HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   ögreg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 09. 12:28

Sziasztok csak azt akarom kérdezni mi is tulajdonképen az a bad sector,fizikai probléma?.lehet azt javitani?Köszi!

#782 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 09. 18:25

Igen, többnyire fizikai probléma (főleg akkor, ha a SMART jelzi :) ), javítani magát a bad blockot nem lehet (mágnesesen nem teljesíti az adattárolási követelményeket az ilyen block), ám létezik egy fizetős program, HDD Regenerator néven, ami valahogyan elfedi ezeket a blockokat és az ezzel való kezelés után (ha nem fizikai sérülés miatt keletkeztek ezek a blockot, pl. elszabadult fémpor, vagy ilyesmi a winyón belül, és emiatt ugye nem növekszik folyamatosan a számuk) tökéletesen használható marad a winyó.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#783 Felhasználó inaktív   pepperino 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 10:31

Sziasztok!

Tegnap úgy néz ki meghalt a Maxtor DiamondMax Plus 9-es 120GB-os winchesterem. Egy kis szag is jött a gép felől, azóta a gép nem ismeri fel, a motor sem pörög fel.
Én szerintem az elektronika mehetett tönkre. Legalábbis remélem, mert jó lenne az adatokat visszanyerni róla.
Felhívtam már cégeket, akik adatmentéssel foglalkoznak, de már maga a bevizsgálás sem egy kis összeg.
Mit ajánlanátok? Mit tehetnék, hogy visszakapjam az adataimat erről az eszközről, ha ez persze egyáltalán még lehetséges.
Én arra gondoltam, hogy vagy veszek egy ugyanilyen winchestert és kicserélem az elektronikát, vagy valakitől kölcsönkérek egy ilyen elektronikát, legalább az adatmentés miatt, hisz főleg az érdekel.
Esetleg egy ilyenben tudna nekem valaki segíteni? Jó lenne ezt megúszni csak egy elektronika cserével, majd az adatok lementésével.
Előre is köszönöm a válaszokat és a segítségeket!

#784 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 23:45

Na, most jutottam el addig, hogy a 120-as Maxtort kicsit jobban megnéztem, hogy miért is nem jó... xp javítást ráküldtem meg lefuttattam chkdsk paranccsal akkor ezeket írta ki [ http://img138.images...p11000072xt.jpg ] utána a /p parancs akkor írta, hogy van hiba [ http://img295.images...p11000196jr.jpg ] aztán a /R és itt elég sokiág mentek a százalékok, viszont amikor elért 80%-ig akkor visszaugrott 50-re, aztán elért újra 70-ig és vége lett és kidobta ezt; http://img138.images...p11000181ev.jpg

Ezután a telepítő kijavította a Windowst, de lassan jön be meg ez az nem müxik... Most ennek lehet valami baja? Majd teszek rá új wint is, azzal biztos jobb lenne.

Másik Windows alól végigfuttattam rajta az ellenőrzést, szektorhibák keresése és javítása opcióval, de lefutott és kiírta, hogy az ellenörzés befejeződött. Nem kellene valami eredményeket írnia? Milyen programmal lehetne még ellenőrizni?
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#785 Felhasználó inaktív   M3nyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 17:05

Hali!

van egy seaagte vinyom.. PATA és udma 0 modban van.. azaz a legalacsonyabban.. hogy tudom pl 5 ös re felrakni? mert aszt támogatja.. mnert igy oylan 15 el másolok átlagban    1 ide csatornán van a LG dvd iroval.. az befolyásolhatja hogy csak 0 a az aktiv udma mod?  :think:

#786 Felhasználó inaktív   -=Kumite=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 22:38

Idézet: SzaSza - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 16:38

Nem akarlak elkesíteni, de ha lehúztad az írót, s a elindult a vinyó (ha egy kábelen volt) akkor nem táp gondod lesz. Hanem író....

hi!

Na várj, rosszul fogalmaztam. A winyó mindig elindult, ha az írót is használni akartam, csak akkor "fagyott" le. Egyébként régebben is csinálta mindezt: Egy abit kd7 alaplap és egy 300wattos mercury táp kellett hozzá. Miután ezeket lecseréltem, a winyo a új életre kelt .De most visszaaludt. Úgyhogy a tápcserét aktuálisnak tartom. Ha ettől se javul, legalább lesz egy jó tápom. :cool:
UI: Eme tápcsodának egyébként 2 winyót, két optikait, 3 rendszerhűtőt, An7 alaplapot, AMD2600+~2250mhz és vulcano 12 procihűtőt, 6600GT vga-t(+tápcsatival), Audigy 2 hangkártyát kell viselnie. :respect: a tápnak
ASUS M4A88TD-V EVO\USB3, Amd Phenom II X955, Kingston 2G DDR3 1333MHz, Gigabyte GTX 460 768Mb, Corsair PSU 450W, 500Gb+1Tb HDD, Samsung DVD, Audigy 2

#787 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 23:32

Idézet: -=Kumite=- - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 22:38

hi!

