HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1641 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 24. 18:52

Idézet: iljicSke - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 9:28

:think:

A megtalált adatokat másik winyóra mentettem, a döglött particiósra csinálhatom az új, müködő partíciókat vagy lehet még valamit tenni az adatokért ?

Ne csináld, míg minden ismertebb adatmentő progival végig nem nézted...

#1642 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 08. 24. 19:38

Idézet: brd - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 15:21

avman: nekem még soha nem csinált ilyet önhibájából, pedig hetente 1x biztosan használom valamilyen gépen. Lehet, hogy nem hibás winyóval, vagy mondjuk bénán tuningolt géppel kellene ilyen érzékeny műveletet futtatni? :think:

nem szoktam húzni, egy bizonyos kor és pénztárca után már kinövi az ember h 3dmark pontszámokra vadásszon. amúgy stabil gép volt.
de én voltam hülye, h nem backupoltam. metnés után az xp telepítőlemezzel újraparticionáltam és megoldotta a gondot. azóta is megy minden jól. de tény, h az eset után lett 6 szektornyi Reallocation Event Count. ez volt kb 1 éve.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1643 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 20:01

Idézet

nem szoktam húzni, egy bizonyos kor és pénztárca után már kinövi az ember h 3dmark pontszámokra vadásszon.

:offtopic: Nem látom az összefüggést a kor és a tuning között. Miért lenne valaki a saját pénzének az ellensége, ha pl. a legtöbb processzorból az egy családba tartozóak közül a legalacsonyabb órajelű működik a család legnagyobbjának az órajelén (ráadásul többnyire alapfeszültségen)? Én nem sokat játszom, de jól jön az a plusz 30%-os többlet...

Idézet

de tény, h az eset után lett 6 szektornyi Reallocation Event Count.

Itt a hiba. Ha valaki nem is backup-ol ilyen művelet előtt, legalább egy "chkdsk /r"-t futtathatna.

Szerkesztette: brd 2006. 08. 24. 20:02 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1644 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 00:48

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 18:52

Ne csináld, míg minden ismertebb adatmentő progival végig nem nézted...

Easy recovery sem talált mást. Felraktam az XP-t az új WD winyómra, az elszállt partíciós winyóval viszont el sem indul az XP, csökkentett módban sem, csak akkor ha ki van hűzva a rendszerből. Ilyenkor mit lehet tenni ?  :think:
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#1645 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 01:29

Win98 bootlemezről fdisk /mbr, néhány másodpercig zerofill, ilyesmi.

#1646 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 07:31

Idézet: brd - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 1:29

Nincs Win98 bootlemezem. :(
Ha XP CD-ről bootolok azzal nem lehet ?

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#1647 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 07:37

Idézet: brd - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 1:29

Nincs Win98 bootlemezem, máshogy nem lehet megoldani ? :(

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#1648 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 10:36

Idézet: brd - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 21:01

:offtopic: Nem látom az összefüggést a kor és a tuning között. Miért lenne valaki a saját pénzének az ellensége, ha pl. a legtöbb processzorból az egy családba tartozóak közül a legalacsonyabb órajelű működik a család legnagyobbjának az órajelén (ráadásul többnyire alapfeszültségen)? Én nem sokat játszom, de jól jön az a plusz 30%-os többlet...

Itt a hiba. Ha valaki nem is backup-ol ilyen művelet előtt, legalább egy "chkdsk /r"-t futtathatna.

norton disk doktort vagy scandisket futtatam, nemtommár. ezek szerint nem váltak be. de akkor utánanéztem és bizon y nem egy eset volt fórumokon, amikor ez a program galibát okozott.
:offtopic: kor: a harmadik x után asszony és kölyök nélkül már megengedhetek magamnak egy olyan gépet, amin az a pár játék (semmi új, csilivili szar), amin még eljátszogatok húzás nélkül elfusson jól. és ne kelljen azzal vesződnöm, h utána lövögessem vissza a beállításokat. pont.
a +30%-os többlet meg maximum a 3dmark pontszámban kivehető, bár érzésem szerint még ott sem. anno nekem is megvolt a 2500 barton 3200-as szinten (szofveresen, speedfannak), gf4 ti4200/powerstrip a végletekig húzva.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#1649 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 10:40

Idézet: iljicSke - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 8:37

nézz körbe, hátha a hiren boot cd-n akad valami. letöltésére ajánlom az emulet.

