HWSW Informatikai Kerekasztal: Államháztartástan II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (103 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Államháztartástan II. Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 13. 09:12

Idézet: greeny - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 9:52

Csak két, legfeljebb három évig kell leszegényedni, tönkremenni, fagyoskodni és éhen halni.

Ezt a baromsagot nem ertem... ahogy elnezem az "intezkedescsomagot" egyetlen komolyabb megszoritas van benne: 30%-os gazaremeles.... ez bizony az elmult evekben elmaradt. Erdemes lenne megnezni, hogy 98-ban, 2002-ben, es most milyen aranyban vannak egymashoz a vilagpiaci es a lakossagi gazarak... Emelkedik meg a TB jarulek... a kassza hianyat elnezve ez is ertheto (persze lehetne ott is sporolni pl. a generikus gyogyszerek hasznalataval, de azert is tiltakoznanak) Ezenkivul: 15% afa -> 20% ... a 12%->15% ot is tuleltuk, szvsz a nagyreszet megint a kereskedok lesznek kenytelenek benyeni. 40% szja kulcs evi 6 milla felett... emlekeztetoul 2002-ban 40%-os adokulcs volt 1,2 milla felett... gondolom akkor is eheztunk meg ehen haltunk.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#642 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 10:03

Lendületben volt az ország 4 évig, ezért kell most "reformokat" hozni. Bár már akkor éreztem, hogy itt valami nagyon készülődik, mikor 16 év elmaradt reformájól beszéltek Gyurcsányék.
Ha az új adó terheket, a régiek növekedését nézem, van egy olyan érzésem, hogy itt növekvő munkanélküliségre és még nagyobb fekete munkára lehet számolni.
És még a közalkalmazottak leépítése is rátesz még egy lapáttal a munkanélküliségre.
Én úgy látom, hogy ezen "reform" intézkedésekkel sikerül majd az amúgy kibontakozóban lévő középosztályt eltüntetni, rajtuk csattan most majd a leginkább az ostor.
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#643 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 10:06

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 9:12

Ezt a baromsagot nem ertem... ahogy elnezem az "intezkedescsomagot" egyetlen komolyabb megszoritas van benne: 30%-os gazaremeles....... Emelkedik meg a TB jarulek... a kassza hianyat elnezve ez is ertheto (persze lehetne ott is sporolni pl. a generikus gyogyszerek hasznalataval, de azert is tiltakoznanak) Ezenkivul: 15% afa -> 20% ... a 12%->15% ot is tuleltuk, szvsz a nagyreszet megint a kereskedok lesznek kenytelenek benyeni. 40% szja kulcs evi 6 milla felett... emlekeztetoul 2002-ban 40%-os adokulcs volt 1,2 milla felett... gondolom akkor is eheztunk meg ehen haltunk.

Samott

Ki mondta, hogy ennyi az összes?
A felsorolt tételek az 1300mrd felét sem érik el. Ne feledd, hogy az áremelések inflációnövekedést, ebből következően kamatemelést eredményeznek.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#644 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 13. 10:07

greeny:

Idézet

A HWSW Informatikai Kerekasztalon nemkívánatosnak minősülnek továbbá azok a témák és hozzászólások amelyek bárminemű politikai állásfoglalást tartalmaznak, illetve ilyen célból jöttek létre.

Mivel a postod semmilyen konkrétumot nem tartalmazott, csak és kizárólag hangulatkeltésre alkalmas, a következő hasonló után emelem a figyelmeztetési szintedet. Vonatkozik ez a személyeskedésre is.

#645 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 10:11

Idézet: greeny - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 9:52

Na de hogy egy kis komolyságot is kölcsönözzünk a nagy dolgok irányába, engedjétek meg, hogy én is idézzek valamit a Magyar Nemzetből, mivel úgy látom, hogy lejárt az a moratórium, hogy csak kormánypárti MSZP-s és SZDSZ-es médiából szabad idézni...

Komolyra fordítva: te hinnél egy olyan médiumnak, ami két-három hónapja a túlhizlalt közigazgatásból fakadó problémákat boncolgatja és sürgeti a rendezést (leépítést), most meg hangulatkeltő cikket ír, hogy milyen rossz azoknak, akiket ők maguk is le akartak korábban építeni?

#646 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 10:29

Idézet: Miki2 - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 11:06

Ki mondta, hogy ennyi az összes?

Ezek a jelentosebbek, amik eppen az eszembe jutottak... az 1300 ket reszbol jon ossze: iden 300 jovore 1000... es mivel az intezkedesek egy resze csak jovore valosulhat meg, meg ossze is johet nekik. Apropo meddig is van meg Jarai a poziciojaban?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#647 Felhasználó inaktív   greeny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 12:18

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 11:11

Komolyra fordítva: te hinnél egy olyan médiumnak, ami két-három hónapja a túlhizlalt közigazgatásból fakadó problémákat boncolgatja és sürgeti a rendezést (leépítést), most meg hangulatkeltő cikket ír, hogy milyen rossz azoknak, akiket ők maguk is le akartak korábban építeni?

