HWSW Informatikai Kerekasztal: MSFT vs SCEI - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MSFT vs SCEI specialnak igaza van, tényleg ide való Értékeld a témát: -----

#2461 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 06. 22:42

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. dec. 6., szombat - 22:01

Jesszusom mi történt.  :omg:  Elmegyek fél évre haldokolni a SONY állva hal meg, a jenkik beveszik Japánt, a 360 az EMEAban is győz Kutaragiék felett és a májkrém már a WII-t szorongatja. Én még a HP 2133-amon írom mindezt, jövő héten talán felrakják a HELLOHD-t szal ez a féléves haldoklásom látom nemcsak nekem volt szopás....

Jobbulast. :) Hello ugyben nezz be a szaktopicba...

Samott ;)
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2462 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 12. 08. 03:17

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. dec. 6., szombat - 21:01

Jesszusom mi történt.  :omg:  Elmegyek fél évre haldokolni a SONY állva hal meg, a jenkik beveszik Japánt, a 360 az EMEAban is győz Kutaragiék felett és a májkrém már a WII-t szorongatja. Én még a HP 2133-amon írom mindezt, jövő héten talán felrakják a HELLOHD-t szal ez a féléves haldoklásom látom nemcsak nekem volt szopás....

merre jártál vazzeg, azt hittem má sose találsz vissza :)
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#2463 Felhasználó inaktív   Waldi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 12:30

Jobbulast. Ez komoly, mi bajod volt?

Egy kis moka, kacagas (Vegre valahol gyoz a Sony, hamar az eladasokban nem is):

A Fold a PS3-ra szavaz

"Ilyenkor persze felmerül a kérdés, hogy szép-szép, de mi van azzal a ténnyel, hogy a PS3 annyi energiát zabál mint egy hűtőszekrény?"

#2464 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 10:48

NPD:

Playstation 2 206k
Playstation 3 378k
PSP 421k
Xbox 360 836k
Wii 2.04M
DS 1.57M

GEARS OF WAR 2* 1.56 million
CALL OF DUTY: WORLD AT WAR* 1.41 million
WII PLAY W/ REMOTE 796K
WII FIT 697K
MARIO KART 637K
CALL OF DUTY: WORLD AT WAR 597K
GUITAR HERO WORLD TOUR* 475K
LEFT 4 DEAD 410K
RESISTANCE 2* 385K
WII MUSIC 297K

#2465 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 10:52

Wii  :eek:
PS3  :eek:  :eek:

Szerkesztette: Laa-Yosh 2008. 12. 12. 10:52 -kor

LY

#2466 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 11:10

Szerintem a PS3 varhato volt. Az oktoberi szereplese utan...

#2467 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 11:47

Mindenesetre ha igaz hogy Európában is lenyomta őket az X360, akkor a Sony kezdheti átértékelni a jövőjét.
LY

#2468 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 12. 12:12

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. dec. 12., péntek - 11:47

Mindenesetre ha igaz hogy Európában is lenyomta őket az X360, akkor a Sony kezdheti átértékelni a jövőjét.

a pénzügyi válság már önmagában keresztülhúzhatta az összes számításukat, szerintem rajzolgatják újra a terveket szépen az elmúlt hetekben. hogy mit tudnak lépni, az egy érdekes kérdés.

talán egyrészt megpróbálják a lehető leggyorsabban átmozgatni a költségbázisaikat japánon kívülre, azaz a PS3 gyártását akár teljes egészében áttenni a ázsiába, a jüan vagy tajvani dollár például sokkal kevesebbet erősödött a dollárral vagy az euróval szemben, mint a jen, és hát a termelés is olcsóbb alapvetően. ezt megfejelhetik, hogy agresszívabbá teszik a process migrációt, és a lehető leghamarabb átterelik a cellt és az rsx-et -- árazási válság esetén a mikroelektronikai ipar legfeljebb ennyit tud rövidtávon tenni.

piaci oldalról ennél is kisebb a mozgásterük ugye, ha át is csoportosítják az erőforrásaikat, azok fél éven túl mutatnak csak hatást. európát a gt5-tel szerintem egyébként végül elviszik.

