HWSW Informatikai Kerekasztal: Forma 1. IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forma 1. IV Értékeld a témát: -----

#2321 Felhasználó inaktív   Tarzaan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 04. 20:09

Idézet: Etele - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 22:20

Tarzaan: légy szíves kurva gyorsan fejezd be a kövér személyeskedést és azt az ócska uszítást, amit az elmúlt pár oldalon produkáltál. :reklamacio:

Ennek a topiknak semmi szüksége erre.

Ha tovább folytatod, kénytelen leszek jelezni egy modnak (ld. fórumszabályzat), mert veled ellentétben én aggódok a topik sorsa miatt. :( :eek:

Hűha. Te aztán nem viccelsz. Ráadásul igazi jellem vagy. Gratulálok.

#2322 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 20:14

Azt hiszem, a te kritikád enyhén nevetséges szagú... Előbb a saját házad táján sepregess, aztán osztogasd a gratulációkat. :rolleyes:

Megjegyzem kukkantsd meg Drummaster neked is szóló figyelmeztetését, olvasni tán' csak tudsz...

A továbbiakban nem reagálok a személyeskedésedre. :omg: Hiszen csak folytatod azt, amit itt megszokhattunk tőled.

Szerkesztette: Etele 2005. 10. 04. 20:15 -kor

#2323 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 21:11

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 21:06

?

Ezt nem értem. Sehol nem írtam, hogy nagy tudás kell hozzá, de a sima váltó visszahozása teljesen értelmetlen lenne.

Már hogy lenne értelmetlen? Egy manuális váltó/kuplung azért  tükrözi a versenyző tudását is, nem csak a számítógépét, én meg nem a gépek háborúját akarom látni... :D
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#2324 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 21:16

Szerintem az F1-nek bármiféle segédletkorlátozás jót tenne, nem vagyok nagyravágyó, maradjon a váltó...  :D

#2325 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 21:50

?

Ezt nem értem. Sehol nem írtam, hogy nagy tudás kell hozzá, de a sima váltó visszahozása teljesen értelmetlen lenne.

Teljesen értelmes lenne szerintem. Mert hiába lenne a pilóta alatt tökéletes a technika, ha ő váltástechnikai ügyetlenkedésben szenved, nem végezne olyan elöl. Nem a gépek háborúját látnánk végre. A mostani állapotnál csak az automata volt a rosszabb.

Egyébként régen is voltak automaták (Senna idejében), de azt hiszem, csak 5gangosak voltak és nem bírták a meleget. Így aztán kézzel kavartak. Ahhoz tényleg tudni kellett vezetni. :respect:

#2326 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 21:59

Idézet: Syner - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 22:11

Már hogy lenne értelmetlen? Egy manuális váltó/kuplung azért  tükrözi a versenyző tudását is, nem csak a számítógépét, én meg nem a gépek háborúját akarom látni... :D

A kuplungot szinte ki is lehet húzni a sorból, mert nanuális váltónál is vígan meg lehet oldani, hogy ne kelljen mindíg kuplungolni. Ha jól tudom, akkor a mostani F1 autók se kuplungolnak a sebességfokozatok között, egyszerűen csak a megfeleő pillanatban odébbtolja a fogaskerekeket a váltó.
A másik dolog az, hogy a kocsikban nagyon kicsi a hely. Nézz meg pár belső kamerás felvételt, nem nagyon van ott hely lenyúlkálni egy váltóhoz. Gondolom a lábtérnek se tenne jót az a plusz pedál.
A biztonságon is rontana, hogy a pilótának nagyon sokszor el kell engedni a kormányt. Sok kanyart 200-250 körül vesznek, és akkor még váltani kéne kapaszkodás helyett. :)

Alapjában véve én semmilyen korlátozással nem értek egyet, ez az új motor is vicces lesz. :(

#2327 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 22:04

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 22:59

A kuplungot szinte ki is lehet húzni a sorból, mert nanuális váltónál is vígan meg lehet oldani, hogy ne kelljen mindíg kuplungolni. Ha jól tudom, akkor a mostani F1 autók se kuplungolnak a sebességfokozatok között, egyszerűen csak a megfeleő pillanatban odébbtolja a fogaskerekeket a váltó.
A másik dolog az, hogy a kocsikban nagyon kicsi a hely. Nézz meg pár belső kamerás felvételt, nem nagyon van ott hely lenyúlkálni egy váltóhoz. Gondolom a lábtérnek se tenne jót az a plusz pedál.
A biztonságon is rontana, hogy a pilótának nagyon sokszor el kell engedni a kormányt. Sok kanyart 200-250 körül vesznek, és akkor még váltani kéne kapaszkodás helyett. :)

Alapjában véve én semmilyen korlátozással nem értek egyet, ez az új motor is vicces lesz. :(

Vicces volt a 3.5 V12-k helyett a 3.0 V10 is, aztan lathatod hova fejlodtek.