Teljesen igazad van, jogos a közigazgatás rendbetétele, meg egyébként is szíve joga a kormánynak a vezetési struktúráját úgy alakítani ahogy azt jónak látja. Csak aztán az eredmény sem maradjon el ugye. Csakhogy itt nem "csak" arról van szó, hogy szervezzük át a minisztériumokat, tili-toli a beosztásokat, vezetői megbízásokat, építsünk le valahány százalék minisztériumi dolgozót. Kész röhej arról cikkezni, hogy majd pszichológus kell a szegény szerencsétlen leépített minisztériumi dolgozóknak. Megáll az eszem, ezek azt hiszik, hogy minisztériumi munkahelyre csak úgy az utcáról veszik fel az embert?  :omg:  Úgy gondolom, akinek sikerült a tudása, munkája, habitusa (meg persze kapcsolatai  ;) ) révén bejutni és valamennyire helyt állnia, annak nem lesz súlyos megrázkódtatás a munkaerőpiacon körülnéznie.

Azért ne feledjük, hogy a közszféra nem csak minisztériumi dolgozókból áll, a köztisztviselők mellett ott vannak a közalkalmazottak is, akik túlnyomórészt oktatók, pedagógusok és az ominózus idézett cikk is célzott erre (is). Ha felvetődhet valaha valahol majd probléma, akkor az a közalkalmazottak/pedagógusok nagyobb számú, tervszerű elbocsátása körül adódhat, ezt megemlíti az MNO cikke is, csak úgy látszik ezen a részén valahogy át lett siklódva.
1st: MSI P45Neo C2D-E6550 2x1Kingston-800 MSI Radeon3850-512 2x500GB Samsung+Seagate Samsung S223Q DVD CT550W Altec Lansing ATP3 Logitech MX310 2nd: Giga P35-DQ6 C2Q-Q8400@... 2x2Samsung-800 HD5750-OC Vapor-X 1GB 250GB Hitachi PIO115D CT550W 3rd: Asus TUSL2-C Tua@1333 512SD... 4th: HP 6720S

#648 Felhasználó inaktív   greeny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 12:49

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 11:07

greeny:

Mivel a postod semmilyen konkrétumot nem tartalmazott, csak és kizárólag hangulatkeltésre alkalmas, a következő hasonló után emelem a figyelmeztetési szintedet. Vonatkozik ez a személyeskedésre is.

Nézd Carmaged, gratula a házigazdai kinevezésednek, de én a demokrácia híve vagyok és olyannak maradok, amilyennek a lelkiismeretem jónak látja.  :) Ha baloldalinak akkor üsse kavics baloldalinak, ha centrumosnak akkor annak, ha meg jobbosnak, hát akkor meg annak és én nem látom mi ebben a tragédia? 

Aztán hogyan definiáljuk  a hangulatkeltő hsz-t:

a, az hangulatkeltő, ami nem kormánypárti áthallású/kicsengésű, vagy pedig

b, az a hangulatkeltő amikor a HWSW egyik házigazdája lebuzizza egy másik házigazda közreműködésével a topikolót?

:confused:
1st: MSI P45Neo C2D-E6550 2x1Kingston-800 MSI Radeon3850-512 2x500GB Samsung+Seagate Samsung S223Q DVD CT550W Altec Lansing ATP3 Logitech MX310 2nd: Giga P35-DQ6 C2Q-Q8400@... 2x2Samsung-800 HD5750-OC Vapor-X 1GB 250GB Hitachi PIO115D CT550W 3rd: Asus TUSL2-C Tua@1333 512SD... 4th: HP 6720S

#649 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 12:55

Idézet: greeny - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 13:49

b, az a hangulatkeltő amikor a HWSW egyik házigazdája lebuzizza egy másik házigazda közreműködésével a topikolót? :confused:

Ezzel a problemaval kerlek faradj at a szaktopicba... itt biztos nem fogsz ra megoldast talalni, ott talan.

Samott

#650 Felhasználó inaktív   greeny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 13:10

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 13:55

Ezzel a problemaval kerlek faradj at a szaktopicba... itt biztos nem fogsz ra megoldast talalni, ott talan.

Samott

Oksa, de az ilyesmi engem abszolút nem érdekel, és az a történet nem az én problémám, hanem a tulajé. 

Épp ma reggel beszélgetett mellettem néhány kollega, hogy milyen jól teszi a GY.F. hogy végre rendet vág meg hogy igazándiból ez nem is fog fájni, különben is ha ezt az O.V. tenné az bizony mennyire rossz lenne. Na most nemigen értem rá bekapcsolódni a csevelybe, meg az ingerküszöbömet sem érték el a srácok, meg ismerem a munkahelyi illemszabályokat is, hogy aki nem gyűlöli zsigerileg és teljes szívéből a Fidesz-t és Orbán Viktort, az csak hangulatkeltő lehet.