Szerkesztette: special 2008. 12. 12. 12:15 -kor

#2469 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 12:41

Ket Xbox 360 Arcade-ot lehet venni egy PS3 araert. Ezzel nem lehet versenyezni. Raadasul a Microsoft a jatek bundle-oket is sokkal jobban nyomja.

#2470 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 12:53

Idézet: special - Dátum: 2008. dec. 12., péntek - 12:12

talán egyrészt megpróbálják a lehető leggyorsabban átmozgatni a költségbázisaikat japánon kívülre, azaz a PS3 gyártását akár teljes egészében áttenni a ázsiába, a jüan vagy tajvani dollár például sokkal kevesebbet erősödött a dollárral vagy az euróval szemben, mint a jen, és hát a termelés is olcsóbb alapvetően. ezt megfejelhetik, hogy agresszívabbá teszik a process migrációt, és a lehető leghamarabb átterelik a cellt és az rsx-et

De ez mind penzbe, sok-sok penzbe kerul am... van olyan meg nekik?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2471 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 12:58

Idézet: special - Dátum: 2008. dec. 12., péntek - 13:12

a pénzügyi válság már önmagában keresztülhúzhatta az összes számításukat, szerintem rajzolgatják újra a terveket szépen az elmúlt hetekben.

Én Playstation 4-re és Playstation brandre úgy általában gondoltam a jövő alapján. Sereghajtó lett a Sony és innen már nem elég az erős jennel számolni, mindent át kell értékelniük, szoftver és hardver fejlesztést, marketinget, kiadókkal való kapcsolatokat... Az, hogy per pillanat drága a PS3 gyártása, immár teljesen mellékes kérdés.
LY

#2472 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 17:49

Idézet: special - Dátum: 2008. dec. 12., péntek - 11:12

piaci oldalról ennél is kisebb a mozgásterük ugye, ha át is csoportosítják az erőforrásaikat, azok fél éven túl mutatnak csak hatást. európát a gt5-tel szerintem egyébként végül elviszik.

A GT5 a fejlesztők szerint is jó eséllyel 2010, addig a 360 végleg beveszi Európát...

#2473 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 17:59

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. dec. 12., péntek - 12:58

Az, hogy per pillanat drága a PS3 gyártása, immár teljesen mellékes kérdés.

szerintem meg ez a fő kérdés. mert árat kell csökkenteniük. csak ezen keresztül értékelhetőek a jövőbeni kilátásaik.

Szerkesztette: special 2008. 12. 12. 17:59 -kor

#2474 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 18:09

Ezt a decembert már elbukták, még ha holnap csökkentenének árat akkor is késő. Január egy nagy lófing lesz eladásban ahhoz képest, amit most elbuknak, vagyis most már egyértelmű a PS3 harmadik helyezése (tessék, kimondtam). Durván havi 200K-t kéne hozniuk stabilan az Xboxon csak ahhoz, hogy 3 év alatt utólérjék, de addigra már új box lesz. Ez egyszerűen esélytelen.

Szóval a következő generációban az árcsökkentéstől függetlenül úgy fognak indulni, hogy ők a harmadik helyezett, a fél világ elpártolt tőlük, a százhúszmilliós PS2 felhasználói bázis casual gamer fele meg már Wii rajongó lett. Ezért mondom, hogy át kell értékelniük a távlati jövőt.
LY

#2475 Felhasználó inaktív   Waldi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 18:58

Lassan mar az sem novelne az eladasokat, ha egy "kis segitseggel" megtornek a PS3-at. Raadasul az is csak a veszteseget novelne. Meg a BR eladasok huzhatnak fel az eladasokat, de ilyen asztali lejatszo arak mellett mar az se valoszinu es a BR is messze van a sikertortenettol.
Raadasul amig a MS es a Nintendo szinte korlatlan penzugyi forrasokkal rendelkezik, a Sony-t erosen erintheti a recesszio. Innen valami nagy otlet kellene a PS4-ben, hogy legyen PS5. Ha PS4 lesz egyaltalan.