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#2328 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 22:31

Idézet: hobizoli - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 23:04

Vicces volt a 3.5 V12-k helyett a 3.0 V10 is, aztan lathatod hova fejlodtek.

hobizoli

Persze, de ez örökre nem megy. A 3 liter egy olyan lálektani határ ami most meg fog szűnni.
Az meg a másik, hogy ez a Forma1, az autósport csúcsa, a legjobb technika ami jelenleg elérhető, a legerősebb, leggyorsabb autók. Addig nyírbálják, hogy lassan nem lesz méltó erre a névre.

3.5 -> 3.0, -0,5 liter, -14%
3.0 -> 2.4, -0,6 liter, -20%

#2329 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 23:00

A kuplungolásnál visszaváltáskor szerintem mindenképp lenne értelme. :think:
A cockpit is lehet nagyobb, ez megintcsak nem akadály. Ha jól tudom, az Indy kocsikban is elfér. :)
kanyarodni--váltani egyszerre? :think: Régen is megoldották, ma is meg kéne tudni oldani a pilótáknak, hisz elvileg a világ húsz legjobb autóversenyzőjéről beszélünk. A kormányban is van szervó, nem olyan piszok nehéz azt tartani.

#2330 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 23:54

Válaszoltam egy privátra és gondoltam benézek..

Idézet

kuplungolásnál visszaváltáskor szerintem mindenképp lenne értelme.

Kuplung nem kell... csak legyen szinkronban a fordulat.
Megvan a trükkje... és beveszi..

Nem mondom, nem vagyok nagy spíler ezen a téren, de már próbálgattam párszor..
És ha tényleg eltalálod a fordulatot mindenféle reccsenés nélkül megy.

Visszaváltáskor meg megfelelő gázfröccs kell, hogy szinkronba essenek a fordulatok.

Igaz nem vagyok egy nagy motoros, de pl ott is simán megy a váltogatás kuplung nélkül.

Kivenni meg mindenki kitudja sebességböl kuplung nélkül..
Mikor elveszi a gázról a lábát és kezd esni a fordulat.. na ekkor szépen kilehet dobni kuplung nélkül fokozatból.

De egyébként is vannak olyan rendszerek, ahol eleve nem kell kuplungolni...

Régen meg a buszoknál a 100+ kg-os sofőrőöknek is felkellett állniuk, hogy a kormányt eltekerjék egy nagyobb kanyarban, ha sok az utas... és ezt fél napon keresztül.
Szóval.

Mentek mindenféle elektronika nélkül, erősebb kocsikkal, kisebb tapadás mellett is... szóval...

na léptem

szerk:
Liptonnak van igaza.. Komolyabb szekvenciális váltók is így működnek.. semmi extra, csak szinkron fordulatoknál vált és így nincs gond.
Viszont.. még valami.. pontosan nemtom az F1-es váltó milyen rendszerű, de liptonnak üzenem, a kulcsszó nem a fogaskerék, hanem a szinkrongyűrű. ;)

Szerkesztette: GI 2005. 10. 04. 23:57 -kor

-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#2331 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 07:28

Látom nem vesztek komolyan. :think:

Visszabeszélő -> Moderátori bejelentések @ Drummaster:

Idézet

Tarzaan-t 3 napra felfüggesztettem az F1 topicban közzétett személyeskedő offtopic postja miatt.

Etele, nem kell reagálni az ilyen postokra, mert legközelebb az is figyut ér. ;)

(Ellen)véleményeket (ha van) privátban kérek, nem itt a topicban.

#2332 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 08:14

?

