Idézet: Yany - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 14:07
Elméletben könnyen lehet (sőt, több, mint valószínű), hogy a fizikai proci többszörösét nyújtja pl. egy 4800 X2-es CPU egyik magjánál, viszont a gyakorlatban egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy ne lenne elég bármelyik a jövő játékainak fizikai számításaihoz.
Részben arra gondolok, hogy a fizika elég erősen beleszólhat a gémpléjbe, illetve content szempontjából sem lőhetnek túlságosan egy alapkonfig (azaz PhysX procit nélkülöző gép) teljesítményén. Legfeljebb úgy, hogy adott részecskerendszer használata több részecskével, de nem valóságosabb mozgással.
Egy általános iteráció-/pontosságnövelés pedig gameplay módosulással járhat.
Ráadásul szerintem az sem véletlen, hogy a PhysX szoftvere is támogatja a több CPU kezelését. Gyanítom, bármely játékot megnézünk a jövőben, nem lesz sokkal szebb PhysX használatával, legalábbis minőségi különbségeket nem fogunk látni, inkább mennyiségit.
Ezeket nem tényként írom, sokkal inkább egy egészséges provokációnak szánom, kiváncsian várom a véleményeteket. Záró gondolat: aki kétmagos procival rendelkezik a jövőben PhysX proci nélkül, szerintem semmiről, vagy alig valamiről fog lemondani emiatt, hiszen alapvetően PhysX nélkül is futóképesnek kell lenniük a játékoknak, tehát ami fájdalommentesen skálázható, azt fogja csak feljavítani a PhysX. Azokra meg többnyire elég lesz (szerintem!) a második mag is.
A videókártya korlátait pedig nem is említettem még, ami gátolni fogja a PhysX jellegű processzorok gátlások nélküli használatát.
Yany
ps.: őszintén mondom, örülni fogok, ha végül nem lesz igazam
Alapjában véve érdekes amit mondasz de egy kis keveredést érzek a mondanivalódban! Szerintem felesleges is egy 125 millió tranyos célhardwaret összehasonlítani egy szintén hasonló tranyószámú CPU-val.... Az eredmény ha jól sikerül architektúrálisan a chipet kialakítani akkor 10-15-szörös is lehet a célhardware előnye, főleg ,hogy GDDR3-mas memót és miegyebet használ... VGA problémája bennem is felmerült ,de ha abból indulnak ki ,hogy dual-core procira átviszik a dolgot akkor szerintem az SLI meg fogja oldani a problémájuk másik részét nevezetesen a kellő részletességet.Ha olvastad a hozzászólásomat akkor ezt én is felvetettem ,hogy mivel fog ez kommunikálni a CPU-val mert a PCI-E 1x csatoló tuti kevés lesz neki...Viszont ennél nagyobb adatátvitellel rendelkező busz nem sok pc-ben van szabadon!!! HA ez komolyan olyan nagy áttörés akar lenni akkor szerintem min. 4* PCI-E csatoló kell neki...De akkor el is feljethetik a széles körű elterjedést egyhamar...
HA ez az egész gondolatot tovább visszük akkor eszméletlen játékélményt kaphatunk, de számoljunk is ,hogy:
-dual core CPU
-fizikai gyorsító
-SLI
Lassan ott tartunk ,hogy az 500 wattos tápok sem lesznek elegek!!! A hőelvezetés gondjáról már nem is beszéltem....Főleg ha valaki a dual core-t egy penyával képzeli ezt el és emellé pakol még SLI-t...Szóval szerintem nem hiányzik sem fogyasztás sem melegedés szempontjából az a +35-40 watt amit egy ilyen kártya fog bekajólni...Az áráról már nem is beszélek...

Súgó
A téma zárva.