#2476 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 20:16

Ez egyébként érdekes dilemma... én nagyjából két lehetőséget látok most, persze lehetne finomhangolni őket:

1. Még fejlettebb PS4, de gondosan ügyelve a relatíve olcsó gyártásra (tehát Cell recycle, és valamivel újabb Nvidia GPU), 100% PS3 kompatibilitás, és minél hamarabb a piacra vele (max. fél évvel az MS után)

2. Minimálisan fejlesztett PS4, plusz wiimote, kísérlet a casual gamerek visszaszerzésére, többiekkel egy időben a piacra vele, dömpingáron

Mostanában úgy néz ki, hogy 2 generációnként lehet érdemben paradigmát váltani.
A Sony ugye elkapta a már lefutott PS1-2 ciklust, és az MS lényegében a Segát váltotta csak le. Aztán jött a váltás, és most a Nintendo várhatóan a Wii2-vel simán tartani fogja a pozícióját, az MS meg a második helyet. Újabb nagy elmozdulás majd 6-7 év múlva jöhet, addigra beérhetnek és tömegcikké válhatnak olyan újdonságok, amikkel megint valami drasztikusan mást lehet mutatni.

Ebből szerintem a Sonynak túlélésre kellene játszania a PS4 generációval, elsősorban az MS-t és nem a Nintendót támadni, és minél kevesebb pénzt elszórni, hogy gyűjtögethessenek egy ütős PS5-re. Ehhez sztem még mindig az 1-es út a jobb alternatíva, úgyse tudják beelőzni a Wii2-t ennyi idő alatt semmiben.
LY

#2477 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 13. 10:49

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. dec. 12., péntek - 20:16

Ez egyébként érdekes dilemma... én nagyjából két lehetőséget látok most, persze lehetne finomhangolni őket:

1. Még fejlettebb PS4, de gondosan ügyelve a relatíve olcsó gyártásra (tehát Cell recycle, és valamivel újabb Nvidia GPU), 100% PS3 kompatibilitás, és minél hamarabb a piacra vele (max. fél évvel az MS után)

2. Minimálisan fejlesztett PS4, plusz wiimote, kísérlet a casual gamerek visszaszerzésére, többiekkel egy időben a piacra vele, dömpingáron

Szerintem a ket pont annyira nem all tavol egymastol.
Az azert latszik, hogy nem feltetlenul kell 200 dollar alatt startolni, hogy dompingar kategoriaba essen a cucc.
Masreszt olyan minimalis fejlesztest (gyakorlatilag masfelszeres orajel) en elkepzelhetetlennek tartok a GPU teruleten mint amit a Nintendo levagott a Wii-vel.
Viszont kizart dolognak tartom azt is, hogy barmelyik konzolgyarto olyan nagy CPU-val es GPU-val jonne legkozelebb mint most az Xbox 360 es a PS3.
A Cell-t talan megduplazzak (2 PPE, 16 SPE (ebbol egy a kihozatal miatt letiltva), ez mar 500 millio koruli tranyoszam, plusz jon egy 1 milliard tranyo koruli erosen specifikus GPU. Ezek 32nm-en talan nem lennenek brutalisan nagyok (ha okosan csinaljak es az Nvidia az ATI peldajat koveti).
A tobbi dolog meg a szokasos sallang lenne. BD olvaso, Wifi, Bluetooth, USB, HDMI. Ami esetleg valtozast jelentene az az alap ~32GB flash memo lenne (vinyo helyett, azt barki tudna bele kesobb rakni pluszban).
A memo kerdese izgalmasabb (meret, tipus, sebesseg, megosztottsag, stb.) es nagyon-nagyon fontos is.
Ezzel akar 2011 vegen piacra lehetne lepni...

