HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#1101 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:23

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 17:18

Bóvli cuccok? Hát lehet, hogy csak én nem vagyok elég vájtfülű, de nekem pld a Nokia 6230-asom MP3 hangja tökéletesen megfelel

Ez meg majd nem fog. Vagy a valami. Mostanában ez is vegyesfelvágott.
Make love not Wor.

#1102 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:26

Idézet: Tiga - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 16:51

Például azt, hogy olyan emberekkel vitatkozol és nem érdeklődően, hanem cáfolva tapasztalataikat, akik napi szinten használnak munkájukhoz, hobbijukhoz vagy csak úgy navi, PDA, stb rendszereket.

Mint kiderült, Jahno ezt csak feltételezte, hogy nem fog menni MP3+GPS együtt, és más erre rácáfolt. Én pedig ezt itt leközöltem.
Hogy mondhatod hogy nem érdeklődően, mikor kérdeztem is egy csomó dolgot, és el is fogadtam egy csomó dolgot.

Idézet

Miért nem inkább hallgatsz rájuk? Szajkózod itt az iGO dolgot

Nem tudsz olvasni, vagymi? Már írtam, hogy úgyis kipróbálom őket és meg fogom látni hogy igazatok lesz(-e).

Idézet

egyértelműen azt mondtad, hogy neked túrázni, biciklizni kell navi.

+ Városba, így mondtam.

#1103 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 18:19

... valaki írjon egy modellt, am működik oszt rohanok megvenni :-)
...

Egy rakás gyártónak tenné tönkre az üzletét... :D Ezért nincs minden-az-egyben-termék.

Specifikáció alapján kinézi a vevő, azt hiszi, tud mindent róla, s majd 3 hét vagy 1 nap után kiderül, hogy hoppá -erre van jobb is. Arra meg egy másik készülék. 'ssza meg... Attól még a spec igaz... :)
Akinek szerteágazó igényei vannak, az vagy teljesen másképp gondolkodik majd, vagy minden bokorban szív. A választás nem a gyártóé. :)

ps.: A fogyasztói társadalomban nem lesz "minden az egyben készülék" soha. Hisz akkor nem létezne fogyasztói társadalom. Anno azt hitték a mobilüzlet esetén is, hogy majd jól telítődik a piac, s nem lesz kereslet, amikoris szinte mindenkinek lesz már mobilja. S mekkorát tévedtek... :)

Szerkesztette: Warrior 2009. 01. 28. 17:30 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1104 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:31

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 17:02

Wifivel közvetlenül elég nehéz elérni a kártyát,

Jó hát ahhoz nyilván csinálnék valami server-kliens megoldást.

Idézet

USBvel többnyire a szinkrinizáló proggijával lehet elérni, ami eleve lasabb.

Bízom benne, hogy a Glofiish V900 -ban van USB disk mód.

Idézet

480 megabitet feledd el, ez mind gyakorlatban derül ki

Nyilván nem annyival fog menni, csak azért írtam, hogy világos legyen, hogy nem az lesz a szűk keresztmetszet.

Idézet

Akkor fogod betolni a kártyaolvasóba, aztán kész :-)

Ez is előfordulhat. És ha igen, akkor semmivel sem lennék rosszabb helyzetben mint most, mert most is ezt csinálom a 6230-asommal.

Idézet

Wifi is elvileg 20 megabit, ilyen készüléken szintén nyűgös.

Viszont közel van a két eszköz egymáshoz. Majd meglátom milyen lesz a sebessége.

Idézet

6 giga az tán verni fogja a 3 órás időtartamot is.

Ennyi adatot azért nem naponta fogok rámásolgatni. :)

#1105 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:31

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 17:26

Mint kiderült, Jahno ezt csak feltételezte, hogy nem fog menni MP3+GPS együtt, és más erre rácáfolt.

