HWSW Informatikai Kerekasztal: A posta újabb merénylete - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A posta újabb merénylete Késsel tesztelik a küldeményt Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   peace-mak-er 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 14. 04:51

Idézet: Füsti - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 20:55

Nos ez mit is akartál mondani?

És még te beszélsz, hogy a másik érthetetlen, furcsa mondatokat ír fáradtan? :nevet2:  :nevet2:  :nevet2:  :nevet2:  :nevet2:  :nevet2:  :nevet2:

#62 Felhasználó inaktív   TommyGun 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 06:57

Most nem azért de az ajánlott levélnél nem úgy volt régebben hogy csak aláíratás után adták át ? Lehetett az családtag is de alá kelett írattatni vkivel, vagyha nmincs otthon senki akkor értesítő ?
Vagy rosszul tudom ? Án ajánlva szoktam feladni de akkor érdekelne hogy mégis hogy hívják azt amikor csak személyesen a címzett veheti át aláírás fejében....
ONLINE NBA LIGA -> http://nba.net63.net
GigayByte GA-EP45-DS3L<>intel C2Duo E8400<>2*2GB KingMAX Black Dragon DDR2-800<>Samsung 500GB<>Samsung 320GB<>Seagate 160GB<>WD 250GB<>MSI 4870 <>CoolerMaster 550W<>Yamaha CRW-3200E<>Plextor PX-716A<>Toshiba ND-1912 DVD-ROM

#63 Felhasználó inaktív   Yocee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 14. 07:39

a vonatos dologról csak annyit, hogy egyszer balatonra jött egy embernek egy csomag, tele ezüstékszerrel, tartozás fejében küldték neki, a mozdonyvezetővel, dehát mit ad isten, nem jött meg a csomag, a mozdonyvezető nem is hallott róla, de sajnálatára este a lakására kopogtató társaság az ezüst hollétét tudakolta, és akkor jobb volt odaadni...
It's not bug, it's future.

#64 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 09:57

hát jah, láttam már olyan mozdonyvezető formákat, hogy én biztos nem adnék a kezébe értékes csomagot...de kisebbet se
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#65 Felhasználó inaktív   Füsti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 14:03

Idézet: TommyGun - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 7:57

Most nem azért de az ajánlott levélnél nem úgy volt régebben hogy csak aláíratás után adták át ? Lehetett az családtag is de alá kelett írattatni vkivel, vagyha nmincs otthon senki akkor értesítő ?
Vagy rosszul tudom ? Án ajánlva szoktam feladni de akkor érdekelne hogy mégis hogy hívják azt amikor csak személyesen a címzett veheti át aláírás fejében....

Ajánlott levél levélszekrény útján is kézbesíthető.
Ha mindenfélképpen azt szeretnéd, hogy aláírják akkor tértivevénnyel kell feladnod, és ha csak a cimzett veheti át, akkor + sajátkézbe különszolgáltatással.
Háromféle Ember él a Földön: aki tud számolni, és aki nem...

#66 Felhasználó inaktív   Füsti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 14:04

Idézet: peace-mak-er - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 5:51

És még te beszélsz, hogy a másik érthetetlen, furcsa mondatokat ír fáradtan? :nevet2:  :nevet2:  :nevet2:  :nevet2:  :nevet2:  :nevet2:  :nevet2:

Nos ez helyesírásilag valóban hibás, DE tartalmilag mindenki megérti.

Amit a kolléga írt, az tartalmilag volt érthetetlen.

#67 Felhasználó inaktív   TommyGun 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 14:33

Idézet: Füsti - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 15:03

Ajánlott levél levélszekrény útján is kézbesíthető.
Ha mindenfélképpen azt szeretnéd, hogy aláírják akkor tértivevénnyel kell feladnod, és ha csak a cimzett veheti át, akkor + sajátkézbe különszolgáltatással.

Ez a tértivevény ez olyan utánvétes dolognak cseng ki, legalábbis eddig aszittem ez valami olyasmi :D
Ez mennyi lébe kerül amúgy ? Tulképp nekem az lenne a lényeg hogy legyen róla családtagtól vagy ott lakótol egy aláírás hogy márpedig megkapta a levelet/csomagot, ha esetleg reklamálna...

Szerkesztette: TommyGun 2005. 09. 14. 14:35 -kor

ONLINE NBA LIGA -> http://nba.net63.net
GigayByte GA-EP45-DS3L<>intel C2Duo E8400<>2*2GB KingMAX Black Dragon DDR2-800<>Samsung 500GB<>Samsung 320GB<>Seagate 160GB<>WD 250GB<>MSI 4870 <>CoolerMaster 550W<>Yamaha CRW-3200E<>Plextor PX-716A<>Toshiba ND-1912 DVD-ROM

#68 Felhasználó inaktív   Füsti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 15:06

Idézet: TommyGun - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 15:33

Ez a tértivevény ez olyan utánvétes dolognak cseng ki, legalábbis eddig aszittem ez valami olyasmi :D
Ez mennyi lébe kerül amúgy ? Tulképp nekem az lenne a lényeg hogy legyen róla családtagtól vagy ott lakótol egy aláírás hogy márpedig megkapta a levelet/csomagot, ha esetleg reklamálna...

