HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1581 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 09. 08:33

Könnyen lehet, hogy a manővertől megadta magát, az ATA (IDE) interface ugyanis hardware-sen nincs felkésziitve a működés közbeni csatlakoztatásra. Esetleg a vezérlő portja köszönt el (ez egyébként is esélyesebb), nézd meg másik winyóval is, ha ugyanaz a tünet, akkor vezérlő, ha azzal működik, akkor a winyó a hibás.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1582 Felhasználó inaktív   fatu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 09. 08:52

Idézet: brd - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 9:33

Könnyen lehet, hogy a manővertől megadta magát, az ATA (IDE) interface ugyanis hardware-sen nincs felkésziitve a működés közbeni csatlakoztatásra. Esetleg a vezérlő portja köszönt el (ez egyébként is esélyesebb), nézd meg másik winyóval is, ha ugyanaz a tünet, akkor vezérlő, ha azzal működik, akkor a winyó a hibás.

ugyanazon a csatolón, slave-ben egy DVD olvasó, az elméletileg működik... igaz nem próbáltam ki, de a kindóz látta a meghajtót. na majd ha hazaértem megnézem!
tényleg kb 1mp volt az indítás meg a vinyó kapcsolása közben, tehát max a memóráit nézhette meg az alatt, a meghajtókig nem jutott el... bár nem ismerem a gép bekapcsolásának mechanizmusát, de gondolom áramot kap, aztán annyi. amikor elindul az ellenőrzés, akkor válik láthatóvá. nem ilyen egyszerű, mi?  ;) meg aztán el is indult később csak leállt. francba.
remélem csak a vinyó szállt el, nem az alaplap sérült. szóval ezek után nem verhetem fejbe a vinyóval azt, akitől vettem?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

#1583 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 09:38

Idézet: Sionnach - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 8:36

Üdv all!

Van egy gépem, benne egy 60-as maxtor és egy 120as samsung. Egy ideje olyan hibajelenségeket produkál valamelyik, hogy begyullad a winyóled a házon, és felpörgéshez hasonló hangokat hallat valemelyik(csak 1x). Gép azonnal fagyi, minden úgymarad a képernyőn.
Ezt bármikor képes megcsinálni, 3 nap idle üzemelés után, vagy épp játék közben, mikor ottvagyok vagy épp nem vagyok, 5 percestől az 5 hetes időközökig. Gépház hardveres gyorsítása(lökdösés/ütés) nem idézi elő, de nem is javítja a hibát. Ha 30 vagy 55 fokosok, az sem számít. Letuningolás, feltuningolás alatt, és gyári üzemmódban is előfordult már. Újraindítás után sem hajlandó indulni, gépteszt közben begyullad az ideled, felpörgéshang és fagyi, még táp-poweroff után is ugyanezt a hibajelenséget produkálja. Kivéve ha kikapcsolt állapotban az összes táp és ide kábelt megigazítom, megmozgatva a gépben mindent.

Szerintetek mi okozhatja? Idekábel/tápkábel/táp/winyó-haldoklásra tudok gondolni...

Molex-csati nagy valószínüséggel.

A Maxtor gyanúsabb, mert picivel kisebb a tápcsati tüskéinek átmérője, mint a többi gyártó modelljeinek, ezért sokkal gyakrabban lötyög rajta a tápcsati (mint bíró scheggében a lófaß). Ez bőven elég az álatalad leírtak produkálásához. Piszkáld óvatosan valamelyiket/mindkettőt.

+ még 1 'ökölszabály': vinyóra lehetőleg mindig (ha nincs több vinyód, mint közvetlen tápcsati) a tápból közvetlenül kijövő - és nem továbbvitt - ágat dugjuk, mert sokkal érzékenyebbek a kontakt-hibából adódó ki-bekapcsra, mint az ODD-k.

#1584 Felhasználó inaktív   tocsa81 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 09. 11:39

Jó regelt.

Most került hozzám egy Samsung SP1213N winyó, 120Gb-s PATA. Az a hibajelensége hogy egyre ritkábban pörgött fel a motorja, végül el sem indult. Óriási szerencsével a gazdája le tudta menteni róla az adatokat és most itt csücsül nálam. Adtam a a panelnek hőlégfúvóval hátha kontakthiba, de nem. Kiméregettem a diódákat meg a nagyobb ellenállásokat, de minden jónak tűnik. A vezérlője egy Marvell 88i6522-LGO, van rajta egy 64Mb-os Samsung RAM, meg egy Atmel mikorkontroller  ;)

Ötlet, tipp? Nekem nem tűnik túl komolynak a hiba.