Eten 500, Asus 526, ipaq2210, meg a fene tudja még miken nem nagyon akarta az igazságot. Taszváltás meg az audio eleve nyűgös volt, mindegyiknél mással szoptam. De folyamatosan használhatónak még nem sokat nyilvánítottam, így nem teljesen feltételezés.

Arra lenne egy láda söröm, hogy amit kinéztél azzal is lesz valami gikszer.
Make love not Wor.

#1106 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:32

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 18:02

... 6 giga az tán verni fogja a 3 órás időtartamot is.

Pontosan. Persze nem lényeg, csak a számok miatt, nem árt 1 kis pontosítás. Meg a vakítás, meg aki elhiszi.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1107 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 18:31

...

:offtopic: Akkor együtt rúgunk be.

#1108 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:33

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 17:15

Jó, nyílván más utasításkészlet, más architektúra, de bizonyos alapelvek általános érvényűek.

Persze, mindkettőnek az a feladata, hogy a szoftveres utasításokat a CPU utasításkészletére konvertálja, kiossza a memóriát, meg a szoftverek számára elérhetővé tegye az egyéb hardvereket. Más általános érvényű alapelvet most nem tudnék felhozni.

Idézet

Nem arra, hogy kiváltsa, inkább hogy kiegészítse.

Oké. De azon van a hangsúly, hogy a RAM bővítés drága, a háttértár meg olcsó. Ha ugyanannyiba kerül bővíteni a memóriát, mint virtuális memóriát alkalmazni, akkor nem fognak virtuális memóriázni, mert felesleges szopás, meg hibalehetőség.

Idézet

Hasonló sebességben? A RAM-ja és a ROM-ja?

RAM-ról volt szó, nem ROM-ról. A memória (RAM) bővítése nagyságrendileg hasonló áron lenne, mint további RAM beépítése pagefileként, a sebesség nagyságrendileg ugyanakkora. A nem felejtő RAM (NVRAM) pedig nem ugyanaz, mint a ROM.

Idézet

Bóvli cuccok? Hát lehet, hogy csak én nem vagyok elég vájtfülű, de nekem pld a Nokia 6230-asom MP3 hangja tökéletesen megfelel, pedig nem egy ultradrága cucc. (jó egykor ez is volt drágább)

Csak egy harmincezres telefonba nem feltétlenül éri meg ugyanolyan minőségű hangchipet belerakni, mint egy ugyanennyibe kerülő MP3 lejátszóba. (A 6230-ast meg nem kell bemutatni, egy igényesebb lejátszóhoz képest kifejezetten bóvli hangja van. Tudom, volt nekem is.)

Idézet

És a SiRFstarIII -as GPS modul az miért szar?

Mert mondjuk sokat zabál, a beépített antenna alig látja a holdakat, két perc alatt éled, satöbbi. Lásd az előző fejtegetést. A SirfStarIII egy szabvány, nem a modul minőségét jelenti.

#1109 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:34

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 17:04

Valószínű próbáltuk. Aki próbálta, az más fórumra már írogatta, hogy megfelel, aztán jöttek sorban Navont venni. Majd kiderül, mi már szoptunk vele. Főleg az ilyen "majd kikapcsolom a telefont" meg a többi. Erdőben zsebben sokkal rosszabb a PDA érzékenysége, nem véletlenül van kihajtós akku. Régen a GPS topikban voltak ilyen arcok, ott a sapkája tetejére tett belülre fémlapot, arra tappantotta rá mágnessel a BT GPS-t, zsebében a PDA, övön a tartalék akku. Mert ha kikapcsol és dobja a BT-t, attól keresztbe-kasba szoktak szerveződni, van mikor megy magától, megtlaálja, cstalakozik, van mikor nem győzöd eltüntetni az error ablakokat.

Glofiish V900-ban beépített GPS van, nem kell BT-zgetni. Fülesem meg vezetékes, szal BT egyáltalán nem is kell nekem menet közben.
Amúgymeg kormányra tudom majd tenni a cuccot.

