HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2541 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 16. 21:59

Idézet: d n . r - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 12:15

Sziasztok!

Elfüstölt a tápom, és nem egyértelmű, mit rántott magával ...

A mechanikai gondodon sajna nem sokat tudok segíteni, de ajánlom a HUTIL progit, ha a hiba kijavítása után sem kommunikálna a BIOS-szal.

Szerkesztette: cyberman30 2007. 08. 16. 22:00 -kor

#2542 Felhasználó inaktív   FreezR 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 20. 18:27

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, már nem tudom mit tegyek  :confused:
A történet a következő: Samsung SP2504C vinyómon lévő XP egyszer csak gondolta magát, megfagyott. Újraidítás után a logo alatti csík csak futott de nem bootolt be a rendszer. Újraraktam, egy darabig jó volt, majd ugyanez történt. Időközben helybővítés miatt vettem egy WD (250gb) vincsit. Erre telepítettem az xpt, ezzel pedig az történik, hogy kattanik egy nagyot a vinyo megfagy a rendszer, két SATA közötti másolásnál is van hogy megfagy, újraindítás után csak fut a csík és semmi, ha betölt is megfagy azonnal. CHKDSK 42%nál kifagy, leformázom újrarakom, egy darabig ismét jó. Asus M2N-E alaplapom van, 450es táp,7950GT és ez a két SATA vinyo van bekötve plusz egy IDE dvd iro, meg egy vinyóhűtő venti. Alaplap biost frissitettem, kicseréltem a vinyokhoz a SATA, tápkábeleket (egy tápkábelen van a kettő) . Kicsit lehet a 450es táp? Remélem vki tud vmi okosat mondani. Köszi előre is!

#2543 Felhasználó inaktív   L@cika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 12:23

Sziasztok!
Elolvastam elég sok hozzászólást a kezdetektől a topikban(nem az egészet, ezért lehet olyat kérdezek, amit már leírtatok) és bízom benne,hogy tudtok nekem segíteni.
Van egy 120Gb Samsung vinyóm(SATA), ami egyik napról a másikra úgy gondolta,hogy nem megy tovább. Ismerősnek küldtem át programot neten erre win újraindul és közli,hogy nincs benne olyan elem, amiről tudna bootolni. Onnantól kezdve nem tudom használni a vinyót. Ahogy ez ilyenkor lenni szokott;pótolhatatlan adatok vannak rajta, amik mondjuk 3-400e-t nem érnek, de remélem,hogy sikerülne valakinek valami okosat mondania. Azért is furcsa, mert a smart nem szólt,hogy hahó ember ments,mert szar a vas!
Próbáltam XP boot konzollal fixmbr, fixboot parancsokat, amikre azt kaptam,hogy nem olvasható a partíciós tábla. Win PE vel ugye bootol, látja is,ohgy benne van a samsung csak épp adatot nem tudok róla menteni....
Vettem egy maxtort 180Gb-osat(SATA), arra rátettem XP-t majd betettem a samsungot is. Röpke 30perces bootidő után végülis elindul a gép, látja is, ohgy van benne még 3 partíció, de nem tud vele semmit csinálni. Arra gondoltam,hogy a válaszidő átesik már az XP által megfelelőnek ezért inkább eldobja.
GetDataBack for NTFS-sel is próbáltam, az állandó I/O error 1117-tel jön vissza.
Most olvastam ezt a hddsentinel-t megnézni meg tudom vele, hogy mit ír rá, de az adataim még minidg a samsungon vannak. Annak is a 3.partícióján.
Volna valakinek bármilyen építő ötlete?
ASUS A7V880, AMD Barthon 2500+ @ 2200Mhz, 2x256MB Dual Kingston+2x512 Dual Kingston, ASUS GeF7600GS 256MB, Samsung 120GB HDD, Maxtor 160GB, Samsung SyncMaster 957MB

#2544 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 22:27

Üdv.Nekem van egy Maxtor diamand max plus 9 80BG-os ATA vinyo 3 éves.Egyszer ujraindult a gépem és azota ez a vinyo RAW modban van,se formázni nem tudom,se különféle recovery programokkal,getdataback,stellar nem látják.Hibaüziket dob.Van ötlet mit tehetnék az adatokkal? fontos lenne köszi.
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#2545 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 22:33

Idézet: DjPremier - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 21:27

Üdv.Nekem van egy Maxtor diamand max plus 9 80BG-os ATA vinyo 3 éves.Egyszer ujraindult a gépem és azota ez a vinyo RAW modban van,se formázni nem tudom,se különféle recovery programokkal,getdataback,stellar nem látják.Hibaüziket dob.Van ötlet mit tehetnék az adatokkal? fontos lenne köszi.

a HDSentinel és hasonlók mit mondanak?
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#2546 Felhasználó inaktív   Nightquest 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 01:25

Sziasztok!

