CATIA Mindenki ide aki ért egy picit is hozzá
Elküldve: 2008. 02. 20. 13:26
Elküldve: 2008. 02. 20. 15:15
Idézet: bopeti - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 13:26
Azért ne álltalánosíts, én még nem tapasztaltak ilyet.
Elküldve: 2008. 02. 20. 19:55
Igértél valamit nekem szerdára, mielőtt még ugranál...
Nekem olyan gondom van a géppel, hogy szinte minden program telepítésénél hibát jelez. Vettem új vinyót, újraraktam a wint (egy másikat), de nem szünt meg a dolog. Most fel van telepítve minden egyéb (kissebb) program de a Catia nem megy fel. Csomószor próbáltam de hiába, állandóan kidob a telepítőből. Fogalmam sincs hol keressem a hibát. Ezek után a Te nüansznyi ikon/eszköztár rendellenességed igazán elenyésző. Jól mondom?
Elküldve: 2008. 02. 21. 07:55
Ha pl a jobb függőleges sávot ahol az eszköztárak vannak teljesen kitöltöd eszköztárakkal (tehát nincs szabad hely közöttük) és átmész egy másik olyan munkatérbe (legyen az vázlat vagy bármi) ahol van egy felső vízszintes sáv is nyitva, az összenyomja a függőleges sávot mivel kell a hely neki, emiatt náhány ikon eltünhet.
Elküldve: 2008. 02. 21. 12:30
Idézet: bopeti - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 14:26
Igen, sajnos ez a legbosszantóbb dolog benne!
Bizonyos parancsoknál ill. moduloknál előugranak extra eszköztárak és ezek teljesen összegubancolhatják a kirakott ikonsorokat.
Évek alatt sem sikerül megbízható megoldást találnom a dologra.
(Sajnos még nem vettem a fáratságot h. saját toolbar-okat csináljak, lehet h. az lenne a frankó.
Ha valaki rájön a megoldásra, ne fogja vissza magát!!!
Remélem a 6-os már nem lesz ilyen...
Douglas Adams
Elküldve: 2008. 02. 21. 17:31
Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. febr. 21., csütörtök - 7:55
Anyámnak odaadtam a könyvet, hogy szkennelje le, erre lefénymásolta....
Holnap küldöm
Elküldve: 2008. 02. 23. 13:03
Idézet: bopeti - Dátum: 2008. febr. 21., csütörtök - 17:31
Holnap küldöm
Tényleg nem akarlak zrikálni de akkor küldöd? Berakod a fórumba? Vagy a kotibo freemail címre is jó.
Elküldve: 2008. 02. 24. 21:59
Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 13:03
Milyen e-mail címre küldjem majd?
Más: végeselem probléma. Hogy kell azt a helyzetet bekényszerezni, amikor 2 test kiindulási állapotba még nem érnek egymáshoz (vagyis nem lehet Surface Connectiont rárakni Assemblybe, majd erre Contact Connection Propertyt).
Ilyen pl. a reteszkötésnél van, mert az egyik reteszfészek és maga a retesz között van egy kis hézag. De mivel hézag van, nem tudok Contact Connection Propertyt rárakni, mert nem tudok Assemblybe Surface Connectiont beállítani. És ha kényszer nélkül futtatom le az analízist, a retesz belemászik a reteszfészek hálójába.
Csatolt fájl:
-
New_3.jpg (0byte)
Letöltések:: 0
Elküldve: 2008. 02. 25. 08:02
Idézet: bopeti - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 21:59
Más: végeselem probléma. Hogy kell azt a helyzetet bekényszerezni, amikor 2 test kiindulási állapotba még nem érnek egymáshoz (vagyis nem lehet Surface Connectiont rárakni Assemblybe, majd erre Contact Connection Propertyt).
Ilyen pl. a reteszkötésnél van, mert az egyik reteszfészek és maga a retesz között van egy kis hézag. De mivel hézag van, nem tudok Contact Connection Propertyt rárakni, mert nem tudok Assemblybe Surface Connectiont beállítani. És ha kényszer nélkül futtatom le az analízist, a retesz belemászik a reteszfészek hálójába.
Odaírtam. kotibo@freemail.hu .
Elküldve: 2008. 02. 25. 08:30
Kép
Elküldve: 2008. 02. 25. 08:51
Idézet: bopeti - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 21:59
Menet közben az említett felületek (az agyban lévő reteszhorony valamelyik oldala ill. a retesz) érintkeznek, hiszen ez a lényege a reteszkötésnek. Forgásiránytól függően.
Sőt inkább úgy fogalmaznék, hogy mindkét felület érintkezik, hiszen ezeket az elemeket illesztik.
Hanyag kivitelezésnél marad az egyik oldal.
De ha mindenképp akarod akkor megadhatsz hézagot. Kép
Szerkesztette: 3DFan 2008. 02. 25. 09:09 -kor
Elküldve: 2008. 02. 27. 00:22
Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 8:51
Sőt inkább úgy fogalmaznék, hogy mindkét felület érintkezik, hiszen ezeket az elemeket illesztik.
