel, amikor a gép elé ülök, hallom, hogy a vinyó újraindul, és ekkor néhány másodpercre a gép is Windows is megáll, amíg a vinó felpörög. De utána tökéletesen megy sokáig, minden hiba nélkül. Az XP-n (SP2) ninsc beállítva semmi olyan, hogy x óra után álljon le a vinyó.
A SMART értékekből egy értéket mond problémásnak: Spin Up Time Value:90 Worst:35
Mi lehet a jelenség oka? Haldoklik a vinyó? Vagy táp?
Táp értékek: 3.3v -> 3.22v, 5v -> 4,87v, 12v -> 12,43v, -12v -> 12,86v, -5v -> -5,10v (éppen ennyit írt ki a progi)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#627 Felhasználó inaktív   Bali30 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 13:22

nekem egy 270 Mb-os vinyó okoz gondot. Ez egy könyvelőirodáé, nincs más mentés, minden adat megvan csak a könyvtárakat átalakította egy 8192 byte hosszú kiterjesztés nélküli fájllá. De az az érdekes hogy nem mindet, csak a fontosabbakat. Egyébként DOS az op. rendszer. 6,20-as De mindegyiket 8192 Byte hosszúnak csinálta. Get Data Back nem segített. volt egyébként rajta egy one half, és egy tai-pan nevű vírus. lehet hogy ezek okozták? A legnagyobb problémám az hogy vissza kellene állítani az adatokat. Ebben kérném a segítségeteket! előre is köszi.

#628 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 14:01

Sziasztok

Van a főnökömnek egy notija, abban egy vinyó, ami 80 GB-os. Szabad rajta 3 GB.
Viszont ha TC-rel összeszámolom a foglalt helyeket, akkor csak 57 GB a foglalt, és 23-nak kéne szabadnak lenni.
Hol lehet az a 20 giga, ami nem látszik?
A PartitionMagic is 3 giga szabad helyet lát.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Jóqtya 2005. 11. 28. 14:02 -kor

Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#629 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 14:18

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 15:01

Sziasztok

Van a főnökömnek egy notija, abban egy vinyó, ami 80 GB-os. Szabad rajta 3 GB.
Viszont ha TC-rel összeszámolom a foglalt helyeket, akkor csak 57 GB a foglalt, és 23-nak kéne szabadnak lenni.
Hol lehet az a 20 giga, ami nem látszik?
A PartitionMagic is 3 giga szabad helyet lát.

Hát ami szinte biztos, hogy nem 80-53 Gb-ot kell keresned, hanem 80*1000^3/1024^3 - 53=74,5-53 GB- ot. A vinyó gyártok nem 1024-es váltószámmal számolnak. Ettől még hiányzik helyed, de 5,5 Gb így megvan.
Több tippem nincs, mivel látszik a képen a lapozófájl, a hiberfájl (legalábbis sejteni lehet hogy azok), így a rejtett fájlok is kilőve.

#630 Felhasználó inaktív   svrider 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 12:55

Sziasztok,

segítség kellene egy Maxtor DiamondMax9 80 Gb ATA wincsihez (E-H11-02-3880, LBA: 160086528) . Meg se nyekken vsz. elektronika kellene. Ha valaki tud adni vagy valahova vihetem adatmentésre, kérem keressen meg.

Köszi és üdv András
70/203-0705

#631 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 20:08

Idézet: Picassu - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 13:18

Hát ami szinte biztos, hogy nem 80-53 Gb-ot kell keresned, hanem 80*1000^3/1024^3 - 53=74,5-53 GB- ot. A vinyó gyártok nem 1024-es váltószámmal számolnak. Ettől még hiányzik helyed, de 5,5 Gb így megvan.
Több tippem nincs, mivel látszik a képen a lapozófájl, a hiberfájl (legalábbis sejteni lehet hogy azok), így a rejtett fájlok is kilőve.

Hát 5 megvan, de nekem a maradék 15 kellene.
Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#632 Felhasználó inaktív   T-BALL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 21:35

Sziasztok, ez a probléma: "Nem sikerült a késletetett írás"

Asus A7n8x-e deluxe alaplapom van, és az ahhoz adott kábeleket használom (külön van ide kábel és cd-rom kábel is, bár nem tudom, hogy mi a különbség)

Nforce Ide vezérlő vann fent. Ha ez a probléma, akkor hogy tudom visszaállítani az alap windows-os vezérlőt?