#1650 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 11:05

Idézet: avman - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 10:40

nézz körbe, hátha a hiren boot cd-n akad valami. letöltésére ajánlom az emulet.

Köszönöm, nekiállok megkeresni és sorry a duplapostért, itt úgy nézett ki, hogy egyik sem ment el.

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#1651 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 13:11

Ha esetleg másnak is kellene, innen gyorsan le lehet tölteni, fájlcserélő nélkül: http://maxt.dk/archi...rens-bootcd-83/

Ha ez wareznek mínősülne akkor elnézést előre is.

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#1652 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 13:25

Idézet: iljicSke - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 8:37

Floppy meghajtód van? Akkor www.bootdisk.com. Ha nincs, akkor mondjuk ott a Hiren's CD, ahogy már írták, több, erre képes program van rajta.

avman:

Idézet

norton disk doktort vagy scandisket futtatam, nemtommár.

Ha hibás blokkot nem kerestettél velük, hiába...

Idézet

kor: a harmadik x után asszony és kölyök nélkül már megengedhetek magamnak egy olyan gépet, amin az a pár játék (semmi új, csilivili szar), amin még eljátszogatok húzás nélkül elfusson jól. és ne kelljen azzal vesződnöm, h utána lövögessem vissza a beállításokat. pont.

Én is megtehetném, de felesleges, ha egyszer (a vásárláskori árakon) kb. a fele összegért (és egy kis hozzáértésért) van egy, az adott családon belüli csúcsmodell sebességénél is fürgébb, és összességében a hardware-ek alapbeállításaitól kb. 1.5x gyorsabb gépem.

Idézet

a +30%-os többlet meg maximum a 3dmark pontszámban kivehető, bár érzésem szerint még ott sem.

Engem hidegen hagy, hogy mennyit ér el gép 3DMark-ban (ami egyébként sem processzorteszt ;) ), viszont az általános reakcióidő (nekem) sokat számít, vagy pl. a konvertálásnál, tömörítésnél is sokat számít a processzor órajelének 30%-os többlete (hogy a többiről ne is beszéljünk, pl. memória).

#1653 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 14:08

Idézet: iljicSke - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 14:11

Ha ez wareznek mínősülne akkor elnézést előre is.

Igen valósziinűtlen, hogy a késziitő fiatalember az összes programhoz world licence-t vásárolt volna. :D

#1654 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 14:12

Idézet: brd - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 14:08

Igen valósziinűtlen, hogy a késziitő fiatalember az összes programhoz world licence-t vásárolt volna. :D

Akkor alighanem gazdagabb leszek 10-20%-kal  :Đ , szerkeszteni már nem tudom.

Szerk.: elsőre bebootolt a gép ezzel a CD-vel, partiton magic pro-t választottam, azt mondta hogy hiba van a winyón (csak a sérült particiós winyó volt a gépben), ExtendX-re átállítja és akkor jó lesz mert küönben hajjaj. Mondom jó. Ezek után CD-ről sem indul el a gép ha a sérült SATA-s winyó benne van. Mondom nagyszerü, viszont hamár van ilyen CD-m akkor elintézem a bad blokkos PATA winyómat is, particiók törlése, primary kreálása teljes méreten, set active (mindezt Smart FDISK-kel). formatálni nem lehet ezzel, sebaj majd a Partiton Magic. Aszerint BAD az egész, nem tud mit kezdeni vele.
Tehát most ott tartok, hogy a PATA-s winyó nem használható, ha benne van a gépben "hiba a rendszer indításakor" de legalább a sérült particós SATA-s (amúgy bad blokk mentes és teljesen jó) is bootolhatatlanná teszi a gépet, egyedül a 2 napos WD winyóm hajlandó müködni.  :reklamacio:  :mad:

Szerkesztette: iljicSke 2006. 08. 25. 14:37 -kor

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#1655 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 15:20

Több olyan is van, amellyel teljesen le lehet gyakni az MBR-t. Talán Extended Fdisk az egyiknek a neve? :confused:

#1656 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 15:50

Idézet: Halal - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 19:47

Nekem volt egy ismerosom, aki hasonlo szituban kototte ra az IDE-t valami hasonlo winyora (a szemem lattara)! Neki siman tulelte a winyo, csak nem ismerte fel a bios (es mivel PM volt valami win rendszerrel, ezert tovabb nem is ment) :cool:  Szoval nem eskuszom meg ra, de szerintem nem!  :think:

850 megás WD 486ban. dettó ugyaqnez, winyó kaput. (fejdobálás, másodpercenként ezerszer...)
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#1657 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 15:51

Idézet: brd - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 15:21

DGabor_: így van, rengeteg hibás blokk van rajta, adattárolásra csak korlátozottan alkalmasnak mondanám. A Raw Read Error hibákból pedig gyanítom, hogy a mágneses felülettel, esetleg valamelyik fejjel van probéma.

raw read error közben eltünt, bad nem szaporodik aktív használat alatt. ez egy notiwinyó, döglött winyómat erre vagyok kénytelen cserélni notimban...

esetleg valami dosos programot nem tudna valaki mondani winyó formázásához? lényeg hogy bootolható flopi legyen.

Szerkesztette: DGabor_ 2006. 08. 25. 16:11 -kor

#1658 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 16:21

Idézet: brd - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 14:25

Ha hibás blokkot nem kerestettél velük, hiába...

smartban nem jelzett semmit. csak utána régen nem  használtam már norotn dik doktort, de emlkékeim szerint nincs olyan, h most direkte ilyet keressél. megette a fene az egészet, ha ezt még külön be is kell állítani, h jelezzen hibás blokk esetén...
mondjuk az eset tanulsága, h többet nem állok adattal teli cuccot újraparticionálni.
:offtopic: h az egyik jawa ösmerősömet idézzem: lehet járni trabanttal is 130 km/h-val, csak kérdés meddig. személy szerint az elkövetkező 5-6 évben már nem tervezem ámítógép beújítását (max vmi dualprockó, ha emberi árban lesz, meg slibe rakott vga (öcskösnek is ilyet szereztem, szóval mikor ő cserél, az enyém lesz). max majd visszatérek a tuninghoz, de a far cry óta nem talákoztam olyan játékkal, ami lekötött volna 20 percnél tovább. nemrég pakoltam vissza a mafiát meg a hl1 sorozatot. :Đ.
a jelenlegi írható médiaárak mellett meg tömörgessen akinek két anyja van.

Szerkesztette: avman 2006. 08. 25. 16:27 -kor

#1659 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 23:47

Szerintem nem olyan triviális, hogy egy lemezellenőrző program hibás blokkot is ellenőrizzen alapbeállítás szerint, mivel sokáig is eltarthat.
Nem 130-al haladó Trabantról van szó, hanem inkább egy max. 130-ra beállított, 2L-es hengerűrtartalmú, mai technikával készült autóról. Tud az többet is, de a piac miatt készül ilyen (is) belőle. :)
A tömörítés nem csak archiválásnál jön jól, hanem pl. lemezsérülésnél/adatátviteli hibánál is, ugyanis biztosan meg lehet mondani, hogy sérült-e egy adott file, vagy újabban már ki is lehet javítani tökéletesen (recovery record), az ilyen, sérült állományokat (bizonyos sérülés alatt).

#1660 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 00:03

:offtopic:

nővérem kombi trabijával M7esen ~5 éve mentünk 130al. sőt, többel is BP-Zamárdi útvonalon  :Đ

Szerkesztette: DGabor_ 2006. 08. 26. 00:03 -kor

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.