Alapdíj+ajánlottdíj+tértivevény= 50+150+100=300 Ft

#69 Felhasználó inaktív   Mice007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 15:18

Csak annyiban szolnek hozza, hogy hozzank is rendszeresen a masodik ertesito jon csak meg az ajanlott kuldemenyrol.... az elso "probalkozaskor" se csomag, se cetli...    sot volt olyan, hogy vegig otthon voltunk, es csak a masodik ertesitot kaptuk meg egyszercsak ;) semmi csengetes, vagy ilyesmi....

Masik, hogy nem merek semmi ujsagra elofizetni, ugyanis szep szammal lenyultak az ujsagot, volt olyan, hogy egymas utan ket alkalommal se kaptam semmit... 

ezzel szemben a postan meg nem volt semmi problemam, mindig megkaptam a csomagomat, nem volt lezuzva se, igaz, nem surun veszem igenybe a szolgaltatasaikat ilyen teren...  Amerikai autos listarol eleg remtortenetet hallottam az USA-bol rendelt kissebb - nagyobb cuccok eltunesevel, nem megerkezesevel kapcsolatban :p

Szoval nemtom, egy posta hogy nez ki belurol (informatikai vonalon, strukturalisan, alkalmazotti szinten) de biztos, hogy lehetne javitani a dolgon egy kis munkaero frissitessel, es betanitassal... pl amikor a multkor egy ki nem hozott ajanlott levelet kb 10 percig kerestek a postan, tobb polcon atmenve, 3x ellenorizve.. a vegen egy kollegano jott oda es kb fel perc alatt megtalalta, odanyult, es ott volt....

-- Ja es meg egy aranyos story, szerencse, hogy elottem nem voltak csak ketten (igy is vartam fel orat) egy kedves idossebb neni volt a csomagkiadasnal, es azon kivul, hogy marha lassan hozta elo a csomagot hatulrol, amikor fizettem, az en altalam adott parezer ft-ot (3-4 db bankjegy lehetett, es nemi apro) 4x szamolta at, majd a visszajarot is igencsak lassan sikerult osszehoznia...  szoval nem a nenit bantom, de ami nem megy, nem kene eroltetni :(

Szerkesztette: Mice007 2005. 09. 14. 15:22 -kor

-------==--------
www.mice007.hu

#70 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 17:19

Idézet: Füsti - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 21:28

Mi a szakmád?

hm.. kicsit belegabalyodtam. Tényleg alá kéne irni a csomagot. Biztos ez? Akkor mégis hogy lehetett hogy a postás bá' lehányta a lépcsőházba? Vagy hamisított egy aláirást? Jajj de bánom má hogy nem mentem be balhét rendezni! Volt egyébként egy olan eset is, hogy csaj vidékről küldött volna fényképes levelet de soha az életbe meg nem érkezett, így visszaküldeni se tudtam neki a képet, amire megkért. Mindent tűvé tettem, akkor még az orczy téri központban is kutakodtam téves cimzettű levél után, de azt is ki tudja mennyire vették a fáradságot. Az sincs kizárva, hogy a csajszika irta el és valami szatir lakásán landolt a levél.

Na de ha már ugyis a postán jártam ma, rákérdeztem erre a postán maradó bonyodalomra. Sajnos nem sok biztatóval tudok szolgálni. Kérlek szépen, annyira összevissza halandzsáztak, hogy még most sem értem igazán. Valami olyasmit hadováltak, hogy rá kell irni a postán maradó szlogent, de a cimzettet nem.... :think:
ja, hogy csak a nevét (cimét nem) és a postát ahol maradjon.... :think: na de akkor mi alapján küldenek neki értesitőt? rá kell irni a cimét, nem? .... de ha ráirom a cimét akkor kiviszik neki.. ..De ráirom a postán maradót, nem? ... de akkor nem kell a cimet...>ezt a körforgást párszor elismételtük< .... na de a cimzettnek kell tudnia, hogy érkezik számára csomag és be kell mennie.... és az értesitő?
- nahh kábé ennyi volt, aztán már nagyon feltartottam a sort. Talán értem, mit akartak, de az nem az amira én gondoltam eredetileg. Mondjuk még azt is letárgyaltuk mért baj ha kiviszi a postás. Azért hogy ne tegye le a lépcsőházba. ...Na de azt alá kéne irnom...  Bizony, Füsti kolléga, megkaptam én is a zagyvaság adagomat a postáról. Majd ha lesz időm, kicsit jobban utána szimatolok.

És még egy sztori: biróságtól várok levelet. Elvileg két próbálkozásnak is kéne lennie 2 értesitő képében. Mondanom se kell hogy egy se volt. Utána már csak már a végzés jutott el hozzám: kérelem elutasitva.
Én bundázott meccsre gyanaxom. De hát azt bizonyitani... egyébként elég nehéz a reklám papirok között észre venni az értesitő cetlit, az eset után nagyon oda van rá figyelve.