A master vinyó egy Maxtor (Fat 32) és a slave egy Samsung (NTFS)

Ez a probléma még annyival tetőzött, hogy a cd-rom-jaim (egy cd író (lg) és egy dvd-rom(creative) ) olyan jelenséget produkáltak, hogy üresen elkeztek felpörögni, de nem egyszerre hanem hol az egyik, hol a másik. Aztán lehúztam mind a kettőt, majd egy-két hét után visszarakatam az egyiket, és minden jól ment kb egy hétig, aztán újra kezdte az egészet  Ja és amikor felpörgette a cd-ket akkor 3-at villant a cd-rom ledje majd hármat villant a ház ledje. És ezalatt a gép nem reagált semmire. Jobb esetben aztán újra magához tért, de általában teljesen lefagyott...

Help plíz

Window xp sp2 van fent egy maxtor és egy samsung vinyóval

#633 Felhasználó inaktív   Gáll Magor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 22:58

Sziasztok!
Bajban vagyok, egy barátom küldött erre a fórumra, hátha ti tudnátok segíteni. A következő a problémám:

Van egy Maxtor 60Gb-os vinyóm, ami meghalt. Egy szervízben azt mondták, hogy elektronikai hibás lett. Felhívtam egy apronetes hirdetésből valakit, akinek lenne hozzá panelje, de azt mondja az illető, hogy 2 eset lehetséges:

1. Ráteszi a panelt a vinyóra és látja az adatokat egyből.
2. Ráteszi a panelt a vinyóra és nem látja az adatokat, de az adatok ott
vannak a vinyón.

Ebben a második esetben vissza lehet szerezni az adatokat a vinyóról, de ő nem foglalkozik ezzel.

Mielőtt megvenném a panelt, gondoltam megkérdezlek titeket, mi ennek az igazságtartalma és ha így van, hogyan lehet visszaszerezni az adatokat, amennyiben működik a vinyó, de az új panellel nem látja??

Ha ezt meg tudnám csinálni, megérné, hogy megvegyem a panelt, de én nem értek hozzá ilyen szinten és nem szeretném, ha átvernének.

A vinyómról további adatok:

Maxtor D540X-4D 5400RPM 60Gb Ultra ATA/100

Mfg. Date: 11.jul.2002

Model: 4D060H3
HDA: 33A
PCBA: 05A
Unique: 11A
Code: DAH017K0
Cylinders: 16383
Heads: 16
Sectors: 63
LBA: 120069936
Drive S/N: D3HKN5KE

A panel kódszáma: B9FDB

Köszönöm,
Magor

#634 Felhasználó inaktív   Gáll Magor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 02:27

Ezek szerint senki nem tud segíteni, vagy útbaigazítani a problémával kapcsolatban?

#635 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 08:26

keresd meg XC-Biker-t itt a fórumon, ő ért hozzá.

#636 Felhasználó inaktív   crescent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 09:09

Akkor mi lehet a gond, ha a gép fogja magát és random jelleggel ujraindul, majd mielőtt elindulna a winboot, kiírja, hogy
"Lemez olvasási hiba"? :confused:
Azt már kitapasztaltam, hogy ilyenkor kb 5-10 percig minden reset után megáll itt, de utánna meg, mint ha mi sem történt volna, normálisan bebootol.
Eddig kb. 5-6x jött már elő és kezd egyre jobban idegesíteni.
Jól sejtem, hogy volt értelme 3 év garanciával megvenni a vinyót? :D

Szerk.:
Ja és még annyi, hogy kb. 2 éves a Xp, szal már nagyon ideje lenne újratennem.
A teljes vinyót le akarom majd formázni.
Milyen diagnosztikai progit ajánlotok, amivel esetleg kiderülhetne, hogy van-e baja, ami feljogosítja egy garanciális ügyintézésre? ;)

