Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 10:18
Na épp ez a poén.
A saját hibáiból kifolyólag, és a lassúságának köszönhetően megközelítőleg 23 pontot számoltam össze (a Brazil Nagydíjig, mert ugye ott lett Alonso VB, ergó addig a futamig számolunk elsősorban!)...
De ha nem vagyok ennnyire szigorú, és csak ezt a 3 hibát számolom, akkor is partiban van Alonsoval egészen az utolsó futamig.
DE!
Azt is ki kell számolni, hogyha Kimi mident hibátlanul teljesít, akkor Alonsonak mennyi pontvesztesége van abból kifolyólag, hogy Kimi ott végzett volna ahol végzett volna.
Számításaim szerint ez mindösszesen 7 pont minusz a spanyolnak, de ez annyira elég, hogy szuzukába Kimi 7 pont előnnyel érkezett volna.
A többit magatok is ki tudjátok találni...

hát ez tényleg kész.
kíváncsi lennék, hogy ha ez az okfejtés széles körben elérhető lenne, akkor az olvasók hány százaléka nézne értetlenül Kimi 2005-ös hibáiról és lassuságáról szóló mondatra...
sztem kb. 100000x lett túltárgyalva a dolog. KR nem hibátlan. senki nem mondta.
de ebben a szezonban sokkal jelentősebb technikai hibák kísérték mint versenyzői hibák.
elítélni pedig egyszerűen azért nem érdemes, mert
összességében, az összeteljesítményt tekintve a legjobb (vagy az egyik legjobb, ha így jobban tetszik) volt a mezőnyben.
egyszerűen csak komplex módon kéne látni a dolgot: ilyen technikai háttérrel és/vagy balszerencsével, ennyi műszaki hibával, ilyen nyomással (a lemaradás és elvárás miatt), ilyen idegfeszültséggel (a kiesések miatt), ennyire gyorsan vezetve, ilyen meggyőző teljesítményt nyújtani, ilyen kevés hibával ez klasszisteljesítmény volt.
valószínűleg nem sokan tudták volna ugyanígy végigcsinálni.
lehet, hogy FA-t jobban megviselte volna, vagy lehet, hogy MS pl. "hibátlanabb" lett volna.... de lehet, hogy kicsit lassabb.... vagy fordítva...
tök mind1, hogy változtatjuk a paramétereket. ezek nem függetlenek!!! ha beszarik az autó, az felcseszi a versenyzőt idegileg. lemaradásban jobban hajt, stb, stb... tehát nincs komplett, minden paraméterben 100%-os teljesítmény.
tehát ez így
egyben akkor is szép és közel tökéletes volt, így nincs miért elítélgetni....
hibázott, de a legjobb (egyik legjobb

- csak a Te kedvedért

) volt.
Szerkesztette: vipisrac 2006. 01. 04. 21:47 -kor