Nem is tudom, jó helyre írok-e, de megpróbálom.
Szóval az történt, hogy egyszer csak nézem az egyik partícióm és minden könyvtárban csak zagyvaság volt, teljesen össze-vissza karatkerekből álló fájlok, könyvtárak. A chkdsk kijavítja ezt a hibát, de ugye utána beazonosítani, hogy melyik .chk micsoda, az szinte képtelenség, meg szerintem nem is sikerül neki mindig jól a feladata. Ez ugyan már megtörtént régebben is velem (de ugyanezzel a vincsivel), csak akkor mivel gépbővítés során bénáztam kicsit a tápellátással, azt hittem, az volt a baj, de most semmi ilyen nem volt, talán csak az a közös, hogy Windows XP javító telepítés történt akkor is és most is (ezért nem tudom, nem-e szoftverhiba ez). Aztán láttam, hogy a többi partíciómon is történt némi kár, de nem vészes, viszont összesen így is sok-sok giga veszett (talán csak majdnem) kárba.
1. Mi lehet ez, mi okozhatja és mit tehetek ellene, hogy többször ne forduljon elő?
2. Még nem engedtem mindenhol a chkdsk-nak, hogy fájllá konvertálja az elveszett cuccokat, létezik olyan progi, ami jobban végzi a dolgát? (Egy részénél meg azért engedtem, mert azt hittem, ez nem megint ugyanaz a hiba.)
3. Tudtok olyan programot, amivel a chk-kból a lehető legtöbb infót vissza lehet nyerni? (Lehetőleg ne kelljen érte fizetni mindenképpen.)

A választ előre is köszönöm!

#2547 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 08:13

HDsentinel látni látja,de azonkivül semmi.Kivettem a házbol a vinyot és ugy néztem meg és enyhe hangot ad mintha a fej keresne vmit vagy nemtudom.És addig nem bootol be az XP.Egyszerü töredezetségmentesitést csináltam és leállitottm és utána indult ujra a gép.Azota látja RAW-nak,nem nyultam a vinyohoz fizikailag és nem értem.
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#2548 Felhasználó inaktív   L@cika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 07:02

Üdv!
Leírom, hátha másnak is tudok vele segíteni;megoldottam a problémám. HDSentinel nálam semmi bajt nem mutatott, minden megfelelő volt, de az XP így sem tudott vele semmit csinálni. Feltettem a Vistát és már a telepítésnél látta a samsung vinyót a partíciókkal együtt. Kicsit meglepődtem. Felment szépen, elindult, látta a partíciókat, nem kellett 20percet várnom,hogy bebootoljon, mindegyik partícióról tudtam másolni, így sikerült lementenem minden fontos adatomat :D
Ilyennel találkozott már valaki?! Ennyivel jobb lenne a Vista lemezkezelése?Kicsit off, de mégsem. XP alatt még a GDB sem tudott hozzáférni a vinyóhoz. Állandóan I/O hibát írt ki. Hogy lehet,hogy a Vista meg oprendszerként simán kezeli és másol róla???? Ma majd ha hazaértem végignézem vmi scandisk-féle dologgal. Ötlet,hogy mivel teszteljem le a vinyót BS után kutatni, vagy hogy esetleg meg tudom-e menteni? Érdemes-e még használni?Low level format vagy vmi ilyesmire gondolok. Használhatóvá tudná varázsolni?

Szerkesztette: L@cika 2007. 08. 23. 07:07 -kor

ASUS A7V880, AMD Barthon 2500+ @ 2200Mhz, 2x256MB Dual Kingston+2x512 Dual Kingston, ASUS GeF7600GS 256MB, Samsung 120GB HDD, Maxtor 160GB, Samsung SyncMaster 957MB

#2549 Felhasználó inaktív   xiRtam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 12:37

Sziasztok!

Nekem a következő problémám lenne:

Most vettem az Abit AN7-es alaplapom mellé (nFroce 2, SiI 3221 SATA controller) egy Seagate 500GB-s S-ATA-2-es merevlemezt. Emellett még van egy Samsung 160GB-s, S-ATA-s.

Az új vinyón rajta van az 1,5Gbps-es korlátozó jumper. Azonban már a Partition Magic 8 hibát írt formázás után (NTFS formátumban formáztam, 4 különböző partícióra):

"Error 321. The specified file system has no I/O functions."

Neten nem nagyon leltem használható útmatatást, hogy ez mit is jelent lényegében. Mindenesetre a partíciókat sikerült létrehozni, azonban amikor átmásoltam a régi vinyó tartalmát az újra, észre vettem hogy egyik-másik file sérülten került át. Aztán pár nagyobb file-t összehasonlítottam, és elég rossz arányban CRC-sek voltak. Azután újra próbálkoztam.. formázás, majd újból másoltam. Így már kevesebb file lett CRC-s, de még ígyis több mint kéne...

(HDSentinel nem ír hibát, a Seagate SeaTools tesztjét is lefuttattam, az sem mutatott rendellenességet)

Szerintetek mivel lehet a probléma? Kösznöm a segítséget, előre is!
Inside my shell I wait and bleed...