Miért is lenne értelmetlen? :think: Pont arról van szó, hogy nem gombnyomogatással kellene vezetni az autót.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#2333 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 08:17

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 22:50

Egyébként régen is voltak automaták (Senna idejében), de azt hiszem, csak 5gangosak voltak és nem bírták a meleget. Így aztán kézzel kavartak. Ahhoz tényleg tudni kellett vezetni. :respect:

Pontosabban akkoriban kezdtek átállni a gombnyomogatós váltóra. Érdekes volt, hogy a McLaren az utolsók közt tért át, így Senna úgy lett világbajnok, hogy az összes rivális már gombokkal váltott, míg ő botváltóval.
Friczy

#2334 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 08:19

A kocsikban régebben sem volt több hely, akkor is elfért a három pedál. A biztonságnak pedig az tenne igazán jót, ha bevezetnék az 50 km/h-s sebességkorlátozást :p
Friczy

#2335 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 08:47

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 23:31

Persze, de ez örökre nem megy. A 3 liter egy olyan lálektani határ ami most meg fog szűnni.
Az meg a másik, hogy ez a Forma1, az autósport csúcsa, a legjobb technika ami jelenleg elérhető, a legerősebb, leggyorsabb autók. Addig nyírbálják, hogy lassan nem lesz méltó erre a névre.

3.5 -> 3.0, -0,5 liter, -14%
3.0 -> 2.4, -0,6 liter, -20%

...ezt erzem en is!

Funyiroverseny, pfffffff...

Majd ha lesz felesleges idom lemodellezek valami faxa funyirot F1 kocsi festessel, es bekuldom Börninek... :p

Szerkesztette: Vertigo 2005. 10. 05. 08:48 -kor

#2336 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 08:55

Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 9:47

...ezt erzem en is!

Majd ha lesz felesleges idom lemodellezek valami faxa funyirot F1 kocsi festessel, es bekuldom Börninek... :p

Nem tudom hol a gond... A Ferrari új V8-asa 3mp-el volt csak lassabb augusztusban, mint a V10-essel a leggyorsabb kör, szvsz 1 év múlva ugyanott lesz teljesítményben, mint most a V10 :think:
így hamarabb megtalálsz:

#2337 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 08:56

Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 9:47

...ezt erzem en is!

Csak akkor ne vfone, hanem Tecumseh reklám legyen rajta... :D

On: Egyébként ahogy olvasgatom a nyilatkozatokat, a pilóták örülnek a legkevésbé a "butításnak", holott elvileg épp az ő biztonságuk miatt került rá sor. :think:

#2338 Felhasználó inaktív   lamalion 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 09:31

Idézet

Nem tudom hol a gond... A Ferrari új V8-asa 3mp-el volt csak lassabb augusztusban, mint a V10-essel a leggyorsabb kör, szvsz 1 év múlva ugyanott lesz teljesítményben, mint most a V10

Szerintem idén nem volt annyira gyors a Ferrari, hogy ez az adat mérvadó legyen. Abban legalábbis biztos vagyok, hogy sem a (mostani) McLarent, sem pedig a Renault-ot nem fogják beérni (de még csak megközelíteni sem) a leggyorsabb V8-asok sem, de ne legyen igazam.
A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál. 

#2339 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 09:34

Idézet: lamalion - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 10:31

Szerintem idén nem volt annyira gyors a Ferrari, hogy ez az adat mérvadó legyen. Abban legalábbis biztos vagyok, hogy sem a (mostani) McLarent, sem pedig a Renault-ot nem fogják beérni (de még csak megközelíteni sem) a leggyorsabb V8-asok sem, de ne legyen igazam.

A gyári tesztpályán a valaha mért leggyorsabb időhöz képest 3mp a hátrány, amit nem a 2005-ös géppel állított fel MS.
így hamarabb megtalálsz:

#2340 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 09:37

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 9:56

Csak akkor ne vfone, hanem Tecumseh reklám legyen rajta... :D

On: Egyébként ahogy olvasgatom a nyilatkozatokat, a pilóták örülnek a legkevésbé a "butításnak", holott elvileg épp az ő biztonságuk miatt került rá sor. :think:

:)

Figy, eddig is baxogattak oket az indy -sek, hogy bazz 3lityos ciripelok, hiaba jottek at nagy bajnokok onnan, keves tudott ervenyesulni, de az F1 -et tengerentulon lenezik (...es fokent emiatt, virsli gumik, az is csikos agyon szabalyozott mocik, rakas elektronika, tiszta japo filing jon le rola), es ilyen korlatozasok utan meg tudom erteni miert... ("es ezt nevezik a kiraly kategorianak!?" LOL)

OK, 2-3 ev mulva meglesz a 900LE megint, meg a 360 -as vegsebesseg 25k -s rpm -en, de azert mas erzes egy 1.5T -as 3000 -es benzines mercivel gyorsulni, mint egy porgetos kicsikocsival, hiaba ua. LE -s, mas az erzes... (mondom ezt ugy, hogy a kicsikocsikat szeretem)

En meg mindig nagykereku slick 1500LE -os traktorokat akarok latni elektronika nelkul, kibajo, vakmero pilotakkal! :)

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.