Hanyag kivitelezésnél marad az egyik oldal.
De ha mindenképp akarod akkor megadhatsz hézagot. Kép
A retesz agy-felöli oldalán szükséges hézzag, ez a szabvány, ahogy a képen is látszik. Gondolom azért, hogy ha nagy terhelésnél a retesz deformálódna, "legyen neki hely"
Igen, én is most vettem észre ezt a Cearance-t, de nagyon nagy hülyeségek jöttek ki, kb. végtelen-nagy lett a deformált alak, és hasonlók, szóval továbbra se tudom, hogy valójába mire is való ez a Clearance, de szerintem nem erre, amire nekem is kellene.
Most kaptam kb. valósághű megoldást, mégpedig úgy, hogy a házag Offset-kényszerét Smooth Connection-nel állítottam be, és bár nem tudom, mire találták ki ezt a kontaktot, de kb úgy viselkedik a retesz vele, ahogy kéne. Legelején ott a 0.4-es hézag, és ahogy növekszik a nyomaték, betölti a teret, majd amikor elfogy a hely, a reteszfészeknél megakad. Tetszik, szerintem ez marad.
Mellesleg megvannak a szelvény-méretek, de 4 db. 3 ... 4 megás e-mail, szóval inkább egy Gmailes címet adj.
Szerkesztette: bopeti 2008. 02. 27. 00:25 -kor
Elküldve: 2008. 02. 27. 07:35
Idézet: bopeti - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 0:22
Igen, én is most vettem észre ezt a Cearance-t, de nagyon nagy hülyeségek jöttek ki, kb. végtelen-nagy lett a deformált alak, és hasonlók, szóval továbbra se tudom, hogy valójába mire is való ez a Clearance, de szerintem nem erre, amire nekem is kellene.
Most kaptam kb. valósághű megoldást, mégpedig úgy, hogy a házag Offset-kényszerét Smooth Connection-nel állítottam be, és bár nem tudom, mire találták ki ezt a kontaktot, de kb úgy viselkedik a retesz vele, ahogy kéne. Legelején ott a 0.4-es hézag, és ahogy növekszik a nyomaték, betölti a teret, majd amikor elfogy a hely, a reteszfészeknél megakad. Tetszik, szerintem ez marad.
Mellesleg megvannak a szelvény-méretek, de 4 db. 3 ... 4 megás e-mail, szóval inkább egy Gmailes címet adj.
Ok. Azt hittem az oldalára céloztál. Nem gondoltam, hogy azt a részt is kényszerezni kell.
Megvan a könyv, már csak érte kell menni. Köszönöm, hogy fáradtál vele, de legalább a feltöltéstől megkíméllek.
Még mindig azon a modellen dolgozol vagy ez már valami új?
Elküldve: 2008. 02. 27. 07:40
Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 21:38
Kép
Engem érdekelne. Még hasznos lehet.
Én ugyan nem tervezek repülőt, de autóhoz már csináltam spoilert, ami ugye forditott szárny-profil.
Léteznek NACA-programok amikkel lehet szárnyprofilokat generálni és pont-sort adnak, amit ezzel lényegesen könnyebb feldolgozni...
Van a CATIÁban 1-2 olyan dolog amit valamiért nem igazán dolgoztak ki. Az egyik a sketcher, a másik a drafting. Ezeken belül is a szöveg-kezelés a mumus.
A drafting-ban futottam bele 1 olyan dologba - amit az AutoCAD már évek óta tud - de itt valahogy nem megy.
1 körívre szeretnék szöveget fektetni!
Douglas Adams
Elküldve: 2008. 02. 27. 21:50
Idézet: CDman - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 7:40
Én ugyan nem tervezek repülőt, de autóhoz már csináltam spoilert, ami ugye forditott szárny-profil.
Léteznek NACA-programok amikkel lehet szárnyprofilokat generálni és pont-sort adnak, amit ezzel lényegesen könnyebb feldolgozni...
Van a CATIÁban 1-2 olyan dolog amit valamiért nem igazán dolgoztak ki. Az egyik a sketcher, a másik a drafting. Ezeken belül is a szöveg-kezelés a mumus.
A drafting-ban futottam bele 1 olyan dologba - amit az AutoCAD már évek óta tud - de itt valahogy nem megy.
1 körívre szeretnék szöveget fektetni!
Erre vannak a partnerek: Link
Elküldve: 2008. 03. 01. 16:49
Fixed Grid Finite Element Analysis In Structural Design And Optimisation.pdf.zip
Ti mit tudtok erről a témáról?
Elküldve: 2008. 03. 01. 17:34
Elküldve: 2008. 03. 02. 17:56
Idézet: bopeti - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 13:26
Dobjál fel valami témát és szedjük ízekre.

Súgó
A téma zárva.