Szerkesztette: crescent 2005. 12. 01. 09:17 -kor

Merida TFS 300D@Rock Shox Reba Race@Full SLX

#637 Felhasználó inaktív   ShoT 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 18:03

Idézet

Sziasztok!
Bajban vagyok, egy barátom küldött erre a fórumra, hátha ti tudnátok segíteni. A következő a problémám:

Van egy Maxtor 60Gb-os vinyóm, ami meghalt. Egy szervízben azt mondták, hogy elektronikai hibás lett. Felhívtam egy apronetes hirdetésből valakit, akinek lenne hozzá panelje, de azt mondja az illető, hogy 2 eset lehetséges:

1. Ráteszi a panelt a vinyóra és látja az adatokat egyből.
2. Ráteszi a panelt a vinyóra és nem látja az adatokat, de az adatok ott
vannak a vinyón.
....................

Hát Én szombaton jártam így! Csak nekem 80-as ;)
Nekem túláramot kapott a kicsike és elszállt a vezérlője (ha minden igaz más baja nincs) elméletileg 99,7% ahogy leírtad működnie kéne!
1. Viszont ha nagyon fontosak az adatok és a motor jó (csak a vezérlő szált el) akkor kb. 3-5 rugóba kerül, hogy lehuzzák róla az adotot! info@pcszervizes.hu (a srác ezzel is foglalkozik írj neki+ adatokat csak egy lehet a bi-bi, hogy régi tipusu a wincsid! De próba csersznye)
2. megcsinálni nem érdemes (szerintem) mert 6-8 rugó körül van a panel, + ki tudja utána, hogy fog működni!
Tehár new wincsi az a tutkobb (szerintem)

#638 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 20:46

Idézet: Dark - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 7:26

keresd meg XC-Biker-t itt a fórumon, ő ért hozzá.

köszi! :)
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#639 Felhasználó inaktív   taita 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 01. 20:59

Sziasztok!
Hozzá tudtok szólni ahhoz, hogy egy ideje állandóan megy a vinyóm. Nem teljes fordulaton, csak úgy félig, a led is csak félig világít rajta. Adatvesztés, lassulás vagy hibás működés nem volt, de elég zavaró, hogy mindig dolgozik, sosem áll le. Vírusirtót futtattam, hely van rajta, még optimalizáltam is kínomban, de az sem segít. Eddig nem volt gond vele...

#640 Felhasználó inaktív   prdave77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 15:33

Sziasztok!
Hát küzdök a vinyókkal. Vettem egy 160 GB-os Samsung SATA2 vinyót. 4 NTFS partícióra formáztam. Pár hétig minden OK. aztán kék halál, aztán már el sem indult a gép. Kék halálban azt írta ki, hogy használjam a CHKDSK parancsot, ez működött, utána elindult a gép. Egy nap múlva ismét ugyanez, de már CHKDSK után sem indult el. Norton Ghost-al le volt mentve a C meghajtóm, azt visszaraktam és ismét ment a gép. De közben ismét bedöglött, de a Norton Ghostos kezelés megint segített. Azóta kölcsönkért vinyókra mentettem ki a dolgaimat és utána törlöm a partíciókat és az egész meghajtót, majd újra minden, hátha ez segít. Ja és két napja egyik pillanatban az egyik nem rendszerpartícióm megszűnt létezni, sajnos ezen voltak a zenéim és ezeket még nem mentettem le. Próbáltam csodaszoftverekkel kimenteni róla, a GetDataBack csak 5-10 zenét mentett ki. Próbáltam még a PC Inspector File Recovery-t de az semmit nem tudott kezdeni vele. Van még valami szoftver amit érdemes kipróbálnom a teljes lemeztörlés előtt?
És az előző vinyót úgy formáztam NTFS meghajtókra, hogy lett egy elsődleges partíció, aztán kiterjesztett p. és logikai meghajtók. Tehát 4 partíció.De az újat pedig úgy, hogy 4 elsődleges partíciót csináltam, mert a súgó ezt jobbnak tartotta. Most úgy tervezem, hogy az 1. változat szerint csinálom újra. Ha megint gáz lesz akkor viszem vissza. Mi a véleményetek erről az egészről?

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.