Szerkesztette: max-pain 2008. 12. 13. 11:17 -kor

#2478 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 13. 16:11

Az a baj hogy a Nintendo kábé a kétharmad PS2 felhasználói tábort lenyúlta a Wii-vel. Már most majdnem 50% a részesedésük és ennyi idő alatt eldőlt a leosztás, szerintem közel százmilliós eladás lesz a vége és a Sony az MS-sel a maradékért harcolhat (de az se megy neki).

Egyszerűen az van, hogy mi akik itt a neten társalgunk erről, a saját kis szempontunkból értékeljük az egészet, és nem vettük észre hogy a piac mégsem a GTA-ról meg MGS-ről meg Halóról szól. Ezek önmagukban kiemelkedő sikerek, sok pénz meg minden, de az igazi zsé az a több ezer(!) PS2 játék volt, amiről nem is hallottunk, vonatszimulátor meg főzőcske meg egyéb marhaságok. Mint PC-n a Sims meg a Who wants to be a millionaire. Ezekből annyi van, hogy a pár száz ezres eladásaik is irdatlan nagy összbevételt eredményeznek, és ezekből élt igazán a Sony a PS1-2 időkben.

Sztem ez kábé 80 milliós tábor, ehhez jön még a hagyományos Nintendo rajongók sacc húszmilliós csapata, így lesz 100 körül a Wii. A maradék 60-70 millió gerjed a focira, shooterre, hightech autóversenyre meg egyebekre. Ez utóbbin fog a maradék 2-3 évben a PS3 meg az X360 fightolni, 3:2 körüli eredményt tippelek, a Microsoft javára.

A még nagyobb gond meg az, hogy ez a 100 milliós bázis nem fog elpártolni a következő generációban egy Wiimote-os PS4 miatt, szóval a Sonynak hosszú távra kell berendezkednie kis játékosként. Majd csak valami újabb nagy dobással lehet elhappolni a casual gamereket a Nintendótól, akár tech, akár mittomén user gyártású tartalom vagy valami egyéb elvadultság lesz az, de garantáltan nem a hardver sebességén fog múlni a dolog (hacsak nem pont a jól működő beszédfelismerés lesz az, ami biztosan CPU igényes lesz, ha egyszer lesz).

Ebből pedig nekem egy minél olcsóbb PS4 látszik, ami elsősorban az MS ellen kell hogy állja a sarat, és anyagi bázist biztosíthat egy új paradigmát bevezető PS5-nek. De a következő 6-8 évre már le vannak osztva a lapok szerintem.

Szerkesztette: Laa-Yosh 2008. 12. 13. 16:13 -kor

LY

#2479 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 13. 16:43

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. dec. 12., péntek - 20:16

Mostanában úgy néz ki, hogy 2 generációnként lehet érdemben paradigmát váltani.
A Sony ugye elkapta a már lefutott PS1-2 ciklust, és az MS lényegében a Segát váltotta csak le. Aztán jött a váltás, és most a Nintendo várhatóan a Wii2-vel simán tartani fogja a pozícióját, az MS meg a második helyet. Újabb nagy elmozdulás majd 6-7 év múlva jöhet, addigra beérhetnek és tömegcikké válhatnak olyan újdonságok, amikkel megint valami drasztikusan mást lehet mutatni.

Ebből szerintem a Sonynak túlélésre kellene játszania a PS4 generációval, elsősorban az MS-t és nem a Nintendót támadni, és minél kevesebb pénzt elszórni, hogy gyűjtögethessenek egy ütős PS5-re. Ehhez sztem még mindig az 1-es út a jobb alternatíva, úgyse tudják beelőzni a Wii2-t ennyi idő alatt semmiben.