#1585 Felhasználó inaktív   fatu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 14:33

még egy kérdésem lenne, ha tényleg megadta magát a vinyó, akkor azt 100% én okoztam ezzel a manőverrel, vagy előfordulhat, hogy egy korábban is meglévő probléma jött ki? mert ha ez korábban is megvolt, és erről az "elcsúszott" bekapcsolástól függetlenül is jelentkezett volna, akkor elbeszélgetnék az előző tulajjal.

#1586 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 22:05

Nem 100%, csak egy kellemetlen és erősen valószínű lehetőség.

Idézet

tényleg kb 1mp volt az indítás meg a vinyó kapcsolása közben, tehát max a memóráit nézhette meg az alatt, a meghajtókig nem jutott el...
Nem az a lényeges, hogy mikor foglalkozna a HDD-vel a vezérlő, hanem az, hogy nincs lekezelve pl. az esetleges feszültségkülönbség, vagy a statikus elektromosság a csatlakoztatáskor, így kaphat egy kis löketet a vezérlő, vagy a HDD elektronikája. Amire te gondolsz, a software-s része lenne a dolognak, pl. windows xp alatt egy ilyen újrafelismerést minden további nélkül meg lehet ejteni.

#1587 Felhasználó inaktív   fatu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 07:21

"nincs lekezelve pl. az esetleges feszültségkülönbség, vagy a statikus elektromosság a csatlakoztatáskor, így kaphat egy kis löketet a vezérlő, vagy a HDD elektronikája"

na igen, ez máshogy hangzik. tegnap este próbáltam még beüzemelni - mondjuk csak egy alkalommal, mert későn értem haza, és nem volt kedvem próbálgatni -, de nem hagyja magát... pedig jó lenne leszedni róla a filmeket. mindenesetre köszönöm a válaszokat.

#1588 Felhasználó inaktív   Sionnach 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 13:49

Köszönöm a választ Zolcsi Baba,  :respect: tudtam, hogy maxtoréknál nincs minden rendben, de hogy kisebb átmérőjű csatikat csinálnak :omg: .... asszem nekiesek fogóval a tápvezetéknek, és maxtor-kompatibilissé alakítom (egyébként közvetlen kábel a tápból, de volt már rajta elosztó (ventiknek) amit kicsit erőltetni kellett néha)

#1589 Felhasználó inaktív   fatu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 08:19

Idézet: brd - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 9:33

Esetleg a vezérlő portja köszönt el (ez egyébként is esélyesebb), nézd meg másik winyóval is, ha ugyanaz a tünet, akkor vezérlő, ha azzal működik, akkor a winyó a hibás.

helló,
kipróbáltam egy régebbi vinyóval ugyanazt a rack-et, szerencsére működik, úgy néz ki, hogy a vinyó szállt el. hát majd veszek egy másikat. 2féle 80asat néztem eddig: samsung, vagy wd?

#1590 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 20:48

Én Samsungot vásárolnék, de a WD-t, valószínű, többen ajánlanák. :)

#1591 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 22:38

Szerintem WD. :)
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS  :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW ::  Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..

#1592 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 06:38

Idézet: fatu - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 7:19

helló,
kipróbáltam egy régebbi vinyóval ugyanazt a rack-et, szerencsére működik, úgy néz ki, hogy a vinyó szállt el. hát majd veszek egy másikat. 2féle 80asat néztem eddig: samsung, vagy wd?

Vagy seagate.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1593 Felhasználó inaktív   fatu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 12:29

na most hárman háromfélét ajánlottatok! legalább egy hülye érmét feldobhatnék, hogy azzal döntsem el! :)

#1594 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 12:45

Samsungot ne. WD (ez a leghalkabb), Seagate csak 7200.10-es soroztból válassz, mert a többi lassú és hangos. A 7200.10-es már gyors. ;)
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS  :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW ::  Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..

#1595 Felhasználó inaktív   fatu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 19:15

Idézet: Bocee - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 13:45

Samsungot ne. WD (ez a leghalkabb), Seagate csak 7200.10-es soroztból válassz, mert a többi lassú és hangos. A 7200.10-es már gyors. ;)

há, még fel sem dobtam, már le is ért az az érme. mindenki a wd-t ajánlja, és most, hogy tudom, csendes, asszem el is dőlt a dolog. s gépben egyébként samsung van, eddig nincs vele különösebb bajom. kösz a válaszokat!