#2550 Felhasználó inaktív   xiRtam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 17:55

Végülis úgy néz ki sikerült megtalálni a megoldást. Számomra is kiderült, hogy ez egy köztudott probléma az nForce 2-es lapoknál, de eddig még nem hallottam róla! :)

A megoldás:

A BIOS-ban a EXT-P2P időt kell átállítani 30 usec-ről 1ms-re.

Köszönöm a figyelmet! :)
Inside my shell I wait and bleed...

#2551 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 09:11

Idézet: DjPremier - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 8:13

HDsentinel látni látja,de azonkivül semmi.Kivettem a házbol a vinyot és ugy néztem meg és enyhe hangot ad mintha a fej keresne vmit vagy nemtudom.És addig nem bootol be az XP.Egyszerü töredezetségmentesitést csináltam és leállitottm és utána indult ujra a gép.Azota látja RAW-nak,nem nyultam a vinyohoz fizikailag és nem értem.

Nem próbáltad más gépbe átrakni és megpróbálni a GDB-et az adatok megmentésére?

#2552 Felhasználó inaktív   Blöff 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 16:02

Hi!

Mennyire bonyolult cserélni egy Samsung meghajtómotort? Persze, hogy szeretném az adatokat visszanyerni!

#2553 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 06:52

cyberman nem,de már a levesbe ment a 80GB adat.Több évi munkám.

#2554 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 09:31

Idézet: DjPremier - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 6:52

cyberman nem,de már a levesbe ment a 80GB adat.Több évi munkám.

Hogyhogy? Érdemes lenne megpróbálni  :)

Szerkesztette: cyberman30 2007. 08. 25. 09:32 -kor

#2555 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 19:48

Sziasztok

A kovetkezo gondom van: neha hibernalas utan, ahogy jonne vissza a gep hibernalasbol nem latja a gep a HDD-t (BIOS-ban sem), probaltam masik HDD-vel is (korabban), mindegyik eleg uj, csereltem szalagkabelt is, de ma is elojott, ilyenkor 5-6 szalagkabel, tapkabel le-fel rakas utan megjavul. Ma mar majdnem ugy voltam, hogy op. rendszert telepitek egy masik wincsire, de az utolso wincsi leszedes feltetel utan elindult, talan megerezte, hogy megse kene...
Hallottatok mar hasonlolor? Mi lehet az oka?

Koszi

Szerkesztette: csosz 2007. 08. 25. 19:53 -kor

#2556 Felhasználó inaktív   sapek 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 26. 13:28

Hello
Az én problémám a következő.

a tegnapi napon vásároltam egy külső mobil rack-et abban a reményben hogy majd a munkahelyemről haza fogom tudni vinni a zenéket (Rádió ban dolgozom) Tehát a rádiótol elhoztam egy seagate barracuda 750g vinyót ami történetesen fullra van zenékkel. hazajöttem a használati utasítás szerint összekötöttem a mobilracket bele a vinyót. működött is.
Láttammindent rajta. Minden jó volt. Elkezdtem a zenéket szelektálni és eggyik pillantba bejön a kékhalál hogy a plug in play meghajtó hibát észlelt. Valami hasonló szöveggel. Nah most azóta se itthon se a rádióba nem tudom beüzemelni.
Erre várom bárki segitségét. Nagyon megutndám hálálni, a mivel a rádió elégsok zenétvesztene el ez a kis akcióm miatt ;)

#2557 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 15:44

Idézet: sapek - Dátum: 2007. aug. 26., vasárnap - 14:28

Hello
Az én problémám a következő.

a tegnapi napon vásároltam egy külső mobil rack-et abban a reményben hogy majd a munkahelyemről haza fogom tudni vinni a zenéket (Rádió ban dolgozom) Tehát a rádiótol elhoztam egy seagate barracuda 750g vinyót ami történetesen fullra van zenékkel. hazajöttem a használati utasítás szerint összekötöttem a mobilracket bele a vinyót. működött is.
Láttammindent rajta. Minden jó volt. Elkezdtem a zenéket szelektálni és eggyik pillantba bejön a kékhalál hogy a plug in play meghajtó hibát észlelt. Valami hasonló szöveggel. Nah most azóta se itthon se a rádióba nem tudom beüzemelni.
Erre várom bárki segitségét. Nagyon megutndám hálálni, a mivel a rádió elégsok zenétvesztene el ez a kis akcióm miatt ;)

A mobil rack elegge hajlamos a kontakt hibakra. Probald a wincsi csatlakozo kabeleit ujra csatlakoztatni, illetve kontakt spray-el befujni a mobil rack csatlakozojat. Vegso esetben mobilrack nelkul is tudod a wincsit csatlakoztatni, bar kicsit maceras.

#2558 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 19:15

cyberman,mert formáztam és semmilyen recovery progi nem tudott vele mit kezdeni,ez van :-(

#2559 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 19:57

Idézet: DjPremier - Dátum: 2007. aug. 26., vasárnap - 19:15

cyberman,mert formáztam és semmilyen recovery progi nem tudott vele mit kezdeni,ez van :-(

Kár  :(

#2560 Felhasználó inaktív   Blöff 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 16:03

Senki?

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126