Szerintem egyik sem a megfelelő a Sony számára, és most itt a Sony alatt az egész cég imidzsét és szellemiségét is értem. Régóta azt gondolom, hogy a következő generációnál a Sonynak ki kell keverednie a Microsoft közeléből, és el kell távolítania magát -- elsősorban időben. Ha megpróbálják lockstepben lenyomni, akkor elbukják -- hogy előbb a piacot megint drága hardverrel, aztán az imidzsüket, vagy fordítva, az most mindegy.

A célnak szerintem annak kellene lennie, hogy a következő Xboxot követően legalább 2-3 évvel _követően_ jelenne meg az új PlayStation, mégpedig legalább egy, inkább kettő félvezető generációnyi váltással, mely már látványos különbséget hoz, és ezzel megkülönböztetheti és újrapozícionálhatja magát. Most különösen sok múlhat az időzítésen, hiszen a játékok grafikája jelentős változásokon mehet át a következő években, amennyiben valóra váltják a real-time global illumination technikákat.

Nyilvánvalóan nem egyik napról a másikra történik meg a váltás, de nagyon nem mindegy, hogy mi a hardver és szoftverdesign targetje, a raszterizáció-alapú rendering, vagy pl. ray-tracing, és a "paradigmaváltáson" innen vagy túl esnek a gép képességei, és hogy ebből a szempontból lesz-e különbség az Xbox3 és a PS4 között.

Elsőre talán kontraintuitívnek tűnhet, de stratégiai szempontból most a Sonynak az lenne talán a jobb, hogy a Microsoft minél előbb piacra akarná erőltetni a következő generációt, olyan 2011-ig legkésőbb. Ekkor lehetősége nyílna arra, hogy például 2013-ban, 6-7 évvel a PS3-at követően dobja piacra a PS4-et. Ekkor az Xbox3 talán _még_ nem volna alkalmas teljes global illuminationre, belekalkulálva a Microsoft low-cost és konzervatív hardvermegközelítés hozzáállását, míg a PS4 _már_ alkalmas volna, folytatva az agresszív design és egzotikus technológiák alkalmazását, mint amilyen a Cell+FlexIO+XDR a PS3-ban. Ha mindez nem is történik így meg pontosan, a Sonynak akkor is el kell távolodnia a Microsofttól, különben az SCEI beledöglik a közelharcba. És éppen emiatt gondolom azt, hogy a Microsoft most akkor húzna igazán nagyot, ha elnyújtaná az Xbox 360 ciklusát. 2012.

Miközben erről vitázunk, ezeket a dolgokat már valamennyire lefektették mindkét cégnél a terveket, hiszen a hardverdesignak és compilerfejlesztéseknek már el kellett kezdődnie.  Jó volna tudni, milyenek a célok.:)

És ráadásul most a piac felső részéről beszéltünk, a gamerekről, a social/casual playereket így nem lehet sikeresen elérni. A Wii végleg felszelte a piacot két részre, és ha a Sony vagy a Microsoft igazi tömegpiacról álmodozik, ki kell találniuk, hogyan versenyeznek a Nintendóval. Más gép? Másik csomagolás és brand?

#2480 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 13. 16:48

Szerintem a Nintendonak igenis vissza lehet vagni, de ehhez egy uj konzol kell, mert uj iranyitast csak igy lehet bevezetni. Nyilvan a wiimotenal azert tobbet kellene felmutatni.
Azt azert talan a Sony latja a Nintendo mellett a legjobban, hogy a casual jatekok mi penzt is hoznak. Buzz, Singstar, EyeToy, stb. Pontosan latjak, hogy mit veszitettek el es a Microsoft se veletlenul kezdte el masolni ezeket.
Nem veletlenul pedzegettem korabban egy Xbox 3 mielobbi megjeleneset sem. Szerintem a Microsoftnak es meginkabb a Sonynak mielobb lepnie kell, viszont azt nem hiszem, hogy ez egy GC->Wii szeru (szinte zero) elorelepet jelentene hardware tekinteteben es nem is a 200 dollaros ar lenne a cel kezdetben (es persze nem is az 5-600 dollaros).

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.