:offtopic:
És végül: a szakmám egészen közönséges polgári, viszont amit mellette őzök, az maga a hadakozás. Lehet hogy nincs több, mint másnak, de baromi soknak tűnik. Pl ma reggel is azzal lett inditva a munkahelyen, hogy kolléga szépen lenyulja tőlem a munkám és belekontárkodik amig én szerszámért rohangálok, aztán már nem akarja visszaadni inkább hadovál egyet hogy félbehagytam, nem értek hozzá és majd a főnök igy meg ugy...  hiába magyaráztam neki hogy nem rendes dolog amit csinál.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#71 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 17:36

Idézet: FragMaster - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 10:57

hát jah, láttam már olyan mozdonyvezető formákat, hogy én biztos nem adnék a kezébe értékes csomagot...de kisebbet se

esetleg mozdonyt se
:D
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#72 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 17:51

Lehet hogy hülye vagyok, de ezt a vám dolgot most se értem mi a penésznek van. Azonkivül hogy jol lenyulják az embert. Értelemszerűen ők erre találták ki. Közönséges tolvajok. Egyszer ismertem egy lányt aki vámosnak készült, nem gondoltam hogy szükség lehetne a tudásra.

#73 Felhasználó inaktív   Füsti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 19:47

Pár szó a POSTÁNMARADÓ küldeményekről.

Irásbeli szerződés kell hozzá, amit a helyi postán kell kötni. Mostmár nincs díja.
Kisebb postákra csomag nem mehet ilyen feltétellel. Csak a nagyobb kézbesítő hivataloknál lehet, ahol van csomag raktár.

Csak a nevet és a postát kell megjelőlni címzettként. Ráírva, hogy "Postánmaradó".

#74 Felhasználó inaktív   Füsti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 19:58

Idézet: Samuraj - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 21:17

igyekeztem szeliden visszatámadni (bocs, van egy kis "szakmai" ártalom). Remélem nincs harag.

Én erre reagálva kérdeztem, hogy mi a szakmád...

És még valami FONTOS: Attól, hogy valamit dobozba csomagolnak nem biztos,hogy csomag. Két kg-ig levélként is felveszik. És a leveleket NEM kell aláiratni.

#75 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 02:31

Tőlem egy Office-t loptak el a postán. Ilyen is van... nem baj, utolsó akadály is elhárult az MS mentességem elől, öt pénzt buktam, érdektelen.

A komoly cuccokat futárral. de nem ám EMS-sel! Küldtek nekem egy pici Minolta digikamerát EMS-sel és nagyon nem akart megjönni. A trackerjük szart sem ér... ugyanis csak azt mutatja ha éppen egy postán van. Hogy melyik reptéren tart azt nem. Grat. Szóval, nem jött meg, irtózatos balhét csaptam, erre két nap múlva előkerült. (A tracker miatt meg feljelentettem őket a GVH-nál hogy megtévesztik a vevőt. Közölték finoman hogy menjek a fenébe.) Az UPS meg a Fedex trackerjén azonnal bejegyzés keletkezik ha valaki hozzáér a csomaghoz. És valami iszonyat gyorsak...

#76 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 17:58

Most hallottam a hirekben hogy megszűnik a hivatalos levél kétszeri sikertelen kézbesités utáni kézbesitettnek tekintés. Más kérdés, hogy utána mi van. 3. próba meg negyedik? Bár az értesitő alapján elvileg tudhatja a cimzett hogy mizu. Csak mivel én nem kaptam értesítőket, nem tudom mikor és hol van, mert nem is tudom hogy keresni kéne.

#77 Felhasználó inaktív   Füsti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 18:35

Idézet: Samuraj - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 18:58

Most hallottam a hirekben hogy megszűnik a hivatalos levél kétszeri sikertelen kézbesités utáni kézbesitettnek tekintés. Más kérdés, hogy utána mi van. 3. próba meg negyedik? Bár az értesitő alapján elvileg tudhatja a cimzett hogy mizu. Csak mivel én nem kaptam értesítőket, nem tudom mikor és hol van, mert nem is tudom hogy keresni kéne.

Hol hallottad?
Érdekelne...

#78 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 16. 08:27

Kész a kártya. Saddam, ma ráérsz? 1 körül érkezek a délibe.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#79 Felhasználó inaktív   saddam500 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 13:07

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 7:27

Kész a kártya. Saddam, ma ráérsz? 1 körül érkezek a délibe.

:sing:
Már csak kipróbálni kell...

Szerkesztette: saddam500 2005. 09. 16. 13:10 -kor

Abit NF8, AMD Athlon64 3700+ Clawhammer + 64silencer ultra
Aopen geforce6800ultra 256ddr3 400/1100+Nvsilencer5,
Geil UltraPlatinum 2X512(466/2.5),2xSamsung 1614,Tagan 580W Easycon-series.

#80 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 13:25

Idézet: saddam500 - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 14:07

:sing:
Már csak kipróbálni kell...

csak működjön
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.