Na várj, rosszul fogalmaztam. A winyó mindig elindult, ha az írót is használni akartam, csak akkor "fagyott" le. Egyébként régebben is csinálta mindezt: Egy abit kd7 alaplap és egy 300wattos mercury táp kellett hozzá. Miután ezeket lecseréltem, a winyo a új életre kelt .De most visszaaludt. Úgyhogy a tápcserét aktuálisnak tartom. Ha ettől se javul, legalább lesz egy jó tápom. :cool:
UI: Eme tápcsodának egyébként 2 winyót, két optikait, 3 rendszerhűtőt, An7 alaplapot, AMD2600+~2250mhz és vulcano 12 procihűtőt, 6600GT vga-t(+tápcsatival), Audigy 2 hangkártyát kell viselnie. :respect: a tápnak

360-as PFC-s Chieftec 1.5 éven keresztül a következőket vitte simán (most már 460-ra cseréltem, de csak a lelkem megnyugtatása miatt, mert nem volt semmi gond...):
Asus i875 deszka, 2.4 P4 gyári hűtővel, sima VGA (FX-5200, 128MB), 3 renccerhűtő, 2 vinyó-rack-hűtő, 6(!)db ODD (ebből 1-1 USB-s és Firewire-ös, de külső táppal), 6(!!)db 120-250 MB-os PATA/SATA vinyó, PCI-os tuner/hangász/RAID-kártya.
Szerintem a 410-es is elég lesz Neked, de ha tutti nyugit akarsz, akkor vedd meg a 460-ast, és az 'megeszi a konfig-odat"...  ;)

#788 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 06:38

Idézet: -=Kumite=- - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 21:38

hi!

Jól is teszed ha tápot  cserélsz, mert a winchesterek, de főleg a maxtorok gyenge pontja az instabil táp.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#789 Felhasználó inaktív   Vai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 09:13

Üdv Mindenkinek!

Egyik ismerősöm gépében elszállt egy 120 gb Samsung winyó. Jelen pillanatban az elektronikára gyanakszom, ebben megerősít egy apró kokszosodás a vezérlő-panelen :D

Szval keresek S/N: S00UJ10X807930
P/N: 0863J1FX808776
merevlemezhez elektronikát, mentési célzattal, de ha működik és eladó, akkor bizniszelhetünk is!

Minden segítségért előre is thx!

Vai

#790 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 11:19

Idézet: Gabesz - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 0:45

Másik Windows alól végigfuttattam rajta az ellenőrzést, szektorhibák keresése és javítása opcióval, de lefutott és kiírta, hogy az ellenörzés befejeződött. Nem kellene valami eredményeket írnia? Milyen programmal lehetne még ellenőrizni?

Eseménynaplót nézted az eredményeket illetően?  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#791 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 11:28

Idézet: M3nyus - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 18:05

Hali!

van egy seaagte vinyom.. PATA és udma 0 modban van.. azaz a legalacsonyabban.. hogy tudom pl 5 ös re felrakni? mert aszt támogatja.. mnert igy oylan 15 el másolok átlagban    1 ide csatornán van a LG dvd iroval.. az befolyásolhatja hogy csak 0 a az aktiv udma mod?  :think:

Eszközkezelőben az IDE ATA/ATAPI-vezérlőknél, a 2 csatorna beállításainál lehet felülbírálni a "windows döntését", persze nem biztos, hogy neked windows-od van. Az pedig, hogy mivel van egy csatornán, NEM befolyásolja az adott eszköz "üzemmódját". Ha felülbírálás után kis idővel "visszaesik" az üzemmód ismét, akkor érdemes megnézni a kábelezést, esetleg az alaplapi IDE drivereket feltenni ismét, a windows nem hülyeség miatt kapcsol vissza, nagyon is jó oka van, pl. rendszeres olvasási hibák.  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#792 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 11:45

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 0:32

360-as PFC-s Chieftec 1.5 éven keresztül a következőket vitte simán ...

OK, de a 360-as ChiefTec-nek nem sok köze van a 300-as Mercury-hoz, előbbi simán leadja a névleges teljesítményt, utóbbi esetleg még alatta is zavarba jön.

#793 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 13:22

Idézet: Warrior - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 11:45

OK, de a 360-as ChiefTec-nek nem sok köze van a 300-as Mercury-hoz, előbbi simán leadja a névleges teljesítményt, utóbbi esetleg még alatta is zavarba jön.

De. A Chieftec táp, a Mercury meg "tápnak láccó tárgy"... :p
Pont a Chieftec mellett szól minden, azért írtam le a példámon keresztül... :)

#794 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 21:14

Idézet: Warrior - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 11:19

Eseménynaplót nézted az eredményeket illetően?  :smoker:

Nincsen benne semmi ahhoz kapcsolodó bejegyzés  :confused:
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#795 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 16:55

Egy leallogato HDD-t meg lehet javitani?