#1110 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:36

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 17:10

...A cellák jóval többször írhatók át.

Ez igaz, de ettől még Flash alapú.

#1111 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:37

Nos, kipróbáltam a windows media playert s az iGo8-at. Simán megy minden, semmi lassulás. Mio P360.

#1112 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:37

Ha már eldöntötted, hogy Gloofish V900, akkor minek vitatkozol? :) Vedd meg, aztán ha megfelel, együtt örülünk, ha meg nem, akkor meg eladod, és jöhet a következő.

#1113 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:40

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 17:18

És a SiRFstarIII -as GPS modul az miért szar?

Maga a modul egyáltalán nem szar, csak mára már kissé öregnek számít. Az pedig hogy milyen modult fog ultragány módon implementálni az eszköz gyártója végképp feleslegessé tesz minden ilyen kérdést, legyen szó most éppen GPS-ről, wifiről vagy bluetooth adat/audio alrendszerről...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1114 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:46

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 17:31

Eten 500, Asus 526, ipaq2210, meg a fene tudja még miken nem nagyon akarta az igazságot. Taszváltás meg az audio eleve nyűgös volt, mindegyiknél mással szoptam. De folyamatosan használhatónak még nem sokat nyilvánítottam, így nem teljesen feltételezés.

Majd igyexem úgy intézni, hogy vétel előtt kiprószálom valahol, vagy valakiét. Kipróbálok rajta amit lehet, aztán ha mégse tetszik, nem veszem meg, és kigondolok mást. Ennyi.

#1115 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:47

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 18:36

Ez igaz, de ettől még Flash alapú.

:offtopic: Sajnos nem néztem utána. Félre lettem vezetve. Így higgyen az ember. :(

#1116 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:48

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 17:26

+ Városba, így mondtam.

Remélem nem nekem kell eladnom majd valamit neked :Đ

Akkor most megkavarlak kicsit :cool:

1. város + túra = pda + iGO + Russo (turistautak.hu-ról térképek) kombo
2. város + túra = pda + Garmin (turistautak.hu térképekkel) - hopp itt máris kiesett egy app, dejó :D

#1117 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:49

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 17:34

Glofiish V900-ban beépített GPS van,

Amúgymeg kormányra tudom majd tenni a cuccot.

Biciklin ok. Erdőben gyalog nem a legjobb. Bicajon meg húzzál rá kotont, jó is lesz.
Make love not Wor.

#1118 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:50

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 18:40

Maga a modul egyáltalán nem szar, csak mára már kissé öregnek számít. ...

Nekem ez is tökéletesen megfelel: autóba, akár utastérbe, az autó teteje nem "számít". "Hidegen" indítva max. fél perc. Tovább asszem nem tartott a műhódak keresése. De van, amikor csak pár másodperc. Utána meg folyamatos. Nopersze nyílt téren. :)

#1119 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:52

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 17:37

Nos, kipróbáltam a windows media playert s az iGo8-at. Simán megy minden, semmi lassulás. Mio P360.

Várd meg míg a következő szelvényt tölti, akkor bedadog az mp3. Winamp már jobb, de az meg lehet visszhangosodik, aztán úgy is marad. Volt amikor kilép/visszalép sem segített.

Úgyis nézegetek egy HTC-t, kipróbálom, de az sem ma lesz.
Make love not Wor.

#1120 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:53

Idézet: Tiga - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 18:48

...
1. város + túra = pda + iGO + Russo (turistautak.hu-ról térképek) kombo...

A gisrussa-t én is láttam, kimondottan túrázáshoz lett kitalálva. Meg ingyenes. Meg olyasmi. Szökőkutak, látványosságok, hegyek, dombok (nevei), padok, túristajelzések, utak (nem közutak), folyók, szakadékok, kanyonok, galaxisok. Ezek nincsenek az iGo-ban. Na az utóbbiak az előbbiben sem... :)

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.