#1596 Felhasználó inaktív   slack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 10:20

Szerbusztok!

Valamilyen problémám van a winchesteremmel és sajnos még azt sem tudom pontosan, hogy micsoda.
A kálváriám ott kezdődött, hogy egy ismerősömhöz elvittem a vinyómat, majd arról bootoltattuk be a gépét. Mivel XP van rajta, ezért egy csomó illesztőprogramot feltelepített azonnal. Amikor hazaértem, a rendszerpartíciót formázni kellett, hogy újra bootolni tudjak a saját gépemről.
Ekkor kezdődtek a bajok. A winchesterem működik rendesen, de borzasztóan belassult. A bootolási idő, a programok betöltése, a lemezműveletek kb. 3-10-szer annyi ideig tartanak, mint előtte.
Próbáltam már töredezettségmentesíteni, megnéztem chkdsk-val. Vírus sincs a gépemen. Van valami ötletetek, hogy mit kezdjek vele?  :confused:

#1597 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 00:27

Idézet: slack - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 11:20

Szerbusztok!

Valamilyen problémám van a winchesteremmel és sajnos még azt sem tudom pontosan, hogy micsoda.
A kálváriám ott kezdődött, hogy egy ismerősömhöz elvittem a vinyómat, majd arról bootoltattuk be a gépét. Mivel XP van rajta, ezért egy csomó illesztőprogramot feltelepített azonnal. Amikor hazaértem, a rendszerpartíciót formázni kellett, hogy újra bootolni tudjak a saját gépemről.
Ekkor kezdődtek a bajok. A winchesterem működik rendesen, de borzasztóan belassult. A bootolási idő, a programok betöltése, a lemezműveletek kb. 3-10-szer annyi ideig tartanak, mint előtte.
Próbáltam már töredezettségmentesíteni, megnéztem chkdsk-val. Vírus sincs a gépemen. Van valami ötletetek, hogy mit kezdjek vele?  :confused:

DMA-ban megy a vinyó, vagy PIO-ban ? Ha nem DMA, akkor állítsd át, ribút, és a hatás figyelése.

(Vezérlőpult->Rendszer->Hardver->Eszközkezelő->IDE ATA/ATAPI vezérlők->Elsődleges IDE csatorna->Speciális beállítások)

Ha nem javulna +, akkor megyünk tovább...

#1598 Felhasználó inaktív   slack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 06:41

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 0:27

DMA-ban megy a vinyó, vagy PIO-ban ? Ha nem DMA, akkor állítsd át, ribút, és a hatás figyelése.

(Vezérlőpult->Rendszer->Hardver->Eszközkezelő->IDE ATA/ATAPI vezérlők->Elsődleges IDE csatorna->Speciális beállítások)

Ha nem javulna +, akkor megyünk tovább...

Kösz a segítséget, megnéztem és DMA-ban megy. Miket kellene még megnéznem?

#1599 Felhasználó inaktív   fatu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 08:23

Idézet: fatu - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 20:15

asszem el is dőlt a dolog.

asszem mégsem... nem értem most mi van, kipróbáltam a vinyót az ide1-en, slave-ben, és ment. mert úgy van, hogy a rendszer sata, aztán van a rack, a DVD író és egy DVD olvasó az ide 1-2-re - nemtommárhogyan. de a rack asszem a sec master. most az író helyére dugtam a vinyót, és ott úgy néz ki, mükszik. de csak pár percig néztem... bár a rackben el sem jutott eddig. na, hát így állunk most. este átfogó kisérletsorozatot indítok, aztán leírom, hogy mire jutottam. olyan lehet, hogy a master része szállt el? brd - lehet, hogy igazad lesz, és tényleg az ide hibásodott meg? és csak kicsi és régi vinyókat kezel??? hát fura egy helyezet mindenesetre.

#1600 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 09:43

Idézet: slack - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 7:41

Kösz a segítséget, megnéztem és DMA-ban megy. Miket kellene még megnéznem?

Nézzél egy SMART riport-ot a Hard Disk Sentinel (hdsentinel.com)/ Everest / Aida / SpeedFan-nal; hátha kisül valami disznóság...
Az elsőt tudom a legmelegebben ajánlani...

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.