Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 23:38
Akkor lejjebb görgetsz kb. egy képernyőnyit, és az "Itt szerkesztheted a hozzászólást, melyet idézni szeretnél:" felirat mellett megtalálod az idézett hozzászólást, és kitörlöd, amit nem akarsz idézni. Egyszerű ez.
Én olyan gömböt látok amit grafikus úton is elő lehet állítani. Tudod megjelent egy kép tavaly nem tudom már melyik topicban. El kezdtek áradozni róla, én leírtam hogy ez nem egy natúr felvétel hanem több kép összemontírozása, mert vannak olyan részek amik nem lehetnek így együtt. Erre egyre többen észrevettek olyant is rajt amit én sem. Végül a készítő bevallotta hogy tényleg montázs.
Tavaly volt index fotós fórumban, h egy baglyos-holdas képet talált valaki egy madarakkal foglalkozó oldalon, ahol a megvilágítás, a bagoly és a Hold egymáshoz viszonyított mérete valamint élessége sokaknak nem tetszett. Számomra példaértékű volt, h nem egyszerűen odaböffentették, h fake, hanem megpróbálták kitalálni, h hogyan készülhetett. (Montázs volt, háttérképnek készült.) Pedig nem is egy neves egyénről volt szó, mint jelen esetben. Még Szentpéterihez is úgy álltak hozzá eleinte, h ezt hogyan csinálhatta... Te viszont most nem ezt teszed.
Tudod van olyan hogy egy új technológia egy idő után szélesebb körben elterjed. Ez az egymlliárd sec. eltünt mint szürke szamár a ködben.
Én úgy tudtam, h új technológiák akkor szoktak szélesebb körben elterjedni, ha azokra tényleges igény (akár mesterségesen keltett is) mutatkozik. Nem vagyok biztos benne, h az egymilliárd másodperces expozícióra képes szerkezet ebbe a kategóriába esik...
És változatlanul kérdem ennyi idő alatt min exponálódik ki kép? És hol van ilyen anyag?
Te nem tudod. Én sem tudom. Ez azt jelenti, h ilyen anyag nincs is? Egyébként egészen biztos, h ennyi idő alatt nem exponálódik ki semmi?
Próbálj a napról a leggyorsabb zársebességű géppel felvételt készíteni, nem tudom mennyit tud egy Canon azt hiszem tízezred körül tud az egyik típus. Mi lesz a képen? Ha a napot nem szűrővel fényképezed nem lesz rajta részlet(napfoltok) a robbanás nem túlexponált, részletes. Szűrővel készült? Az növeli az expoziciós időt. Sok a kérdés, kevés a válasz.
Ez a szűrős kitételed egy csöppet logikátlan. A (tegyük fel, hogy szürke) szűrő a filmre/érzékelőre jutó fény mennyiségét csökkenti. Hogyha ugyanazt az expozíciót akarod elérni szürke szűrővel, mint anélkül, akkor valóban növelni kell az expozíciós időt. Node épp előtte mondtad, h a Napon nem lesznek részletek. Merthogy túlexponált. Éppen ezért ebben az esetben nem ugyanazt az expozíciót akarod elérni, mint szűrő nélkül, hanem attól sötétebbet, úgyhogy nem kell az expozíciós idő növelésével kompenzálni a szűrőt...
Egyébként te tudod, h milyen fényes volt
ez az atomvillanás? 7 mérföldről? Volt olyan fényes, mint a Nap a Földről nézve? Biztos vagy benne?
Az például nem lehetséges, h ilyen rövid expozíciós időnél bár exponálódik valami a filmre (vagy valami másra...), azonban éppen az idő rövidsége miatt nem teljesen, hanem csak részben mennek végbe a kép kialakulásához szükséges folyamatok a filmben/anyagban? pl. Schwarzschild effektus? Talán még az a fránya szűrő se kellene...
szerk.: typo, helyesírás...
Szerkesztette: szeder 2006. 01. 17. 00:48 -kor