Csak hangosan emlékezem: 80-as évek végén le lettek zsidózva, mert akkor a zsidó volt a mumus. 90-es évek elején meg le lettek zsidógyűlölőzve meg lefasisztázva, mert ez volt a trendi. Aztán meg leorsósviktorozva, mert a lecigányozás akkor éppen cool volt. Most meg persze minden együttvéve. Nem elgondolkodtató?  :respect:

#651 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 13:12

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 8:43

A "tizennégyezer biztos és tisztességes adózót veszít a költségvetés" rész a kedvencem.

#652 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 13:27

Idézet: greeny - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 14:10

...

Nem teljesen tiszta nekem, hogy akkor miert itt eled ki a munkahelyi frusztracioidat...  :confused:

Samott ;)

#653 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 13:28

Idézet: Hasse - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 14:12

A "tizennégyezer biztos és tisztességes adózót veszít a költségvetés" rész a kedvencem.

Samott

#654 Felhasználó inaktív   greeny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 14:09

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 14:27

Nem teljesen tiszta nekem, hogy akkor miert itt eled ki a munkahelyi frusztracioidat...  :confused:

Samott ;)

...because I'm just loving myself.  :Đ

:up:

#655 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 14:12

Idézet

Faced with the prospect of a budget deficit of 9.5 per cent of gross domestic product, the Hungarian government has proposed just enough in spending cuts and tax rises to cut the gap to a mere 8 per cent. That is welcome but nothing like enough to restore public finances. Hungary will remain vulnerable to external shocks - an uncomfortable position at a time of uncertainty in international capital markets.

Hungarian deficits

#656 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 14:46

Idézet: greeny - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 13:49

Nézd Carmaged, gratula a házigazdai kinevezésednek, de én a demokrácia híve vagyok és olyannak maradok, amilyennek a lelkiismeretem jónak látja.  :) Ha baloldalinak akkor üsse kavics baloldalinak, ha centrumosnak akkor annak, ha meg jobbosnak, hát akkor meg annak és én nem látom mi ebben a tragédia? 

Aztán hogyan definiáljuk  a hangulatkeltő hsz-t:

a, az hangulatkeltő, ami nem kormánypárti áthallású/kicsengésű, vagy pedig

b, az a hangulatkeltő amikor a HWSW egyik házigazdája lebuzizza egy másik házigazda közreműködésével a topikolót?

:confused:

Sajnálom, hogy nem akarod megérteni.

Sem a bal, sem a közép, sem a jobboldali állásfoglalást nem tűri a szabályzat. Ennél világosabban nem tudom leírni. Ha tovább akarunk rajta vitázni, akkor a fentebb linkelt szaktopicban megtehetjük. Itt ne OFFoljunk tovább vele!

Az a hangulatkeltő, hogy konkrétumot nem tartalmaz a cikk, viszont ironizálni nagyon tud.

Szerkesztette: Carmaged 2006. 06. 13. 14:47 -kor

#657 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 14:47

Idézet: greeny - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 13:18

Azért ne feledjük, hogy a közszféra nem csak minisztériumi dolgozókból áll, a köztisztviselők mellett ott vannak a közalkalmazottak is, akik túlnyomórészt oktatók, pedagógusok és az ominózus idézett cikk is célzott erre (is). Ha felvetődhet valaha valahol majd probléma, akkor az a közalkalmazottak/pedagógusok nagyobb számú, tervszerű elbocsátása körül adódhat, ezt megemlíti az MNO cikke is, csak úgy látszik ezen a részén valahogy át lett siklódva.

Melyik cikk beszél közalkalmazottakról? Az MNO cikk remegő gyomrú köztisztviselőkről beszél, közalkalmazottról egy szó sem esik. Legalábbis én nem vettem észre.

#658 Felhasználó inaktív   greeny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 16:08

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 15:47

Melyik cikk beszél közalkalmazottakról? Az MNO cikk remegő gyomrú köztisztviselőkről beszél, közalkalmazottról egy szó sem esik. Legalábbis én nem vettem észre.

Azé én nem úgy látom, hogy olyan nagyon ironizálna ez a cikk, meg erről a "hangulatkeltés"-ről  nekem egészen más történelmi korszak jut eszembe, de lehetséges, hogy ez csak az én dézsavú érzésem, hiába nem vagyunk egyformák. Ez pedig így helyes és meggyőződésem, hogy ez a különbözőség az igazi hajtóerők egyike. Ha meg nagyon nem tetszik valakinek az a nyavalyás cikk, akkor nem tetszik,  sorry, felejtsük el.  :respect:

#659 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 00:39

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 15:47

Sor kerül még rájuk is.

#660 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 09:14

Idézet: Hasse - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 0:39

Sor kerül még rájuk is.

Meg a nyugdíjasokra is - október 2-tól......
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

Téma megosztása:

• (103 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.