#796 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 16:56

Idézet: HAMMER - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 16:55

Molex-csatik rendben vannak ? Hátha csak annyi a baj...  :think:

#797 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 17:00

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. Jan. 13., Friday - 16:56

Molex-csatik rendben vannak ? Hátha csak annyi a baj...  :think:

Rendben vannak, a helyen most is uzemel egy masik HDD.

#798 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 19:17

Idézet: HAMMER - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 16:55

Maxtor Diamond Plus 9???? Ha nem, akkor tárgytalan.
Tapasztalat:
A régi Athlon 750 gépemben leálltak (a maxtorok kattantak egyet, majd lefagyott a gépem) az ilyen tipusú vinyók (Codegen 300W), amikor másolni akartam róla. Írni rá, formázni tudtam őket. Elöször mentek benne, majd asszem, mikor a második Samsung 120GB IDE-s winyó belekerült, akkor kezdtek a kollégáim Maxtor winyói leállni. Két 80GB-os, és a szomszéd 120GB-os Maxtorja is ugyanazt csinálta. A 40GB-os IBM, és a 160GB-os Samsung simán mentek az Athlon 750-ben.
Az új gépemben (Athlon 3200+ Venice, Chieftec 460W) működnek, nem állnak le.
Én a tápra gyanakszom, az Athlon 750-be a Codegen 300W már nem komálta a Maxtort.

Szerkesztette: Macska 2006. 01. 13. 19:20 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#799 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 23:02

Idézet: Macska - Dátum: 2006. Jan. 13., Friday - 19:17

Maxtor Diamond Plus 9???? Ha nem, akkor tárgytalan.
Tapasztalat:
A régi Athlon 750 gépemben leálltak (a maxtorok kattantak egyet, majd lefagyott a gépem) az ilyen tipusú vinyók (Codegen 300W), amikor másolni akartam róla. Írni rá, formázni tudtam őket. Elöször mentek benne, majd asszem, mikor a második Samsung 120GB IDE-s winyó belekerült, akkor kezdtek a kollégáim Maxtor winyói leállni. Két 80GB-os, és a szomszéd 120GB-os Maxtorja is ugyanazt csinálta. A 40GB-os IBM, és a 160GB-os Samsung simán mentek az Athlon 750-ben.
Az új gépemben (Athlon 3200+ Venice, Chieftec 460W) működnek, nem állnak le.
Én a tápra gyanakszom, az Athlon 750-be a Codegen 300W már nem komálta a Maxtort.

Ez egy 40GB-as Maxtor, meg nem feher matricas, Quantum kinezetu, a tipusa: D740x-6L, 2002 ota maximum 30 napot pihenhetett osszesen. Ez volt a rendszer HDD-m, tehat ez is kattan egyet, majd lefagy a gep. Szerdan viszont mar nem tudta betolteni az operacios rendszert. Nem kiserleteztem vele tobbet, beraktam egy masik HDD-t. Van meg 3x120GB maxtor es egy 1x120GB WD a gepben, ha ebben az osszeallitasban nem lesz tobb gond, akkor csak a 40-esnek van valami baja, viszont ha javithato akkor csak jo lenne, mert most egy fele akkora HDD-t tudtam csak belerakni a gepbe.

ui: nem mintha elet-halal kerdese lenne a javitas, csak ha lehetseges es ugy alakulnak a dolgok, akkor tudjak lepni.

Szerkesztette: HAMMER 2006. 01. 13. 23:06 -kor

#800 Felhasználó inaktív   szepi23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 20:24

Bocsánat, lehet, hogy volt már ilyen kérdés, csak én nem találtam meg. Maxtor 40GB (sajnos a tipust nem tudom, most nincs itt nálam) egyszer csak nem töltött be op. rendszert. A winyóról minden eltűnt más gépben nézve, még a partíció is. Előtte NTFS volt, rajta winXP. GetData back-el vissza nyertem az adatok nagy részét (nem volt annyira fontos,mert rendszeresen mentek). Vettem azonnal helyette egy Samsungot, azután nézegettem a Maxtort, újraparticionáltam, megformáztam és a surface test nem jelzett hibát. Másoltam rá próbaképpen, visszaolvastam és tökéletesen működött. Ilyenkor mi történt? A konfig:
ECS K7VMM2, 950duron, 256MDDR, Coolink 350x táp.
Előtte nem volt semmi hiba, kikapcsoltam, másnap már nemvolt op. rendszer. Ház jól szellőzik, + venti is van benne. SMART sem előtte, sem utána nem jelzett hibát.
Mi történt?
Használható tovább a winyó?
Winyóhiba, vagy egyéb, szerintetek?
Előre is köszi a válaszokat!

Szerkesztette: szepi23 2006. 01. 14. 20:38 -kor

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40